Soalan yg tak berjawapan...

SAlam...

Sori, arini takde gambar.. :(

Malam tadi saya menghadapi conversation dgn sorang orang gila yg nak borong sikit sangat dan harga pun nak sikit sangat sampai tak masuk akal... Wah, peristiwa tu betol2 wat darah saya mendidih... Selang 15 minit darah saya dah kembali ke paras normal kemudian dia PM lg, upkan sket harga tapi still tak masuk akal...

Contoh tak masuk akal tu camni:
Ali : Pakcik nk coklat tu brape sebiji
Pakcik: seposen sebiji
Ali: Kalo saya nak banyak, brape bole kurang?
Pakcik: Kalo ko nak 20biji, pakcik bg RM1.80 jumlahnya...
Ali: Kalo saya nak sekodi bole bg kurang lg..?
Pakcik: Sekodi tu byk mana...?
Ali: 25 biji....
Pakcik: Ye la... Pakcik bg ko RM2 kalo ko amik 25 biji...
Ali.. Camni la pakcik, saya amik 30 biji pakcik bole bg 4sen sebiji...?
Pakcik: 30 biji je nak 4sen..? Sori takleh...

2 jam kmudian...

Ali: Kalo 30 biji, 5sen sebiji....?

Kalo korang jadi pakcik ni apa yg korang buat...?
A. Bagi 5sen sebiji
B. Bagi tendangan padu maut
C. Buat2 tak nampak seolah2 dia cuma angin yg lalu
D. Telefon polis kerana ketenteraman anda diganggu...

Saya pun tak tau nak wat ape... Tambat kat pokok nyior bole...?

Wassalam...

P/S: Harini ialah hari terakhir saya pos barang utk mggu ni... Next ialah hari Isnin... Sebab nak wat preparation.. Sabtu ni saya bertunang.. Yippi!!! ^_^



Previous
Next Post »

15 comments

Write comments
U-ie
AUTHOR
4 October 2012 at 10:57 delete

wah..tahniah2 cik asma(^.^)v

Reply
avatar
therosputih
AUTHOR
4 October 2012 at 11:12 delete

selamat bertunanngggggg....=)

Reply
avatar
4 October 2012 at 11:15 delete

tahniah kak asma atas pertunangan akak. :)jgan mmarah-marah ek. saya pun pernah dpt org mcm nie, mntak harga yg mmg nonsense. rase mcm nak cekik je die klau depan mata. haha.

Reply
avatar
stichares
AUTHOR
4 October 2012 at 12:17 delete

wahhhhhhhhhhhhhhh... nk btunang sudah.. congrate in advance dear. ^_^

Reply
avatar
DSUEFIA
AUTHOR
4 October 2012 at 15:37 delete

Tahniah sis and Selamat Bertunang :-)

Biasa laa dengan ragam customer ni...kita kena banyak bersabar..itu juga adalah salah satu ujian dalam bisnes ni...Don't worry, be happy yea :-)

Reply
avatar
DSUEFIA
AUTHOR
4 October 2012 at 15:41 delete

Tahniah sis and Selamat Bertunang :-)

Banyak2 bersabar yer, biasa laa customer ni banyak ragam..adat dalam bisnes laa mcm ni..Don't worry Be Happy yea... :-)

Reply
avatar
4 October 2012 at 15:57 delete

salam

tahniah....dari awal lg akak dah syak..mesti sibuk nk preparation utk something special...akak follow setiap entry yg asma post..

apa2 pun akak ucapkan selamat bertunang..moga ke jinjang pelamin & kekal smpi akhir hayat..Insyallah...
^____^

Reply
avatar
4 October 2012 at 15:59 delete

salam asma,

tahniah...dr awal lg akak dah agak. something special. setiap entry yg asma post, kak ita selalu follow..

apa2 kak ita n famili ucapkan selamat bertungn...nt kahwin jgn lupa hantar kad...^__^

Reply
avatar
4 October 2012 at 15:59 delete

salam asma,

tahniah...dr awal lg akak dah agak. something special. setiap entry yg asma post, kak ita selalu follow..

apa2 kak ita n famili ucapkan selamat bertungn...nt kahwin jgn lupa hantar kad...^__^

Reply
avatar
5 October 2012 at 02:55 delete

ckp je kat org tue, kalo nk murah, wat sndri, hoho.. XD

slamat b'tunang ye dear.. ^_^

Reply
avatar
5 October 2012 at 16:53 delete

Esok yer Asma?

TAHNIAH....
hehe tapi org yg tau nak murah jer tu jgn dilayan sgt t esok2 dia nak lagi murah.... kuikuikui

jgn tension2... esok kang muka cam tempe plak hehehe

Reply
avatar
Kon
AUTHOR
5 October 2012 at 18:30 delete

tahniah kak asma sebab nak bertunang.. lama tak bukak blog =.= huhu

Reply
avatar
Kon
AUTHOR
5 October 2012 at 18:30 delete

tahniah kak asma sebab nak bertunang.. lama tak bukak blog =.= huhu

Reply
avatar
nick
AUTHOR
5 October 2012 at 21:44 delete

hahaha mmg xpayah lyn org mcm tu..xptt sggh...pape pon slmt bertunang

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
8 October 2012 at 01:16 delete

Huhuhuuuuuuuuuuu....
Mekasih seme... Tak sempat nak reply setiap komen...
Thank u! Thank u! Thank u! soo much ^^v

Alhamdulillah, dah selamat semalam..
Esok saya upload gambarnya ek.. ^^

Reply
avatar