Monolog....

Salam...

T____T

Saya baru je lepas tukau sket background bagi cerah sket masa depan...
dan tiba2 terbaca entry lama2...

Alamak, kuatnya saya membebel ek.. (past tense) Hohoho.. T___T
Tapi bila baca tu rasa rindu pulak nak bebel...
Hik hik...

Erm......
Bila dah cuti ni rasa malas plk nk start berkraf...
Order pun dah berderet dan consignment order akhir bulan ni...
email dh abes reply.. tp fb belom...
Otak cam dah jammed...
Tapi takleh camni.... Lagi bertangguh keje, lagi la membukit keje.. Betol tak...

Pagi ni saya ada hal... Balik petang nanti kot saya check fb...

Bln Januari tahun depan saya akan bernikah...
Ada 3 bulan je nak prepare...
Saya ada baca blog2 dan didapati 3 bulan tu adalah sgt suntuk utk menyiapkan segala2nya...
Saya ni sebiji habuk pun belom prepare lg,..

Camne ek.. Tak tau nak start dari mana...

Yg saya tau saya nak bajet sebajet bajetnya....
Sebab... takde sebab pun... Cuma saya tau ayah akan berhabis byk utk kenduri.. Dia akan masak lauk yg byk, pelbagai dan sedap. Masakan ayah mahal sebab dia tak suka jimat bab makan... Kalo org mai mkn tp tak sdap, dia akan rasa cam failed... Alang2 nak jemput org makan, bg la makanan yg paling sedap yg mampu kte buat kan... Oleh itu, saya nak jimatkan yg part lain supaya beliau tak teragak2 nak beli ingredients nanti...

Huhuhuhuuuuuu...

Wedding saya nanti nak wat DIY...
Sebenarnya kan... Doorgift utk para tetamu tu saya nak wat crochet...
Tapi td baru je belajar crochet ngn ibu.. Sejam duk kobek2, mampu wat separuh je, sebab dah penat giler...
Pastu ayah membebel.. Ayah suruh beli je sebab tak sempat...

Okay la...

20hb ni kami akan ke Seremban nak menghadiri wedding saudara...
Jadi kitorang akan terus melencong ke Nilai buat pertama kalinya demi mencari barang murah utk wedding saya ni,,, Huhuhuhu....

Camne la rupa Nilai tu agaknya....

Doorgift tak DIY takpe.... Kad jemputan mesti DIY.. Huhuhuhuuuuuu....
Dah reka dah kadnya, tapi dapat kritikan dari adik2... Jadi kene later lagi la...
Erm.. Elok gak tu...
Yg sorang tu tau komen je, idea takde... Yg sorang lagi idea mesti nak pelik2 yg tak pernah dibuat orang...
Bagus2... Nampaknya adik beradik saya semenye tak normal macam saya jugak...

K, pas print nanti saya tunjukkan hasilnya ek..
Dan kosnya sekali...
Mana tau korang nak wat DIY jgk kan... Hohoho....

K la.. Nak bersiap dah....
Ada keje sket pagi ni...

Bye2...

Wassalam...


Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
therosputih
AUTHOR
9 October 2012 at 08:25 delete

dia dah start bizi dah ngan persiapan wEdding...mungkinkah akan berkurang membebel? hihihi

Reply
avatar
Mrs Poonda
AUTHOR
9 October 2012 at 16:32 delete

Akak, Tahniah... :)
Nanti, sampai kat nilai, boleh la jumpa sy. hehe.. :D Good luck 4 tahun depan.. akak mesti dapat siapkan punya!

Reply
avatar
9 October 2012 at 22:26 delete

tue la, br cerah sket blog nie, comel je awan2 tue, hehe..

insyaAllah, moge sumernye b'jalan lncar ye dear...

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 October 2012 at 00:12 delete

Mungkin... Atau mungkin lagi byk membebel..
Sabar je la ek.. T__T

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 October 2012 at 00:14 delete

Mekasih...
Duk Nilai ek.. Ok2. Ada jodoh bole jumpe.. :)

P/S: 4 jam duk pikr kenapa Good Luck utk 4 tahun depan".. ? Rupenye "Good Luck for thaun depan.." Hahaha.. Nampak sgt saya dah tua.,. T__T

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 October 2012 at 00:15 delete

Kan...
Saya pun dah rasa segar tgk awan2 ni.. :D

Reply
avatar
dMasyri
AUTHOR
11 October 2012 at 10:27 delete

tahniah akak dah bertunang n nak kawen dah..
dyg bile la yek..
huhu..

btw,b4 pegi nilai survey la brg kat cowboy dlu..aritu dyg terperasan brg2 kat cowboy ni jauh lg murah dr kat nilai tu..
:)

p/s:bila nak jumpe ntah..brg akak pn dyg xsettlekan lg..;)

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 October 2012 at 23:07 delete

Tq2 dyg.. Ala, lupa plk ajak dayang aritu.. Dah kalut2...

Cowboy lg murah ke.. Aritu akak ada survey.. Mmg murah sgt tp x sangka lagi murah dari Nilai...
Takleh jadi ni, esok jgk nak gi survey,.. Hohoho...

Thanx Dayang for the info.. ^_^

P/S: Takpe2, take ur time..Akak pn x urgent brg tu.. Nnti akak bg kad tau,,;)

Reply
avatar