30/05/2012

My Small Craft Shop

Salam....

Ermmm...
Dah beberapa hari saket kepala...
Siapkan urgent bulk order..
Huhuhuhuhu.....

Harap2 siap sebelom 31hb ni...
Ait...
Takleh tunjuk lagi..
Dah siap nnti saya tunjukkan semenyer ea...

Aritu selepas abes Yo! Fest; saya pun angkot balik barang2 ke kedai kecik saya...
Dan amik masa gak nak susun balik semenyer...

Erm....
Sepatotnya saya kene ready stok utk kedai dan satu lagi stok utk standby yg lain...
In case join mana2 bazar, bole terus bawak stok standby jadi tak perlu la angkot brg dari kedai pastu susun balik kat kedai...
Patotnya dah lama dah pikir cara ni...
Hohohoho....

Jom tgk kedai kecik saya nak tak...?

Ini ialah tempat gantung2....
Dari kiri atas ialah;
eyes,keyrings,buttons
brooch, keychain, buttons
bell, buttons
starter pack...

Nampaknya kurang jelas.. Tapi takpe la....
Huhuhu....


Ini ialah tempat gantung yg bole pusing2...
Nampak tak bantal kecik yg digantung tu...
Itu ialah hasil tangan my partner...

Itu ialah kain belacu yg disumbat kapas pastu kat atas tu dia lukis2 corak n wish..
Serious cantek giler...
Dah byk dapat order utk Mother's Day, Teacher's Day n Door Gift tau..
Sape nak bgtau saya..
nnti sy forward kat dia k....
Huhuhu....

Yang bantal besar yg duk relax kat lantai tu pun my partner punyer gak...
Ni pun byk tempahan gak...
Huhuhuhu......


Ini ialah brg atas meja...
Disebabkan meja ni kosong je, jadi saya atur je la bg penuh..
Ok tak..
Mesti la ok...

Hahahahahahahha...

Ok la... Tu je kot...
Nak update blog tp xtau nak cakap apa..

Wassalam....



29/05/2012

Ladybug

Salam...

Ladybug ni dah sampai dah tau....


RM2/10pcs

Wassalam...

27/05/2012

My Call Card

Salam...

Selain dpd Ladybug aritu, ada lagi brg lain sampai tau...
Tapi ni bukan utk dijual...

Jeng jeng jeng!!


My call card... 

Kualiti gambar sangat mengecewakan sebab saya malas nk pi beli bateri...
Ni guna kamera phone jer...

Tau tak saya tempah secara online tau...
Harganya RM60 termasuk pos utk 300pcc (include postage)
Design free...
Print depan belakang dan kad ni mmg tebal dan keras..
Ni adalah kad paling keras yg penah saya buat... 

Sebelom ni penah buat kad sebanyak 3 kali
1. RM23 - depan sahaja - kad nipis dan kaler kad lain ngn design
2. RM16 - depan shj n kad nipis gak dan design yg sedia ada je bole.. 
3. RM16 - kat tempatyg sama ngn yg ke-2 tu tp font dia dah jadi macam tulisan typewriter dan no tepon dah salah.... Menyampah tahap gaban aku... T___T

Serius, saya sgt puas ati ngn org yg wat kad ni...
3 hari je dah sampai kad depan umah...
Hepi sgt...

Kalo nak, ni email dia ea: abd_nasir@yahoo.com
Jgn bimbang; saya wat iklan ni pun tanpa pengetahuan dia...
Ni demi membalas jasa dia kerana menggembirakan hati saya sebanyak seminggu....

Wassalam...


25/05/2012

Ladybug in da Houseeee.....

Salam....

Yg ditunggu dah sampai tau..
Tengok ni....


Sori.. Gambar tak cantek...
Belom beli bateri utk kamera....
Guna kamera phone je ni...

Ada 10000 biji je ea,...
Sape nak sila isi borang yer....

Wassalam....



23/05/2012

Cara Menanya Soalan Dengan Betul...

Salam....

Dah masuk bulan Rejab kan...
Tahun ni saya nak puasa 10 hari utk bulan Rejab...
Huhuhu..
Sebenarnya nak puasa sebanyak mungkin, tapi target yg termampu je la ek..
Target byk2 nnti tak terbuat plk...

Harap2 dapat la puasa 10 hari tu...
InsyaAllah... Amin,.,...



Ini ialah biskot yg saya tunjukkan dalam video dalam entry yg lepas2...
Memang sedap.. hohoho....

Jangan lupa tau subsribe saya kat youtube...
Kalo rajin saya akan wat video2 lain lg...

