Posts

Showing posts from November, 2012

Craft of the Day: Felt Pencil Case

Image
Salam...

Mood craft tak berapa nak ada ni...
Godek2 blog crafter, FB crafter nak tengok kraf cantek2; tapi semuanya macam pakat takmo update je...
Kenapa korang....
Semua takde mood cam saya jugak ke...?
Abes tu kat mana saya nak dapatkan semangat berkraf...
Huuuuuuuu......T____T

Kesiannya saya.... :(
Takpe la... Create mood sendiri la kot....

Pagi tadi wat ni kejap...

Felt pencil case gedabak...
Lepas dah siap ni saya rasa dia ni macam gedabak sangat la... Saiz 12x23cm... Gedabak tak...?  Huhuhuhuhuuu! Tak tau la sape yang sanggup bawak dia ni gi sekolah...
Takde mood punyer pasal design pun simple je... Harap ia mampu memulakan mood berkraf saya....
Ni ialah ready made... Sape nak bole isi borang dan bagitau nama apa nak letak kat atas tu... Nak letak nama ke, wish ke atau apa2 je la perkataan.. Jangan wat karangan sudah...
Pasni nak try buat craft of the day for ready made item... Sambil2 siapkan doorgift ni.. Ada 171pcs more to go...
YeeHaaaa!!!
Wassalam....




Organizing Felt Scrap...

Image
Salam...

Nak share ngn korang macam mana cara saya simpan felt scrap yang nak digunakan lagi untuk project felt craft yang seterusnya; tapi nak simpan elok-elok supaya jimat ruang dan senang nak cari kaler...

Sebagaimana yang korang tau, bulan lepas saya busy giler...
Bilik saya bersepah macam tong sampah besar DBKL...
Belom tgk lagi sudut craft yang kat luar tu (aka ruang tamu depan pintu)...
Perghhhh!!!

Lepas siap seme order, baru la perasan yang keadaan persekitaran saya sangat la menyedihkan...
Serta merta hatiku berasa dukacita....

Mana tak dukacitanya...
Tengok neh!

Kalo ni la bilik korang, adakah hatimu berasa hepi...? Kalo hepi, tak tau la korang berasal dari planet mana... :P
Time ni kebetulan nak update shopping cart saya dengan kaler2 felt yang ada... Timbul idea nak gulung bagi nampak kaler2 dengan jelas...
Tengah menggulung dalam sepah... (tapi sekarang dah kemas tau... Hihihi)
Sambil2 gulung tu duk pikir camne nak simpan felt ni biar dia jadi tak sepah camni.. Tiba2 ment…

FELT PACK - LUNA COLOURS

Image
Salam...

Pek baru lagi....
FELT PACK LUNA KALER

FELT PACK LUNA COLOUR
12pcs (1kaler/pc) 23x25cm
RM15.00 (belom termasuk pos) Kalo nak cuma isi borang kat atas tu je ek...
Huhuhuhu... Rsanya memang korang takmo guna website ni kot: http://asma-felt-box.com Baru tadi ada sorang customer mengaku tak faham nak guna website tu... Huhuhu,,, Takpe la... Sebenarnya itu yang saya nak dengar... Kalo ia tak user friendly, better guna cara yg lebih senang kan... CUma tu je la, takot korang nak cepat feedback; tapi kebetulan saya busy tak online.. Tunggu punya tggu malam esok baru reply, korang punyer mood pun dah terbantut....
Tapi In Shaa Allah, takde aral melintang saya akan reply... Cuma kalo tgh sebok nak siapka tempahan tu, jarang la online..  Bila dah start online mula la meleret2 ke 2 jam, 3 jam dan seterusnya... Ada je benda nak Google..
Erm.. tgk tu.. saya dah start bebel... Hadoi... Kalo tak bebel, tak bole ke...? :P
Bulan ni saya dah slowkan terima tempahan handmade sebab nak siapkan doo…

FELT STARTER PACK RE-PACK

Image
Salam...

Nampaknya korang tak minat ek nak order melalui shopping cart...
Apa pun saya akan teruskan shopping cart tu untuk beberapa bulan utk tgk feedback...
Mungkin borang pesanan ni lagi mudah nak guna kan..
Huhuhu...
No problemo... ^__^

Tau tak Starter Paxk Excited bernilai RM35 tu..?
A'ah, yg tu la...
Kini ia telah bertukar wajah...
Kamon cekidaut!

