Posts

Showing posts from August, 2010

Bekas Tisu aka Tissue Holder

Image
Salam...

Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Ya, Selamat Hari Merdeka kepada semua rakyat Malaysia...
Adakah anda merdeka...
Mestilah...
OKey, new items in da box had just arrives...Jom tengok...

Bekas tisu mini

Bekas tisu mini atau tissue holder ni khas untuk tisu yg boleh kita beli kat sekolah, vending machine dlm toilet dan kat public toilet...
Jangan pedulikan coraknya yg sangat variety tu..

Ni la contoh tissue yang sesuai disumbatkan kedalamnya...

Sebenarnya saya jadikan the 1st tissue holder ni sebagai eksperimen jahitan...
Sebab tu pelbagai jenis jahitan saya sumbat dalam ni...
Nak tgk apa jadi akhirnya...

Lepas disumbat, boleh la guna dan bibawa ke mana2 saja...

Pemilihan fabrik putih pula, sebab fabrik putih berlambak-lambak dalam box...
Kaler putih kurang menjadi pilihan mungkin kerana cepat kotor kot...

Dan nak share juga hasil kreativiti adik bongsu saya...

Bahagian hadapan

Bahagian belakang

Anis buat tag nama....
Semua ni dia jahit sendiri, kecuali hruf kecik2 tu...
Happy sangat sampai tido skali ngan…

Keychain Nak Duk Oversea,,,

Image
Salam...

Sebenarnya saya agak excited sejak semalam, kerana seseorang yg berminat nak beli keychain ni dah email saya untuk tanyakan hal harga dan design.
La.... tu pun nk excited...

Mestilah......
Sebab....
She's from Canada!

CANADA, beb...

Actually business ni pun masih sgt2 baru.
Label pun belom buat, packaging pun belum decide, asyik2 tukar2 jer...
Tup..tup.. beliau dah email nk 20 units.

Beliau tanya pasal posting yg terbaik, tempoh masa dan payment secara Paypal atau money order...
Dan saya tak reti apa2 pun hal tu...
Selama ni cuma guna pos ekspress dan payment semua secara cash deposit terus ke akaun...
Kad kredit dan PayPal tak pernah amik tau ape bendanya tu...
Naseb baik beliau faham dan bg beberapa suggestion...

Huhu...
Baguskan kalau produk ni dpat berhijrah ke negara lain dan menetap di sana...Macam seronok je bila pikir balik...

Design baru tak buat lagi...
La ni tgh siapkan order budak2 sekolah yg baru...

Ni order yang siap digunting. Ada yg dh siap jahit.


Ni pula untuk tag nama...
Su…

Gu Jun Pyo

Image
Salam...

Sejak akhir2 ni bad mood sket sbb menyampah ngn ayah...
Mmg kalo involve dlm family business mmg mudah tersinggung sbb bos kita tu adalah ayah kandung sendiri. Dan bila dia marah (padahal salah ayah, bukan salah saya) cepat je hati ni tersinggung. Kalo salah sendiri tak tersinggung pulak. Pelik..

Gu Jun Pyo dah siap semalam...Ni dia...

Gu Jun Pyo (pakwe Adik konon)


Gu Jun Pyo (pakwe saya, seriously..)


Sama tak...
Mesti la tak sama...
Saya bukan David Blaine...
Huhu...

Siapa2 Melayu yg muka cenggini, calling2 la I okey...
Boleh kenal2, kawan2, kawen2...
Haha.. Gedik...

K la...
Kurang mood la...
Asyik teringat kat kiamat yg dah hampir...
Tapi umat Islam masih lagi terkinja2 mcm monyet...

Wassalam...


P/S : Paderi Melayu dari Singapoe dah beratus2 masuk Malaysia, la ni kat Seremban. Beware dgn air mineral free atau murah. Nak2 yg namanya ada "Al-" kat depan. Maybe dh mixed ngn holy water.

Mgkin ini hanyalah khabar angin, namun saya rasa bersalah kalo tak sebarkan...


Octo Couple Charm

Image
Salam...

Yup...Gu Jun Pyo masih belum siap walaupun dah berkurun lama tersusun rapi dalam box..
Mungkin sbb cam rumit je kan, tu yang selalu je hilang mood nak wat...

Tup... tup...
Design laen pulak yg berjaya disiapkan...


Ni la design baru tu.
Saya namakan dia OctoGirl...
Huhu...
Comel kan.. Comel kan... (Perasan sendiri)...

Ala.... Cian pulak tgk Miss. Octo sorang2...
Teringat kat diri sendiri....
Takleh jadi ni...


