29/08/2011

SAMAT ARI RAYA

Salam....


Saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI... MAAF ZAHIR DAN BATIN...
Kepada anda yang tengah membaca blog saya ni... 
Kepada anda yang sudi follow blog saya ni.. 
Kepada anda yang pernah membeli produk2 saya ni... 
Kepada anda yang pernah komen dalam blg saya ni... 
Pendek kata kepada anda semua la....



Jangan lupa lemang tu..
Hangus pulak nnti...

^___^

Wassalam...





26/08/2011

Koleksi Raya 2011

Salam...

Huhuhu...
Lupa pulak.. Aritu cakap nak tunjuk koleksi raya kan...
Jom!









HUhu...
SApe nak.. SApe nak...
Unfortunate!

Sebenarnya saya nak jual start 15hb secara online, tapi dapat tau Poslaju takkan laju lagu selepas 22hb, terus tak jadi...
Sebab takot brg ni tak sampai sebelom raya...

APapun saya menjualnya secara offline dan skrg pun masih lagi restock...
Seperti yg saya jangka, org ramai mula membeli pd 22hb.. Sebab time tu org dah start dapat bonus dan gaji...

Namun begitu selepas raya nanti brooch ni seme masih akan restock... Sebabnya saya dah apat tempat utk display seme craft2 yg saya buat ni... So ready made akan ada banyak lagi la selepas ini...

Huhuhu...
Bersemangat!

Wassalam...

P/S: COmel kan model tu.. HA... Ini la saya.. SApe cakap saya ni orang dewasa... Kui kui kui.... >_<

P/S ke-2: Takde la.. Ni adik bongsu saya... Beria2 sgt nk jadi model.. Hari2 tanya, "Kaklong hari ni bole tak ANis jadi model.. Nak pakai baju ape... Nak pakai tudung tak.." HUhuhu... TApi saya sangat respek sebab dia masih mampu bertahan sepanjang sesi fotografi.. Sebab saya dah abeskan byk masa adjust kamera (kan saya tak pandai gamik gambar); dan dia masih lagi posing tak gerak2 sambil senyum comel...
Sebagai balasan, saya bagi dia apa2 pun aksesori yg dia mau.. Dan dia melompat2 kesukaan...

Kui kui kui....

25/08/2011

FELT CRAFT MODULE FOR BEGINNER

Salam...

HUhu..
Takley tdo tapi dah waras.... ^_^
Okay, saya kene rephrase balik seme2 yg saya mengigau pagi tadi tentang e-book saya ni...

Ini la buku yg menjadi igauan tu...

Dah lama dah saya nak siapkan buku ni tapi mood tak mai2...
Malam tadi tetiba mood mai dan saya pun pulun la siapkan...
Mmg tak tdo la..
HUhuhu...

e-book ni dihasilkan khas kepada korang yang pernah email dan PM saya tanya, "Kak, camne nak buat craft ni kak.. Kat mana nak belajar. Ada include ssekali tak tutorial dlm starter pack."
Dan jawapan saya ialah, "Sorry dik.. SAya pun tak tau nk ajar camne. Adik cari kat tenet yer.."

Ini adalah jawapan orang yg lepas tangan .. Tidak bertanggungjawab...

OLeh itu saya luangkan masa dan tenaga menghasilkan module ini...
Module khas kepada korang yang tak tau camne nak jaet...

Module ni mengandungi:
1. Jenis2 jahitan dalam felt craft
2. Step-by-step cara2 menjaet setiap jenis jahitan itu
3. 1 projek yg mengandungi kesemua jenis jahitan diajar...

Modul ni menggunakan Bahasa Melayu rendah dan bahasa sms yg membuatkan sesiapa sahaja berupaya memahaminya.. (Cewah!)

Modul ini juga mengandugi byk sgt gambar yang menunjukkan step by step setiap jenis jahitan...
Rasanya saya dah buat sedetail mungkin dah.. Harap2 seme bole faham lepas baca modul ni...
Pendek kata orang buta huruf pun bole faham sebab cuma perlu tgk gambar dan abaikan tulisan saya tu...
Huhuhu...

Modul ni berjumlah 30 muka surat dan dan tulisannya pun besar2 dan straight to the point..
Takde ayat panjang lebar macam para menteri suka cakap tu...
Straight forward jer...

