30/09/2012

Budget Starter Pack Felt Craft

Salam...

Atas permintaan korang, kini saya buat Starter Pack versi budget...


Starter Pack Felt Craft versi Budget

Starter pack ni mengandungi:
1. 4 keping felt saiz 23x25cm (bole pilih kaler)
2. 5pcs keychain ring
3. 5pcs HP straps
4.6pcs butang
5. 4pcs eyes (ada 2 saiz)
6. 2pcs brads (ada dlm gambar tp gelap)
7. half meter ribbon
8. Fiber-filled
9. Tali halus (takde dlm gambar. Lupa posing)
10.. FREE E-BOOK!!!

HARGANYA CUMA RM10 
(tak termasuk pos)

Haaa.. Budget tak? Budget tak? 
Huhuhu...

Harap budget version ni membuatkan korang tersenyum lebar...
^______^

Wassalam...



27/09/2012

Consignment Order for Felt Craft

Salam...

Maafkan saya atas tajuk yang sangat tak unik tu...
Nampaknya saya kene attend kursus menulis tajuk ni.. (ada ke kursus ni..? Huhuhuhu)

SAlah satu perkara yang paling mencabar ialah tulis tajuk..
Kadang2 tajuk ni membosan gak... Sebab secara realitinya seme tajuk entry lebih kurang sama je kan...
Tapi terpaksa gak alter2 sket bagi lain, last2 sama gak...
Huuuu.....

Aritu saya terima consignment order..
Jom tgk aper saya bagi kat deme... :)

Keychain Raksasa Daun Felt
Bagi sya raksasa ni sangat comel...
Tapi byk respond bilang tak comel...
Yeke... :'(

Keychain Bintang Felt

Keychain Anak Ayam Felt

10pcs setiap design as per requested...

Consignment order ni agak mencabar jgk kan...
1. Sebab kene siapkan dalam masa yg singkat...
2. Sebab kene pikir sendiri nak bg apa...
3. Sebab berdebar tggu hasil jualannya...

HUhuhu...
Apapun, consignment order ialah one of my fevret...
Yang paling fevret ialah bulk order..
Walaupun untung tak byk,  tapi saya hepi bila pikir kami bekerjasama mencari rezeki.. ^_^

K la.. Sebelom saya bebel macam mak nenek, baek saya stop dulu.,..

Tata..

Wassalam...





26/09/2012

Marshmallow Felt

Salam...

Aritu time kepuasan duk mengadap order, tibe2 dapat idea nak wat marshmallow...
Eh, bukan2.. Bukan marshmallow yang betul...
Ni yang tak betul punyer.,. (Haha!)

Marshmallow felt!
Aii... Tak sabar betul nak melihat hasilnya...
Hohohoho!!!

Tak berapa lama kemudian....

Siap pun....
Nak tgk tak.. HIhihi!


Tengok! Ada gaya macam marshmallow tak..? :D
Seme jawab : Takde pun..... :(




 

Tengok sekali lagi... Ada gaya macam punching bag tak? :O
Seme jawab : Eh, ada la..! Hahahahaaa!! XDD

Owhhhh...! Kan maen lg gelak ek...
Takpe2...
Taknak kawan...

Bye!
(dgn nada merajuk.. ) 

Wassalam...


25/09/2012

Hati Munge2.. ^_^

Salam...

Huhuhuhuhu...
Saya dapat berita yang hepi sangat semalam...
Alhamdulillah... Dan bertahun2 daku menanti .. Akhirnya...
Semoga semua ni akan jadi kenyataan... Amin....

Semalam tak begitu produktif... Saya hanya berjaya siapkan Heart Charm ni...

Felt Heart Charm..

Order from Nita.. Nak bg gift kat BFF...
Bestnya ada BFF... ^__^

Malam tadi baru siap potong2 2 biji bantal love..
Dan ni tgh duk jahit...
Ni adalah order terakhir untuk bulan ni...
Sebab pasni saya nak focus kat satu benda yang sangat penting...
Kui kui kui,....
Doakan saya ek...

Pastu selepas 6hb nanti baru proceed ke order yang seterusnya...
Alhamdulillah...

Sebenarnya macam dah lama tak buat order yg terus menerus camni.. Mula2 nak start tu rasa cam malas2..
Tapi bila dah start menjahit, haaa...  mula la taknak stop...
Belom siap yang ni, timbul pulak idea nak wat mende lain...
Pastu ada la keje yang terbengkalai...
Mmg perangai buruk saya ni...

Ok seme..
Nak sambung jaet plk..
Tata,,

Wasalam...


24/09/2012

1500 GA!!!

Salam...

Jom jom!
Saya ada wat GA lagi ni...
Kali ni dapat bantal monster ni tau...


