Posts

Showing posts from July, 2010

Berapa Anak Saya...

Image
Salam...

Pergh...
Sejak siang (30hb) td lg duk try msuk dlm blog ni...
Pg ni (31hb) baru dpt msuk...

Ni adalah contest yg Langit jumpa dlm blog Rerama...
Janji nk wat smalam, tp tak dpt buka link tu, bru skrg dpt buat...

So Contestnyer...


"BERAPA ORANG ANAK SAYA"

SYARAT-SYARATNYER IALAH..

1) WAJIB MENJADI FOLLOWER http://www.iristory.blogspot.com/- dah
2) TINGGALKAN JAWAPAN ANDA PADE COMMENT DI BAWAH POST.... BUKAN DI SHOUTBOX !!!! - dah
3) TAG PADA RAKAN2 ANDA SEKURANG2NYER 5 TAG...- Rio, Touya, Sulie, Jo, Black_Mel
4) JADIKAN POST INI MENJADI ENTRY DLAM POST DI BLOG ANDA... - dah

Tarikh tutupnyer ialah bila suma anak dh kuar...

Suma Langit dh buat...

JAWAPAN LANGIT IALAH 3 EKOR

So, esok Langit akan uploadkan items baru kat kedai ni...
Baru td buat...

Wassalam...

1st Time Join Contest..

Image
Salam...

Utk pertama kalinya Langit nk join contest...
Biase baca blog laen sumernyer slalu join contest...
So kali ni Langit plk nk cuba...
Sebenarnya tak tau camne nk wat tp try je la...

Contest ni namanya "Dini's 4th Giveaway"... Ownernye kat SINI


Pemenangnya ada 2 kategori...

1. Cabutan Bertuah
2. Refferal Terbanyak

So, ape lg...
Yg ramai follower tu jom la join...
Mana tau bleh menang kategori ke-2 kan...

Hadiahya, Dini nk bg perfume...
WooHoo...
Langit tak penah pkai perfume...
Kalo dpt ni bleh la merasa berbau wangi...

Tarikh Tutup Penyertaan ialah pd 8 Ogos 2010. Pada pukul 1 tghari...
Cepat2... Jgn ketinggalan...

Syaratnyer :
1. Kene Tag 3 org Langit nk tag : Sulie, Mario dan Rerama... (xtau la dorang suka ke tak...)
2. Letakkan banner ni kat sidebar : Ok, sudah...

Rasa2nya dh betul dh kot...
Harap2 la dpt...

Wassalam...

Order Kanak2...

Image
Salam...

Fuh...Langit baru siapkan sume keychain yg kanak2 skolah orderkan...Sikit punyer byk dorg order...Skrg yg tinggal hanyalah tag nama dan keychain bentuk kek...

Inilah order dorg tu...
Esok nk anta kat dorang...
Ada lagi 6 tag nama belom buat.
Dan 2 potong kekk...
Adik bongsu Langit pn dh mula b'minat nk nk wat keychain tau...
Inilah hasil tangan dia...

Ni muka depan..

Dan ni pulak muka belakang...

Comel kan... Kreatif betol...
Tp jahit tepi2 tu, Langit yg buat...
Adik dh try tp x menjadi...Tggu besar sket yer... Baru darjah dua...

Oh, yer...
Item baru dh msuk kedai...
Antaranya...

Keychain Baby Bread...
Actually, ni bukan design Langit...
Design ni jmpe kat blog sorang crafter...
Tp Langit tak jumpa dh url nyer...
Nnt jumpa, Langit link kan...

Ni pulak eskrem.. Iqlyma yg request...
Langit wat eskrem coklat, cos dier x btau nk eskrem aper...

Cuba teka aper ni...
Mcm Raksasa dlm game Pacman kan...
Tp comel sgt cam tak jd jer...


Huhu...
Ni Langit namakan Si Bulat Tido...
Ye la... Asyik tdo je kan...

Tp..…

1st Attempt

Image
Salam...

Inilah 9 biji keychain yg mula2 skali Langit jahit.
YG 1st skali jahit ialah Mr Funny Face tu. Haha... Mmg tak comel. Ni jahit dlm akhir bulan lps kalo tak silap.


Ini pula items yg dh diupload kat Kedai Langit..
RM3.00 sebiji...
Langit wat yg simple2 dlu sbb budak2 skolah rmai request yg ni...
Tak sempat nk wat pattern laen...


Dan ini plk meja Langit di kala ini...
Haha... Langit mmg suke wat keje sepah2, tu ibu slalu bising...

Kaen felt hampir abes , hrp2 felt yg Langit order tu smpai esok...
Byk lg order yg Langit blom buat...

Esok pn Langit nk pi shopping sket2...
Dan ader planning nk wat label...

Wassalam...

New Born Blog

Salam...

Sebenarnya Langit ada blog laen yg Langit guna sejak 1st time masuk tenet kat umah.
Cuma sejak akhir2 ni Langit jadi obses ngan menjahit felt dan slalu je rasa nk post entry pasal felt.
Tapi takmo la, sbb cam tak sesuai jer...

Lepas jahit byk2 mula la tak tau nk watpe ngn keychain byk2 tu...
Adik bongsu Langit ada idea lalu tnjukkan kat kawan2 skolah...
Sejak tu byk pulak tempahan Langit dapat...
Lagipun utk budak2 Langit jual murah jer... Sekadar suka2...

Pastu adik Langit sorang lagi pn nk join...
Dia minta wat HP strap...
Tp Langit tak sempat lagi nk wat sbb order adik bongsu tu byk sangat...
Tak dan...

Satu hari tu Langit pi window shopping kat kedai tudung online dan terbit la satu mentol atas kepala... "Knp tak try jual online..."
Ye tak yer...
Lalu bemula la pengembaraan Langit di alam maya ni mencari mall yg sesuai utk buka kedai online...

Huhu...
Kedai online Langit baru je buka beberapa hari yg lepas...
Items pn tak byk sbb hmpir suma order budak2 tu dh anta kat dorang..…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k