HARGA: RM8.00

Pastu...
Kalo dah katam Module ni, baru bole proceed ke module seterusnya (in progress)

Namun kepada anda yg dah tau asas2 jahitan felt craft ni, anda tidak disarankan mendapatkan modul ini; sebab nnti korang rasa rugi pulak..

Cara2 nak beli:
1. Isi borang kat SINI; cakap: "Sy nak beli modul ni"
2. Sy akan reply dan bg number akaun..
3. Selepas clear payment, saya emailkan module ni...
4. PAstu jgn simpan je.. Belajar smpai pandai tau,..

Erm.. Tu je kot...
Dan nntikan my next module...
Kali ni khas kpd korang yg dah reti jaet...

Wassalam...

P/S: Kalo dah beli, jgn lupa bg respon (yg baek dan tak baek).. Ia adalah satu langkah terbaek utk saya improve diri... Mekasih seme kerana menyokong usaha saya selama ini.. I appreciate every single of you... Muah!! @_@



My 1st Ever e-book

SAlam...

Saya tak tido sejak semalam...
Sebabnya saya siapkan buku ni...

Ini ialah e-book saya yang pertama yg berjaya disiapkan sejak sekian lama...
Sekarnag pukul 7 pagi dan saya rasa seolah2 saya ni seorang (adakahh ini penjodoh bilangan yg betul) zombie..
Ya... Saya tak tau ape bende yg saya taip ni tapi saya cuba sedaya upaya untuk berfikiran waras...

Baik la...

Buku ni saya hasilkan khas untuk beginner felt craft..
Iaitu dikhususkan kepada sesiapa yang yang nak try felt craft ni tapi zero knowledge camne nak start...
Cmane nak jaet...
Camne nak buat...

Modul ni akan ajarkan jenis2 jahitan dalam felt craft dan tunjukkan jugak caranya camne...
Cara tu ditunjukkan secara step by step dan sangat banyak gambar sampai saya pun dah pusing2 macam gasing tgk gambar2 ni...

Dan seperti yg anda lihat kat gambar di atas ni...
Itulah projek yg bakal anda hasilkan melalui e-book ini...

Tetapi, amaran kpd korang yg dah ada basic jahitan felt craft..
Korang tak perlukan buku ini, sebab korang dah reti jahit dah..
Karang beli2, tak suka pulak..
Sebabnya this is a specal version for beginner...
Iaitu mereka yga belom ada basic jahitan...
Yang tak tau camne nk jahit insang pari, atau tak pasti insang pari tu ape...
Ha org camni la buku ini ditujukan...

Alamak, saya dah pening...
Rasanya saya taip lang2 tadi..
Tapi takpe la...

Saya nak tdo kejao, pastu bangun dan edit balik entry ni...
Sebebnarnya bole je post entry ni tghari nnti...
Tapi terlalu excited nak share ngn korang berita gembira ni..
Tak terdan dan nk cakap sekarang..

K la.. Sebelom saya jadi zombi yg sebenar dan serang kampung pisang, baek saya tdo..
Gud Sleep korang..
Korang pi la keje dulu...


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz -__-

Wassalam...

24/08/2011

Surat yg Memberi INspirasi....

Salam...

Semalam tgh maen tenet tetiba adik lelaki sy muncul dan serahkan satu surat...
Surat tu kecik je dan bersetem...
DGn penuh curious saya buka surat tu dan sekeping kertas saiz buku latihan sekolah dilipat dgn elok dan dicelah2nya ada sekeping note RM50...

OMG!
Mata sy terbeliak dan jantung terhenti...
Apakah,.....

Surat tu saya baca... Dan saya tergamam...
Surat itu adalah dari salah seorang customer saya yg nak wat order..
Katanya dia tak dapat bank-in payment, jadi terpaksa guna "cara kotor ni" <-- (ayat ni wat saya senyum..)
Dan dia juga bersungguh2 cari alamat saya through my blog dan akhirnya dapat...
Dan dia juga sgt sedey sbb saya tak balas PM dia...

Abes baca surat tu air mata saya menitis...

Sebab:
1. Terharu. 
Kerana sungguh gigih cari alamat saya.. Walhal saya sendiri pun tak igt bila masa pulak saya tulis alamat dlm blog ini..

