Posts

Showing posts from July, 2011

HP Strap Bentuk Huruf

Image
Salam...

Pemenang GA masih belom diumumkan lagi...
Sebab saya masih terjah satu satu blog korang...
Walaupun menerjah blog itu bukan satu keperluan; tapi tetap nk jenguk jugak walau memakan masa yg lama (akibat byk keje nk settle..)

Dalam bulan posa ni saya akan umumkan pemenang yer...

Jom tengok gambar2 nak tak...
Nak laaaa....
Yay!

1st time wat HP strap huruf2...  Seronok gak tgk mereka tergedik2...  Huhuhu....
Hp strap huruf ni adalah salah satu dpd oder adik sepupu saya.. Order ni dah lama la jugak...  Ni baru nk show off....
Huhu...  Tu je la kot...
Wassalam...
P/S: Nmpak sgt takde idea nk update blog... Ngehehehe.. :P



New FElt COlour in da House,...

Image
Salam....

Mekasih byk2 kpd korang yg join GA ni.. Ramainyer... Kene amik masa terjah sorang2.. HUhuhuhuhuhu...

Dan saya pun dah jarang jenguk blog ni dan takde mood nk update blog..
Kering idea nk tulis aper...

Lupa lak nk bgtau korang, Asma Felt Box dah tambah kaler baru...
Kale merah jambu ala2 maroon kot..
Sebenarnya saya pun tak tau la nama kaler ni...
Tapi ala2 kaler luna yg macam merah jambu sket tu...

Yg kiri kaler merah... Yg kanak kaler pink... Yg tengah2 tu adalah kaler merah yg hampir nak jadi pink tapi belom jadi lagi...
Macam kaler luna jugak...
Sila rujuk kale pensel sebelah kiri ni... Kalo dari kaler itam tu, dia ialah kaler yg number 8...  Sebelah merah dan sebelah purple... (Bukan ke puple sepatutnya berada antara biru dan merah..)
Ok, kaler yg number 8 itu adalah kaler yg felt yg terbaru ada dalam simpanan saya...
Ok, faham murid2... Bagus...^_^
Krriiiiiiiiigggggggg!!
Baek la, bole bersurai... Jgn lupa wat keje skolah cikgu bagi...
Wassalam....


Setahun Jagung GA

Image
Salam...


Huhu...
Baru pasan 25hb July ni genap satu tahun usia ASMA FELT BOX...
Bil tengok balik 1st post dulu, cam nak gelak guling2 jer..
Dulu saya bahasakan diri saya Langit, cam klako...

Dan sempena 1st birthday ni saya nak wat GA bole tak...
Saya namakannya Setahun Jagung GA...

Kali ni saya nak bagi sepuluh hadiah...
Naseb la dapat yg mana2...

Hadiah 1 : Brooch Bunga Besar
Hadiah 2 : Crochet Hair Clip
Hadiah 3: Owl Keychain
Hadiah 4: CAr Keychain
Hadiah 5: Brooch LOVE
Hadiah 6: Butterfly HP Strap
Hadiah 7: Big Apple Keychain
HAdiah 8: Flower HP Case
Hadiah 9: Miss Skull HP Case
Hadiah 10: LOVE Bersayap Keychain
Nak join, senang jer....
1. Wat 1 entry pendek dlm blog korang dan include sekali frasa ini, "Saya Join Setahun Jagung GA dari Asma Felt Box kerana ....... (tak lebih 5 perkataan)" 2. Komen kat bawah ni, cakap; "Awak, saya join GA awak tau. Sila terjah ke SINI (link korang) 3. Tu jer...
Tarikh tutup 25hb July pukul 12tghari.
Pemenang akan dipilih secara rawa…

FELT CRAFT CLASS: CONFIRM!

