Posts

Showing posts from June, 2011

Excited nak ke Shah Alam, tapi.....

SAlam...

Saya excited giler nak ke Shah ALam...

Tapi....
Nape dari semalam hati saya rasa cam tak tenteram jer...
Rasa mcm saya akan ditimpa malapetaka kat sana..
Rasa macam saya akan meninggalkan KUantan buat selama2nya...

Tak tau kenapa rasa camni...
Bila tgk ibu dan ayah dan adik2 rasa mcm nak nanges..
Macam tak dapat jumpa dorang dah...

Sekarang ni rasa sangat2 berat hati nak ke sana...
Rasa nak cancel pi sana esok...
Awat ek.. Awat saya rasa camni...

Say takde masalah homesick atau takot travel sebab saya sangat biasa travel...
Tapi kenapa hati sangat resah...

Perasaan ni sangat tak best... :(

Wassalam...

Esok ke Shah Alam

Salam...

Esok saya akan bertolak ke Shah Alam...
Sebenarnya tak ready pun..
Produk pun tak banyak... Order pun ada yg tak siap lagi...
Yg dah siap cuma 6 biji keychain dan beberapa biji brooches...

Part paling susah ialah nk design produk khas utk konvo... Saya tak reti... HELP...

Mybe saya akan bawak beberapa craft material utk dijual kat sana.. (kalo sempat packing la..)
Wooo... I am pretty exhausted these few days...
Siapkan order, packing brg, pos brg dan track balik brg yg tak sampai ke owner...
Perghhhhhh.....

Harap2 10 hari di CIAST akan berjalan lancar..
Dan paling penting dapat jenguk pakwe saya kat KL...
HUhuhu...

Wassalam...

Bell @ Loceng @ Kling!

Image
Salam...

Panik! Panik!
Banyak sgt nak wat dalam minggu ni...
15 HP cases, 34HP straps, 6 brooches, 4 pencil boxes, 5 bantal...
Nak separuh hari esok...
Sempat ke siapkan ni, makcik.... T__T

Brooches dah siap, 5HP cases dah otw (tp x siap lg)...
Harap2 sempat la... Wooooo... T___T

Dalam2 panik ni, sempat gak brg baru sampai...
Apa dia... Apa dia...

Kling! Kling! Kling!
LOCENG!!!
Ada 2 saiz tau.....
 Ni saiz kecik sket.... Harganya 15sen sebiji... RM1.50 sedozen (12biji)
 Yg ni pulak, saiz besar sket.. Harganya 20sen sebiji.. RM2.00/dozen (12biji)
 Ni la perbezaan saiz mereka...
Pendapat saya, utk buat HP strap dan keychain, yg kecik ni lagi sesuai... Kalo objek yg besar macam car charm tu, loceng besar pun bole...
Tapi saya suka bunyi loceng yg besar ni... Bunyi dia best dan memikat hati... Weeeeee................ ^___^
Eh, tunggu sat... Bukan tu ajer...
Yg kalaer2 pun ada tau.. Cmey tak.. COmey tak.. Memang comey... ^__^ Suka sangat la yg kaler2 ni...
Yang kaler2 ni saiz besar (sama besa…

PJ Krusty Market ESOK!!!

Image
SAlam....


Esok ada event kat Petaling Jaya...
Dekat concourse level, millennium square
PJ Krusty MArket namanya.. (kot)


Dan The Rightbrain THinkers pun join buka craft booth kat situ...
Dan dikendalikan oleh Haniza Sahit dan Reen
Dan saya macam biasa la... Nak menyebok letak barang...


SAya letak 10pcs produk craft...
6pcs HP pouch dan 4 pcs tissue holder...


 Ni la 4 pcs HP pouch tu... Favourite saya yg selipar tu, sebab saya suka pantai... :D
LAgi 2 pcs dah tak ingat dah bagi yg mana.. <--(hahaha, nenek betul..)
DAn ni la 4 tissue holder... Suke giler yg corak LOVE tu, rasa takmo lepas... MInta2 takde org beli yg tu, bole la saya guna... <--- (ada pulak camtu.. :P)
HUHuhu... Kalo korang nak dapatkan produk2 saya ni, jangan lupa terjah ke PJ Krusty Market tu esok... Start pukul 2 tghari , abes pukul 6ptg... Event ni sehari jer tau, minta2 la abes seme brg tu... Amin.....
Wassalam...

Mr Smiley dan HP Pouch macam2 design...

Image
Salam...

Sepatutnya order felt Isnin ni, tapi nampaknya tak sempat...
SO saya baru je order felt 5 minit yg lepas...

