Posts

Showing posts from January, 2011

Hair Clip Bunga2 CInta

Image
Salam...

1st time buat bunga ni...

 Hair pins ni oder dari customer... Bunga tu bukan saya yg buat tau... Ibu saya yg lukis, pastu saya kerat je la...
Mmg dari dulu tak pandai lukis bunga....

Ni harganya RM5.oo sepasang... Kaler korang pilih la ek...
Ha.... Dah lupa, kan saya ada wat segmen khas Creative Blog of the Month... Takde sape nk join ke... Awat segan2 ni... Ala... Join jer... Boring la, asyik saya sorang je membebel kat sini...
Jom la ek... Jom la...
Wassalam...

Phone Pouch yg Muat Masukkan Kamera...

Image
Salam....
Phone pouch yg direka khas oleh tuannya...

Ni la rupanya... Macam besar je kan... rasanya sy dh salah ukur...  Corak ni sy yg gedik2 nk tambah..
 Ha... Ni corak yg tuannya nak... Nak dia n pakwenya, pastu ada nama dorg.. Sukanya!!!
Seperti biasa, ada dua layer...
Tau tak, ia boleh muat camera Olympus saya tau... Dah cuba dh tadi... Tp tak dapat amik gambar la... Mana bole amik gambar kamera tersebut kan..
Saya amik gambar ni kat dalam kedai tempat keja... Saya dah pun minta benti, tp bos tak bg... Bos dah bg satu shelf utk sy letak brg2 crafting; bg saya letak stand atau 1 meja kat luar utk display brg2 sy kat kedai beliau; bg bwk 1 lg meja kecik; bg sy cuti Sabtu dan Ahad dan naikkan gaji saya sket...
Dah tanya ayah; ayah cakap ni win-win situation... So saya tgk la bulan ni camne... Kalo everything's okay; akan teruskan bekerja dan crafting at the same time...
Sebenarnya saya nk serius dlm crafting dan selling craft supplies... Cuma masa tak mengizinkan utk saya survey bila2 masa sy suk…

Purse Berzip

Image
Salam...
Ni pulak purse....  Ni customer Shima punyer...
Ni sebelah belakangnya plk...
Ha... Cepat2 order2.. Sebelom abes bulan January... RM12 je
Nak komplen sket: Rajinnya la korang spam shoutbox saya ni ek... Ingatkan ikhlas singgah sini, rupa2nya nak tinggalkan tapak kaki jer... Tak baek tau... Sedey saya.. T_T
Ruang tu utk berinteraksi, namun telah disalahgunakan... Naek boring dh baca, dan takde ati nk baca lagi... Pasni nk buang dah...
Bye2 Shoutbox...
Wassalam...

Tissue Holder Maroon Black

Image
Salam.....

Que panjang giler...
Takot nengoknyer...
Rehat jap la... Nak update blog...

Ni Tissue Holder, request dari Amira....
Beliau nk corak yg sama ngn tissue holder ijau kuning tu...
Kaler pilihan beliau = hitam n maroon


Time nk jahit ni, mcm tak kena je tgk warna ni... Bila dh siap; PERGH!!!
Serius, ramai giler remaja yg nk beli bila sy display kat Benteng tu... Tp xkn nk jual plk... Dan bertuan dh pn...

Ni bahagian belakangnya... Saya suka corak carik2 camni....
Tau tak, saya baru je order felt... Ada 37 kaler, polyster felt... Customers mesti tau yg slama ni saya guna wool felt sbb sukakan texture ni... Tp dpt komplen yg ia cepat berbulu n nampak lusuh la bila berbulu...
Aritu try polyster felt Dayang Ok la... Tak berbulu dan tak keras... Tp deep inside masih suka pd wool felt...
So, bila felt smpai nnti, sape2 nk beli mai la yer... Quality, sy x pasti tp bila dh borak pjg ngn owner tu; rasanya ok la kot... Dia bg felt yg org biasa wat toys...
Saya beli terus dari kilang tau... Pandai tak saya..…

Bantal Couple...

