Posts

Showing posts from October, 2011

Finished Products or Raw Materials....

Salam...

Salah satu soalan yg paling kerap saya terima ialah;

"Akak, mana lagi untung; jual produk felt yg kita jaet sendiri; atau jual bahan2 mentah untuk buat felt craft..."

Jawapan saya:
Of course la produk yg kita jaet sendiri....

"Abes tu nape akak jual bahan2 mentah untuk buat felt craft.."

Jawapan saya:
Errrr........ :P

Alaaaa.... Kenapa tanya soklan yg memaksa saya berfikir.... X(
Baek la... Nk dengar saya explen ke...

Seme kata: TAKMO!!! <---(sebab dh agak mesti nk bebel panjang2 cam selalu kan....)

Ok, kalo gitu tekan BACK....

Wassalam.....





























Haha....
Kene tipu....

Nampaknya awak kene dengar la saya explen memandangkan awak yg pilih utk berbuat demikian..
Masih belom terlambat utk tekan BACK.. HUhuhu....("dengar" adalah perkataan yg kurang sesuai utk ayat ini... Tapi sape kesah kan...NGehehehe......)

Okay, actually... saya jual jgak barang2 utk buat felt craft sebab:
1. I was a full time crafter (ya.. I was..)... So it was my only source of mak…

Acrylic Felt

Image
Salam...

Untuk pengetahuan anda, masa utk saya online dah sangat limited, begitu juga dgn masa utk saya packing barang...
Skrg saya cuma mampu online pada waktu malam dan bukannya setiap hari...
Kalo nk citer sebab berlakunya hal yg sedemikian, ceritanya sangat membosankan dan akan membuatkan anda tertidur like a baby; jadi let me keep it to myself...

Saya minta maaf sebab tak dapat reply email on the spot, dan kadang2 tak dapat post barang pada waktu yg ditetapkan... Masa saya agak fluctuated; tapi dalam masa yang sama perlu commit pada hal yg satu lagi tu jugak.. Dan dah agak lama tak buka FB.. Tak tau la byk mana mesej kat dlm tu.. Dan entry ni pun di post oleh orang laen walaupun saya yg menaipnya... (Mekasih Encik Orang Laen.. ^_^)

Saya baru je beli phone baru, iaitu Samsung Galaxy Mini; tapi malangnya saya tak reti guna...
Tujuan beli phone ni ialah supaya dapat reply email dan check FB at anytime macam dulu...
Tapi nampaknya saya tetap takleh online...

Ya, sebab area saya berad…

QUICK UPDATE

Image
Salam...

Just a quick upadate kerana Asma-Felt-Box masih tunggang langgang...

Ini ialah stok yg baru sampai....


BUTTONS!!!
Saya masih belom berkesempatan tangkap gambar elok2... Dan belom packing elok2... Dan belom kira lagi berapa harganya....
Perghhh.....
Dan Acrylic Felt pun dh sampai... Belom unpack dari wrapper lagi... Dan very limited stok sebab saya beli sket je aritu dan harganya bole tahan gak mahal...
Adik saya akan bernikah lagi 17 hari.. Dan saya perlu pulun menyiapkan doorgift beliau,...
Dan actually saya amat tertekan dan tidak gembira... Bukan sebab doorgift; tapi sebab adik saya yg juga merangkap kawan baek saya akan pergi dan tinggalkan saya sorang diri ... PAsni dah takde dah kawan nk gurau2 dan berkongsi rahsia....
Tak Best... :<
Wassalam....

Pejabat Pos.. Wait 4 Me,,,,!

Image
Salam...

Baru perasan, entry blog ni lately terlalu banyak perkataan..
Dan tak seperti 22 tahun hingga 5 tahun lepas, kini saya sudah tidak begitu gemar perkataan...
Tp nmpaknya perkataan masih lagi menggemari saya...

Baik la, entry ni takmo byk sgt perkataan...


Ni ialah parcel yg sy packed malam tadi... Yg bunga coklat itu ialah beg raya saya... :D

Dan sekarang saya nk poskan....
Baik la pejabat pos... I'm on my way... Weeeeeee.....

Wassalam...
P/S: Is this what we called as a cheat post.. :/

Maaf Semua.. :(

Salam...

Saya nak mohon maaf kpd semua customer yg buat order bulan ni...

Adakah anda mengalami pengalaman yg menakotkan seperti berikut:
1. Anta email atau order form; tapi tal reply2 (atau lambat sgt replynyer..)
2. Inbox kat FB tapi lambat sungguh dapat reply dari Asma..
3. Dah bayar dan dah inform; tapi takde reply n barang tak sampai2 pun...
4. Dah bayar dan dah reply dan janji nk pos esok; tapi dah 2 3 hari masih tak sampai2 lg barangnya...
5. Dah inform yg barang masih belom sampai; tapi tak reply2 pun lg... dan barang masih jugak belom sampai!

APA NI!!!

Ya, jika anda mengalami pengalaman berikut ketika berurusan dengan Asma Felt Box pada bulan September (dan awal November ni..) percayalah; anda tidak kesorangan....

Saya minta maaf banyak2 kat anda semua sebab dah merosakkan mood berkraf korang...
Saya mengaku yg ini adalah kesilapan saya dan I'm trying my best to fix all those problems stated...

Berikot adalah beberapa reasons yg menyebabkan berlakunya trauma di atas:
1. S…

Pertemuan dgn Objek Sexy yg Menggugat Iman... (tajuk hyper..)

Image
Salam...


I've wrote a note in FB and would like to share it here... >_<



Penggantung Keychain ialah item yg saya cari sejak December 2010... Bila 1st time saya buka gerai kat Midtown Esplanade, produk utama saya ialah keychain and I need to display it in proper way.. Unfortunately, dh puas pusing2 satu KUantan tapi tak jumpa2 jugak penggantung keychain yg 3 tingkat dan bole pusing2 tu... Oleh itu saya gantungkan keychain dengan board dgn tali dan dawai berbentuk "S"...
Rakan peniaga lain byk kali suggest guna penggantung keychain supaya nampak lebih menarik dan profesional... Saya faham apa yg mereka maksudkan, cuma masih belom jumpa penggantung keychain yg suka menyorok itu... Mungkin bole beli kat KL, tpi berbaloi ke kos nk pergi balik KL n pusing2 cari penggantung kechain tu pastu balik Kuantan.. Memang tak berbaloi....
Walaupun begitu, saya masih pusing2 bandar Kuantan mencari2 penggantung keychain because i really need it... Dalam tempoh it juga saya selalu tanya byk2 kal…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k