Posts

Showing posts from December, 2011

Tempat yg Jauh.....

Image
AMARAN: INI BUKAN ENTRY CRAFT...
Salam....

Hi, pekabar korang...
Rindu saya tak..
Haa.. Tak rindu... Erm takpe la.... :(

Sory seme, saya dah janji nk buka kedai pada 27hb; tapi baru arini start buka...
Sebabnya saya smpai umah hari Rabu dan Khamis saya settlekan seme borang pesanan dan packing barang...
Petang ni baru nak poskan seme order yg muncul di saat saya tidak berada di sini....

Nape lama sangat cuti ni, Asma...
Huhuhu.... Sebabnya saya telah pergi ke sebuah tempat yg tersangat la jauh...
Yg tak tercapai dek kaki....

Tak caya ea.... Nah, tgk niey......

Penatnya beta jalan.. Dah sampai ke....
Wah... Dah sampai.... Sukanya aii... XD
Haaa.... Kan dah cakap... Jauuuhhhhh..... Huhuhu... XD
HUhuhuhu.... Actually, ni gambar time saya jalan2 kat Universal Studio aritu... Pergh, penat sangat tapi seronok.... Paling seronok ialah Transformers dan Shrek 4D... Paling tak seronok ialah roller coaster kaler merah.... Memang tak best... Tapi kalo naek pun tak rugi... Pengalaman paling menakotk…

Year End Sale

Image
Salam...

Kat mana2 pun ada Year End Sale la ni....
Saya pun nak join jugak la... Bole tak...

Ok, jadi 1st product on sale ialah:

A SACK OF BUTTONS
RM13.20
RM10.00
(mulai harini sehingga 31 Disember..)
Erm... Apa lagi yg nak bagi sale ea....
Wassalam....





TAK NIAGA

Salam...

Saya akan ke Singapore 22hb (Khamis) dan balik semula pada 26hb....
Jadi pos terakhir ialah esok..

Kepada anda yg nak place order dan nak cepat, minta maaf sy tak dapat proses dalam tempoh itu...

Pembayaran terakhir ialah pada hari esok (Rabu sebelom 8 malam) dan inform pembayaran sebelom 9 malam... Lepas 9 malam saya akan offline sehingga 26hb...
Tapi hari Khamis tu saya akan buat pengeposan terakhir...

Order yg dibuat selepas Rabu 8 malam akan diproses pada 27hb...

Kepada anda yg nak place order dna tak kesah dapat selepas 27hb, kesudian anda amat dialu2kan...

Erm.. Tu je kot...

Sebenarnya mmg dah planning nk pi SIngapore, tapi dah terlupa ttg Asma Felt Box...

Minta maaf byk2 sbb bgtau hal ni last minit...

APapun saya sayang korang sebab korang comel macam saya... >_<

Wassalam...

DIY Felt Cake

Image
Salam...

Sape nak buat kek, tapi takde resepi...
Takyah resepi2... Meh dapatkan tepung kek ni meh...
Seme ada kat dlm ni, cuma perlu bancuh jer....

 Ada kek oren...
Ada kek coklat (my fevret...)
Butter kek pun ada... :D
RM8.00/paket

Jangan terpedaya....!
Ini ialah bukan adunan kek; tetapi DIY Felt Craft Kit... Dimana anda perlu menjahit felt2 tersebut untuk menghasilkan felt kek...
Tiada oven diperlukan dalam proses penghasilan kek ini... Dan kek tu kalo korang nak makan pun bole <--(ini adalah tipu.. :D)
Berminat, sila isikan borang pesanan.. :>
Wassalam....
P/S: Sy telah cuba sedaya upaya utntuk tidak memasukkan sebarang perasaan ke dalam entry ini... Tapi nampaknya ada sedikit perasaan gembira di situ... Ya, di tempat ada muka orang tu... 
Sila maafkan saya... :( <---(sekali lg berperasaan....!)

Advice of The Day...

Image
Salam...

Advice of the Day:


Nasihat ini saya nak share kpd semua crafter2 di Malaysia dan juga semua peniaga online supaya sentiasa beringat supaya tidak mendedahkan keburukan, kesilapan, kelalaian, kelemahan dalam blog atau FB korang kerana ia akan menjatuhkan nama baik korang... (and obviously, korang tak buat begitu kan..)

Mekasih kpd Encik/Puan/Cik Anonymous krn memberi nasihat yg berguna ini...

Saya tak dapat berterima kasih kpd beliau secara personal krn takde sebarang link yg ditinggalkan dan saya pun tak dapat melawat blog beliau semula... Mungkin beliau sorang yg pemalu jadi memilih utk tidak mendedahkan nama...

Apapun, sy tak kesah sgt mendedahkan kelemahan diri kat sini sebab segala kesilapan yg saya buat maybe boleh dijadikan iktibar kpd crafter2 lain supaya mereka takkan buat perkara bodoh yg saya buat ni... Lagipun pembaca blog ni rata2nya ialah crafter jugak... Dan kpd mereka yg baru berniaga online mungkin boleh belajar dari kesilapan yg saya buat ni...

