01/08/2011

Selamat Berpuasa

Salam...

Selamat Datang Ramadhan....
dan...

Selamat Berpuasa wahai rakan-rakanku sekalian...

Kan... Tetiba je dah puasa dah...
Baru je aritu raya, tetiba dah posa balik...
Cepatnya masa berlalu....

Time sekolah dulu sangat2 lama rasanya nak ari Sabtu, sebab nak cuti n tgk citer Ultraman, Power Rangers, n Teenage Mutant Ninja Turtles...

Dulu saya paling suka tgk Ultraman Ace (atau dalam Bahasa Melayunya Ultraman Terulung.. Huhuhu..)
Ala.... Ultraman yg ada dua orang tu, sorang lelaki, n sorang lagi perempuan..
Bila dorang nak bertukar (HENSHIN!) dorang akan lari ke arah masing2 sambil jerit nama masing2, pastu lompat, pastu bercantum...
Pastu jadi la Ultraman Terulung yg badannya kecik, tapi kepala besar.... Ngehehehehe.....

Ninja Turtle zaman dulu pun citernye seme baik... Seolah2 mereka ni insan yg murni..
Ninja Turtle sekarang semenya ganas dan percakapan pun macam dah kurang sopan jer..
Maybe akibat perubahan zaman kot... (Naper tetiba saya rasa cam tua.. T___T)..

Saya paling suka Donatello sebab dia sangat bijak...
Kalo maen game (yg zaman saya la kan..) saya akan pilih watak Donatello jugak...
Nanti dia cucuk kayu kat perot orang jahat n baling orang jahat tu ke belakang...
Padan muka, tu la jahat sangat... :P

Ni la rupa NInja Turtle yg saya selalu duk tgk pagi2 cuti sekolah...
Murni kan muka dorang...
Hero paling cool di alam semesta...

Tetiba mereka berevolusi jadi cenggini...
Isshhh, sape nak hero camni...
Cam orang jahat jer... Dah la badan berketul2... Nak lari2 pun susah...
TAK SUKA!!!

Yg terbaru ni, yg ditayangkan kat TV skrg ni elok sket muka mereka...
Takde la samseng cam yg gambo atas ni.,. (Huh!)

Chup! Chup!
Kenapa saya citer tentang ni dalam blog craft saya...
Kan mesti citer pasal craft....
Aiyoooo!!!!

Mari kembali ke pangkal jalan...
Sebenarnya saya nak jual brg baru la... Tetibe plk merepek pasal Ninja Turtle...

Ni barang yg saya dapat dah lama dulu dah, tapi baru sekarang teringat...

SEPIT RAMBUT

Sepit yg ni saiznyer 4.5cm
Harganya seposen sebiji
Singgit Sedozen

Yg ni pulak besar sket...
Saiznyer 5.5cm
Harganya duabelas seb sebiji
Singgit duaposen sedozen...

Ermmm....
Pelik la pulak tetiba atmosphere bertukar kartun td bertukar kpd craft....
HUhuhu....

Erm.. Ingat nak masukkan dalam starter pack jugak la...

Wassalam....


3 comments:

  1. ain pun suka ninja turtle tu...hukhukhuk

    ReplyDelete
  2. dulu-dulu suka tengok ninja nih. kak jom join GA saya http://infonewbie.com/info-blog/puasa-dan-giveaway

    ReplyDelete
  3. dulu-dulu suka tengok ninja nih. kak jom join GA saya http://infonewbie.com/info-blog/puasa-dan-giveaway

    ReplyDelete