31/10/2010

Bekas Tisu Adik...

Salam...

Penat la cari kedai yg murah2 kat Kuantan ni...
Memang takde kot....

So, CRAFT I'VE TODAY:


 Bekas Tisu Khas Untuk Adik...
Ni Special request dari dia ni...
Penat gak nak wat ikot kehendak makcik ni...
Sbb dia ni tersangat la cerewetnyer...

Mujur menjadi...

 Ni la tisu yg akan disumbat ke dalam mulutnya...

TAk tau nak letak harga berapa yg cenggini...
RM15.00 okey la kot...

Wassalam...

25/10/2010

Handphone Pouch...

Salam...

CRAFT I'VE MADE TODAY...

 HP pouch / HP holder...
Mana2 HP pun muat je...
Tp Blackberry tak tau la muat ke tak...
Tak biasa la gadget canggih2 ni...
 Ni muka dia yg sebelah satu lagi...
Kewl....

Ada butang katup...
Dan sebelah dalamnya kaler putih...
Cun tak...
Hehehe...

Soalan: Planning nk join Pasar Tani setiap hari Ahad... Okey ke tak okey... Minta pendapat ya... TQVM...

22/10/2010

Mini Strap..

SAlam...

Sejak akhir2 ni dh kurang menjahit. Dan order budak2 skolah pun byk yg lom buat...
Saje malas sbb order yg lepas2 pun bebudak tu blom bayar lagi (wlaupn saya tolak dorang separuh harga tau)...
TAkpe la....
Bebudak kan.. Halalkan ajer...

CRAFT I'VE MADE TODAY...

 Mini HP Strap...
Memang kecil dan yg ni la saya sangkut kat phone...
Nampak cute sket kan...

Ni bahagian belakangnya...
Laen kaler dan plain...

Dalam sebulan ni saya banyak abeskan masa survey kedai...
Dan juga cari items2 comel yg boleh dijual utk tambahkan brg dlm kedai..

KEDAI RUNCIT ONLINE pun dah buka...
Baru je buka 2 hari lepas dan belom start invite sape2 lagi...
Nak touch-up2 sket lagi, pastu boleh la ajak sape2 yg sudi nk nengok...

Brg cute dah sampai...
Brooch masih on da way from Sabah...

Harap2 semuanya berjalan dengan cemerlang, gemilang, terbilang...
Huhuhu...

Wassalam...


21/10/2010

Kelakar kan...

Salam...

Kelakar kan, bila orang yang kita sayang cakap hobi yang kita buat ni hanyalah sampah...
Kelakar kan, bila orang yang kita sayang gelakkan usaha kita menukarkan hobi kepada bisnes...
Kelakar kan, bila kita bagitau orang yang kita sayang bahawa kita nak pasarkan produk ni kat Pasar Tani kemudian dia buat muka cam kita ni sedang buat lawak senario...
Kelakar kan, bila orang yang kita sayang suruh kita lupakan PROJEK SAMPAH kita ni dan suggest kita handle PROJEK POKOK KENAF 50 EKAR, PADAHAL KITA TAK SUKA SANGAT2.....
Kelakar kan, bila kita minta orang yang kita sayang promosikan kedai online kita ni dengan letakkan link dekat wall FB dia, pastu dia kata, "TOLONG JANGAN MEMALUKAN SAYA."
Kelakar kan, bila orang yang kita sayang kata, "AWAK BUAT LA BISNES COMEL AWAK TU. NANTI NAK BAYAR KERETA PUN TAK LEPAS. HAHAHAHA..."

Kenapa kelakar.....
Kelakar sebab saya baru je start 4 bulan lepas...
Kelakar sebab bulan pertama saya dapat RM3.00
Bulan kedua dapat RM12.00
Bulan ketiga dapat RM220.00
Bulan keempat dapat ZERO...
Kelakar sebab saya duk pulun menjahit sampai bertimbun2, surf tenet smpai tak tdo mlm, tiap2 hari doodle nak cari pattern baru, tapi takde pun orang nak beli....
Kelakar sebab ntah sape ntah bodo sangat nak beli benda alah ni... Kat kedai lagi menimbun... Lagi lawa lagi murah...
Kelakar  kan...

Kalau kelakar, kenapa muka saya merah dan air mata saya jatuh....

Wassalam....

P/S: CRAFT I'VE MADE TODAY is MENUKARKAN DIRI SAYA MENJADI SEORANG BADUT UNTUK DITERTAWAKAN.. It's a Masterpiece...

20/10/2010

Bangga Gila Kena Puji...

Salam...

Korang tak tau apa yg saya lalui dalam tempoh da minggu ni (memang la kan..)
Actually barang order yang saya pos kan ke Canada tu tak sampai2 pada tarikh yang sepatutnya.
Ikut schedule ia patut sampai minggu lepas, tapi nasib baik semalam dah sampai...