Woooooo... T_____T
Felt naik harga...
Erm.. byk gak naiknya...
Agak melukakan hati...
Apepun, saya tetap maintainkan RM1.50 sekeping....
Kedai2 kraf kat bandar ni jual RM2.00 sekeping...
Patut ke saya naikkan ke RM2.00<---(tak patut, tak patut..)

Ni brg2 yg saya buat utk adik sepupu saya minggu lepas.. Baru skrg nk upload...

 Weee... Jgn la tengok saya.. Malu la...
MAlu la sangat.... :P

Ni pula HP case...
Ni pun buat rushing2 gak ni...


Ada lagi HP strap butterflies dan HP strap Mini LOVE... Design sama gak ngn yg dulu.... 
Haha... Memang watermark saya tu sangat tak kreatif dan menyebok.. Tapi saya suka... :D
Sekarang Asma's Felting Box dah ada lagu tema...
Lagu tema cedok jer ni...
Nak dengar, pi kat sidebar kiri, atas sekali...

Kenapa lagu ni, sebab saya selalu excited bila nampak posmen dan van poslaju...
HUhuhu...

Wassalam...

PRE-ORDER FELT

Image
Salam....

Felt saya dah nak abes, oleh itu Isnin ni saya nak order lagi...

Jadi kepada anda yang nak saya orderkan sekali felt by meter, boleh la berbuat demikian..
(HAha.. NAmpak sgt tak pandai buat ayat skema.. :P)

Tarikh Next Order: 27June 2011
Masa Next Order: 10.00AM (waktu Malaysia)
Minimum: 5 meter (atau 1 meter for each kaler tapi jumlahnya 5meter)
Harga: RM17.00/meter (include postage)
Masa yang diambil utk felt tu sampai kpd Asma: 2 minggu (14 hari)
Masa yang diambil utk felt tu sampai kpd Anda: Dalam 5 hari selepas felt tu sampai dan selepas pembayaran penuh dibuat (sebab cam byk je nk sorted)
Down payment : 50% dari jumlah belian...

Jika korang cuma nak 1 meter shj, boleh jugak tapi harganya RM16/meter (tak termasuk postage)

Untuk membuat tempahan, sila email saya: asema84@gmail.com


Tarikh akhir bayaran ialah pada 26June 2011 pada pukul 11.59 malam...


Kaler anda boleh tengok carta kat bawah ni...


ataupun carta ni:


Jangan lupa ek...

Wassalam...

Aktiviti Si Nocturnal...

Image
Salam...

Malam tadi tak tdo tau... Nak tau saya buat aper..
Meh ler nengok.....


Saya potong2 reben ni... Nak pack kan siap2.. Ni pun dah nak abes dah.. Arini ingat nak order lagi kot...
 Pastu saya pasangkan ring kecik ni kat HP strap...
Dari kiri, HP stap tak ber-ring; ring kecik; HP strap yg siap dipasang ring; (atas) HP strap yg dah siap di packed..
Masa beli HP strap, dia takde ring tau, kene pasang sendiri la.. Sangat leceh, ni la keje yg paling tidak saya minati dalam berkraf... Tp utk rehat2kan pikiran (dan berangan menari dlm kebun bunga dgn Shah Rukh Khan) inilah aktiviti yg paling sesuai... Takyah pikir ape2... HUhuhu....
Nampak cam "sakok" je meja ni; so saya pun tukau layout...

HP strap yg ber-ring telah dipuak2kan mengikot bangsa masing2... Lagi senang nak paketkan.. PAndai tak saya <---(ceh, kanak2 pun bole pikir cara ni..)
Lepas dah bosan buat aktiviti di atas, lantas saya menukar plan...
Saya paketkan Starter Pack sebanyak beberapa paket... Nanti senang, leh capai je kan..…

30 COLOUR FELT PACK

Image
Salam...

Tenet takde selama 2 hari sebab saya tak bayar...
HUhuhu...
Yg bagusnya takde tenet ni ialah adik beradik saya berkomunikasi lebih byk berbanding hari ada tenet.. Dan aktiviti bersosial secara live lebih rancak berbanding hari ada tenet...
Sangat ketara....

HAri pertama takde tenet, keje saya ialah memotong felt tak abes2...
SAmbil potong, sambil mendendangkan lagu, "All I Have To Do is Dream..." ulang2 byk kali....
Lagu ni mmg sgt sesuai dgn situasi saya T__T...
DAn aktiviti memotong ini pun menjadi lambat, tetapi menenangkan jiwa...

