03/10/2011

Pertemuan dgn Objek Sexy yg Menggugat Iman... (tajuk hyper..)

Salam...


I've wrote a note in FB and would like to share it here... >_<



Penggantung Keychain ialah item yg saya cari sejak December 2010...
Bila 1st time saya buka gerai kat Midtown Esplanade, produk utama saya ialah keychain and I need to display it in proper way..
Unfortunately, dh puas pusing2 satu KUantan tapi tak jumpa2 jugak penggantung keychain yg 3 tingkat dan bole pusing2 tu...
Oleh itu saya gantungkan keychain dengan board dgn tali dan dawai berbentuk "S"...

Rakan peniaga lain byk kali suggest guna penggantung keychain supaya nampak lebih menarik dan profesional...
Saya faham apa yg mereka maksudkan, cuma masih belom jumpa penggantung keychain yg suka menyorok itu...
Mungkin bole beli kat KL, tpi berbaloi ke kos nk pergi balik KL n pusing2 cari penggantung kechain tu pastu balik Kuantan..
Memang tak berbaloi....

Walaupun begitu, saya masih pusing2 bandar Kuantan mencari2 penggantung keychain because i really need it...
Dalam tempoh it juga saya selalu tanya byk2 kali kat kedai yg jual "alat2 pameran" in case dorang ada stok penggantung keychain; tapi jawapan mereka begitu menghampakan...

Akhirnya saya mengalah.. Dah dekat setahun tak jumpa2 jugak penggantung keychain ni...
Jadi saya pikir nak gunakan alternatif lain utk gantung keychains...
Iaitu, netting stand kecik yg bole letak atas meja, kemudian gunakan pencangkuk khas utk gantung apa2 yg nk digantung...
Ia mempunya 4 permukaan dan bole dipusing2... Fungsinya sama cam penggantung keychain...

Kalo fungsinya sama cam penggantung keychain, nape tak beli yg ni jer...
Sebab yg ni harganya RM55. Pencangkuk saja dah RM1 sebiji dan ia memerlukan dlm 20 pencangkuk atau lebih... SO dalam RM80 jugak la.. Dan saya mmg kedekut (kecuali bab makan)...
Sedangkan penggantung keychain tu paling mahal pun RM30 kot...

Semalam, iaitu September 2011; saya pegi ke kedai "alat pameran" itu lagi dgn niat nk beli netting stand yg saya maksudkan itu dgn berbekalkan RM150..
Sampai kat sana saya dah amik dah netting stand tu, dan tak semena2 saya terpandang satu objek yg sangat sexy...
Tersangat sexy dan mempesonakan sehingga ia hampir2 membuatkan saya menanges...

Pengantung keychain 3 tiers di dalam kotak.. Ada kaler itam dan putih.. Berharga RM27.00 per unit...
Tanpa rasa bersalah saya meletakkan kembali netting stand itu di tempat asal dan dgn rakusnya menyambar penggantung keychain putih yg sexy itu...
Dan dalam masa yg sama saya terpandang sejenis lagi penggantung keychain jenis kecik (bajet version kot)... yg berharga RM15.00 seunit dan ada kira2 ada dalam 20 unit terpamer di situ...
Ada juga yg warna silver yg berharga RM20; tapi saya suka putih sebab ia nampak suci sperti saya (dan ia lebih murah..)

Saya hampir berguling2 kegembiraan, tapi tak guling la.. Wat malu je nanti....

Dengan hati yg berbunga2, saya terus amik 2 biji penggantung keychain budget version dan juga penggantung keychain 3 tiers yg dah saya amik pada awal kejadian tadi...
Jumlahnya RM38.00..

HAAAAA!!!
Biar betul...

 RM27+RM15+RM15 = RM57 (ke sy yg salah kira..)

Saya minta amoi comel tu kira sekali lagi... Tapi dia dgn muka confident dan tak mesra alam bgtau yg dia dah kira dgn betul..
Jadi saya terus je la bayar...

Yippi! Yippi!

Dalam nak beli mende lain dpt pulak mende lain yg jadi idaman ati sejak setahun yg lepas...

Soalan:
Berdasarkan petikan yg membosankan dia atas, pada pendapat anda adakah gadis comel ini betul2 gembira dengan kejadian yg menimpanya semalam, atau kegembiraan yag terpancar di wajahnya itu adalah sengaja dibuat2 untuk menimbulkan propaganda di FB beliau... Sila beri jawapan dengan menggunakan 3 perkataan sahaja... 

Jawapan yg mempunyai lebey dari 3 perkataan, bom akan diposkan ke rumah anda.. Harap maklum...

Inilah objek2 sexy yg saya maksudkan tu....

Wassalam...

5 comments:

  1. kat GM/jln kenanga KL banyak alatan display ni :)

    kalau nk beli lg, boleh kirim kt sy..hihi

    ReplyDelete
  2. Asma, singgah blog...share award..

    ReplyDelete
  3. Ibu MUdA: Ada gak mmber sebut jalan kenanga tp x tau katne.. HUhu.. Ada plan nk beli lg, nnt sy inform ek.. Huhu.. Sonoknyer.. >_<

    Kak Yati: Sexy kan,,.. Huhuhu..:P

    SCLover: Ok2.. SY pi skrg.. Zaaaappppp.....

    ReplyDelete
  4. As Salam. Cuba tengok blog ini:-
    http://diyanacraft.blogspot.com/search/label/Rak

    Dia jual 2 tier display set RM18 & 3 tier RM25. Tapi belum masuk harga pos lagi le.

    ReplyDelete