Posts

Showing posts from January, 2012

Project: DIY Mini Pack utk Kanak-Kanak Sekolah

Image
Salam...

Erm... Cam dah lama je tak update blog...
Sebenarnya saya agak malas kebelakangan ni di samping menyiapkan projek terkini...
APakah projek itu...

HUhuhuhu!!!


TADA! Inilah projek yg saya maksudkan... DIY MINI PACK utk kanak-kanak...
Mini Pack ni sebenarnya dah lama dah ada... Mula2 skali ia direquest oleh seorang guru... Kemudian, ada lagi sorang guru nak pack yg sama... Dan baru2 ni guru lain plk nk yg sama.... Maybe dorang guru KH kot, tak pernah tanya plk dorg ajar subjek apa... Hihihi....
Mereka xde masa nak packing2 brg ni, jadi minta saya sediakan yg siap dah... So, inilah hasilnya... Cam sronok plk susun2 camni....  Weeeee....... >_<
Jom closed-up..  Siiuuuuuu.......

Ada 3 keping felt yg kecik... Ya ia sgt kecik.. 6x6cm... Sekeping keychain... Sepotong riben kecik... 2 butang... Dan fiber sket...
Yg ni ni mmg cukup2 utk buat sebiji keychain... Selain keychain, ada gak set utk brooch dan HP straps tp lupa nk amik gambar...
Phew.... Dah selesai dah... So the next pr…

HELP!!!

Salam...

Kenapa saya takleh komen, post, reply, check inbox and tukar password kat FACEBOOK saya...

Adik2 sy punya FB takde masalah pun....

Ada 8 messages n 17 notifications xleh check (n respond)...

HELP!!!!


1st Timer....

Image
Salam....

Psssttt.....
Adik perempuan saya dah start berjinak2 dgn felt craft...
Dan yg best ialah jahitan beliau sgt kemas...

Tengok ni....


Ni ialah hasil pertama dia... Cantik kan,,... >_< 
Walaupun design saya, tapi dah paskan kat dia utk buatkan... Memandangkan mood berkraf sy agak berkurangan....
Kini saya kembali ke Acrylic Felt... Jiwa saya lebih dekat ngn felt lembut berbanding felt yg keras ni....
Sy tgh buat projek baru... Sebenarnya 2 projek baru, tapi rasa cam tak sempat je nk siapkan... Tak kesah la... Dapat siapkan satu pun jadi la...
Wassalam.....

STARTER PACK VERSION 2

Image
Salam...

Seperti yg anda sedia maklum, Asma Felt Box menyediakan 2 jenis Starter Pack utk dipilih...

1. Starter Pack versi Excited, dan
2. Starter Pack versi Cuba Try Test..

Kali ni saya memperkenalkan Starter Pack version 2...


STARTER PACK VERSION 2 ni mengaandungi...

1. Mini felt pack (30 kaler saiz 11.5x12.5cm)
2. Mini Pack Mixed Buttons (34pcs)
3. Keychain ring (10pcs)
4. HP Straps (10pcs)
5. Brooch (5pcs)
6. fiber

HARGA = RM30 (TERMASUK POS)


ACRYLIC FELT PACK

Image
Salam....

Hi.....
Saya baru je balik dar berkursus...
Dan kursus ni mmg best wa cakap lu..

Sepanjang 4 hari ni kitorang didedahkan dgn 4 slot...
1. akaun
2. export
3. memasuki hypermarket
4. public speaking..

Byk sgt ilmu yg kami daapat daan saya bersyukur sgt walaaupn terpaksa tutup kedaai selama 10 hari...

Wokep, hari ni baaru saya sempat bereskan kerja yg tertangguh ni...

Stok acrylic felt dah sampai daan sy bau je siap potong...
cuma kali ni kalernye dh berbeza...


nii la kler yg baru  Mirip kaaler luna cuma tmbh pink dan taakde putih,... accrylic felt ni cma adaa 20 pack shj, jadi siapa cepat diaa dapat....
Sape naaak, sila isi boraang kat sebelah kanan tu....
wassalam....
P/S: Laptop sy ni nmpaknya ada masalah keyboard... Huruf a, n, f,s dan dan ctrl ni ccam retarded je... Dan sy plk mmg typo..... Kene bersediaa utk caari pelaapis kot.....

Berapa hari baru sampai

Image
Salam....


Berapa hari baru sampai......

Not in da House....

Salam...

(ini ialah autopost)

Hari ni saya berada di De Rhu Beach Resort Balok... Menghadiri kursus Dinamika Usahawan Progresif (DUP) anjuran MARA....