 Felt 30 kaler yg dah dipotong kpd 1m setiap kaler... Lagi 2 meter dah disorok bawah katil... Next time la plk potong...  HUhu....
Sebelom masuk fasa kedua,  nak makan nasi jap...
Selang beberapa jam kemudian....
 Yippi! Berjaya memotong setiap kaler kepada 4 bahagian... Ni adalah yg saiz 1/4meter...
Time aktiviti ni dijalankan, lagu lembab tadi telah cantas oleh lagu "I Haven't Met You Yet" nyanyian Michael Bubbles (betul ke eja).…

Encik Posmen Kacak vs Power Rangers (versi Heart Button)

Image
Salam....

Di pagi yg hening, sedang saya menikmati roti bakar sambil main tenet...
Pon..Pon....
Saya terkejut lalu menjengah ke luar jendela..

Jejaka kacak beruniform dan bermotor merah sampai di tangga rumah...
Dengan penuh sopan santun (<--tipu sgt) saya membuka pintu dan menghampiri jejaka itu....

Encik Posmen Kacak   : Benda apa yang sampai banyak2 ni... Dari China pulak tuu... Saya yg Comel             : Butang.... Encik Posmen Kacak   : Butang! Butang pun beli sampai ke China.... Saya yg Comel             : .......... (bingung jap dgn reaksi Si Kacak itu..) Encik Posmen Kacak   : Awak tukang jahit ke.... Saya yg COmel            : Tak la... SAya buat kraftangan.... Encik Posmen Kacak   : ..... (Mengerutkan dahinya... Kekacakannya terserlah...) Saya yg Comel             : Ni butang bentuk macam-macam. Takde jual kat Kuantan... (ayat berterabur kerana terkesima dengan kekacakan posmen itu; sambil2 control cun yg ternyata gagal..) Encik Posmen              : Oh.. Ni memang dah tunggu la …

Small Button Bulat-Bulat..

Image
Salam...

Button kecik dah sampai...
Yippi!!!

 Tengok ni, comeykan... Weeeee.... :D
Tengok2, dorang melompat atas tangan saya.. Alalalala... Manjanya....
Semenyer ada 6 kaler...
1 paket = 20 biji = RM1.80 (Kaler campur2)
Selain button ni, Button bentuk heart pun dah sampai berserta felt 30 kaler... Erm... Takleh potong lg kain felt tu... Byk order nak siapkan....
CHAIYUK!1!
Wassalam....

STAR WOOD BUTTON in da house....

Image
SAlam...

Wood Button baru je sampai JUmaat lepas...
Kali ni bentuk BINTANG!!!


Twinkle.. Twinkle.. Wooden Star...

Ni la saiznyer.... Erm... Sukanya bau kayu ni.. SUKA!!! :D

Butang kayu bentuk pokok pun dah restock skali...

Sekarang boleh la korang berkawan...
Tgh ushar2 button2 lain lg... Butang plastik yg kalerful tu boleh tahan gak mahalnyer...
CHAIYUK!!!
Wassalam...

HANDMADE WEDDING PILLOW

Image
SAlam...
Semalam saya tergopoh gapah siapkan bantal kapel utk wedding... Kerana terlalu laju (konon la... padahal jahit lambat), saya pun dah lupa snap gambo... Sgt kecewa...
Kalo bantal je mesti asyik2 lupa (yg lain2 pun camtu gak)...
Tetiba customer tu msg cakap dah salah tulis nama... So, pagi td pi amik semula utk alter nama... Tghari ni dorg nk shoot ke Melaka dah...
Ni la salah satu dari bantal tu....
Haha.... Watermark ni nampaknya sangat mementingkan diri sendiri...
Maaf, bab2 digital art ni saya memang sangat tak berbakat... KAlo ada org berjaya crop jugak, tak tau nak cakap la... Huhuhu...
Wassalam...
P/S: Seperti biasa, sila abaikan backgroud yg bersepah tu...

Felt Craft Starter Pack

Image
Salam...



RM30 + RM5.00 (Poslaju) = RM35.00
Dalam Starter Pack ni ada: 12 pcs felt (12 kaler; saiz 23x27cm) Fiber  7pcs x 50cm ribbon (3/8 inci) 10pcs x ring 10pcs x HP strap (random color) Set jarum jahit
Free: 2pcs tali halus 10pcs x butang bulat2 (random color) <----takde dlm gambar


P/S : Entry ini bertujuan untuk promosi... ^_^

Wassalam...

Untuk MUZIUM NEGARA

Image
Salam
Semalam tenet selow sgt, arini nk ganti gambar yg sepatutnya masuk ke entry semalam...
Baru2 ni siapkan BULK oder utk dijual kat Muzium Negara esok... Dan in adalah antara progress 20pcs keychains... Sebenarnya nak buat 30pcs, tapi tak sempat sbb siapkan order2 lain jugak..
 Potong punyer potong... Siap pasang sayap lagi...

