Posts

Showing posts from April, 2012

Progress...

Image
Salam....

Very busy lately n jarang dpt online...
Tgh siapkan brg ready made utk event nnti...


Ini otak ke ni... Huhuhu....
Nk ckp byk lg tp xtau nk cakap apa dh...
zzzzzzzzzzzzzz
Wassalam....


Clasp

Image
SAlam...
Ramai yg request HP strap yg ada clasp... Tapi saya tak jual yg ada clasp.. Bukan sebab takde... Ada jer....
Tengok ni....
Ni la clasp yg korang nak kan... ^_^

Saya tak jual bukan sebab takde... Sebabnya clasp yg saya dapat ni harganya tinggi.... Setinggi kualitinya jugak...
Clasp ni sangat berkilat, berat dan keras... Korang gigit2 mesti takkan bengkok punyer.... Jadi takkan ada masalah clasp ni akan patah...
Masalahnya ialah ia mahal sket....
15sen sebiji RM1.50/10pcs
Sorry, yg ni mmg takleh bg kurang dah...  Tapi saya jamin. kualiti TIPTOP!!!

HP STraps

Image
RM2.00/dozen 1dozen = 12pcs Mixed kaler....

Keychain Ber"Plastik"

Image
Salam...
Huhuhu...  Tajuk ni agak memalukan... Tapi secara jujurnya saya masih lg tak tau nama keychain ni.... Ia adalah keychain yg attached pada plastik yg kita boleh masukkan kertas kat dalamnya...
Saya memang tak pandai explen, jadi apa kata mari kita lihat rupa objek yg saya maksudkan itu...
 Ni bentuk kurus...
NI bentuk gempal...
RM12/dozen 1 dozen = 12pcs

Swivel

Image
Salam...


80sen sebiji

Key Rings

Image
Salam...

Yg ni keyring pulak...


Saiz = 2.3cm
RM2.50/dozen 1 dozen = 12 biji

Keychain Rings

Image
Salam...
Ingat tak, sy penah wat marathon post sebelom ni... Ok, kali ni lagi sekali nak wat marathon post dengan niat nk bg korang flash back balik brg yg available kat Asma-Felt-Box...
Cekidaut!!!
KEYCHAIN RING


RM3.00/dozen 1 dozen - 12pcs


Pulun 1

Image
Salam....

Skrg tgh memulunkan diri dgn:
Bazaar kat Klang bulan depan ---> oleh itu kene wat ready made byk2....

Ni ialah salah satu ready made yg in-progress... Hmm.. Nak wat ape la ni ek... Hihihi...
Dalam kepala ni kan, macam2 idea muncul utk di outputkan sbg hasil craft... Tp kenapa outputnya selow jer...
Sebab dalam masa yg sama sy kene memulunkan diri utk hal yg tetiba muncul tanpa disangka2... Sy anggapnya sebagai rezeki... ^_^
Apakah hal yg satu lagi tu....?
Tungguuuuuu.....
Wassalam...


Join Bazaar @_@

Image
Salam...

Dah lama tak update sebab sebok... HAhahaha!
Sebok siapkan ready-made utk join bazaar bulan depan...
Pulun giler beb...

Ni la bazaar yg diperkatakan tu...
Dah lama dah tak wat jualan... Last sekali kat CIAST kot.. (tahun lepas) Rindu nak susun2 brg craft, menjahit depan org ramai n berbual2 ttg craft secara live... (biasa kat FB jer.. T_T)
Nak join letak barang ke..? Bole2...

Ni syarat2nya ek:
1. Handmade Felt Craft Sahaja. Craft lain atau barang2 kilang atau pakaian tak diterima
2. Bayaran RM10 dikenakan.. (RM6.00 utk kos pos balik barang2 yang tak terjual; dan RM4.00 utk handling fee).
3. Tetapkan harga tolak dan harga jual yang disarankan. Sekiranya komisen tu sikit sangat, saya akan naikkan harga ikot kepatutan nilai komisen. Harga tu korang tetapkan sendiri tau sbb korang lebih tau nila hasil craft korang tu...
4. Sila tepekkan label craft anda kat setiap item untuk memudahkan saya kira di akhir jualan.
5. Saya berhak menolak atau tidak menjual barang2 yang tidak menepat…

Raksasa Pacman Iron-on Felt Embellishment

Image
Salam...

Ni adalah projek yg saya buat baru2 ni...


Raksasa Pacman Iron-On Felt Embellishment (mak aihh... panjangnyer nama.,..)
Ni adalah salah satu projek consignment kpd sorang seller yg jual barang2 craft... Raksasa ni kecik je tau lebih kurang saiz 50sen... Cuma perlu iron je kat atas apa2 jenis fabric pastu dia akan lekat...
Bole la nak lekat kat t shirt ke, beg ke, kat langsir ke, kat cadar ke, kat alas meja ke... Apa2 je la yg korang rasa nak lekatkan... Kat tudung pun bole gak kot... Huhuhu...
Harganya : RM4/pack
Yg atas tu kaler yg panas2 kan... Ni bawah ni ada kaler lembut...

Ni gambar yg masih belom siap lg... Adik dh bawak kamera pi Genting, jadi takde gambar baru.. Huhuhu...
Sape nak, isi borang ea...
Wassalam...



Acrylic Felt Pack - 30 kaler (available now!)

Image
Salam...

Wokep, Acrylic Felt dah sampai...
Kali ni bukan 10 kaler; tapi 30 KALER!!!

Muahahahahahaha!!
Seronoknya saya... Sbb sy lebih suka guna felt lembut...
Weeeeee..... >_<


Ini la acrylic felt yg berjaya dipotong...
Saiznya 24x25cm Kali ni saya potong betul2 24x25cm tau... Takde lebih dan takde senget2 dah ok... Dan ia memakan masa 2 kali ganda memotong memandangkan saya kene ukur setiap keping... Suka la tuuu...
HUhuhu,.,...
Kaler2 yg ada ialah: Black, Grey, Silver Dark Coco, Chocolate, Dirty Coco Cream, Peach Dark Green, Cute Green, Moss Dark Blue, Blue, Light Blue, Tekois (x reti eja) Purple, Light Purple Dark Red, Red, Striking Red Cherry, Striking Pink, Pink, Light Pink Striking Orange, Super Striking Orange, Orange Yellow, Light Yellow White
Phew....
Harga: RM55.00/pack (30pcs=30 kaler) (include postage)
Ada 10 packs je ni... Nak loose pun bole, tapi limited sbb x amik stok banyak...
Nak ea... Sila isi borang di atas...
Toce Toce Se La lai...
Wassalam....


Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k