2. Sentap. 
Sebab beliau sgt berani poskan RM50 (dgn pos biasa). Walhal kalo la posmen tu terperasan note RM50 di sebalik sampul surat putih yg nipis tu, mesti dh lesap dah RM50 tu...

3. Sentap lagi. 
Sebab beliau sgt berani poskan sejumlah wang ke alamat yg tak confirm betul ke tak.. Kalo la tetiba tu alamat yg salah, mesti dh dpt kat org lain yg beliau takde tracking number utk membuktikannya...

4. Sedih.. 
Kerana saya tak jumpa pun PM beliau.. Maybe kat FB atau kat email.. Dah check tp tak jumpa.. Kalo ada mmg cnfirm saya reply dan beliau tak perlu la gamble dan menunggu dgn penuh debaran agar surat tu sampai kpd saya... Saya rasa bersalah...


Tau tak...

Surat ni telah memberi inspirasi kpd saya..
Kegigihan dan keberanian beliau..
Tak putus asa walaupun tak dapat hubungi saya..
Cari alternatif bila dh tade pilihan lain...

Baek!
Saya akan bersungguh2 macam beliau!
Berani macam beliau!
Dan takkan berputus asa macam beliau!

CHAIYUK2 ASMA!!!
YOSHHH!!!


Wassalam...

21/08/2011

Ketupat Car Charm

Salam...

Sebab tak pandai menganyam ketupat, lalu saya menjaetnyer...
Cekidaut!

 Wah.. Nampak sungguh menyelerakan...
HUhuhu...

Ini ketupat utk gantung kat rear mirror...
Tahun lepas wat keychain...
Tahun ni wat car charm plk...

Tapi macam besar sgt la pulak...

Haaaaaaa!!!
Bukan maen gedabak lagi rupanya...
Dijamin kenyang pagi raya nnti...

Kui kui kui....
:D

Wassalam....

19/08/2011

Discount Felt Pack

Salam...


Felt baru dah sampai semalam... Dah dah siap potong dah pun..
Jeng.. Jeng.. Jeng...


Ni la felt yg siap dipotong petang semalam...

Dan ni yg siap dipotong malam tadi...
Phew...

SAYA NAK TURUNKAN HARGA FELT

Sebabnya, supplier dah dpt shipping company yg kosnya rendah sket dari sebelomnya, jadi saya dapat la felt ni ngn harga murah sket (murah sket je ni..)
Nak tak, nak tak...

So, berikut adalah harga2 baru bg Felt by Pack:

FELT DUO-TONE

RM25+RM6 (Poslaju) = RM31.00
harga sebelom
 RM28 + RM5 (Poslaju) = RM33.00

FELT TRI-TONE

RM35+RM6 (Poslaju) = RM41
harga sebelom
RM40.00 + RM5.00 (Poslaju) = RM45


FELT 30 KALER

RM39+RM6 (postage) = RM45
harga sebelom
RM45 + RM5 (Postage) = RM50



FELT 36 KALER

RM47+RM6 (postage) = RM53
harga sebelom
RM54+RM6 (postage) = RM60

Phew...
Penatnyer mengira2...
Huhuhu...

Ok tak harga ni...
Memandangkan rate Poslaju pun dah naek, ditambah ngn potongan harga felt ni, saya tak dapat bg RM5.00 utk postage (sebagaimana kebiasaan)

Namun, saya rasa harga ni dah dalam kategori win win situation...

Namun (yg kedua), harga bg sekeping felt bersaiz 23x25 masih RM1.50 sekeping...

Mekasih seme kerana memberi sokongan selama ni..
Love u all...

Wassalam...


18/08/2011

Header Blog Asma-Felt-Box

Salam...

HUhuhuhu...
Pasan tak, sejak semalam cam ada kelainan je kat asma-felt-box blog ni...
Pasan tak.. Pasan tak...

Tak pasan.. Aik...
Ni mesti penat pose ni sampai tak pasan ada mende baru kat blog ni kan...

Nk tgk tak...Kalo nk pi scroll atas jap...
Takpe2... Saya tunggu,...
Pi la...
Lalalalalallalala....

Haaa.. Tak jumpa...
Takkan la...

Rupa dia macam ni... (tgk bawah..)









HUhuhuhuhu....
Ini la header baru blog saya...
Memang sgt "blue"...
Kui..kui..kui...

