Posts

Showing posts from February, 2011

Special Request Purse...

Image
Salam...

Gambar dh penuh dlm camera ni...
Tp x upload2...

Ni purse special design dari Cuppy Lurve... Cuppy Lurve yg wat design ni dan saya jahitkan ikot kehendaknya...
 Cuppy nk simple2 jer....
Ni bahagian dalamnya.... Sory, gambo kabur...
Ini la 1st time wat purse camni.. Dh byk kali silap2... Buka, ukur n cantum balik...
Akhirnya menjad juga... Walaupun am kurang sempurna, tapi akan improve lagi utk masa yg akan datang...
Chaiyuk!!!!
Wassalam....

Guitar Hero....

Image
SAlam...

Ni order lama dari Cuppy Lurve...
Order ni dah lama tapi baru je siap...
So sorry my dear...

 Cuppy Lurve nak HP strap gitar... Sebab x penah buat gitar sebelum ni, so byk yg tak berjaya... Ni adalah pecubaan ke-empat yg akhirnya berjaya...
Hope u like it... Aik, mana tali gitarnyer.... Tali kene pasang sndri kot... Ngehehehe...
Tali tu dah pasang, tp cam x cantik je... So biarkan kosong...
Esok sy upload gambo purse special request from Cuppy Lurve jugak...
Wassalam....

Terbengkalai....

Salam...

Blog ni dah terbengkalai...
Malah kedai saya pun dh terbengkalai...

Arini sy dh poskan semua order yg tertangguh...
Saya dah kemas2 kedai... dan dapati kene beli  almari besar dan satu meja tulis dan whiteboard utk tulis order supaya senang nk track....

Lepas ni saya nk kira semua brg consignment dan byr kpd para craftter dlm msa terdekat ni...

Lepas ni juga nk list down semua brg yg wajib disiapkan dalam minggu ni...

Dan fragment2 planning mesti dicantukan supaya nampak perjalanan idop my bisnes pasni....

Mulai hari ni I'm a fulltime crafter n kene pulun siapkan segala2 yg tertangguh,,...
Pasni xde reason lagi utk menangguhkan kerja...
Kerana 18jam sehari adalah milik saya seorang sahaja...
Dan lagi 6 jam utk saya mimpi yg indah2...

Walaupun sangat takot x sempat...
Tapi saya dah lega dah sket...

Mekasih kpd para customer yg memahami...
Dan memaafkan saya yg slalu je lewat siapkan order korang...
Mekasih krn x marah saya...

Setiap teguran dan komen yg korang bagi tu akan…

Pemenang My 1st GA....

Image
Salam...
Alamak, lupa pula....
Asma's 1st GA secara rasminya telah ditutup.... Sebanyak 79 peserta yg join... Mak aih... Ramainya....
Ni nk umumkan pemenang la ni...
Bagi pemenang Kaegori Pengomen Bertuah... Saya minta Encik Pemilih Rawak pilihkan...
Dan yg bertuah ialah... ... ... ... ...
NO. 2 iaitu... CIK ROSPUTIH...
WAh, sungguh bertuah...
Tak caya ek... Tgk ni....


Pemenang bagi kategori "yg bawak trafik paling byk" adalah paling susah nak cari... Sebabnya blog yg bawak trafik paling byk, tak join GA ni... So saya decided utk bg juga kpd penerimanya... Sbb dh janji yg paling byk bawa tafik kan...

Paling banyak bawak trafik ialah craftzone... Tp Craftzone adalah blog yg link kan kesemua crafter Malaysia dan it is not belongs to A PERSON, so idecided to skip it... So pemenangnya ialah... ARTDESIGNPRODUCT.BLOGSPOT...
SO, kepada pemenang, sila hubungi saya dan bagi alamat yg nk di poskan brg kpd anda....
Apa hadiahnya ek... HUhuhu....
Hadiahnya ialah anda boleh pilih salah satu dari berikut... 1. 5 ke…

Felt dalam Meter...

Salam...

Terima kasih kerana sudi vote...
Unfortunately, saya dah kerat2 felt tu kpd saiz 25x23...
Sebenarnya saiz tu 23x27cm...

Ramai yg tanya, saya jual tak dalam meter...
Buat masa ni belom lagi...
Ni 1st time sy beli borong, so stok ni tak banyak...
Sekadar utk tgk kualiti dan kaler...

So, kepada sape2 yg berminat nak beli felt dalam meter secara pre-order, boleh inbox saya...
Minimum order ialah 1 meter...
Dan saya kena amik half payment tau...
Takot ada back-out customers (biasanya takde...)

Next week, saya akan order lagi dan alang2 boleh masukkan order utk korang sekali...
Harganya sama cam blogshop lain RM16 semeter...
Postage tak include...
Tak sure postage brape...

Apa kata kalo saya bg harga RM20 semeter include postage...
Beli 5m ke atas dapat RM18 semeter include postage...
Need to know your opinion....

Wassalam....

Ut

Lupa nk Disclaim

Image
Salam...

Ingat tak Hair Clip BUnga2 CInta haritu...
Hair clip seperti gambar di bawah ini...


