Ai.. Ai.. Kapten!

SAlam...

Sedang syok2 menaip, tiba2 siran terganggu...
Lapu lip lap lip lap cam disko...
TV asyik tukau2 channel...

Tiba2 laptop jadi gelap...
DAn muncul la tulisan2 pelik yg ternyata bukan dari bumi...
Wah, apakah ini....

Oleh kerana saya seorang yang bijak dalam mencari alan penyelesaian, maka saya cuba sedaya upaya mentranslatekan tulisan itu yg ketaranya adalah mesej khas ntuk saya....

Setelah kira2 3 jam mentranslate, akhirnya kod itu berjaya saya bongkarkan....

"SAYA DAH SAMPAI, SILA BUKA PINTU"

Apa....
Siapakah "SAYA" dalam ayat tersebut....

Knok! Knok!
Saya tersentap...
Wah, ini sungguh seram...

Dengan slow-mo saya membuka pintu...
Tiada sesiapa diluar...
Saya menutupnya dan kembali ke laptop....

Wah, mesej baru pula muncul...
Translate punya translate, "SAYA ADA KAT LUAR LA! TENGOK BAWAH!"
Bunyinya cam marah....

Serta merta saya membuka pintu lantas melihat ke bawah...
Wow... APa ni.....

 Rupanya sungguh unik dan wajahnya terserlah keyakinan...
Kalernya yg ijau dan bunga yg mekar di tengah2 dada melambangkan beliau yg sukakan alam semulajadi  dan cintakan keamanan...
Saya yakin, dialah kapten kapal Planet Nameck...

Lantas saya mengangkatnya dan terasa sungguh lembut bila disentuh....

"Bebebjshakhfdfjdkahfgdshf hasycfgewhyubhuds" katanya...
Yg bermaksud, "Saya dah lama tunggu kat luar. Sekarang, saya sedia berbakti.."
Tak semena2 air mata menitis, terharu dengan semagat juang parajurit Planet Nameck ini....
Baek kapten! Saya akan hantar awak kepada tuannya....

Ai... Ai.. Kapten!!!

Wassalam.....


Comments

  1. felt dah sampai ke?huhu x sabar nak tunggu jual ni.jual saiz a4 je?besar sikit ade?brp ringgit?brp kaler?

    ReplyDelete
  2. wah...cantik ah gabungan warna dia...segar je nampak...

    ReplyDelete
  3. Ano: Sabar2... Ni tgh pikir, nk jual saiz ape...
    a) A4
    b) 25x25cm
    c) 33x33cm...

    Ada 37 kaler, jenis polister...
    Ni pn x tau lg nk jual camne...
    Fenin2!

    ReplyDelete
  4. Rosputih: Ok ke.. Huhu.. Sbenarnya rupanya agak kelakar.... XD

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k

Popular posts from this blog

Tutorial: Cara Kira Harga Poslaju

Tutorial : Cara Buat Minyak Kelapa Dara di Rumah

Tutorial: DIY Handmade Wedding Card