Saya terus carikan jodoh untuknya...
Maka muncullah OctoBoy yg kacak...
Alamak, moncongnya tersenget la pulak...

Senget pun senget la labu...
Demi cinta, kecacatan itu la menarik bagi mereka...
Cewah!


Alalalala....
Manjanya dier....

Lepas adik tengok Octo Couple ni, dia terus tarik muka...
Mesti la...
Gu Jun Pyo kesayangannya pun belom siap, pi siapkan yg laen plk...
Sorry la dik...
Takpe2. Pasni Kaklong buat.. (dah brape kali pasni dah, Kaklong...)

Okey...
Takmo cakap banyak, nak sambung wat Gu Jun Pyo...

Henshin!

Puisi Kantoi The COntest

Image
Salam...

Pergh...
Akhirnya siap...
Inilah puisi (haha... layakkah dipanggil puisi) yang saya buat sempena nak join contest sorang blogger merangkap kawan baru ku...

Pelikkan...
Saya tak penah buat puisi seumur idup ni, tup tup nak join contest puisi pulak...
Dalam setengah jam jugak la termenung depan lappy ni nak cari idea...
Memang la...
Puisi tu pun saya tak tau apa...
Hahaha... Gelak la guling-guling....

Sebelum buat puisi mesti la cari "APA ITU PUISI"

Puisi ialah karangan berangkap yang terikat kepada bentuknya yang khusus dan tetap, sama ada pada jumlah perkataan dalam baris, jumlah baris dalam rangkap, rima dan irama, dan jumlah suku kata.

Menurut sasterawan negara, Za'ba, puisi ialah karangan berangkap yang khas dipakai untuk melafazkan fikiran yang cantik dengan bahasa yang indah, dan melukiskan kemanisan dan kecantikan bahasa.

Jenis-jenis puisi Melayu tradisional terbahagi kepada dua belas iaitu pantun, syair, gurindam, nazam, seloka, teka-teki, peribahasa berangkap, teromb…

Yummy Brooch

Image
Salam...

Bertapa mencari ilham baru, padahal Gun Jun Pyo masih tak siap2...
Kali n nak buat brooch...Baru siap 3 design yg very simple...

Ini dia Pendekar Bujang Lapok

1st brooch mmg tak comel. Confirm dicampak ke "Reject Box"...
Takpe, ia cuma satu percubaan try and error...

Ni la 1st trial. Brooch bunga.

Huhu...
Potong pakai ikot dan jer...
Yg penting practically speaking, ia menjadi...

2nd trial, memang menjadi...
Cukup keras dan terletak cantik jer...
Brooch bentuk Hati... Tak tau nape suka sgt bentuk hati...

2nd trial. Brooch Heart.

3rd ialah brooch aiskrim kon...
Perisa strawberry...
Yg ni pun mmg menjadi sgt2...

Brooch aiskrim kon...

Agak2nya design ni sesuai tak pakai kat tudung....
Kalo tak sesuai, nk design ape yg sesuai ek...

Wassalam...



Tag Nama Siap!

Image
Salam...

Pergh....
Arini macam nk demam je...
Tak panas badan, tapi panas dalam kepala...
Tekak pun perit dan hidung cam nak sumbat...

Ape pun...
Akhirnya tag nama budak2 sekolah berjaya disiapkan...
Tak sangka pula tag nama yang dapat sambutan hangat..Ingatkan budak-budak suka keychain...
Maybe ada nama sendiri, so lagi suka la kot...
So boleh la start wat design keychain yang ada nama sendiri...

Tag nama empunya diri...
Sharafana tu macam panjang sgt la pulak...

Yang ni sebelah belakangnya...
No. tepon ibu bapa masing-masing by request...
Takot terlupa kot...

Tapi ni masih belum siap...
NI new order... Takpe lambat sket...

Adik dah tanya perkembangan Gun Jun Pyo dier tu...
Sabar ye dik...
Design tu agak rumit...
Dah jahit sekt2 tapi cam tak okey...
Sabar yer...

Wassalam....



Sudu Garfu

Image
Salam...

Tag nama budak skolah masih belum siap, tapi dah start potong design lain...
Design apa tu...
Design utk car charm adik...
Dia nak design pasangan kekasih dalam drama kegemaranya...
Macam susah je...
Tapi, Chaiyuk!

Baru je start potong lepas design...

Sebelum ni pun Anis minta keychain sudu dan garfu dan pisau potong steak...
Dah buat, tp macam tak menjadi je...
So saya convertkan jadi pin rambut...

