19/12/2010

Hari 2: Minggu 1

Salam...

Semalam hari kedua...
Cuaca: Angin sepoi2 bahasa dan kadang2 kuat.. Naseb baek barang tak terpelanting dalam sungai... HUjan turun pada pkul 13.30 pagi....
Kepadatan pengunjung: Sangat memuaskan...

Semalam sempat tangkap gambar...
Jom tengok! 
(AMARAN: Kualiti gambar sangat tidak menggembirakan hati... Dapat duit nanti nk beli camera baru)

 NI la tapak saya yang kecil tu...
KAnopi tak kecik, tapi barang pun tak banyak... 
2 meja dan 1 stand....

 Ni dari sudut lain pula...
Saya amik gambar pada pukul 12 mlm, time pengunjung dah reda....
Jom kita close-up, jom...

 Meja 1
Ada 2 kotak kerongsang, jibbits dan cute brooch, minyak wangi botol kecik dan potpuri...

 Ni la 2 kotak kerongsang tu...
Pasni nak cari lagi la...

 CUte Brooch cepat je sold out...
Minyak wangi pun ada jugak yg beli...

Meja 2..
Letak semua produk saya yang takleh gantung...
Tapi tak sempat buat byk2...

Ni je yang sempat buat dalam waktu yg suntuk...
pendrive case dan tissue holder dah terjual sebiji...

HAir clips dan book mark...
Ramai yg membelek book mark tu...
Dah terjual yg "My Fixed Heart"
Alhamdulillah....

Stand...
TAk penuh kan...
Dan tak memikat orang untuk tengok...
Semua yang boleh digantung, telah digantung kat sini...

Korang nampak tak harganya...
Murah kan...
Terpaksa turunkah harga sebab rata2 orang Kuantan takmo beli mahal2...
Walaupun cam tak balik modal, tapi kene consider juga nak bayar sewa harian ni...

Peristiwa sedih:

1. Sorang makcik cakap, "Ha.. Button ni seringgit. Ok la hrga ni, untung 30sen je." Pastu dia beli 2 utk anaknya... Yang dia tak tau; saya beli dengan harga 90sen sbb beli sket dan kos pos lagi.. Agak2 kalo untung 10sen satu barang; sempat ke nk bayar sewa....

2. Makcik yg sama ni jugak. Anak dia dah makan keychain Baby Bread saya. Tak perasan time sebok pulangkan baki duit tu... Baby bread tu dijumpai terkulai layu kat bawah stand dan berlumuran sisa biskut anak makcik tu. Kedua2 belah mata didapati hilang.. Dipecayai mata tersebut berada di dalam usus besar anak makcik tu kot...... 

3. Sorang pakcik cakap kat anak2 yg seronok membelek keychains, "Tak payah la.. Mengarut je semua benda ni.." Wah, bestnya cakap... Takpe la kalo takmo beli pun, kenapa nak cakap kegembiraan orang lain sebagai mengarut....

Sales: RM166.50

Alhamdulillah.....
Tgk mlm ni pulak camne...

Wassalam...

P/S: Sorang kakak yang penah baca blog ni, tegur saya semalam.. HUhu.. Malu pula rasa... Kak Shaziah nk buat satu website sebagai online store.. Bagus2... Nnti dah siap store dia, saya akan bagi korang linknya.. Byk tau barang akak ni jual...
Mekasih kak...



5 comments:

  1. kakasma duk kat sane bape lame?
    harap ade kesempatan nak pi melawat gerai kakak :)

    ReplyDelete
  2. eh.saya belajar kat kuantan.suma belum masik new sem.kalau sempat,boleh tengok kat benteng tu.hihi.

    ReplyDelete
  3. ad peningkatan tu jualan..hehe teruskan!! jgn putus asa..sabar2..hehe =)

    ReplyDelete
  4. Thanx....

    Sleepy: Kalo boley nk duk kat sana selagi hayat dikandung badan.. Cam best jer.. Kat depan ada sungai dan angin bertiup sokmo.. Ada masa mai la...

    eensalleh: Boley. Ni baru minggu ke-3 Midtown Benteng ni dibuka.. Mmg rmai yg xtau.. Buka sem ni awak mai la berkunjung di hujung minggu.. >_<

    EL: Peningkatan bagus kan.. Kalo tak ujan, InsyaAllah ada la pengunjungnya tu...

    ReplyDelete
  5. 1st time tau ada midtown kat benteng tu..
    maklumlah jarang kuar malam, tapi biasa mmg nampak benteng tu meriah memalam...org melepak..
    ni dah ada midtown ni boleh laaa jejalan sana, takde laaa tersipu2 nak singgah :D
    insyaALLAH nanti akak sampai lah situ..

    ReplyDelete