Mari kita lihat profil orang yang bertanggungjawab menambahkan kebiruan dlm Asma-Felt-Box ni...


 INilah orang yg kami cari..
Cik Nor Anis yg tersangat la kiyutnyer..
Alalala.... Tomey..tomey....

NI adik bongsu saya...
COmelkan.. Muka sebiji saya time kecik2 dulu...
CUma saya tak seputih beliau....

Anis amk masa dekat2 sejam jugak la nk design header blog saya ni...
Mmg sgt kreatif...
Suka! SUka!

ERmmm....
Pasni nak minta design ape plk ea...
(sambil membelai2 janggut yg tak ada..)
Huhuhu...

Wassalam...




17/08/2011

Yippi!!!

Salam...

Yippi!! Yippi!!
Saya wat magic...
Tengok!
 NI adalah gambar asal sebelom magic dilakukan...

Dan ni pula gambar lepas buat ,magic...


Yippi! Yippi! Yippi!

Kalernya dh nampak lebey enhance berbanding gambar yg pertama tu kan..
Huhuhu...
Suka! Suka!
Guling2 keliling umah...
>____<

Ini seme adalah jasa DEWI 
Ya, mungkin beliau telah turun dari syurga demi menyelamatkan saya...
(Tetiba teringat kesah Son Wukong ngn Dewi Guanyin..)

Inilah nasihat yg telah saya terima dari Dewi...


Baiklah Dewi...
Saya telah menerima nasihat awak dan lihatlah hasil yg membanggakan ini... (kembang semangkuk.)
HIhihi...

Sebagai hadiah, terima la flying kiss dari saya ni...
MUUUUUAAAAAHHHHHH!!!

Flying kiss ni maybe sampai esok, bergantung kpd jarak dan kelajuan serta arah angin...
Dan memandangkan berpuasa, flying kiss terpaksa menjimatkan tenaga dgn terbang pada kelajuan 40km sejam; serta melalui jalan lama utk mengelakkan tol demi menyimpan wang utk bg duit raya kat bebudak sempena hari raya nnti...
Harap maklum...

Huhuhu...
Mekasih bebanyak Dewi... 
>__<

Wassalam....

15/08/2011

FELT COLOUR CHART

Salam...

Baru2 ni buat kali pertamanya, salah sorang customer saya request Felt Colour Chart..
Betul jugak tu.. Bila tgk gambar kaler chart yg saya provide kat dalam blog ni; mmg kalernye tak begitu sama ngn kaler yg sebenar...

It's my mistake actually.. Saya tak mahir adjust setting kamera ni...
Saya mmg tak bgus ngn gadget..T___T

Oleh itu, dan dan tu jugak la saya wat Felt Colour Chart khas utk Kak Normah saya ni....
Dan inilah hasilnya.. TADAAAA....

Tengok... 
Kualiti gambar masih lagi sama cam yg aritu...
Adoi.. Bila la awak ni nk pandai, Asma...
Tak reti dah nk adjust kat mane ni.. T__T

Seperti yg anda lihat...
Kaler2 rasmi Asma-Felt-Box bukan lagi 30 warna...
Tetapi kini dah bertambah kpd 36 kaler!
WooHoooo... (joget banghra..)

Yup. 36 kaler.. 
Sama cam yg mula2 dulu kan... 
(Tetiba terkenang nostalgia 1st time borong felt dan pengsan tgk felt yg byk sgt tu...)

Ha... Nak jugak ea...
Bole2... Cuma pelu request je sekali ngn order yg lain...
Tiada extra charge dikenakan...

Kecuali.... Kalo nk chart ni saja (tanpa items lain) kosnya ialah RM2.00 termasuk sampul surat dan setem...

Cuma, seperti yg anda lihat, kaler2 itu dipotong ngn tak sama besar n saya guna handwritten je...
Jadi memang comot..
Sila maafkan kecomotan dan ketakprofesionalan saya itu...

Okay, nak pi peghangat lauk jap..
Nak sahur....
Moh la, sesame... ^_^

Wassalam... 






14/08/2011

PEMENANG!!!

Salam....

Wooooooo....
Dah lama berlalu rupanya GA aritu...
Erm.. Sape menang ek...

