Posts

Showing posts from September, 2012

Budget Starter Pack Felt Craft

Image
Salam...

Atas permintaan korang, kini saya buat Starter Pack versi budget...


Starter Pack Felt Craft versi Budget
Starter pack ni mengandungi: 1. 4 keping felt saiz 23x25cm (bole pilih kaler) 2. 5pcs keychain ring 3. 5pcs HP straps 4.6pcs butang 5. 4pcs eyes (ada 2 saiz) 6. 2pcs brads (ada dlm gambar tp gelap) 7. half meter ribbon 8. Fiber-filled 9. Tali halus (takde dlm gambar. Lupa posing) 10.. FREE E-BOOK!!!
HARGANYA CUMA RM10  (tak termasuk pos)
Haaa.. Budget tak? Budget tak?  Huhuhu...
Harap budget version ni membuatkan korang tersenyum lebar... ^______^
Wassalam...


Consignment Order for Felt Craft

Image
Salam...

Maafkan saya atas tajuk yang sangat tak unik tu...
Nampaknya saya kene attend kursus menulis tajuk ni.. (ada ke kursus ni..? Huhuhuhu)

SAlah satu perkara yang paling mencabar ialah tulis tajuk..
Kadang2 tajuk ni membosan gak... Sebab secara realitinya seme tajuk entry lebih kurang sama je kan...
Tapi terpaksa gak alter2 sket bagi lain, last2 sama gak...
Huuuu.....

Aritu saya terima consignment order..
Jom tgk aper saya bagi kat deme... :)

Keychain Raksasa Daun Felt Bagi sya raksasa ni sangat comel... Tapi byk respond bilang tak comel... Yeke... :'(
Keychain Bintang Felt
Keychain Anak Ayam Felt
10pcs setiap design as per requested...
Consignment order ni agak mencabar jgk kan... 1. Sebab kene siapkan dalam masa yg singkat... 2. Sebab kene pikir sendiri nak bg apa... 3. Sebab berdebar tggu hasil jualannya...
HUhuhu... Apapun, consignment order ialah one of my fevret... Yang paling fevret ialah bulk order.. Walaupun untung tak byk,  tapi saya hepi bila pikir kami bekerjasama me…

Marshmallow Felt

Image
Salam...

Aritu time kepuasan duk mengadap order, tibe2 dapat idea nak wat marshmallow...
Eh, bukan2.. Bukan marshmallow yang betul...
Ni yang tak betul punyer.,. (Haha!)

Marshmallow felt!
Aii... Tak sabar betul nak melihat hasilnya...
Hohohoho!!!

Tak berapa lama kemudian....

Siap pun....
Nak tgk tak.. HIhihi!


Tengok! Ada gaya macam marshmallow tak..? :D Seme jawab : Takde pun..... :(




Tengok sekali lagi... Ada gaya macam punching bag tak? :O Seme jawab : Eh, ada la..! Hahahahaaa!! XDD
Owhhhh...! Kan maen lg gelak ek... Takpe2... Taknak kawan...
Bye! (dgn nada merajuk.. ) 
Wassalam...

Hati Munge2.. ^_^

Image
Salam...
Huhuhuhuhu... Saya dapat berita yang hepi sangat semalam... Alhamdulillah... Dan bertahun2 daku menanti .. Akhirnya... Semoga semua ni akan jadi kenyataan... Amin....
Semalam tak begitu produktif... Saya hanya berjaya siapkan Heart Charm ni...
Felt Heart Charm..
Order from Nita.. Nak bg gift kat BFF... Bestnya ada BFF... ^__^
Malam tadi baru siap potong2 2 biji bantal love.. Dan ni tgh duk jahit... Ni adalah order terakhir untuk bulan ni... Sebab pasni saya nak focus kat satu benda yang sangat penting... Kui kui kui,.... Doakan saya ek...
Pastu selepas 6hb nanti baru proceed ke order yang seterusnya... Alhamdulillah...
Sebenarnya macam dah lama tak buat order yg terus menerus camni.. Mula2 nak start tu rasa cam malas2.. Tapi bila dah start menjahit, haaa...  mula la taknak stop... Belom siap yang ni, timbul pulak idea nak wat mende lain... Pastu ada la keje yang terbengkalai... Mmg perangai buruk saya ni...
Ok seme.. Nak sambung jaet plk.. Tata,,
Wasalam...