Image
Salam...
Lupa nk snap pic... Sebenarnya dh byk order di pos tanpa snap pic... Rugi la plk kan.. Tp bab2 mengambil gambo ni mmg slalu je lupa...
Ni produk baru... Bantal couple...  Request dari sepasang kekasih...
Lepas cantum jadi camni... Huhu..  CAm Ultraman Ace pulak...
Ni saya charge RM20 jer sebijik.. Xtau nk letak berapa...
Sila abaikan gambar meja yg berterabur tu... Gambar ni di snap di benteng semalam...
Wassalam....

Pulun Last Minit!

Image
Salam
Takde idea dah nk berdrama sebabak... Jom tgk ape yg sy buat beberapa hari yg lepas...

 Ni adalah antara barang2 yang perlu disiapkan esok.. kerana pemiliknya akan amik esok... Wah, takotnya!!!! Purse, 2 car charm dan 100 biji mini strap....

 Ni pula "Bantal Couple" tempahan special oleh pasangan kekasih tersbut... NI belom sumbat kapas lagi ni....

Aik.... Ni apa pulak bulat2 ni.... HUhuhu....
Tungggu..........
Wassalam....

Gara-gara Selipar...

Image
Salam...

Drama sebabak: Disebabkan kesempitan hidup di tengah2 kota kosmopolitan ini, akhirnya aku pasrah... Dengan hanya menjual keychain, aku tidak mampu menyara kehidupan kami sekeluarga; kerana bukan semua orang perlu memakai keychain dan menukarnya setiap bulan... Nampaknya aku perlu mencari cara lain untuk menambahkan pendapatanku...

Di celah2 hiruk pikuk kota, aku menyusuri denai2 batuan dan memerhatikan gelagat manusia sekeliling...
Apa yg mereka perlu dan apa pula yg mereka kehendaki.... Namun aku buntu...

Pelepek! Sesuatu yg lembut tetapi keras jatuh di atas kepalaku... Adoi!
Ku mendongak dengan wajah yg ala2 bengang tapi control cun...

Seorang jejaka kacak ala2 Dean dalam Supernatural tersengih, "Sorry dear, I dropped my shoe. Would you please bring it to me.."

Wah, banyak cantek.. Dah le kena kepala aku, nak aku naik atas pulak antau kasut hang...
Dengan penuh adab aku mengambil kasut tersebut lalu berlalu tanpa rasa bersalah. AKan ku bakar kasut ini untuk memuas…

Red HP Pouch n Broadband Case...

Image
SAlam....

Akak kedai sebelah adar order HP pouch utk anaknya...
Jom kita terjah!

 Nak kaler merah, benang itam... Alamak, gambo dh blur...
 Nak ladybug sekor... Alamak, mata tak tampal lagi...
 NI selepas dikatup...  Button tu berlakon je tu....
Ni pula broadband case....  Dia nak plain jer... Kaler sama gak...
 Plain.. ALamak, boringnyer...
Cam biasa, saya wat 2 layer...
Idop saya la ni dh out of control...
Sy tak dapat manage time dgn baek..
Dan yg penting saya tak dapat buat hobi saya....
Iaitu golek2 sorang2...

Waaaa...
Giannya nk bergolek....

Semalam dah kena brainwash ngn ayah...
Ayah lebih suka saya benti keja n wat produk byk2...
Sbb sy ni jenis nk buat benda teliti sgt; mana ada masa....

So arini nk bgtau bos pasal nak benti...
Tapi bila tgk muka bos yg tersangat baek tu; tak sampai hati la pulak...
APa la...

Camne ni...
Camne nk bgtau bos yg sy nk benti....
Waaaa....

Wassalam...






Figura Aksi Comey

Image
Salam....

Huhuhuhu....
Saya tak pandai buat byk keja dlm satu masa...
Maybe sbb selalu siapkan satu task dulu sebelum ke task seterusnya...
Bila semua task kene siapkan dalam masa yg sama, jadi pening pulak...