Menjadi tak...


Anas pula nak badge hantu Pacman...

Wah, hodohnya...
(Anas pilih mata dan taring merah. Tak faham citarasa kanak2 zaman sekarang)

Okey...
Nak sambung buat tag nama...
Dan goreng kuih loyang utk dijual...

Henchin!

Wassalam...

Siput Sedut yg Perlahan dan Pin Rambut yang COmel

Image
Salam...

Saya nak tau sgt kenapa line internet sgt2 slow skrg...
Ya, saya mmg dh bayar dan takde hutang dgn Celcome Berukband ni...
Mcm kelakar je bila kite byr on time tiap2 bln, tp connection slow mcm siput sedut...

Rmai blogger yg tegur saya kat blog ni dan blog satu lagi dan forum dan online community yg laen, tapi saya tak dapat membalas kunjungan mereka semata2 sbb saya tak dapat load blog tu. Widget2 tak dapat keluar dan post pn tak kuar...

Yup, mmg bengang...
I dun have much time to sit in front of my lappy all day long...
Rasa tak best, dorang dah jenguk umah kite, tapi kte lak wat senyap..
Nnti kene cop sombong...
MAybe lepas ni nk tukar broadband laen plk kot...
Adui, tolong la...
Masa nk amik broadband ni tahun lps, kene bayar RM500 utk 1st payment...
LAst2 jadi cenggini...

Giler la...

Dalam bengang2 ni, sempat gak blaja wat design utk pin rambut...
Huhu...
Sempat wat satu jenis je...
Tada..... Anas kata ni terung... Tolong la...

Ni pula khas utk ANis. Dia request kaler hitam utk pakai bwk …

Join Contest

Image
Salam...

Nak join Giveaway lagi...
Kali ni dari blog MY SMALL WORLD

Hadiahnya mmg best...
SUKA SUKA SUKA!!! Syarat2:


1. Sambung Ayat : Rumahku, Syurgaku keranaHanya Rumahku Tahu Siapa AKu Yang Sebenar dan Ia Tidak Pernah Menilai AKu.

2. Ada blog - Ada2

3. Link kan blogger tersebut - Sudah

4. Upload gmbar GA tu - Siap

5. Tinggalkan komen - Hmm... Jap lagi...

6. Pemenang berdasarkan sambungan ayat paling menarik - Huhu... Mcm tak menarik. Tp ni je yg termampu.

Ada 5 hadiah dari British Home (sebenarnya 4, sbb 1 dh confirm x dpt)
Agak2 boleh menang tak...

Huhu... Tak menang pn takpe...
Yg penting kita HAPPY!!

Wassalam...

Keychain Kaler Takbest...

Image
Salam...

Dlm byk2 fabrik, ada 1 kaler yg saya tak tau nk wat design aper...
Dan tak tau juga nk matchingkan dgn benang kaler apa...

Smlm saya try buat "Heart Keychain" dgn kaler tu dan inilah hasilnya...

Nmpak kurang ceria..
Kene try tampal ngn kaler lain kot...
Agak-agaknya kaler ape yg sesuai ek...

Ni bahagian belakangnya...
Yg ni lg okey dari yg depan td...

Pastu wat plk HP strap...
Tp akan terus dicampak ke "Reject Box"
Tak cantik....

Kesimpulannya: Kaler ni mmg memeningkan kepala utk cari yg matching...
______________________________________________

Skarg tgh siapkan order tag nama budak2 skolah...
Disebabkan keychain yg sebelum ni dorg blom abes byr, so wat lambat2 sket pn tak pe la...

Wassalam...

HP Strap Rerama yg Sgt Mengecewakan Hati

Image
Salam...

Huhuhu....
Kecewanya...

Semalam saya dh siapkan HP strap sbg present kawan Anis (adik bongsu yg manja sgt2) sbb pg esok adik dh nk bg kawannya...
Siap pd pkul 3 pagi dan trus snap gambar dan msuk tdo ...

Arini, time nk update blog baru upload dlm laptop...

Malangnya, gambar tu tak cantik....

Nah, tak cantik kan kualiti gambarnya...

Seriously, saya betul2 tak paham kamera tu...
Takde ubah apa2 setting, dan snap kat tempat yg sama di bawah lampu yg sama, tp apesal jadi malap....

Tgk la kaler pn dh laen...
FYI, rerama tu kaler hijau turquoise, sayapnya tambah kaler oren sunquick dan button kaler hijau susu...
Tp kat sini suma kaler dh jauh panggang dari api....

