Dah Dapat Premis...

Salam...

Mungkin rezeki kot...
Ada seorang organizer offer saya sebuah premis kecik dgn sewa yg tak masuk akal...
Saya de-phrase semula yer...
Sewa RENDAH yg tak masuk akal...

Pada mulanya, ingatkan kongsi kedai separuh2...
Rupanya mmg nk sewa sepenuhnya utk saya...
SUKA!  SUKA!...
Tp takleh suka sgt cos takde pengalaman buka kedai....

So saya accept dan citer kat ayah...
Huhuhu...
On da way nk citer kat ayah tu mmg dah doa byk2  supaya ayah setuju...
Alhamduliilah ayah setuju..
Suka sgt...
Macam nak guling2 ke sampai ke dapur...

Start 1 Dec 2010 ni...
Alamak...
Cam byk keje je nk buat...

1. Siapkan bulk orders para ejen
2. Buat produk byk2 utk display kat kedai (takkan buka kedai tapi kosong je dlm kedai tu kan)
3. Perabot and displayer (alamak! Kat ne nk cari displayer..)
4. Promote - cari idea nk promote cammana
5. Daftar Perniagaan --> sangat2 penting tahap Gaban!

Nanti dpt kunci, saya amik gambo n uploadkan kat sini ek....

Wassalam....


Previous
Next Post »

10 comments

Write comments
dIb
AUTHOR
19 November 2010 at 14:21 delete

wahhhhh, sgt best!!! all d best dgn kedai baru..
akak, ape cer akak pny GA.. sy xbukak fb bt smentare waktu.. 2 hari lg nk start paper final.. doa kn kejayaan utk sy ye!

Reply
avatar
19 November 2010 at 16:03 delete

Yup..
TQ.. TQ...

GA tu baru 2 orang yg nk join, sedey tul..
Dan ada beberapa org yg post GA ni kat blog masing2. Dh silap cara...

Huhu..
Pemenangnya akan diumumkan akhir bulan ni,. Sabar yer. Kalo menang nnti akak inform..

Dh nk exam ye.. Nanti akak doa byk2 supaya reseptor otak sgt2 aktif pd hari tersebut,.. Gud Luck! (@_<)

Reply
avatar
suha
AUTHOR
19 November 2010 at 17:29 delete

halamak...best nyer dpt buakk kedai...sgt jeles okay....anyway,,congrats yek....

Reply
avatar
19 November 2010 at 19:09 delete

THanx Suha...
Tp xtau la ok ke x..
Xde pengalaman la..
kalo kdai mknm tu bol;ey la sket2..

Doakan saya ye..

Reply
avatar
Aimi Craft
AUTHOR
20 November 2010 at 10:17 delete

waah..bestnye sis..good luck..sgt2 mengidamkan dapat bukak kedai..=)

Reply
avatar
SyaAz
AUTHOR
20 November 2010 at 21:58 delete

Salam...

Tahniah dah dapat buka kdai...Alhamdulillah...Semoga bertambah2 rezeki kamu yer....

Reply
avatar
sueann
AUTHOR
21 November 2010 at 19:00 delete

tahniah..tak perlu sedey2 lg yer...work hard tau..but musti enjoy juga

Reply
avatar
touya
AUTHOR
21 November 2010 at 19:14 delete

Good luck for bisnes !!!!

Reply
avatar
23 November 2010 at 19:23 delete

Thanx sumer.. Sebenarnya kurang yakin nk buka kdeai.. Takot pn ader gak.. Byk kuar modal plk tu.. Hhu.. Takot....

Reply
avatar
khadijahanisa
AUTHOR
29 December 2010 at 16:18 delete

sy tau kat ner nk dpr display rak kt ner kt ktn ni..byk kedai kat jln wong ah jang tu kan..

Reply
avatar