Seriously, saya sendiri pun tak tau nape saya bole mengikuti kursus ni...
Tetiba dpt panggilan tepon tawarkan sy kursus ni...
Bayar seratus pastu hadiri kursus dari Isnin (malam) smpai Jumaat (malam jugak)...
Duk hotel, makan minum seme sekali la tu....
Macam best jer...
Muahahahahahaha!!!

Tapi.....
Tak best sbb kene tinggalkan gerai makan tu...
Takleh goreng ayam pagi2 dan serve customer2 sy yg semenye comel2 dan sopan2...

Sebenarnya saya ni bernaseb baek sgt tau...
Sebab customer saya (sama ada customer craft atau yg kat kedai makan tu) semenye baek2 dan sopan2...
Tak penah la marah kalo saya silap atau lambat serve depa.. (sbb sy ni kan jenis lembab yg tak dapat diubati.. Dan sgt cemerkap... Selalu je nk tergelincir kat gerai makan tu dan pakcik2 tu pulak yg melatah tgk sy tergelincir... Huhuhu.. Comel betul....>_<)

Sorry, takde…

GOOGLE EYES 8mm dan 10mm

Image
Salam....

MAta-Mata Gelap sudah sebulat suara menetapkan nilai hantaran bg meminang mereka....

Mata2 ini telah diasingan kepada dua kategori iaitu:

EYES 10mm  RM2.50/10 pasang (20pcs)
dan satu lagi...
EYES 8mm RM2.00/10pasang (20pcs)
Haaaa.... Suka tak... suka tak.... Suka la tu.... ^___^
Cam biasa, kalo korang nak meminang mereka, bole isi borang kat sebelah kanan ni... Tak pun direct email saya: asema84@gmail.com
Wassalam....

Mata-Mata Gelap dah Sampai....

Image
Salam....

Erm.....
Watpe tu Asma.....
Jangan buat yg tidak2....
Kami senantiasa melihat anda....
Muahahahaha!!!


Ya, kami la yg berkata2 itu.....
Huhuhuhuhuhu... Google Eyes ni baru sampai beberapa hari lepas... Actually, parcel ni dh lama dah order... Tp tak sampai2.....
Lepas contact ngn supplier, depa kata parcel sy telah hilang dalam perjalanan ke mari... Mungkin mereka berjalan2 di atas kapal sambil melihat2 permandangan... Almaklum la...  Nama pun mata kan... Takkan tgk sesama sendiri je dalam kotak tu.... MUahahahaa... (Alamak, tak kelakar..)
Wokep... RAsanya korang tau kan apa kegunaan mata ni... Ia sangat berguna untk membuat mata pada craft korang... Sama ada nak wat felt dinosaur, felt pacman, felt kanak2 yg comel macam saya, ataupun nak saje2 tampal mata ni kat seluruh felt biar nampak cam saket jiwa......
Ni antara contoh mata yg pernah saya tepekkan ke atas mangsa2 yg terlibat...

Rasaksa dalam Pacman.... Ntah bila masa depa ni senyum... HUhuhu...

Kalo macam ni la muka roti…

Fortress Felt Bookmark

Image
Salam....

HAritu cakap ada satu lagi bookmark kan...
NI dia....


Fortress Felt Bookmark atau Bookmark Istana Felt
HAhaha.... Fortress la sgt... Cam nenara jer rupanya....
Gunting2, tampal2, terus jadi... Tapi ni takleh jual ni... Pelik sgt, takde org nk beli kot...
Wassalam...

Pencil Felt Bookmark

Image
Salam....
Huhuhuhu... Order seme dah selesai... Nak rehat jap la...
Malam tadi dah buat sesuatu yg datang dari hati...

Pencil Felt Bookmark  atau Penanda Buku Berbentuk Pensel
Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu..... Sangat nostalgic...
Zaman skolah rendah dulu saya paling suka buat bookmark pensel ni... Tapi guna gam dan kertas dan pensel kaler... Setiap kali ilang, mesti akan buat baru...
Skrg try wat ngn felt pulak... And it's prefect seperti yg saya bayangkan,,, ^_^

Ada 1 lg... Lain kali plk upload...

Wassalam...

Comic Strips: BUdak TAdika Bernama L REvealed..

Image
Salam....

Pada suatu malam yang lemau, saya rasa sunggoh lemau...
Saya takmo packing...
Saya takmo wat akaun...
Saya takmo menjahit...
Saya takmo check order...

Abes tu aper yg saya mau....

Amik kamera lalu switch on laptop...
Maka terhasil la comic strips ni...
Walaupun macam tak layak digelar komik strip, tapi apa salahnya kan,...
Huhuuhuhu....