Tapi bagus juga, dapat belajar sesuatu yg baru...
Excellent!!

Ini adalah order dari kawan baek Anis, Cil Alya...

Si Roh dan Si Bunny...
Tiba2 Alya kata takmo keychain, dan dia pi potong reben tu... Tak semena2 esoknya ada 6 order items yg sama... Takmo keychain juga...
Naper yer.. Bebudak ni nak main cam anak patung kot.. Huhuhu...
Wassalam....


Keychainn Kereta dan Ladybug Comel

Image
Salam...

Order Lyana aritu dh selamat sampai...
Cuma pendrive case tu nampaknya ketat sgt la plk...
Huuu.. Takbest2....
Lyana bole pulangkan dan saya ganti dgn yang baru FOC.. (bcos it was my fault)...

Lupa nk tnjuk 2 lagi order dari Lyana...
Nah, ni dia...

 Pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..... Kereta kecilku berbunyi... Mari la adik mari naek... Boley ku bawa jumpa nenek...
Dan keychain Ladybug... Sejak akhir2 ni ramai la plk yg tempah ladybug... Trend ke eh...
Wassalam...
P/S: Sape yg baek ati nk pinjamkan saya seribu dgn zero interest... TQVM.. Meh cium skali.. MUAH!! (Saya sudah gila... Huhuhu..)


Upgrade Workshop

Image
Salam...

En Abu dan En Shawal yang baek hati telah datang dan bawakan meja serta kerusi untuk kedai kecik saya...
Huhuhu...
Suka! Suka!

Paling suka bila dorang pulak yg wat layout dan susunkan brg2 atas meja dan dekat stand tu...
Terharunya...
Kenapa baek hati sgt...

Jom tgk kedai yg dh disusun (tidak sepenuhnya) dan compare dgn yg INI...

 Dari jauh sebelah sana, nampak permandangan yg camni...
 Ni je la yg mampu hamba display kan... Huhuhu...
Stand ni En. ABu dan En. Shawal yg tolong gantungkan...  Sronok je nampaknya mereka berdua tu... Yg ada tulisan Gud Luck, All da Best tu Farah yg bagi... Comeykan... Harganya RM10.00 yg panjang, dan RM7 yg pendek...
Keychain Gasing tu En. ABu dan En. Shawal yg bagi... COmey sgt.. Nak kunyah2.... RM3.50 sebiji...
Ni yang display atas meja... Ala2 tapak benteng jugak kan... Sorry der.. Takde idea laen dah hamba...
 .Dull je kan... Rasanya kene tukar pembalut papan tu... Kaler apa yg menaikkan ser wajah sket... Tgk, ada brooch, mini strap dan big keychain... Ada t…

GA Saya Nak Phone Casing

Image
Salam....

Kali ni nk join GA dari therosputih...
Yg menariknya GA ni start pada hari yg sama saya start wat 1st GA...
Dan rosputih pun dh join GA sy tu...

Sebanarnya sejak 1st day lg dh nk join GA ni, tapi sebab tenet terlalu lembab dan keje pun berlambak2; so dh terlupa la plk...
Tp takpe, di kesempatan ni, saya nak join jgk! Tak kira!!

Caranya tak mudah.... (Cewah! Bikin gimik jer..)
1. Ada blog dan beralamat di Malaysia - Menepati syarat..
2. Follow 2 blog beliau iaitu INI dan INI - dh follow...
3. MAsukkan kedua1nya dlm blog list masing2 - Jap lagi
4. BUat entry ni dan masukkan link GA ni - Dah
5. Buat slogan :

       "SAYA NAK PHONE CASING KERANA PHONE SAYA GULING2 NAK PAKAI CASING. PADAHAL DAH BELIKAN YG GAMBAR HELLO KITTY. DIA TAKNAK JUGA. KATANYA NAK YG CROCHET YG THEROSPUTIH BUAT SENDIRI. TAKMO YG MADE IN CHINA. HAMPEH PUNYA PHONE."