Huhuhu...
Nak umumkan pemenang la ni...
Sebelom tu nk cakap sori sgt2 sbb dh lama tunggu...
Sebabnya saya terjah satu2 blog yg join contest ni...
Igt nak update kat tepi tu... Tapi tak sempat sgt2...
Setakat terjah je yg sempat.... Huhuhu...

Kenapa kene terjah...
Wat penat jer.... Kalo tak terjah pun, mana dorang tau.. yer dak.

A'ah.. Memamg pun...
Tapi saya tetap kene terjah sebab..
1. Ada yg tak menepati syarat so dah kene disqualified...
2. Korang penat2 wat entry... Mesti la baca kan.,..
3. Korang suruh terjah.. Saya terjah la...

Okay2... Tau2... Korang takmo dgr saya bebel kan...
Membebel adalah ciri2 perempuan tua... (Wah! Sangat menakotkan!!!)
Sebab takmo mengaku tua, jadi saya umumkan pemenangnya sekarang...

Pemenangnya bukan ada 10 org seperti yg anda sangka...
Pemenangnya ada sorang jer...
Yup... Sorang pemenang yg akan dapat kesemua sepuluh hadiah tersebut...
Ngehehehe...

Pemenangnya ialah saya pilih dgn menggunakan Encik Pilih Nombor di sebelah kanan blog ni...

Asma                      : Encik Pilih nombor... Sila pilih satu number utk saya....
Encik Pilih Nombor : Ko nak watpe dgn number tu...
Asma                      : Saya nk pilih pemenang utk GA ni....
Encik Pilih Nombor : GA ape pulak ni...
Asma                      : GA Setahun Jagung saya ni la....
Encik Pilih Number  : Jagung ape pulak ni...
Asma                      : Bukan jagung la... GA Setahun jagung sempena setahun usia blog saya ni...
Encik Pilih Nombor : Setahun ape pulak ni...
Asma                      : Setahun la.. Dah setahun saya berblog pasal craft!
Encik Pilih Nombor : Craft ape pulak ni...

satu jam kemudian.....

Encik Pilih Nombor : online ape pulak ni....
Asma                      : Kedai online la! Adoi... Apa kata awk bg je saya satu number dan jangan tanya lagi!
Encik Pilih Nombor : ...... (terdiam).... Marah pulak... Orang tanya jer...
Asma                      : Ye la... Tapi awk tu tanya lebih2 pulak,. Kalo dari tadi bg nombor dah terus settle...
Encik Pilih Nombor : Ko pandai sangat kan.. Ko pilih la sendiri...

Adoi.... Sabar je la aku.. Naseb baek ko free...

Asma                      : Encik Pilih Nombor... I need a number. pleaaassseeeee....
Encik Pilih Nombor : Ye la... Amik ko number 15...

Yippiiiii!!!

Dan si Number 15 yg bertuah ialah....
u-ie
...
...
...
...
...
....
...
....
.....

(suasana sepi sejenak..)
....
...
...
...


Erm..... Alien dari daerah mana pulak ni.... <--(ni bukan saya cakap.. Ni Encik Pilih Nombor yg cakap..)

Tapi saya terbayangkan ini...
Mungkin sepupu Adik Muka Bulu2 ni kot...
Tapi yg pasti U-IE adalah lebih comel dari Adik Muka Bulu2 ni....
Huhuhuhu.....

Tahniah! Tahniah!
Andalah pemenang yg kami cari.... :DDDD

Ooo... 
Nk HP case tengkorak yer...
Bole2... 
Nnti saya bgi...

Cik U-IE, sila emailkan saya alamat awak yer...
ni email saya: asema84@gmail.com

Kalo awak duk kat MArikh sekalipun... Saya tetap poskan...
Dah kaw-tim dh ngn Encik Posmen Kacak...
Huhuhu...

Dan kepada anda yg laen.. Dun worry k...
Next time ada lagi...
Jgn lupa join tau...

Wassalam...






12/08/2011

Ribbon LOVE

Salam...

Dua tiga hari ni saya pulun siapkan Koleksi Asma-Felt-Box Raya 2011...
Sebenarnya ia takde la hebat mana pun...
Ia cuma satu koleksi yg saya buat khas utk dijual sempena raya tahun ni...
Huhuhu...

Yep..
Saya akan show-off pada 15hb ni...
Siap ada model lagi tau...