Caranya mudah je..
Seme dah ada dlm gambar tu...
Asalkan korang ada FB dah cukup..
Huhuhuhu...

Apa lagi..
Meh ler join...
Weeeeee...

Wassalam.... 

21/09/2012

Felt Phone Pouch - Blurr Kitty...

Salam...

Maaf, saya dah lama tak online...
Dah lama gak tak check email dan FB...

Malam td baru dapat online dan dah start replying emails n FB...
Pasni sambung lg reply... Yg FB punyer PM dah clear dah...

Dan sesape yang need urgent feedback bole PM kat FB saya yer... Yg email tu belom abes reply lg...
(Aiiii... Berapa banyak ulang daaaaa....?)

Erm... Gambar baru belom transfer....
Ni ialah order sebelom ni.....

Can you spot the difference...?

Jap lagi saya pack barang dan poskan...
Dan maybe malam ni baru update kaler felt yang tinggal...
Felt baru akan sampai awal bulan 10, probably 1hb...

K, tata...

Wassalam....


18/09/2012

Bulk Order- IN Progress...

Salam...

Sape2 yang tgk FB page saya semalam tentu dah tau yang work in progress ni sebenarnya dah siap...
Tapi saya nak share dulu work in progressnya... Bole kan...

Jom tgk gambar je la...
Xde idea nak bebel.. :P

HP straps Domo-Kun..
Raarrrr.... :D

Owl dgnmata berkaca2 kiut gitu...

Ni pun nak mata2 berkaca gak ni..
Hihihi

Happy Star... Hepi sokmo deme...

Okay, esok saya postyang dah siap ek...
Tunnngggguuuuuuu!

Wassalam...


17/09/2012

Bantal Felt untuk Birthday

Salam...

Sebelom proceed ke entry, saya nak show-off dulu gifts dar Mr. Wolverine...
Tadaaaaaa!!

Huhuhuhuh!
Actually saya suka gila sebab saya tak penah ada hiasan macam ni...
Besenya saya beli brg2 yang practical je..
Hohoohohhohohoh..

Pastukan saya ikot dia pi beli mainan utk anak buah..
Suka sangat saya tgk lori tu...
Dia macma satu kotak yg ada vehicles, bangunan kecik dan jalan raya.. Pastu ad agak org kecik2 tgh bina jalan..
Hahahahahahahha...

Macam la tak penah tgk benda tu,..
Maybe saya tak pernah tgk kot.. MAsa kecik dulu ayah bawa balik LEGO sekotak dan takde bawak jalan2 kat area mainan... Maybe ayah nak elak kitorang pi area mainan, takmo kitorang guling2 nak mainan tu...
Ye la.. Kalo dah besar gini bole excited tgk lori dan orang bina jalan; time kecik dulu mesti super duper excited gila lagi kan...
Hohoho...

Okay la.. Merepek dah ni.. Proceed ke entry....


Phew... Dah lama tak wat order bantal..
Rasanya dah smpai kat tuan dia dah kot.. Jadi bole la upload kat sini...

Amik gambar cepat2 dengan kamera phone...
Naseb baek tuannya minta amik gamabr  ni, kalo tak nasebnya sama la ngn order2 lain.. Lupa amik gambar..

Saya memang dah malas nak amik gambar la.. Tapi mana bole, dah nama jual online kan...
Kene la disiplin...
Sape nak volunteer jadi tukang amik gambar saya?
Saya bagi singgit...
Hehehehe...

Wassalam....

P/S: Owh, baru siapkan satu bantal baru gambar kucen... Esok saya tunjuk tau... ^_^

Tata...

16/09/2012

Pre-Order Key Chain RIng 25mm

Salam...

Rabu ni saya nak order keychain ring macam yg di bawah  ni...
Dan ada beberapa orang nak tumpang saya belikan sekali...
Ada sape2 lagi ke nak tumpang...?


Kalo nak, harganya RM130/1000pcs
Minimum beli 1000pcs
Harga termasuk pos (parcel biasa)
Bayaran penuh sebelom Selasa pukul 12tgh malam...
Sebab pagi Rabu tu saya nak order dah...
Barang sampai dalam tempoh 14 hari...

Sape nak isi borang ek...

Wassalam...



14/09/2012

DIY Mini Felt Kit: Order Cikgu Sekolah...

Salam...

Dah lama tak dapat order DIY mini felt kit ni...
Rasa seronok la pulak packing memacking <--(ada ke perkataan ni....?)
Huhuhu....

Ni order dari cikgu KH...
Beliau request pattern paling simple, sebab nak ajar basic jahitan...
Jadi saya suggest kit yang sama dengan yg rumah anak yatim aritu..
Ada 2 pattern kits..