Enjoy.....

Pada suatu amalam yg lemau, saya merasa sangat malas.. (sebenarnya hampir setiap malam pun malas..)
Dek kerana malas, saya mengambil keputusan muktamad untuk bergolek sahaja sambil menonton Youtube.com...

Tgh syok golek2... Tiba2 saya terdengar satu suara yg sayup2 dari dlm bilik ni...
Suara org mintak tolong....

Ah, sudah,....
Suara itu diamati dan saya dapati suara itu muncul dari dalam sebuah kotak....


Dengan rasa ingin tahu, saya terus membuka kotak yg sungguh indah itu.... Suara tu macam termengah2...


Kemunculan budak tadika bernama Eru ni betul2 buat saya teruja... Dah ler kecik, comey pulak tu.. Eeeiiii....... Geramnyer.... 

2012 itu OREN

Image
Salam...

Kali ni saya nak join contest...
Contest yg dianjurkan oleh CITERJO.BLOGSPOT.COM

Contest ni namanya: 2012 ITU OREN....






..............
..............
..............
..............
..............






Seriously, saya sangat blurr ngn tajuk ni...
Saya tak dapat figure out camne nak kaitkan SAYA dan 2012 dan OREN...
Ketiga2 subjek tersebut adalah sangat sangat sangat sangat TAK BERKAITAN antara satu sama lain...

Sy takde la suka makan oren...
Oren pun setiap tahun pun ada kat pasaraya...
2012 pun oren ada kat pasaraya...
Jadi ..... jadi nak wat entry pasal haper ni...

Hahahahahahahahaha!!!!
Tetiba rasa mnyesal plk mengaku kat Jo yg saya nak join....
Adakah saya perlu berputus asa....

Lalu saya pun tgk sekeliling blik ni utk cari objek kaler oren (kalo jumpa la.. Lagipun saya tak minat kaler oren) utk amik gambar. Sekadar wat syarat jer la....

And guess what I've found....




This is very weird... Adakah satu kebetulan brg2 ni seme kaler oren... Sedangkan aku tak penah suka oren... AKu cum…

Left...

Image
Salam...


Tinggal byk ni jer lagi....
Wassalam...
P/S: ENtry takde idea... :P

Azam 2012

Image
Salam...

Azam baru saya tahun ni ialah saya nak senyum sampai cerah....
Tahun lepas punya azam ialah nak kurus tapi tak berjaya.... So takleh extend azam tu ke tahun ni sbb confirm tak berjaya jugak...

Dan sempena tahun baru ni jugak, saya nak wat 1 azam baru utk Asma Felt Box...
Huhuhuhuhu....

Azam tahun baru Asma Fet Box ialah:



Within 2012, the creator of this blog need to complete this task to make her qualified to the next level... 1. Create 100 alien species of craft that made out of felt 2. Each of every species must so alien compare to other species that have been created before 3. All species need to be presented to the world by making an introductory entry in blog by include some details about the new species created 4.  List down these 100 species in a a special page and link them to the entry relate and dun forget to attach a label on it 5. After finish creating 100 alien species, please publish a declaration entry regarding the completion of the task Finally, do proceed to…

FELT RM1.00

Image
Salam..

Asma Felt Box mengucapkan Selamat Tahun Baru 2012 kpd korang seme yg dok menatap blog oren ni...
Baru2 ni ada terbaca yg sape yg sambut tahun baru hukumnya fasik dan murtad...
OLeh itu saya ucap "Selamat Tahun Baru 2012" bukan "Selamat Menyambut Tahun BAru 2012" ea...
Huhuhu....

Saya mmg tak sambut ape2 kecuali Hari Raya je... Sebabnya..... saya takde sebab nk sambut kot...
Ataupun sebab saya takde kawan nak sambut ape2 same2... T__T
Ataupun sebab saya tak suka crowd n tak kuar lewat malam (kecuali mkn McD)...
Huhuhu....

Kenapa saya merepek....

Yep, seperti yg tertera di atas...
Asma Felt Box nk wat sales sempena menyambut tahun baru ni....
Weeeeee.....
Tapi jangan excited dulu....

FELT RM1.00 ni adalah tertakluk kpd kaler2 tertentu....
Kaler yg telah di"DOT"kan di bawah.....
Kaler yg TIDAK di"DOT"kan pula berharga RM1.30 sekeping... A'ah... Turun gak sket..


Ingat ni ea....
Kaler ber"DOT" = RM1.00 sekeping (23x25cm) Kaler TI…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k