Actually, saya cuma wat video yg show off how i made things...
There are not actual tutorials...
Owh, dan saya dapat satu mesej kat inbox tau.. Dia tanya:



Jom kita kaji mesej ni nak...

1. Mesej ni dihantar oleh orang yg saya tak kenali
2. Beliau nak dapatkan info dari saya (iaitu org yg beliau jg tak kenali)
3. Bila kita tegur orang kan (nak2 org yg kita tak kenal), apa perkara yg mula2 sekali kita akan ucapkan?
Jawapan ---> SALAM.. Yay! Betul!
Tapi dia ni tak bg salam pun...

4. Selepas bg salam kat orang yg tak dikenali; kemudian apa yg sepatutnya kita buat?
Jawapan ---> memperkenalkan diri... Betul3.. 3 markah utk saya
Tapi dia tak memperkenalkan diri pun...

5. Selepas orang yg tidak kita kenali tu dah bg maklumat yg sangat2 kita kehendaki tu, apa yg perlu kita ucapkan?
Jawapan ---> TERIMA KASIH
Yes! Exactly!
Dan dia tak ucapkan TQ pun kan...

Kesimpulannya: 
Melalui pemerhatian saya, manusia yg tak reti bagi salam, tak reti memeperkenalkan diri dan tak reti ucap terima kasih; yg dia reti ialah direct tanya apa dia nak dan dia nak kita direct  jawab apa yg dorang nak je; ialah manusia yg berada dalam SUB yg lahir pada tahun 90'an dan ke atas... 

Okay, obviously, bukan semua... Kebanyakan adik2yg PM dan inbox saya adalah manusia yg bersopan...

Dan saya sangat respek kat kakak2 yg lahir dlm tahun 70'an dan 80'an yg dgn sopannya email saya utk dapatkan maklumat... Siap explen serba sedikit masalah yg dorang hadapi berkaitan ngn felt craft dan minta tunjuk ajar saya... Kadang2 saya segan gak, saya ni lebih muda dari dorang, tapi takde pun dorang nak berlagak senior atau berlagak bagus pun depan saya...
Biasanya dorang mesej camni:

"Salam Asma.. Akak baru je belajar2 buat felt craft ni. Nak tanya skit la. Akak dah buat dah macam bla bla bla..... tapi tak menjadi.. Dia jadi bla bla bla... Bole tau tak biasanya Asma buat bla bla bla....? 
Harap Asma sudi share.. TQ :)"

BAgitau saya, sape kah manusia yg tak sudi share utk orang yg email ayat2 di atas?
Mesti la saya sudi... T___T

Yg budak2 muda ni mmg saya tak paham apa masalah dorang...
Ada tu kan yg email saya camni:
"Hey Kak Asma... Kat mana akak dapat kain tu haaa????"

Seriously, tak paham camne orang saket jiwa bole sudi mesej saya dgn ayat camni....
Lagi tak paham ngn orang yg bagi banyak sangat tanda soal...

APapun saya harap mesej yg saya tampal kat atas tu adalah mesej paling tak sopan terakhir yg saya dapat...
Pasni sape2 yg tak dapat reply dari saya tu, percaya la.. Sama ada mesej korang masuk SPAM atau masuk ke label TAK SOPAN...

Dan saya harap, para remaja yg baca entry ni sekarang, jangan la mencontohi mesej yg saya tampalkan kat atas tu...
Nak dapatkan maklumat, nak minta tunjuk ajar, sila minta dgn cara yg baik, yg sopan dan cara menghormati manusia lain..

Tau zaman skrg ni seme nak cepat..
Tapi jgn nak cepat sampai tak pandai bg salam dan ucap terima kasih....
Kalo la Izrail nak cepat sentap nyawa sampai tak sempat nak mengucap 2 kalimah syahadah...

Wassalam.... 

P/S: Dan kpd anda yg tak faham apa yg tak sopannya dgn mesej di atas tu, mungkin anda dalam kategori "PANDAI MEMBACA DENGAN TIDAK BEGITU BAIK". Oleh itu di sini saya ringkaskan:

"Cara pengajuan soalan yg baik ialah wajib mengandungi 3 perkara iaitu; 1. memberi salam; 2. memperkenalkan diri; 3. mengucapkan terima kasih."



22/05/2012

Yo! FEST! 2012!

Salam....

Event 3 hari ni berjalan dgn baek...
Walaupun sales tidak la seperti yg diharapkan...
Hohoho...
Tapi jauh lebih baek dr kat Centro Mall Klang....