STARTER PACK FELT VERSI EXCITED YANG  BARU
Starter Pack ni mengandungi: Felt 10pcs Keychain 10pcs
HP STraps 10pcs
BRooch 5pcs
Ribbon 3pcs (50cm each)
Set jarum, benang dan gunting
Butang 27pcs
Fiber
Tali halus
Eyes 8mm 5pcs
Eyes 10mm 5pcs
Brads 2pcs
Templates.

Percuma e-book

*kaler felt, hp straps, dan ribbons akan berubah2 mengikot kehadiran stok. Takleh pilih kaler..*


Camana? Excited tak..?
Huhuhuhu...


Jom la order...
Wassalam...

JOM HEBOH!!

Image
Salam...

HUhuhuhuu...
Nak tau tak.. Nak tau tak ape saya buat selama dua hari ni...?

Ni dia... :D

Jahit Nama kat Bantal 
I has been invited by NJ Creative untuk sama2 jahit nama kat bantal kar booth Wanita Inspiransiku di Jom Heboh yang berlangsung pada Sabtu dan Ahad lepas...
Yay!! Bestnyer dapat pengalaman... Bukan senang tau nak da[at peluang camni... Mekasih Annur.. Walaupun tak pernah kenal, tapi sudi email saya utk ajak jaet same2...  Thanx so much!!)
Owner NJ Creative sedang tekan menjahit nama tempahan yang tak putus2.. Yg duk atas pentas tu ialah para artis..
Gambar curi2.. Tgh jaet, semat lari pi amik gambar jap.. Hoihohoho...
Saya dan Fazreen Rafi.. Wah! Suka gila...!
Saya jarang tengok TV, apa lagi tgk citer Melayu... TApi saya tgk Spa Q dan sejak tu la start minat kat pelakon ni... Dia memang sempoi abes...
Nama dia yg saya jaetkan.. :>
Hairi Anak Wayang dan saya...
Hairi ni memang saya minat sangat sangat sangat... Saya penah tgk drama dia jadi ustaz (dlm bulan puasa k…

PROGRESS

Salam....

CAK!!!
Henshin lagi..! Henshin lagi...!
ERm.. Asyik tukau2 kaler je ni... Awat ni...?
Huhuhu.. Saje je... Rasa cam jemu je tgk blog sendiri... Ermm.... Ada ke macam tu...?
Huhuhuhuhu....

Progress...?

Pending order seme dah complete..Consignment order dah siap, esok cuma pos je..Felt seme dah potong..Working area sepah giler.. Malas kemas merangkap tak tau nak kemas camne..
Yang belom siap..? Doorgift VIP utk kenduri kawen nntiROZEK belom designKAD KAWEN belom printHANTARAN belom gubahBUNGA PELAMIN belom buatBUNGA TANGAN belom buat (dan tak tau nak wat camne..)BAJU NIKAH belom jaet (ibu yg jaetkan)PELAMIN satu ape pun belom ready lagi..
Aik? Orang tanya pasal order la, bukan pasal kawen.. Hadoiii.... Keje kan dah complete. Tak baca kat atas tu..? Tido la ni.. Grrr...
Restock...? ACRYLIC FELT - tak akan restock dlm masa terdekatRIBBON - pun samaPOLYESTER FELT - stok baru dah sampai dan dah order yg lainBUTTONS - banyak lagi dan tak perlu restockKEYCHAIN n BROOCH - banyak lagi tak …

BULK FELT CRAFT

Image
Salam...

FELT DAH RESTOCK haritu tapi belom abes potong lagi...
Nak settlekan yg dah reserved dulu...

Phew..
BAru je abes dari mood super-duper busy...
Bulan lepas saya terima banyak sangat bulk order (gara2 nak kumpul duit utk persiapan kawan dan kbetulan kene renew roadtax bulan ni)...

Dan seperti biasa la, tak teringat nak amik gambar..Naseb baek last order ni sempat berposing....

"ONE HAPPY FAMILY AT HOME"
Sebab lega punya pasal merangkap takde keje dah nak wat lepas ni; jadi saya abeskan saki baki tenaga yg ada untuk menyusun mereka bagi acara bergambar...
Jom zoom-in...
Ni ayah DOMO-KUN
Ni anak DOMO-KUN
Keychain Felt Ladybug anak dorang dalam kamera satu lagi la...
ONIGIRI FELT mak dorang pun dalam kamera satu lagi..
BURUNG HANTU
BABY BURUNG HANTU
STAR KEYCHAIN
BABY STAR
GAmbar ni amik dengan menggunakan kamera phone... Bila amik dekat, tak cantek kan.. Jadi blurr.. Kamera biasa pulak sensitif dgn gegaran..Gerak se"hoon" pun takleh. Terus kabur...
Lepas kawen ni nak …

Jo Qusary

Image
SAlam...