Dan ni saya upload ribbon yang sampai haritu...


Yg ni jenis gross-grain...
Saiz 1.5cm...

Ok, nak wat aper yep arini...
Jap lg nk pos brg dan continue lag ngn koleksi tu...

Harap2 dpt siapkan 100pcs sebelom 15hb ni...
Amin....

Wassalam...



10/08/2011

"My Little Secret" revealed...

Salam....

Erm....
Tau tak.. Tau tak...

Semalam saya tak tido... Tak tau la kenapa sejak kecik lg, stiap kali malam jer mesti tiba2 mata saya jadi bersinar2 macam "Inner Shine" dan otak saya sangat creative dan produktif... Serta otot2 pun sgt cergas macam minum Milo...

Tapi bila pagi jer (dan siang) mata saya jadi kuyu dan otak cam jammed. Pantang nampak lantai je mesti nak baring dan golek2...

Ibu selalu tegur suruh tdo malam (sejak kecik lg)... Tapi bila masuk tdo, mata ni terkebil2 tgk kipas pusing..
Pastu tetiba ada idea dan terus tulis2 dlm buku nota yg mmg dah tersedia kat bawah bantal..
Time skolah dulu saya suka tulis novel; sebab terpengaruh dgn karya Ahadiat Akashah...
Rasanya dah berbuku2 dah tulis novel tu, dan semuanya karya di waktu tgh malam...
Mana ntah buku tu kini....

Dan sampai la sekarang, walau saya cuba utk ubah my biological clock ni, tapi mmg gagal...
Mungkin inilah sebab utama saya tak suka keja, sebab kene pi keja pagi dan balik ptg; walhal waktu siang tu ialah waktu saya tdo...

Skrg bru faham kenapa saya suka burung antu...

Kenapa saya suka merepek....

Back to the story yg saya nk citer tadi...

Malam td saya tak tdo, sebab kononnya nk wat continue Projek Raya 2011 ni..
Tapi saya tidak berbuat demikian...

Abes tu apa yg saya buat pagi2 buta ni...
Cer tgh bawah tuuu....


Tada...... >_<

Cuba teka.. Cuba teka...
Gambar apa niey...
Kalo nk tau, klik la kat gambo niey.. ;0) <---(bangga giler)

Ha... Ini la virtual shop sy yg baru...
Tak tau la apa kelebihan kalo nk dibandaningkn dgn guna blog...
Tp maybe dpt memudahkan korang nk view.. (maybe la..)

Huhu...
Ada sket lagi nk add... Esok2 la pulak add...
Nk siapkan ni pun duk poning kopala gak eh,...

Okay, saya nak sambung Projek Raya 2011..
InsyaAllah akan dilancarkan pada 15hb Ogos 2011...
AMin....

Wassalam....


09/08/2011

Brooch @ Pin

Salam...

Dah lama sgt dah Encik Posmen Kacak tak bekunjung ke umah...
Rindu plak kat wajah menawannya...


Lepas sahur semalam (iaitu hari Isnin), saya terus continue ngn "Projek Raya 2011"
(Apa itu Projek Raya 2011... Tungguuuuuu.....)
Ngihihihi <----(ketawa licik..)

PAstu dlm kul 10.30pg sy dah ngntok, terus lelap dlm angin sepoi2 bahasa...
Dalam kul 12 tghari cepat2 sy bgn... Mana leh tdo lama2 nnti makhruh posa...

Tiba2 ternampak satu parcel kecik kat atas meja...
Aik!
Ni mesti kepunyaan saya ni... (mesti la...)

Adik kesayangan saya muncul lalu bersuara ngn muncung panjang...
"Tadi org sedap2 tdo, tetiba ada bunyi hon.. Pin! Pin! Ish... Sebok je bunyi... Org nk tdo pun tak bole...", dia mengadu...

Bunyi hon.... (tanda soal)
"Mesti posmen la tu..." ujar saya ngn wajah comel.. (iaitu muka innocent ngn mata berkaca2..)

"Ye la... Sape lagi... Hon..hon.. Byk2 kali.. Tak sopan langsung... Apa salahnya ketuk pintu bg salam.. Tak ilangnyer motor dia tu, tinggal kejap..." sambung adik saya lagi ngn muncung jugak....

HAAAAAA!!!!!!!! MOTOR!!!!
Mata saya membulat...