Salam...
Dah jumpa dah tempat untuk wat kelas felt craft.. Huhu.. Suka2.. :DD Kelas ni kecik jer, muat utk 6 org maximum (utk ruang tu selesa)
Ada meja dan kerusi... Ada air-cond jugak.. Macam bilik kuliah....
Oleh itu, saya confirm nak adakan FELT CRAFT CLASS FOR BEGINNER (BETA VERSION)
Tarikh: 30 July 2011 (SAbtu)
Masa: 11am-3pm
Tempat: Muda Bestari Centre, Kuantan
Yuran: RM80
Deposit: RM40 

Maximum peserta: 6 orang...
Bahan2 disediakan.

Peserta akan menerima:
1. Mini Starter Pack
2. Template
3. e-book (Felt Craft for Beginner - akan di email selepas pembayaran deposit dibuat)

Dalam kelas ni peserta akan diajar:
1. Jenis2 jahitan dalam felt craft
2. 3 Mini Project: Felt Keychain, Felt Hair Clips, Felt Brooch 3. Kalo ada masa lagi, buat la sampai 10 projek pun takpe.. Huhuhu.. :D
Berminat, bole email saya kat asema84@gmail.com
Ok la.. Ni nak siapkan modul ni... Tinggal separuh je lagi..
CHAIYUKKKKK!!!!!
Wassalam... 




Sudut Kraf Saya... @_@

Image
Salam...

Minggu ni kemas umah sebab ibu nak pasang tikar getah yg baru....
Malam tadi baru siap pasang kat ruang tamu dan ruang tengah umah...
Dan ruang tu termasuk la sudut kraft saya...

Haaaa... Nak tgk tak...
Nak la... Nak la...
Huhuhuh

Jom!

Tengok... Sudut kraf saya dorang letak kat depan pintu masuk umah... Walaupun kurang faham motif perbuatan ini, namun saya pasrah je la...  Kalo nak tau, pintu umah ialah kat sebelah kanan gambar ni..  Meaning, masuk2 je umah terus nmpak rak panjang tu... Hahahahahah..  Cam klako la pulak... :DDDD
Sudut kraf saya ni makan space sebanyak separuh dari ruang tamu umah ni... Separuh lagi ialah tempat sofa, coffee table, mesin jaet ibu dan meja lappy ni...
 Ni la rak panjang tu... Rak ni sepatutnya menegak dan bole simpan permaidani kat ruang yg panjang tu.. Tapi ayah dapat idea untuk baringkannya... Maka byk la space bole guna utk simpan barang...
Pandai tak ayah saya ni.... HUhuhu... Dah la pandai, comel pulak tu... >_<
 Ni  pula rak kasut y…

HP case Macam2 Pesen

Image
Salam...

SAya baru je siap packing2 pre-order felt yg aritu...
Ptg ni nk pos kan...

Kepada anda yang nk wat pre-order felt, next order ialah pada 29 July...
Dan kalo nk kaler2 tertentu yg tak sure kodnya, bole poskan saya sample kaler tu. SAya bole tolong matchkan...

Nak tau harga bole email saya yer...
Sebab saya perasan ada org immitate ape yg saya buat sejak 2 bulan yg lepas...
Lepas saya buat ini, esoknya dia pun buat ini..
Lepas saya buat itu, esoknya pun dia buat itu...

Main2 harga pun iyer jugak...
Adoi.. tak bole ke jadi diri sendiri.... -___-"


Ni adalah bulk order dari adik sepupu saya bulan lepas... Skrg baru nk upload...  Jangan esok "dia" upload gambar camni sudah... Peminat fanatik saya gamaknyer kot.. Hahahahha... :D <--(perasan tahap cipan)..
Ada byk lg ni gambar nak upload, tapi malas... HUhuhu...
Ok, skrg nak siapkan order adik sepupu saya ni (LAGI)... Seronok betul buat order students ni sebab kalernyer seme terang dan menceriakan....
Order adik per…

POLKA DOT RIBBON

Image
Salam...
................. ................. ................. ................. ................. .................
HAhahahahaahhahaha... Saya cuba untuk berfantasi untuk entry kali ini.... Namun gagal... (lagi..) T____T (timkaiyaaaa..)
Kenapa ngn kamu ni Asma... Ke mana perginya Fantasiamu...