Lega sangat..
Takot gak..
Duit dah amik, barang tak sampai2...
Sejuk tapak kaki dan tapak tangan...

CRAFT I'VE MADE TODAY


Kunci ni kan...
Niat nak wat keychain...
Pastu syok sgt jahit, sampai tak sadau dah siap...
Lupa pula taruk reben...
Asma... Asma...

Tak abes citer lagi...
Semalam Kyle from Canada tu email dan dia bagitau yg dia suka sangat dengan hasil kerja saya...
Saya sangat embira sampai nak nangis...
Dia pun selitkan testimoni utk tatapan umum...
Tengok ni....

"Adorable designs and products were better than expected!!  
Excellent workmanship!!  
Entire transaction was handled professionally and great communication regarding my order!!  
Will be ordering again soon!!  
Thanks!!!!!  : )"
 
Ms. Kyle McFadden
Sassy Bug Boutique
London, Ontario
Canada 
 
Sassy Bug Boutique
Sweet & Sassy Styles for your Little Ones.....



Ha...
Tau takpe...
Bangga gila kena puji tau...
Suka sangat tau...
Huhuhu....

KOrang pun jangan lupa jenguk website Kyle McFadden tu...
Mmg comey2 barang kat situ...
Maybe tak beli, tapi best apa cuci mata...

Wassalam....



19/10/2010

Yummy Cherry Keychain...

Salam...

Huhuhu...
Happy sgt. Customer dari Canada tu dh dpt parcelnya arini...
Spatutnya parcelt tu dh sampai minggu lepas, tapi Canada Post pun tak dapat nk trace katne parcel tu...
Cuak gak sy sepanjang minggu ni...
Dh la 1st time pos brg ke luar negara, tetiba jd camni plk...

Apapun, Alhamdulillah...
Dah sampai pun...
Dan Kype puji hasil kerja sya...
Dia kata keychain tu suma cute sgt...

Nanti dia nk post testimoni dan saya kan tepekkan kat sini...
Suka suka suka!!!

Okay, CRAFT I'VE MADE TODAY...

Yummy Cherry...
Sedap kan...


Saya masih kena belajar teknik amik gambar dgn betul...
Bukan!
Saya kena pi anta baiki kamera tu...
Amik gambo ngn video cam mmg tak okey...
Takleh adjust cahaya, gerak sket trus kabur, kejap2 gelap, kejap2 terang...

Saya kena amik serius hal gambar...
Esok pi anta baiki la...
Huhuhu...

Wassalam...

17/10/2010

Puzzle Keychain

Salam...

CRAFT I'VE MADE TODAY...


Keychain berbentuk puzzle...
Kaler mencapap giler...
Igt nk tambah la butang sket kot pasni...

Huhuhu...

Sape nk order ni, habaq mai yer...

Wassalam....

CRAFT I'VE MADE TODAY...

Salam...

Huhu..
Saya tengah cuba untuk takmo membebel2 seperti selalu...
Selalu cakap sesuatu yg tak berkaitan kat sini kan...

Ingat nk tukau strategi...
Mulai hari ni nak wat entry : CRAFT I'VE MADE TODAY....
Nk cuba upload satu gambar every single day...
Okay tak idea ni...
Mmg okay tapi tak tau dapat ikot ke tak...
Huhuhu....

Apa salahnya mencuba... Ye tak..

Okay, so craft I've Made today is........



PUKAU HAIR PINS
Ini kerana ia dah diinstall dengan kuasa yg mampu memukau sesiapa sahaja yg melihatnya...
Ketara kan saya tipu...

Tapi nampak cam kerepek bawang la pulak...
Huhu...

Wassalam...

15/10/2010

Ooo.. Dating ek...

Salam...

Apa kata dari cakap byk2 baek saya tepek je gambar the latest kan...
Sape nk dgr saya pot pet pot pet...
Apapun, la ni saya tgh cari booth utk pamerkan hasil seni saya ni..
Huhuhu...
 Tadi jalan2 terserempak dorang ngah dating...
Sempat pulak posing maut...
Ini adalah HP Strap, cuma belom gantung strapnyer...

Kat Kuantan kedai n booth memang mahal gila...
Paling murah bazar Sabtu dan Ahad...
Kiosk paling murah dekat dgn Mydin dan takde orang pun lalu sana.. Suma pi Mydin..
Dan Mydin kan jual murag sgt2, sbb tu T-Lane tu cam gulung tikar jer...

Sekarang, tgh cari items lain untuk dijual kat booth atau kedai yg bakal dibuka nanti...
Dah jumpa 2 benda...
Tapi nak cari benda2 comey, handmade dan bukan dari negara China...
Lagi rare lagi best...