Pastu masuk bengkel plk... Nak welding kete2 buatan Malaysia ni...
Akhirnya jadilah ini...

Minta maaf, saya tak pandai menyusun... Suka membuat lambakan je.. Ngehehehe....
Korang yg berkesempatan jgn lupa turun ke event kat Muzium Negara esok ek... Dan kalo ternampak items seperti gambar di atas, itu adalah hasil tangan saya tau... Hemo..hemo...hemo...
Erm... Skrg nk planning BULK ORDER lain plk... Tp kene wat bantal dulu... Customer nk 2 biji bantal esok...
CHAIYUK!!
Wassalam....

Balik dari Berseronok. :D

Salam...

Dah lama tak online dan update blog akibat aktiviti musim cuti sekolah bersama keluarga besar adk beradik ayah.. Ayah saya ada 12 adik beradik yg semenye dah kawen n ramai anak, jadi korang tau la betapa besarnya keluarga saya ni kan..

Ada order yg tak sempat pos aritu (sebab dah lupa Sabtu sebenarnya Public Holiday, pegi bwh brg byk2 pi PosLaju, tup2 PosLaju tutup dan saya cam bodo je terpinga2 kat depan tu)... Jap lagi nk pos lagi brg2 lain yg tak sempat pos Isnin lepas...

Erm..
Sebenarnya sedikit pening sbb byk dpt order time cuti baru2 ni...
DAn slalu igt sy bermesej2 dgn org yg sama, padahal 2 org berlainan yg bertanyakan hal yg sama...
Tp takpe, sekarang dah insaf <---tetibe....

Beberapa bulk order pun dah masuk serentak... Dan nak serentak jugak...
Inilah namanya rezeki dan seronok sgt rasa nak nanges...
Ada 1 lagi berita gembira; tapi esok la citer ek.. (Hahaha.... Macam la ada yg nak dengar.. :DD)

Wassalam...

P/S: Tak dapat upload gambar sbb tenet terlalu lambat..…

Chirp.. Chirp..

Image
Salam....

Phew....
Menggelabah jugak siapkan rushing order niey...
Rushing2 pun tapi senang ati...
Mana taknyer, asyik menatap baby2 yg comel lotey niey...


Chirp.. Chirp.. Chirp... Mama.. mama.. Betul ke kami comey.... Sayang mama....
Ololololo.... Pandainyer membodek... Ni sayang lebey ni... Suka! SUka!... >_<
GAmbar kat atas tu ialah rupa baby2 seme lepas kenyang... Gemok gedempol semenyer....

Chirp.. Chirp... Mama.. mama.. Kami lapar....
Yang ni pulak gambar depa baru lahir... Smenyer lapar giler sampai leper haaa badan masing2... Cian yer, lapar yer....

Dah packing2 n dah pos dah ke Vintage Instinct ptg td... Dan include satu free gift ni.... @_@

Wooo... Malam td mmg relax giler... Abeskan masa main game hospital tu dan doodling2 items apa yg nak dijahit utk event nanti...

Pg td dah start potong2 dah...  Jap lagi nk pi Kemaman, ada kenduri...  Malam esok ada family dinner dan setiap family kene wat persembahan.. Persembahan ktorg mmg ntah hape2... Tapi kene sporting la... Dan ptg lusa ada sukan…

Entry Pagi2 Buta...

Image
Salam...

Sekarang pukul 5 pagi...
Saya masih menjahit...
Sebenarnya, saya mula menjahit pukul 1 pagi tadi, jadi tak heran la kul 5 pagi masih jahit kan...

Sebab boring sangat sorang2, saya pun amik gambar working station saya ni...


Wah! Apa ni....  Working station ke tongkang pecah... Ayah pun dah banyak kali memberi hint bahawa kawasan ini sangat sepah, tapi malam ni baru saya dapat jawapan bagi hint tersebut.. <---woo sgt lambat pick-up...
Yup....  Saya telah diserang penyakit MALAS dan sindrom kali ini ialah malas mengemas... Sebab tu la dari siang tadi cari pensel tak jumpa2... LAst2 kidnap pensel Anis (adik bongsu yg berusia 9 tahun) dan dia macam tau2 saya la penculik tu...
Siang tadi saya dah potong 20pcs keychain tapi tak jahit2 lagi...

Tengok, inilah 20pcs keychain tu.. Tak tipu kan... BAru pukul 1 pagi tadi start jahit dan gambar ni diambil dalam pukul 2.30.. Nama je start jahit, padahal buka FB pastu main game.. Jahitnya takde la laju mana.... Dan loading tenet la ni dah lambat cos …

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k