6. Letak banner ni kat sidebar dan link kan ke GA ni - jap lagi
7. Letakkan link entry korg katkomen kat SINI - jap lagi

PAstu hadiahnya…

Bunga2 di Taman Itam Theme...

Image
Salam...

For the 1st time in my life, saya buat External Hard Disk Cover...
Cam terpinga2 je buat, sebab saya sendiri pun tak pernah ada external hardisk...
Ukur punya ukur, congak punya congak... akhirnya berjaya gak siapkan...

Jom, cekidaut!

 Tada! Lyana nk corak yg sama cam tissue cover Siti...
 Ni plk bahagian dalamnya... Double layer...
Dan Lyana nak pendrive cover yg corak senada... Sebab kecik sgt nk potong bunga, so saya letakkan button... Hope u like it...
TO Lyana: Kalo cover2 ni tak muat @ tak puas hati dgn corak atau hasilnya; sila pulangkan kembali dan saya ganti dgn yg baru...  Kalo ada apa2 nak komen pun, sila inbox saya. Supaya dapat improve skilss and service pada masa yang mendatang....
Wassalam...
P/S: Lyana dapat harga istimewa sbb beliau adalah customer pertama for this season.. Thanx Lyana... >_<... 

My Workshop

Image
Salam...
Aritu saya masukkan barang dlm kedai kan... Kedai ni kecik je... 10x10 kaki...
Jom tgk kedai saya...
 Ni dari luar... Papan tanda lama tu takmo turunkan la... Biar je kot... Jom masuk...
 Ni gambaran keseluruhan...
 Ini dari satu sudut...
Ni sudut yg satu lagi...
 Cuboar ni je la yg satu2nya peabot yg muat diangkut dgn Viva...
 Dan ni barang buangan yg saya kutip dan jadikan mereka berguna...
Container baru yang akan dibawa utk angkut barang ke Benteng
 Sepahnyer... Malas nak kemas...
 CUba teka saya duk negara mana la ni...
Saya angkut ni semua pada pukul 12.30 tgh malam sorang2.... Meja n kerusi En. Abu nk dermakan utk saya yg kesian ni... Tapi kalo ternampak kat mana2 meja terbuang, boleh je jadikan meja tersebut berguna kembali...
Apa2 ilmu dan pengetahuan yg saya ada, tanpa berbelah bagi saya boleh share... If you need it from me; just ask and I'll guide you... But please, you have to make your own effort to make it happen... Dun just sit and wait for things to happen... It won't...
And …

ASMA'S 1st GIVEAWAY....

Image
Salam...


My 1st GA yg sepatutnya dianjurkan bulan lepas... Arini baru teringat... Tak baek betul saya ni...
Hadiahnya nanti saya pikir... Sebenarnya dah pikir tapi tgh godek2 cari... Bila dah sampai barang tu dalam tangan baru habaq... Nanti janji2 tak sampai la pulak... tak ke malu....
Cara nak join... 1. Buat 1 entry tentang korang join GA ni... 2. Dalam entry tu tuliskan sekali, "Saya join GA ni kerana ....... (tak lebih dari 5 patah perkataan) 2. Tampalkan banner cincai ni kat sidebar korang dan link kan ke blog saya... 3. Tinggalkan link kat kotak komen di bawah... 4. Dah siap....
Pemenangnya akan muncul 2 orang... Bukan.. bukan... Dua orang pemenang akan dipilih...
1. Cabutan bertuah.. kira naseb la sape2 pun... 2. Peserta yg paling byk traffic source sepanjang bulan Januari 2011...
Tarikh tutup  ialah pada 3 February 2011 pada pukul 11.59pm waktu Kuantan...
Bila hadiah yg saya duk pikir tu dah sampai dlm tangan saya akan khabarkan kat sini...
Wassalam...

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k