These colours reminds me of someone... Jo Qusary...
Saya kenal dia selama 3 tahun via online and 1st time kat YS pastu trus follow blog dia smpai la....
Sampai la dia tutup blog....
Time tutup blog tu sempat pulak dia reveal yg Jo Qusary tu sebenarnya tak wujud..
Ia hanya satu eksprimentasi oleh beberapa manusia yang tidak dapat dikenalpasti apakah tujuan mereka membuang masa sedemikian rupa selama 3 tahun...
Sebelom reveal tu sempat pulak reka citer bahawa Jo Qusary nak berkahwin dgn sepupunya dan akan berpindah ke luar negara oleh itu akan tinggalkan identity Jo Qusary buat selama2nya... Kelakar kan, macam kat luar negara takde tenet plk...
Jo Qusary keep on reminding us bahawa beliau adalah Asperger, sindrom di mana saraf2nya tak dapat berhubung utk memproses perasaan... Jadi beliau tak berapa faham tentang sayang, cinta, sedih, gembira dan sebagainya. Muka beliau pun tak dapat memberi ekspresi yang betul kepada emosi akibat emosi tidak dapat dijana (lebih kurang camtu la …

UPDATES!

Image
Salam...

Dah lama giler tak update...
Baru2 ni saya forwardkan post lama bagi memecah kesunyian blog ni, tapi maybe tersilap kat mana ntah, schedulenye jadi pelik pulak.. Hohohoho...

LAma2 sgt senyap, tangan ni gatal giler nak menaip...
Banyak je idea datang time tak dapat online..
Tapi bila dapat je online, terus idea nyorok...
Adoi... Nape la begini....?
Huhuhuhu...

Aritu dah update brg yg baru masuk kedai kan..?
Arini nak recall balik la.. (Sebenarnya belom upload gambar baru, jadi takde gambar nak tepek utk arini... Mode Malas Tebal Giler)

bead huruf
loceng 7mm
foam pack
Felt belom sampai lagi la... Stok pun dah menghampiri paras acute.. Camne ni.. Camne ni..
Minta2 esok sampai..
Amin....




MY SHOPPING CART!!!

Image
Salam...

Sori sebab lambat sangat reply PM korang...
Busy sket siapkan order, uruskan hal2 kawen (bln 1 ni), hal2 bukan kawen dan modem problem...

Arini dah poskan order yg terakhir (handmade), brg2 hantaran 5 pcs dh settle, tinggal kek, buah, sireh dan satu brg handmade. Yg ni bole sttle di saat2 akhir nnti... MOdem pun dah renew.. HUhuhuhu.... Harap pasni bole la online macma biasa.. ^_^..


Dah reply sebahagian PM, malam ni sambung balik...

Pastu stok felt belom sampai... Patotnya smpai mggu ni tapi x muncul2 lagi. Harap2 mggu depan sampai la.. Amin...

Pastu... Haaaa... Yg paling best..

klik utk ke shopping cart.. ^_^

Saya dah built 1 shopping cart tau... Pasni korang bole order brg dgn klik2 aje dan dia akan auto calculate berapa jumlah barang tu dan automatic bg account no.. Lps bankin @ transfer jumlah tu, korang cuma perlu attachkan gambar slip tu dan automatic dia akan forwardkan saya order tu dan saya bole terus pack dan pos...

Senang kan...

Tak perlu lagi taip nama item t
u dan tulis ber…

Brooch Pin

Image
BROOCH 1.3cm


RM1.80/10pcs
saiz: 1.3cm
~High Quality~


BROOCH 1.9cm

RM2.00/10pcs saiz: 1.9cm
~High Quality~


BROOCH 2.5cm

Keychain

Image
KEYCHAIN RING
30sen sebiji
RM3.00/pack (12 biji)


KEY RING
23mm 20sen sebiji

Buttons for Craft

Image
BUTTONS BUNGA



11mm RM1.50/10pcs



14mm RM1.80/10biji


BUTTON LOVE (kecik)

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k