Jom tgk gambar... :>

Hari 1st tak amik gambar...
Sebab masing2 masih blank nk wat layout yg camne...
Org tak ramai....

Hari 2nd...
Ni gambarnyer...
Ini bukan saya ek...
Ni Dayang, my partner...
Sy ialah org yg tangkap gambar ni...

Hari 2 ramai sgt orang.. 
Sesekali serbu tak menang tangan gak dibuatnyer...
Hihihi..
best! Best!

Hari last...

Ujan...
Orang dah tak ramai dah..
Tapi ada gak sales sket2...
Huhuhu...

Kesimpulannya :

SANGAT HEPI!!!
YIPPI!!

Okay..
Skrg nk kira sales crafter yg letak brg plk..

Tata.. :DD

Wassalam.... 



21/05/2012

Cara cara menjahit biskut coklat cip

Salam...

Dah lama dah saya tak ajak korang tengok saya menjaet kan...
Huhuhuhu...

Jom la tgk saya jaet biskot...
Biskot Chipsmore lagi uuu....
My fevret.. >_<


Kali ni takde subtittle (adakah subtitle ialah perkataan yg sesuai...?)
Tapi rasanya korang leh ikot kot....

Cuba jangan tak cuba tau...

Wassalam....


17/05/2012

YO! FEST 2012

Salam....

Ya!
Saya tak pernah tau apa itu serik.. Muahahahaha!!!

Kenapa2?
Kenapa tiba2 saya macam ni...?

Huhu.. Takde la apa sgt pun...

Esok kan 18hb....
Dan saya telah pun join satu event tau...
Nama event tu ialah --------------> YO ! FEST 2012

Ini ialah poster dier:


Actually, saya takde la ready sgt pun utk event ni...
Harap2 semuanya berjalan lancar...

Amin.....

Wassalam....



15/05/2012

Centro Mall Klang

Salam...

Just a quick update...


Hari pertama kat Centro Mall Klang <---- sangat mendukacitakan...
Sales = RM60.00

Ada 40 booth yg best2...
Tapi orang yg lalu lalang bole kira dgn jari...

Event ni dibuat kat Tingkat 1...  Dan booth saya berhadapan dgn FOS..
Dan dari tingkat 1 ni sy nampak org yg berjalan2 kat ruang legar pun bole dikira dgn jari...
Erm.. Sedey betul... T___T


Ni pula booth saya pada hari ke-2...
Tukar layout sket...
Dan hari ke-2 dapat RM120

Ermmm... Ape la...
Tak balik modal pun...
Nampaknya simpanan saya dah susut dgn banyak tanpa balik modal...

Barang2 crafter yg letak barang kat sini bole kata tak jejas langsung..
Cuma ada beberapa brooch yang terjual...

Pasni xleh amik barang orang dah...
Sian dorang pun x balik modal...

:(

Wassalam....








10/05/2012

CENTRO MALL KLANG

Salam....

Pagi esok saya akan bergerak ke Klang...
Sangat2 cuak sebab tak penah jejak kaki pun kat Klang...
Mungkin cuak sbb drive kot...
Kalo naek bus takde la rasa camni kan...

Hohohohoho....

Sape2 yg lalu area Klang tu sudi2 la singgah di booth saya ea...
Kat Centro Mall Klang, Tingkat 1 (kalo x silap)...Booth number 40... Terletak kat depan F.O.S.... 

Pada 12 dan 13hb Mei.. Iaitu Sabtu dan Ahad...Start pukul 10pagi sampai 6ptg...


Datang tau...
Jangan tak datang...

See u there... >_<

Wassalam....

04/05/2012

URGENT ORDER CLOSED...


Salam...

ASMA-FELT-B0X DITUTUP UNTUK URGENT ORDER BERMULA DARI 5 MEI HINGGA 14 MEI 2012 KERANA MASA ONLINE, PACKING AND SHIPPING YG SGT LIMITED AKIBAT FOCUSING ON EVENT KAT UMP SELAMA 5 HARI DAN PREPARING EVENT KAT KLANG MINGGU DEPAN. SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI... :(

Walaubagaimanapun, order masih diterima untuk anda yg tak urgent nak brg tu...
Maksudnya saya akan reply, packing dan post bila ada masa dan kemungkinan lewat seminggu...
Sekiranya anda tak kesah, sila la isi borang yer...

Rasanya ayat ni macam berbelit... 
Tapi dah tak larat nak check...

Gudnite seme.. :)zzzz....