Dan Alhamdulill…

T__T

Salam...

Sy malu nk citer ni... Tapi nk citer jgk...

Bbrpa ari ni sy sgt bz oleh itu sy pas kan proses pos brg kpd adik saya...
Seme parcel tu sy dah tampalkan alamat dan dia cuma perlu isi borang kat pejabat pos (sbb borang dlm simpanan saya dh abes..)

Pastu......
Ramai customers yg complaint brg dorang tak sampai2...
Sy tak heran, sbb ada waktu2 poslaju ni pun cam tenet jgk tetiba je tak selaju mana...

Dan tenet pulak slow cam siput, nak loading gmail punyer la lama... -__-"
Nk reply email satu satu pun sempat lagi golek2 tido...
Last2 terus tdo, tak sempat reply....

Dan td, lepas blk dr kerja; ibu memberi saya maklumat yg sangat pelik...
"Byk barang sampai.. Awk order apa byk sgt ni..."
Aik.. Sy tak order apa2 pun....

Tiba2 ada 9 parcel poslaju berlonggok dlm bilik...
Aik! Bila pulak sy order brg....
Ajaib sungguh....

Rupa2nya.....

Seme tu ialah brg2 customer yg adik saya poskan aritu...
Beliau telah silap isi ALAMAT PENERIMA kat ALAMAT PENGIRIM...

T____T <---ini …

Entry Buang MAsa je Baca....

Salam...

Betul... Sekarang saya dah jarang online...
Jarang update blog...
Jarang check email...

Dalam sehari, cuma 1 waktu je saya leh check email, FB, blog dan sebagainya...
Kalo sebelom ni saya full-time crafter, tapi skrg tidak lagi...
Kalo dulu saya online 24 jam dan dapat bg feedback spantas halilintar; tapi kini tidak lagi...
Kalo dulu saya bole pos brg setiap hari; malah 2 kali sehari; tapi kini tidak lagi...
Kalo dulu saya bole amik masa 1 jam utk wat 1 blog entry; tp kini tidak lagi...
Kalo dulu sy update blog pd tgh malam (sbb waktu itu ialah sy paling kreatif); tapi kini tidak lagi....

Walaupun jadi fulltime crafter adalah lebih menggembirakan...
Dan mendapat hasil yg jauh lebey lumayan; tapi kadang2 apa yg kita nak sangat ni; tak semestinya kita dapat...

Saya tak bole biarkan ibu dan ayah saya terus menerus mencari wang utk menyara kami ber8...
Saya dan adik2 perlu turun padang jugak, walaupun kami mmg tak minat...
Adik sy sorang dah jadi isteri; dan yg sorang lagi tu bar…

OWL PHONE CASE

Image
Salam...

Tak tau sejak bila saya suka burung antu...
Seingat saya dari sekolah rendah lagi saya suka lukis burung antu kat pohon tak berdaun pastu ada bulan mengambang kat belakang....

Camni la rupa mereka....

Ini ialah phone casing
Apapun.... Burung antu itam putih tetap menjadi idaman kalbu... ^_^

Wassalam....


Felt Hair Clips

Image
Salam...

Hi....
Semenjak dua menjak ni saya dah jarang terima custom made order...
Sorry, tetiba mood nak berkraf macam dah agak kurang...
Bukan sebab apa2 pun, cuma rasa nak jaet mende lain pulak... Berbanding jaet custom design...

Dan ada beberapa kes customer kurang berpuas hati dgn custom design yg saya hasilkan disebabkan jenis tulisan, atau kaler ataupun combination kaler...
Ni adalah salah satu sebab saya selalu tolak design yg agak rumit...

Minta maaf...
Saya dah buat yang terbaik; namun masih belom berjaya memuaskan hati semua orang.....
Dan taste saya adalah simple dan plain...
Yg colourful dan ceria saya kurang mahir...
Minta maaf...

Tetiba rasa nak buat sepit rambut...
Maka terhasil la ini....




Design2 lain bole tgk kat SINI
Huhuhu... Beberapa bulan lepas saya dah siapkan DIY pack yg pertama... It's a cake... Sy jual kat Midtown dan masih tinggal beberapa pek lagi...
Nnti saya upload k...
Wassalam....



Swivel

Image
Salam...

Erm...
Saya nak tulis sesuatu yg kreatif, tapi nampaknya saya ni takde la sekreatif mana dah...
Sejak akhir2 ni saya banyak guna otak kiri utk buat semua kira2 dan sediakan byk dokumen...
Takpe.. takpe...
Takde hal... :D

Ini ialah barang yang baru masuk kedai..
Swivel namanya...


Saya guna ni utk siapkan satu projek...  Dan seperti biasa, saya beli dgn banyak...
Jika anda memerlukan swivel ni untuk projek anda, sila email saya ea...
Harganya: 80sen sebiji
Wassalam....





Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k