"Posmen tu naik moto ke..." tanya saya sambil mengekalkan mata yg membulat tadi...

Adik yg tadi mata sepet terus membulatkan matanya melihat si kakak yg tetiba je jadi pelik...
"Ha la... Takkan posmen naek kete pulak!" sempat lg dia berlawak dlm tanda tanya...

Alaaaaaa.....

Melepas la nak jumpa ENcik Posmen Kacak tu...
Dah ler jarang2 singgah umah beta ni...
Bese2 Abang Van Poslaju yg singgah...
Arini dia pulak yg singgah, pastu takmo sms dulu.. (konon..)

Woooo... T__T...

Berbakikan perasaan keciwa, saya mencapai parcel di meja...
Dgn linangan air mata, parcel kecik tu saya buka...
Melompat2 brooch kecik keriangan, dek sinar matahari yg menerang...
Tanpa lengah kamera sudah di tangan, posing maut brooch2 sekalian...


Amboi... 
Bukan main lg korang posing yer...
Sudah2.. Meh mama bawa masuk BILIK KORANG meh...

Wassalam...
T____T



08/08/2011

Tenet Selow....

Salam...

Sebenarnya saya nak wat entry "Tutorial Simple Keychain"..
Tapi dah 3 hari cuba upload gamba2 ni, tak dapat2...
Naik jemu dah menunggu loading...

Tenet oh Tenet kenapa Engkau Selow...
Macam mana aku tak selow; guna byk sgt, guna byk sgt...

Ape la yg byk sgt saya guna ni...
Ops...
Bukan saya je yg guna ye.... Tapi adik2 saya pun sama gak....

Sorang suka tgk youtube...
Sorg suka main Habbo...
Saya lak suka upload gambar2...

Mana tak selow...

K la, nak packing2 brg jap, pastu nk pi pos...

Ni yg packing malam tadi...
Ada sket lg nk pack...

Skrg sy tgh siapkan projek utk dijual kat Midtown Esplanade Kuantan bermula 12hb ni...
Alamak, baru je siap design 3 jenis... 
Proses menduplikasi belom wat lagi...

CHAIYUK2!!!

Wassalam....


07/08/2011

Gitar Felt

Salam...

Saya tak sedar pun bahawa hari ini ialah hari Ahad...

Setiap hari rasa cam hari yg sama jer.. Takde beza...

Dan saya pun tak ada sebab utk bangun dari tidur...

Ini ialah GITAR...

Tapi bagus jugak, maybe bulan puasa ni ialah waktu yg bole berehat sket....

Wassalam....


05/08/2011

Hilang

Salam....

Woooooo...T___T

Tak tau la nak hangen ke.. Nak sedey ke.. Nak penat ke...

2 parcel yg saya pos kat adik sepupu saya tak sampai2...
Mula2 saya cool je, sebab penah gak sampai lewat seminggu...
Tapi dah lebey dari 2 mggu tak sampai2 apehal...

Trace kat online.... "TIADA"
Tracking number tu seolah2 tak wujud...
WaterPark!!!!

Terus wat report, dan lama la jugak, baru dapat sebiji...
Tu pun dorang kata tertinggal dan slipnyer dah ilang...
Saya pun pos la sekali lg... (tp xyah byr..)
Dah selamat sampai...

Sebiji lagi ni tak sampai2 smpai skrg...
Saya pun tak larat dah nk komplen kat kaunter yg semenye muka masam macam haper jer...

Tetiba pagi ni saya dapat komplen...
Satu lagi parcel tak sampai...
Adoiiiiiii.................!!!
TAkkan la......

Trace kat online... "TIADA"!!

Waaaaaaaaa .... Apa ni!!!

BAru teringat, ni brg yg dipos pada hari yg sama ngn yg parcel adik sepupu saya ni...
Apa kejadahnya ini semua!!

Saya pun pi la buat laporan sekali lg....
Kali ni tak larat dah nak marah....
Cam biasa la dorang cakap, "Ok, kami akan maklumkan dalam tempoh tiga hari bekerja.."

Ye la.. Ye la..
Parcel dulu pun tak sampai2...

Katanya sebab hari tu budak baru yg handle dn silap buat...
Tak tau la...
Itu bukan masalah aku...
NI customer aku ni tak dapat brg nk wat camne ni...