Anis kata,"Inilah keychain paling cantik penah Kaklong buat."
Tp lps amik gmbar, tak nampak cantik pun...

Moral of da story : Lps amik gambar, cepat2 up-load dan view kualitinya ok ke tak ok. Jgn terlalu percayakan view dlm camera. Semuanya dusta....

Apapun, tetap kena msukkan item baru ni dlm katalogwlaupn gambarnya sgt mengec…

This is NOT IKAN BUNTAL

Image
Salam...

Penat jugak nk promote blog ni.
Wlaupn dh tulis blog slama setahun, tp tak penah amik tau pn hal camne nk tarik org singgah kat blog kita. Serius, mmg tak reti...

This week mmg abeskan masa mencari maklumat, blogwalking and promote...
Nampaknya saya lbh sesuai jual brg offline...
Maybe lbh mudah tapi kosnya pun tinggi kan...

Takpe2...
Ini adalah cabaran bg sy yg msih sgt2 hijau ni...
Mungkin patut apply tips yg diberikan oleh blogger2 profesional yg laen...

Smbil2 blogwalking, cuma sempat buat satu keychain...


Korag tau keychain apa ni...
Ni la cupcake...
Jadi ke, tak jadi ni....

Ayah igt ni ikan buntal....
Ada ke patut...

Tp keychain ni takkan msuk dlm katalog sbb ia dah kategori reject aka tak menjadi...
Lps ni nk wat cupcake smpai menjadi..

Chaiyuk!

Wassalam....

Keychain MyVi dan Donat Taj Jadi

Image
Salam....

Saya nk update brg baru...

Keychain kete adik tu, die minta wat yg baru, sbb tak praktikal letak num plet kete pd keychain. Nnti kunci hilang, org tau tu kunci kete yg mana...

Memandangkan kete adik ilah MyVi kaler grey metalik, so saya pn dgn berhempas pulasnyer sedaya upaya wat design kete tu...

Penat seh...


Ni la keychainnya. Cute tak...
Pergh... Sikit punyer payah siot...
Lepas dh lega wat design yg sket punyer payah tu (bukan susah sgt, cuma takde templlate so kene la pkir sendiri), saya pn wat satu la keychain donat tradisional....

Tapi tak jadi donat.
Jadi kuih gelang la pulak...

Adik2 kata mcm kuih menderam...
Yeke...

Haha...
Sabar je la...


Wassalam....

Internet Slow, Design Keychain Tetap Jalan.

Image
Salam...

La ni internet is very2 slow...
Nk loading 1 page pn dh amik 5 minit...
Btul2 buang masa...

Disebabkan blog ni, dan business online ni msih sgt2 baru; saya dgn tekunnya search cara nk ajak org, at least jenguk ke blog yg tak seberapa ni...

Saya pn try search mane2 online directory utk mempromosikan blog ni...
Dan juga community yg turut sama jual brg secara online...

Namun itu semua terbantut gara2 tenet yg sgt slow mcm siput sedut...
Sabar je la aku...

Takmo bebel lagi (wlaupn dh byk bebel dh)...
Sy dh msukkan items baru ke dlm my online store ...


Kat bwh ni adalah itemnya...
Keychain jersi bola utk Anas....
Anas sokong pasukan Belanda, so nk sgt baju oren...
Dan number pilihan beliau ialah No. 11...

Ni muka depannya....Dan di bawah n pulak muka belakang...

Jersi ni saya amik design World Cup 2010...
Nak tempah pasukan mana2 pn boleh. Saya akan cari design tu or email je gambar jersi tu kat saya. No hal punyer....

Selain jersi di atas, saya pn dah buat (takmo guna perkataan design cos rasany…
Image
Salam...

Smalam saya dah siapkan item baru dah order dari Adlina... Items tu dh uploadkan kat katalog...
Inilah brg2nyer...

Tag nama ni Adlina yg punyer... Saya adjust sket supaya kaler ungu tu nmpak mencapap sket... Akibatnya Anis jeles sbb Adlina punyer lg cantik...
Xper Anis... Nnti Kaklong wat yg baru utk Anis...

MAsih ada tag nama Qlyma dan 2 org adikknya yg msih blom buat...


Keychain Huruf yg diorder oleh Farah Hanis...



Kek yg ditempah khas oleh Iqlyma, Farah Hanis dan satu lg sbg hadiah besday kawan Anis tak lama lg...
Ada perisa oren, perisa pandan dan coklat...
Huhu... Iye la tu...

Wassalam...

P/S: Lighting cam tak cukup. Saya kurang mahir nk adjust camera tu. Tuan nyer duk jauh...

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k