1500 GA!!!

Image
Salam...

Jom jom! Saya ada wat GA lagi ni... Kali ni dapat bantal monster ni tau...

Caranya mudah je.. Seme dah ada dlm gambar tu... Asalkan korang ada FB dah cukup.. Huhuhuhu...
Apa lagi.. Meh ler join... Weeeeee...
Wassalam.... 

Felt Phone Pouch - Blurr Kitty...

Image
Salam...

Maaf, saya dah lama tak online...
Dah lama gak tak check email dan FB...

Malam td baru dapat online dan dah start replying emails n FB...
Pasni sambung lg reply... Yg FB punyer PM dah clear dah...

Dan sesape yang need urgent feedback bole PM kat FB saya yer... Yg email tu belom abes reply lg...
(Aiiii... Berapa banyak ulang daaaaa....?)

Erm... Gambar baru belom transfer....
Ni ialah order sebelom ni.....

Can you spot the difference...?
Jap lagi saya pack barang dan poskan... Dan maybe malam ni baru update kaler felt yang tinggal... Felt baru akan sampai awal bulan 10, probably 1hb...
K, tata...
Wassalam....

Bulk Order- IN Progress...

Image
Salam...

Sape2 yang tgk FB page saya semalam tentu dah tau yang work in progress ni sebenarnya dah siap...
Tapi saya nak share dulu work in progressnya... Bole kan...

Jom tgk gambar je la...
Xde idea nak bebel.. :P

HP straps Domo-Kun.. Raarrrr.... :D
Owl dgnmata berkaca2 kiut gitu...
Ni pun nak mata2 berkaca gak ni.. Hihihi
Happy Star... Hepi sokmo deme...
Okay, esok saya postyang dah siap ek... Tunnngggguuuuuuu!
Wassalam...

Bantal Felt untuk Birthday

Image
Salam...

Sebelom proceed ke entry, saya nak show-off dulu gifts dar Mr. Wolverine...
Tadaaaaaa!!

Huhuhuhuh! Actually saya suka gila sebab saya tak penah ada hiasan macam ni... Besenya saya beli brg2 yang practical je.. Hohoohohhohohoh..
Pastukan saya ikot dia pi beli mainan utk anak buah.. Suka sangat saya tgk lori tu... Dia macma satu kotak yg ada vehicles, bangunan kecik dan jalan raya.. Pastu ad agak org kecik2 tgh bina jalan.. Hahahahahahahha...
Macam la tak penah tgk benda tu,.. Maybe saya tak pernah tgk kot.. MAsa kecik dulu ayah bawa balik LEGO sekotak dan takde bawak jalan2 kat area mainan... Maybe ayah nak elak kitorang pi area mainan, takmo kitorang guling2 nak mainan tu... Ye la.. Kalo dah besar gini bole excited tgk lori dan orang bina jalan; time kecik dulu mesti super duper excited gila lagi kan... Hohoho...
Okay la.. Merepek dah ni.. Proceed ke entry....

Phew... Dah lama tak wat order bantal..
Rasanya dah smpai kat tuan dia dah kot.. Jadi bole la upload kat sini...

Amik…

Pre-Order Key Chain RIng 25mm

Image
Salam...

Rabu ni saya nak order keychain ring macam yg di bawah  ni...
Dan ada beberapa orang nak tumpang saya belikan sekali...
Ada sape2 lagi ke nak tumpang...?


Kalo nak, harganya RM130/1000pcs Minimum beli 1000pcs Harga termasuk pos (parcel biasa) Bayaran penuh sebelom Selasa pukul 12tgh malam... Sebab pagi Rabu tu saya nak order dah... Barang sampai dalam tempoh 14 hari...
Sape nak isi borang ek...
Wassalam...