Yup, this one...
Actually saya lupa nak mention... Design ni sebenarnya bukan saya punya... It belongs tu Kak Yana from Yana Craft
Memandangkan dpt request n Kak Yana bercuti dari amik sebarang order, so saya telah menduplikasi design tersebut...
Baru tadi belek2 entry lepas, dan terperasan lupa bgi kredit kpd Kak Yana dalam Entry Pin BUnga-Bunga Cinta... Tak tau la Kak Yana terbaca ke tak blog ni, tapi it's not a good thing to claim design that is not belong to ours... 
Ok, nak godek2 lagi tgk ada tak design yg saya lupa nk bg kredit (lagi...) Huhuhu...
Wassalam....

Kepulunan Mini STraps....

Image
Salam...

Ingat tak benda bulat yg saya buat dulu tu...
Ala yg misteri tu....


 Ni la bendanya.... Mini strap bentuk bulat2....
 Ha....  Yg ni jelas sket rupanya....
 Bentuk LOve pun ada tau...
Selipar ni mmg popular sbb saya dah sorokkan suma selipar rakyat Kuantan...
Ni semua dah selamat diambil oleh tuannya lama dulu... Byk gambar belom upload... Kene upload ikot giliran supaya adil dah saksama...
Semoga saya dapat masa utk update this blog daily.... Amin....

Wassalam...
P/S: Mungkin sy patut auto-postkan entries suapay always keep on track... Kenapa rasa cam maen tipu je kalo gitu...

Kaler2 Felt yg Available....

Image
Salam...

Felt dah masuk kedai dah sejak minggu lepas dan saya jual saiz 25x23cm...
Felt jenis polyester
Harga RM1.50 sekeping

Ni la kaler2 yg available...

 Under cahaya biasa2....
Yg ni ada flash...
Minta maaf kat korg suma... Saya belom sempat potong n wat kod warna... Saya akan buat secepat mungkin...
Cuma skrg ni ada bulk order kene siapkan Ahad ni... Semalam pun tak buka kat Midtown Esplanande... Dan notis benti keje tak dapat approval...
Idop sgt tunggang langgang...
Tau tak, baru tadi bos saya cakap kalo x dpt staff, nnti dia nak tutup la kedai ni.. Sbb dia x daya nk jaga... Staff pun slalu je datang n pergi n xnk permanent...
Tetiba saya rasa macam saya la org yg bersalah tu... Bos pun bukan jenis mudah percayakan org... Dan kalo takde staff minta saya tunggu dlm sebulan lagi...
TIDAK! Saya nak cepat dan saya rindu nk golek2... Sejak keja n bisnes dlm masa yg sama, takde masa nk golek2 (yg merupakan hobi kedua saya selepas crafting) Dan tak larat dh nak delay order, padahal customer dah byr.. Idop…

Felt is Available utk Org Kuantan...

SAlam....

Ha... Betul ke...
Saya dah potongkan felt tu ke saiz 25x 25 (sbb slama ni slalu jumpa saiz tu kat pasaran; dan juga beli saiz tu secara online)...

Camne ni... rasa rugi la pulak...
Hmmm....

Pagi td pi kedai, potong2...
Pastu bos suruh msuk keja...
Malam sambng potong pulak...

Seriously, saya sangat penat...
Walaupun org tak paham nape penat; to mmg penat sgt2...

Nak2 bila buat design baru and at the same time nk kejar siapkan order...
Dun worry k...
Order2 tu semua always on track, cuma idop sy ni kucar kacir sket...
Kepada sesiapa yg rasa cam dh lama order tapi tak siap2 tu; sila inform saya yer...
Mana la tau tercicir oder, tak pun dh siap tp tak pasan belom pos...

Dan kpd korg yg penah order dan penah beli produk saya, kalo ada apa2 kritikan, komen, tak puas ati atau apa2 aduan sila kemukakan via email...
Contohnya mcm benang dah tanggal ke, luntur warna ke, HP strap tu dah patah ke, tak muat ke, design tak cantik atau tak sama cam yg korang nak, jgn segan2 emailkan je ka…

Ai.. Ai.. Kapten!

Image
SAlam...

Sedang syok2 menaip, tiba2 siran terganggu...
Lapu lip lap lip lap cam disko...
TV asyik tukau2 channel...

Tiba2 laptop jadi gelap...
DAn muncul la tulisan2 pelik yg ternyata bukan dari bumi...
Wah, apakah ini....

Oleh kerana saya seorang yang bijak dalam mencari alan penyelesaian, maka saya cuba sedaya upaya mentranslatekan tulisan itu yg ketaranya adalah mesej khas ntuk saya....

Setelah kira2 3 jam mentranslate, akhirnya kod itu berjaya saya bongkarkan....

"SAYA DAH SAMPAI, SILA BUKA PINTU"

Apa....
Siapakah "SAYA" dalam ayat tersebut....

Knok! Knok!
Saya tersentap...
Wah, ini sungguh seram...

Dengan slow-mo saya membuka pintu...
Tiada sesiapa diluar...
Saya menutupnya dan kembali ke laptop....

Wah, mesej baru pula muncul...
Translate punya translate, "SAYA ADA KAT LUAR LA! TENGOK BAWAH!"
Bunyinya cam marah....

Serta merta saya membuka pintu lantas melihat ke bawah...
Wow... APa ni.....

 Rupanya sungguh unik dan wajahnya terserlah keyakinan... Kal…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k