Seperti kata Cik Art entry saya dah tak berfantasi seperti dulu... HUhuhu...

NTah ler... Maybe saya agak pening kepala nak mengejar rushing order ditambah dengan mood menjahit yg tgh hibernate... NAmun kugagahi jua menjaet dan update blog ni... Hadoooooooiiiiiiiii......
Mood... Oh Mood... Ke mana engkau menghilang.... Pergi bersantai kat REdang gamaknyer...
Ok la... Berbalik kpd tujuan asal entry ni... Selain butang, ada lagi brg lain sampai kat umah time saya pi CIAST aritu......
POLKA DOT RIBBON!!

Yg ni jenis grossgrain.. Saiznyer 1cm... Ada 6 kaler... Harganya 60sen utk half meter RM1.20 utk semeter...
JAp.. jap... Ada lagi....

Ini pun polka dot gak... Tapi yg ni satin dan kecik sgt.... Saizny…

Buttons Star and LOVE

Image
Salam

Huhu.. Akhirnya dapat gak upload gambar...
Tenet slow (dah lebih 5G mmg selow..)

Haritu butang bunga kan; kali ni butang bintang pula...
Depa datang sekali aritu, tapi tak dan nak upload...
HUhuhu....

Jom tengok... :D

 Ni la butang bintang tu... Ni tgh menyusun nak packing... Tapi takde kaler pink la.... :(
 Zoom in sket... Cewah.... HUhuhu....
Dah siap packed dah... (Sebahagian darinya...) Harganya sama gak cam butang lain...
RM1.50/10biji...

Selain tu packing2 jugak butang yg lain2 ni....

Butang bulat2 ni comel sgt la... Nak gigit.. Ngap!

Butang LOVE ni pun sampai sekali ngn yg aritu... ^_^
Felt tu masih dlm proses potong memotong... Utk yg wat pre-order aritu, jap ek.. Dah siap packing nanti saya inform korang...
Wassalam...


FELT CRAFT CLASS FOR BEGINNER (BETA VERSION)

Salam...

Saya merancang utk buat Kelas Felt Craft for Beginner..
Khas untuk korang yang tak pernah terlibat dengan menjahit dan berkraf dengan felt..

Punca idea ini ialah kerana dapat beberapa request dari korang yg beli starter pack dan korang yang baru nak cuba-cuba felt craft ni...

Oleh itu saya akan mengadakan Informal Felt Craft Class for Beginners (Beta Version)...


Tarikh: Mungkin Sabtu atau Ahad (tarikh tak pasti la)
Masa: Pagi kot...
Tempat: Rumah saya atau sewa tempat
Yuran: RM80 (kalo kat umah.. Kalo sewa tempat, kene up lg la akot..)
Deposit: RM40 (tak hadir akan dikira burn)


Maximum peserta: 5 orang...
Bahan2 disediakan.


Peserta akan menerima:
1. Mini Starter Pack
2. Template
3. e-book (Felt Craft for Beginner - akan di email selepas pembayaran deposit dibuat)


Dalam kelas ni peserta akan diajar:
1. Jenis2 jahitan dalam felt craft
2. 3 Mini Project: Felt Keychain, Felt Hair Clips, Felt Brooch

Tujuan saya buat kelas ni adalah utk korang yg tak tau menjahit tapi nak sangat buat felt craft.…

Poslaju Naik Rate

Salam...

Info dr pos laju :

Dihormati pelanggan PosLaju,

Adalah dimaklumkan bahawa berkesan pada 15 Julai 2011, kadar surcaj bahan api PosLaju akan terus meningkat daripada 10% kepada 15%.

Peningkatan di atas adalah selaras dengan peningkatan dalam harga petrol, kos pengangkutan serta perjanjian yang dibuat oleh Persatuan Pengangkut Express Malaysia (AMEC) untuk membolehkan ahli-ahlinya untuk meningkatkan kadar surcaj bahan api sedia ada kepada 15% dan pengendalian 10% surcaj kekal tidak berubah berkuat kuasa 1 Jun 2011.