DIY Mini Felt Kit: Order Cikgu Sekolah...

Image
Salam...

Dah lama tak dapat order DIY mini felt kit ni...
Rasa seronok la pulak packing memacking <--(ada ke perkataan ni....?)
Huhuhu....

Ni order dari cikgu KH...
Beliau request pattern paling simple, sebab nak ajar basic jahitan...
Jadi saya suggest kit yang sama dengan yg rumah anak yatim aritu..
Ada 2 pattern kits..

Yg ni untuk buat Happy Star  Setiap paket cukup untuk buat 1 pc keychain  Tapi kali ni yang bestnya kan, saya include sekali dengan 1 modul for beginner felt class.. Modul ni ada: 1. Jenis2 jahitan dan steps 2. Step by step buat keychain ni 3. Template....
Dan ia diberi percuma dengan pembelian bulk order DIY Mini Felt Kit ni... YAY!!  (Haha.. Ntah hape2 je yg YAY!!)
Huhuhu... Sebenarnya rasa seronok terbayangkan budak2 tu ramai2 wat felt craft dengan menggunakan kit saya ni serta merujuk pada modul saya ni... I feel very hepi la... XD
Dan sebab cikgu nak warna-warni, jadi:
Kaler ijau ada...
Kaler pink ada...
kaler oren ada
Kaler merah pun ada...
Dan selain keychai…

Acrylic Felt Pack

Image
Salam...

Eh tinggal 2 hari je lagi utk promotion ni...
Cepatnya masa berlalu.. Cam baru aritu je wat promotion...
Erm.. menakotkan... :(

Tau tak, sekarang saya sedang giat wat ready made utk consignment kat Kedah pulak pada 20hb ni.. Alhamdulillah....
Pastu terus proceed bulk order doorgift utk cukur cambul akhir bulan ni...
Nak wat design ape yer... Nnti 21hb ni baru pikir..
HUhuhuhuhu...

Pastu bulan depan saya free (wat masa ni la...)
Sape nak order, cepat2... Tengah semangat ni.. Cewah!
Hohohoho...

Wokep, ingat tak aritu saya ada potong acrylic felt, tapi tak abes...
BAru semalam saya abeskannya.. Yay!
(apa pulak yay!? Dah overdue ni.. XC)

Alamak, sori la... Saya tak brape nak ada mood potong2... Lagipun ada perkara besar yang bakal muncul tak lama lagi dan fikiran saya asyik berkeliaran kat perkara tu je.. Sori la.. sori... (ala2 manja la konon.. Hemo! Hemo! Hemo!)

Dan inilah kaler yang secara rasminya dipekkan!

Ada 2 pek tau...
Acrylic Felt PAck 10 Kaler Cam bese RM17.00
Dan yang …

Quick Updates! Felt Colour!

Image
SAlam...

Quick update! Quick Update!

Kaler yang bertanda pangkah di atas dah abes...
Saya rancang nak order Isnin depan... Tapi dah order dah tadi..
Tapi jangan bimbang kaler popular masih available... Huhuhuhu...
Mekasih kerana memberi sokongan kpd Asma-Felt-Box... Sayang korang seme..
Muah!
Wassalam...

Tissue Cover Felt - Corak Bunga

Image
Salam...

Minggu lepas dah poskan cover bekas tisu felt yg ditempah khas oleh ibu saudara saya...
Rasanya dah sampai kot, jadi bole la tepek sini.. ^__^

Tissue Cover Felt
Semuanya 5pcs.. 
Satu lagi takmo amik gambar.. Nk tau nak posing kat mana... Hihihihi...
Ada kaler merah...
Dan kaler coklat...
Ibu saudara saya nak jadikan ia sebagai hadiah utk para juri bagi sebuah pertandingan kat tempat beliau bekerja...
Maken lama tengok, maken kiut pulak design ni kan.. Design ni saya terpikir last minit time cari design utk hadiah hari keluarga haritu...
Harap2 Makcik Za suka... Mekasih MAkcik Za... ^__^
Sape nak tempah, just isi borang ek... :>
Wassalam....