HAdoiiii!!

Bole tak nak pengsan jap....
XP

Wassalam....


02/08/2011

Bantal Felt

Salam....

Bulan posa ni tak larat nak cakap byk2...
Jadi saya akan tepek gambar je kat blog ni...
Bole la yer...

Dan sape2 yg nk wat gift utk kenduri kawen, sila la email saya yer...
Sebab customer yg nk tempah 2000pcs gift telah mendiamkan diri...
Dan saya pun agak free la jugak bulan posa ni...
Huhuhu....

Kali ni nk tunjuk bantal yg saya jaet utk customer adik sepupu saya...
Jom kita terjah...
 Ni Qaseh punyer bantal...

 Ni Suci punyer bantal...

NI SUfi punyer bantal...

Untuk pengetahuan korang, bantal ni diperbuat dari kain yg lembut dan bukannya kain felt...
Kalo guna felt ia akan jadi keras dan tak best nk golek2 dgnnya...
Felt digunakan utk tepek perkataan dan gambar2 kat atasnya...

Tapi kalo nk wat bantal utk hiasan dlm kete, bole gak guna felt..
Cuma ia tak best nak peluk...

Wassalam...


01/08/2011

Selamat Berpuasa

Salam...

Selamat Datang Ramadhan....
dan...

Selamat Berpuasa wahai rakan-rakanku sekalian...

Kan... Tetiba je dah puasa dah...
Baru je aritu raya, tetiba dah posa balik...
Cepatnya masa berlalu....

Time sekolah dulu sangat2 lama rasanya nak ari Sabtu, sebab nak cuti n tgk citer Ultraman, Power Rangers, n Teenage Mutant Ninja Turtles...

Dulu saya paling suka tgk Ultraman Ace (atau dalam Bahasa Melayunya Ultraman Terulung.. Huhuhu..)
Ala.... Ultraman yg ada dua orang tu, sorang lelaki, n sorang lagi perempuan..
Bila dorang nak bertukar (HENSHIN!) dorang akan lari ke arah masing2 sambil jerit nama masing2, pastu lompat, pastu bercantum...
Pastu jadi la Ultraman Terulung yg badannya kecik, tapi kepala besar.... Ngehehehehe.....

Ninja Turtle zaman dulu pun citernye seme baik... Seolah2 mereka ni insan yg murni..
Ninja Turtle sekarang semenya ganas dan percakapan pun macam dah kurang sopan jer..
Maybe akibat perubahan zaman kot... (Naper tetiba saya rasa cam tua.. T___T)..

Saya paling suka Donatello sebab dia sangat bijak...
Kalo maen game (yg zaman saya la kan..) saya akan pilih watak Donatello jugak...
Nanti dia cucuk kayu kat perot orang jahat n baling orang jahat tu ke belakang...
Padan muka, tu la jahat sangat... :P

Ni la rupa NInja Turtle yg saya selalu duk tgk pagi2 cuti sekolah...
Murni kan muka dorang...
Hero paling cool di alam semesta...

Tetiba mereka berevolusi jadi cenggini...
Isshhh, sape nak hero camni...
Cam orang jahat jer... Dah la badan berketul2... Nak lari2 pun susah...
TAK SUKA!!!

Yg terbaru ni, yg ditayangkan kat TV skrg ni elok sket muka mereka...
Takde la samseng cam yg gambo atas ni.,. (Huh!)

Chup! Chup!
Kenapa saya citer tentang ni dalam blog craft saya...
Kan mesti citer pasal craft....
Aiyoooo!!!!

Mari kembali ke pangkal jalan...
Sebenarnya saya nak jual brg baru la... Tetibe plk merepek pasal Ninja Turtle...

Ni barang yg saya dapat dah lama dulu dah, tapi baru sekarang teringat...

SEPIT RAMBUT

Sepit yg ni saiznyer 4.5cm
Harganya seposen sebiji
Singgit Sedozen

Yg ni pulak besar sket...
Saiznyer 5.5cm
Harganya duabelas seb sebiji
Singgit duaposen sedozen...

Ermmm....
Pelik la pulak tetiba atmosphere bertukar kartun td bertukar kpd craft....
HUhuhu....

Erm.. Ingat nak masukkan dalam starter pack jugak la...

Wassalam....