Peningkatan dalam surcaj bahan api adalah penting untuk PosLaju untuk terus mengekalkan perkhidmatan kepada pelanggan.

Walaupun industri kurier telah mula mengenakan kadar baru ini berkuat kuasa pada 1 Jun 2011, PosLaju telah mengambil langkah-langkah yang berhati-hati untuk melaksanakan kadar baru ini pada 15 Julai 2011 untuk manfaat pelanggan PosLaju.

Terima kasih.






Oleh itu berkuatkuasa 15 July, saya takleh charge RM5.00 atas setiap felt pack dan Starter Pack tu...
Saya terp…

Buttons Flower

Image
SAlam...

Sejak semalam cuba upload pic, ni baru berjaya...
Tenet dah lembab camni la gayanya....

Time pi Shah Alam haritu ada brg2 baru sampai tau...
HIhihi... Suka! Suka!

Memperkenalkan flower buttons...

Semenyer ada 5 jenis kaler Merah Ijau. Pink,Biru dan Purple...
Kualiti gambar nampaknya kurang baek la... :(
RM2.00/dozen (12biji) SAiznya 14mm(diameter)
Ada lagi buttom star dan ribbons baru... Cuma banyak keje nak settle; tak sempat nak packing, amik gambo, upload dan update bg2 ni... Ingat nak amik assistant khas utk upload dan update produk2 Asma Felt Box ni... Tapi sape la nak wat keje leceh ni kan...
Wassalam...

Asma is Back! Yeah, baby...

Image
Salam...

Saya baru je kembali dari Shah Alam...
TAkde apa nak komen, cuma saya sangat seronok sepanjang 5 hari kat CIAST tu...
Walaupun kunjungan dari org ramai kurang menggalakkan, tapi dapat kenal byk tempat dan belajar naik bas dan guna touch n go dan taxi bermeter.... HUhuhu...

 NI antara keychain yg saya wat khas utk konvo CIAST; tapi tak pergi pun...
Mungkin bg korang cam pelik je hal naek bas dan guna touch n go pun nak citer..
Memang, sebab kat Kuantan takde camni.. Kat tempat tinggal saya pun takde bas awam, dan taxi kat sini tak pakai meter.. Kad touch n go pun ni kali pertama pegang.. Huhuhu...

Paling kelakar, time nak sentuh kad tu, saya terpinga2 sebab tak tau nak sentuh kat mana dan bahagian mana kad tu yg perlu disentuhkan...

Hahaha...
Dan yg paling best ramai org ingat saya student, pdahal dah tua dah..
Maybe sebab bawak bag pack kot....


Ni sebelah belakangnya pulak... Saje je letak gambo ni, sebab boring plak entry takde gambo... HUhuhuhu....
Okey, sepanjang 8 hari kat Sh…

Entry Peribadi...

Image
Salam...

Ni ialah pek felt 37 kaler.. Harganya RM60 termasuk kos pos...
Saya masih lagi berada di Kuantan..  Pagi tadi saya dah batalkan perjalanan ke sana (tiket pun dah burn)..  Sorry, bila hati dan meronta2 takmo pergi, saya terpaksa turutkan... Kalo paksa juga, nanti jadi apa2 saya juga yg regret tak sudah...
Ahad ni baru saya bertolak ke Shah Alam... Brg utk konvo mmg tak byk yg siap... Cuma 8 biji keychain dan 5 brooches... 2 keychain dah kene rembat..  Dan brooches tu seme pun dah kene rembat...  (Alamak, lupa amik gambo lg) Nak wat baru, mmg tak larat dah...
Malam semalam saya tak wat ape2 keje pun, cuma baring dlm bilik sambil termenung memandang siling... Brg2 seme dah packing siap2 nak bertolak keesokan paginya...
Hati sgt gundah gulana, dan badan menggigil macam takot... Saya betul2 tak faham kenapa perasaan ni macam ni...
CUba juga memikirkan sebab musabab kenapa perasaan ni terbit...
Wassalam...

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k