Craft Buttons Restocked!

Image
Salam....

Phew... Sampai pun...
Dah kecut perot dah tgk boxes dah hampir kosong...
Akhirnya sampai~~~

Mekasih Encik Posmen ... ^_^

Button love 11mm dah restocked!

Butang bapak besar (23mm) pun dah restocked!
Yay! Okay, nak packing butang2 ni jap sementara ada semngat ni... Huhuhuhu...
Wassalam....





Eyes dah restocked!

Image
Salam..

Eyes dah restocked!

Eyes 10mm
Eyes 8mm pun mai sekali... 
Dan ring ni pun...
Nak order isi form ek...
Owh, saya dapat beberapa komplen yg bgtau bahawa form kat atas tu tidka berfungsi dengan baik... Ada yg dah submit tapi takde repond...  Bila saya check inbox didapati memang takde pun submission tu...
OLeh itu, sekiranya anda menghadapi masalah yg sama sila komlen kat saya ek.. Komplen kat asema84@gmail.com
Saya akan cari jalan penyelesaiannya... Mekasih tau... ^_^
Wassalam...




Bulk order in progress

Image
Salam...

Erm... Malasnya arini...
Tapi tak bole malas... Smalam dah tido banyak, jadi arini kene ganti keje semalam punyer...
Nak siapkan bulk order ni...

Arini nak siapkan ni...
Malam tadi dah potong2 dan jahit muka mereka... Pagi ni nak jahit keseluruhan badan mereka...
Harap2 dapat siap 9pcs harini...
Esok nak wat plushie pulak...
Wassalam...

Felt Colour Update!

Image
Salam...

Selamat HAri Sabtu...
Watpe arini... Shopping? Dating? Hahaha...
Saya..? Sleeping...  HAhahaa <---(T_T)

Ok2, tau korang nak rush gi jalan kan...
Just a quick update utk kaler felt yg available...

SEPTEMBER PROMOTION masih berjalan seperti biasa...
Di mana Felt Pack 30 kaler berharga RM40 termasuk pos (biasanya RM45 termasuk pos)

NAmun, ada beberapa kaler yg dah takde... :(

Yang bertanda pangkah tu dah abes...
Apapun korang masihbole pilih kaler lain utk cukupkan 30pcs...  No problemo... :>
K la.. Tu jer... Jom kite gi jalan jom...
SAturday! Here I come! >_<
Wassalam....

How to Copyright Yours

Image
Salam....

Erm...
Mode super duper busy...
Order berderet dan masa pulak berlari2 dgn laju meninggalkan sy yag terkial2 di sini..
Hahahahaa...


Arini saya belek balik post2 yg lepas...
Agak terkilan...
Rupanya saya ialah penjual craft materials.... erm.. tak bestnyer nama tu...
Bukannya crafter seperti yg saya fikirkan...
Akibat kamera yg kehabisan bateri (dan lupa nak beli walhal hari2 pi pasaraya) dan sentap akibat beberapa insiden guna photo n design without permission; saya jadi trauma nak letak pic craft sendiri...

Tidak seperti tahun2 yg sebelomnya, dgn selamba badak seme benda yg siap jaet nak amik gambar n dgn bangga tahap gaban nak share... Hohohohoho...
Baca blog post pada tahun2 sebelomnya adalah lebih menghiburkan hati berbanding blog pos pada tahun ni (dan tahun lepas - maybe)...


Kepada korang yg selalu reka design yg baru2 dan comel2, dan kemudian terserempak dgn design yg sama dijahit oleh orang lain tanpa mendapat keizinan dari anda dan tidak memberi kredit kpd anda; mes…

Join GiveAway!

Image
Salam...

Hihihi...
Saya join 1 GA dari salah sorang member crafter baek saya, Awok's Kiter Craft
Beliau yg tgh sarat pregnant ni nak bagi kucing ni kat sesiapa yg bertuah...