Yg ni untuk buat Happy Star 
Setiap paket cukup untuk buat 1 pc keychain 
Tapi kali ni yang bestnya kan, saya include sekali dengan 1 modul for beginner felt class..
Modul ni ada:
1. Jenis2 jahitan dan steps
2. Step by step buat keychain ni
3. Template....

Dan ia diberi percuma dengan pembelian bulk order DIY Mini Felt Kit ni... YAY!! 
(Haha.. Ntah hape2 je yg YAY!!)

Huhuhu...
Sebenarnya rasa seronok terbayangkan budak2 tu ramai2 wat felt craft dengan menggunakan kit saya ni serta merujuk pada modul saya ni...
I feel very hepi la... XD

Dan sebab cikgu nak warna-warni, jadi:

Kaler ijau ada...

Kaler pink ada...

kaler oren ada

Kaler merah pun ada...

Dan selain keychain Happy Star, kita mixed jugak dengan keychain Domo-kun desu neh?!
Hait.. hait..?
Nehi.. Nehi..? 
(eh, nehi u bahasa aper...)

Ni la rupa domo kun yang masih belom diproses tu..
Huhuhu...

Steps dan template pun saya bagi dah sekali...
So nanti cikgu cuma perlu mengajar je, takyah pening2 dah nak prepare...
Handout tu fotostat sebagai rujukan murid2..
Senang kan.. senang kan...

Harap Cikgu Rugayah suka dengan kemudahan yang saya berikan ini... CING~! (mata bersinar)

Dan ni ada lagi gambar nak share...
Ni saya wat utk anak yatim haritu...


Sama kan.. Sama kan...
Huhu.. Mesti la....

Cuma gambar ni tak cantek la...
Gambar ni diamik dgn kamera phone..


Kit coklat kat atas Domo-kun ni ialah kit utk wat biskut..
Tapi gambar ni nampak cam vintage kan...
Huhuhuhu...

Okey la.. Banyaknya gelak...
Tiap kali wat entry mesti gelak sorang2 depan lappy ni...
Sampai lappy pun cakap, "Alamak, tuan aku ni very annoying la..."

Ala.. Sori la lappy... Bukankah ketawa itu penawar duka nestapa...
Huhuhuhu...

Okey, cukup la...
Kalo gelak ni, sampai esok pun belom tentu abes..

Tata...

Wassalam....

13/09/2012

Acrylic Felt Pack

Salam...

Eh tinggal 2 hari je lagi utk promotion ni...
Cepatnya masa berlalu.. Cam baru aritu je wat promotion...
Erm.. menakotkan... :(

Tau tak, sekarang saya sedang giat wat ready made utk consignment kat Kedah pulak pada 20hb ni.. Alhamdulillah....
Pastu terus proceed bulk order doorgift utk cukur cambul akhir bulan ni...
Nak wat design ape yer... Nnti 21hb ni baru pikir..
HUhuhuhuhu...

Pastu bulan depan saya free (wat masa ni la...)
Sape nak order, cepat2... Tengah semangat ni.. Cewah!
Hohohoho...

Wokep, ingat tak aritu saya ada potong acrylic felt, tapi tak abes...
BAru semalam saya abeskannya.. Yay!
(apa pulak yay!? Dah overdue ni.. XC)

Alamak, sori la... Saya tak brape nak ada mood potong2... Lagipun ada perkara besar yang bakal muncul tak lama lagi dan fikiran saya asyik berkeliaran kat perkara tu je.. Sori la.. sori... (ala2 manja la konon.. Hemo! Hemo! Hemo!)

Dan inilah kaler yang secara rasminya dipekkan!

Ada 2 pek tau...

Acrylic Felt PAck 10 Kaler
Cam bese RM17.00

Dan yang baru ni.....

Acrylic Felt Pack 15 Kaler
RM25.00

Harga belom termasuk postage ya..
Postage RM6.00 cam bese...

Ok tak kaler2 ni...?
Suka tak.. Suka tak..?
Hihihihi....

K la, nak tido jap pastu sambung jaet...

Wassalam....

Quick Updates! Felt Colour!

SAlam...

Quick update! Quick Update!


Kaler yang bertanda pangkah di atas
dah abes...
Saya rancang nak order Isnin depan...
Tapi dah order dah tadi..

Tapi jangan bimbang kaler popular masih available...
Huhuhuhu...

Mekasih kerana memberi sokongan kpd Asma-Felt-Box...
Sayang korang seme..

Muah!

Wassalam...


11/09/2012

Tissue Cover Felt - Corak Bunga

Salam...

Minggu lepas dah poskan cover bekas tisu felt yg ditempah khas oleh ibu saudara saya...
Rasanya dah sampai kot, jadi bole la tepek sini.. ^__^

Tissue Cover Felt

Semuanya 5pcs.. 