Ada idea tak....

Wassalam....

14/10/2010

Keychain Rama-rama

Salam...

Tau....
Dah lama sgt tak update...
Sunyi tul blog comey saya ni...
Seperti yang korang tau, saya tak update sbb tenet slow...
Loading gambar lama sgt, so malas nk update...

Apapun, menjahit mesti diteruskan...
Jom tengok ape saya buat sejak akhir2 ni..
Wachaaaa!

 Butterfly Keychain..
Design yg sama cam yg kaler ijau turquoise tu...
Ini pula mini HP strap..
Kecik je ni...
3.5x3.5cm...
Dan leper cos saya tak sumbat cotton dlmnya...

Design kecil adalah lebih sesuai untuk gantung kat handphone...

Ha...
Ada lagi...
Esok2 pula ek...

Wassalam....

P/S: Kedai pun dh lama tak update... Malas je rasanya semenjak dua menjak ni.. Huhu...

10/10/2010

Jom Review Blog Korang

Salam...

Seronoknya, blog saya dah kena review oleh UShare2Me...
Terkejut juga (dan happy sgt) bila tau ada juga yg sudi pandang blog yg tak seberapa ni... Huhu...

UShare2Me ni memang objektifnya nk ajak ramai2 blogger kat luar sana share blog korang kat sini...
Khas utk blogger yg nak up kan trafik, atau nk memperkenalkan blog dan produk2 jualan masing2...

Caranya pun senang, cuma buat satu artikel yg panjangnya tak kurang dari 100 patah perkataan dan emailkan kat admin UShare2Me. Pastu tak lama lagi kuar la korang punya artikel tu.. Senang kan...

UShare2Me ni maybe blog yang masing baru, tapi ini adalah salah satu medium terbaik utk berkongsi ilmu yang berguna kepada penduduk kampung di luar sana selain dapat ajak orang ramai jenguk2 blog kita sekiranya dorang berminat ngn artikel kita tu...

Jom kita support blog bar ni...
Saya pun tgh pikir nk wat artikel apa utk dikongsi kat sana...
Huhu..

Wassalam....

05/10/2010

Unidentified Species HP Strap...

Salam...

Jap ek... Nak lap-lap habuk sket... Sian blog ni, tuannya takde kat umah beberapa hari...
Sorry ye, blog...

Kenapa tak update....
1. Buat kerja lain yang mesti diselesaikan dulu a.k.a lebih urgent...
2. Guna byk sgt internet sepanjang bulan lepas sampai dh exceed limit 5GB. So sekarang ni tenet slow tahap siput mengantuk... Nak loading blog pun sempat makan sepinggan nasi dulu. Huhuhu...

Tu je la sebabnya...
Tapi jahit tetap jahit...
Nak tengok saya jahit apa...
Jom...

Apakah ini...
Ntah, saya pun tak tau...
Konon-konon nak wat kucing, tup-tup jadi "Unidentified Species"
Maybe species baru hasil hybrid kot...
Hehehe...

Memang saya tak mahir buat manusia dan haiwan yang ada muka, tangan dan kaki...
Dan saya pun kurang  gemar menghasilkan sesuatu yang berkepala atau bermuka...
Tapi ni la corak yang orang paling suka...
Kalo ada muka, baru la cute...

Saya akan cuba practice lagi supaya lebih terer wat design cenggitu...
Lagipun ustaz pernah kata, simpan patung tu takpe asalkan kita letakkan dia dalam keadaan yg hina...
Jangan simpan di tempat yg lebih tinggi dari kita dan jangan biarkan dalam keadaan tegak...
Jangan juga simpan patung yg besar...
Jadi mungkin patung kecik kat HP dan keychain takpe kot...

Kalo kenyataan saya ni salah, sila betulkan...

Wassalam...

P/S: Saya tau takde orang pun baca blog ni bila tgk soalan saya dalam entry lepas tak mendapat sambutan...
Tapi, takpe la... Saya pun masih baru dlm bidang ni, dan sendiri pun jarang blogwalking akibat kesuntukan masa utk online...
Huhu... Adik beradik ada 6 org, laptop n tenet ada 1.. So, faham2 je la ek...

01/10/2010

Keychain for Boys

Salam...

Wah, panas betul harini...
Patut la... Matahari punya lah terik....



Nak minta pendapat korang boley tak...
Biasanya kan saya wat keychain dan HP strap yg comel2 dan khasnya untuk golongan perempuan...
Saya nak sangat buat keychain utk lelaki, tapi tak tau biasanya lelaki suka apa...

Jadi nk minta pendapat anda semua yg comey2 ni, biasanya keychain atau HP strap bentuk apa yg remaja lelaki suka...
Terima kasih byk2...