Weeeeeee! Terujanya saya nak bela kucing ni sebab: 1. Muka dia bulat macam saya.. (>_<) 2. Dia senyum kat saya.. ^___^ 3. Dia tak berak merata macam kucing saya yg tgh gesel2 kat kaki saya ni..@_@ 4. Dia bole tolong pegangkan kunci kete saya dan mengiau (harap2 la) bila saya musing ketang cari kunci kete... 5. Dan yang paling penting saya dah namakan dia "MUCUK" (sebut dengan dengung yg jelas kedengaran)...
Harap2 la saya bertuah. AMin....
Ha..? Nak join jgk... Bole2... Tapi jangan teruja sgt ya.. Sebab saya dah mimpi yg saya menang... Nanti korong kecewa pulak.. (konon.. :P)
Syarat2 dan cara2 penyertaan bole tgk kat sini :  http://awokskitercraft.blogspot.com/2012/09/special-giveaway-sape-nak-bela-saya.html
Selamat Berjaya seme.. ^^
Wassalam....



Starter Felt Pack - Free e-book

Image
Salam..

Selain dari promotion polyester felt 30 kaler, setiap pembelian starter pack akan dapat free e-book...
e-book tersebut akan tunjukkan cara-cara membuat small doll ni...

Disebabkan ramai nak tgk buku ape, jadi saya tnjukkan sket ea...
Jom cekidaut!

Ada wat doll kecik ni...
dan doll kecik ni...
Dan ada lagi doll2 yg tak ditulis kat page content ni...
Dalam ni ada sekali pattern dia.. Nnti korang just tekap dan potong... Senang je... Cuma bahasa je tak faham.. Hohohohohohoho...
Sebulan pun belom tentu katam satu buku ni... HUhuhu... 
Suka tak, suka tak...? Harap ia membantu korang dapat lebih byk idea berkraf...
Wassalam...

DIY Felt Kit : Happy Star Felt Key Chain

Image
Salam...

Starter Pack dah ada.... Felt Pack pun dah ada... DIY Pack...?
Huhuhu.. BAru je nak muncul...

DIY Felt Kit yang pertama ini ialah----> Happy Star Felt Keychain!




Felt Kit ini mengandungi: 1. Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat 4pcs HAppy Star Keychains (mixed kaler) 2. Benang dan jarum 3. Template dan step-by-step
Kit ni saya wat khas untuk korang yang: 1. baru nak try 1 projek 2. nak bagi projek ringkas untuk kanak-kanak bagi mendedahkan mereka kepada craft 3. saja nak beli sikit
HARGA: RM10  (tidak termasuk pos)

Dan kepada anda yang nak borong sila email saya: asema84@gmail.com  Nyatakan kuantiti sekali sebab borong byk bole adjust harga (especially kpd tenaga pengajar)
__________________________________________
Sebelom raya haritu saya ada derma @ sponsor sumthing utk anak2 yatim...
Dah amik gambar nk tnjuk kat sini...
Tapi hati saya tertanya2...

"Kalo saya bgtau public tentang derma @ sponsor saya ni dan show-off gambar2nya, adakah amalan saya ni diterima Allah? …

Buttons for Craft

Image
Salam Monday Morning...

Harini lepas Subuh tadi terus tak tido...
Tgh dalam proses cuba menjadi muslimah yg baek..
Takleh tdo lepas Subuh.. Harap2 berjaya.. Chaiyuk!

Demi menahan mengantok, jadi saya sorting dan packing butang-butang yang ada...
Erm... Dah lama tak wat keje ni..
Hoohoho...
Button bintang 14mm Tinggal byk ni je lagi... Nak kene order lagi kot...
Button love 14mm
Butang bulat 9mm Matahari pagi dah muncul... :>
Bungkuskan semenyer.... Label lama tu ada lagi.. Guna je la sampai abes... HUhu...


Yay! Siap!
Skrg nak wat ape ek... Pi post office dan sambung jahit order...
Bye bye...
Wassalam....
P/S: Esok show off order bekas tisu.. Chaiyuk!


Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k