Satu lagi takmo amik gambar.. Nk tau nak posing kat mana...
Hihihihi...

Ada kaler merah...

Dan kaler coklat...

Ibu saudara saya nak jadikan ia sebagai hadiah utk para juri bagi sebuah pertandingan kat tempat beliau bekerja...

Maken lama tengok, maken kiut pulak design ni kan..
Design ni saya terpikir last minit time cari design utk hadiah hari keluarga haritu...

Harap2 Makcik Za suka...
Mekasih MAkcik Za... ^__^

Sape nak tempah, just isi borang ek... :>

Wassalam....




10/09/2012

Craft Buttons Restocked!

Salam....

Phew... Sampai pun...
Dah kecut perot dah tgk boxes dah hampir kosong...
Akhirnya sampai~~~

Mekasih Encik Posmen ... ^_^

Button love 11mm dah restocked!


Butang bapak besar (23mm) pun dah restocked!

Yay!
Okay, nak packing butang2 ni jap sementara ada semngat ni...
Huhuhuhu...

Wassalam....






09/09/2012

Eyes dah restocked!

Salam..

Eyes dah restocked!

Eyes 10mm

Eyes 8mm pun mai sekali... 

Dan ring ni pun...

Nak order isi form ek...

Owh, saya dapat beberapa komplen yg bgtau bahawa form kat atas tu tidka berfungsi dengan baik...
Ada yg dah submit tapi takde repond... 
Bila saya check inbox didapati memang takde pun submission tu...

OLeh itu, sekiranya anda menghadapi masalah yg sama sila komlen kat saya ek..
Komplen kat asema84@gmail.com

Saya akan cari jalan penyelesaiannya...
Mekasih tau... ^_^

Wassalam...





Bulk order in progress

Salam...

Erm... Malasnya arini...
Tapi tak bole malas... Smalam dah tido banyak, jadi arini kene ganti keje semalam punyer...
Nak siapkan bulk order ni...

Arini nak siapkan ni...

Malam tadi dah potong2 dan jahit muka mereka...
Pagi ni nak jahit keseluruhan badan mereka...

Harap2 dapat siap 9pcs harini...

Esok nak wat plushie pulak...

Wassalam...


08/09/2012

Felt Colour Update!

Salam...

Selamat HAri Sabtu...
Watpe arini... Shopping? Dating? Hahaha...
Saya..? Sleeping...  HAhahaa <---(T_T)

Ok2, tau korang nak rush gi jalan kan...
Just a quick update utk kaler felt yg available...

SEPTEMBER PROMOTION masih berjalan seperti biasa...
Di mana Felt Pack 30 kaler berharga RM40 termasuk pos (biasanya RM45 termasuk pos)

NAmun, ada beberapa kaler yg dah takde... :(

Yang bertanda pangkah tu dah abes...

Apapun korang masihbole pilih kaler lain utk cukupkan 30pcs... 
No problemo... :>

K la.. Tu jer...
Jom kite gi jalan jom...

SAturday! Here I come! >_<

Wassalam....

06/09/2012

How to Copyright Yours

Salam....

Erm...
Mode super duper busy...
Order berderet dan masa pulak berlari2 dgn laju meninggalkan sy yag terkial2 di sini..
Hahahahaa...


Arini saya belek balik post2 yg lepas...
Agak terkilan...
Rupanya saya ialah penjual craft materials.... erm.. tak bestnyer nama tu...
Bukannya crafter seperti yg saya fikirkan...
Akibat kamera yg kehabisan bateri (dan lupa nak beli walhal hari2 pi pasaraya) dan sentap akibat beberapa insiden guna photo n design without permission; saya jadi trauma nak letak pic craft sendiri...

Tidak seperti tahun2 yg sebelomnya, dgn selamba badak seme benda yg siap jaet nak amik gambar n dgn bangga tahap gaban nak share... Hohohohoho...
Baca blog post pada tahun2 sebelomnya adalah lebih menghiburkan hati berbanding blog pos pada tahun ni (dan tahun lepas - maybe)...


Kepada korang yg selalu reka design yg baru2 dan comel2, dan kemudian terserempak dgn design yg sama dijahit oleh orang lain tanpa mendapat keizinan dari anda dan tidak memberi kredit kpd anda; mesti korang nak tau tentang COPYRIGHT kan...

Godek punye godek, sya terjumpa satu artikel yang paling lengkap dan paling mudah difahami...
Sila klik SINI -----> COPYRIGHT

Saya nak tulis balik, tapi rasanya artikel tu jauh lebih menarik utk ditatapi bersama...

Harap ia membantu...

Wassalam...


05/09/2012

Join GiveAway!

Salam...

Hihihi...
Saya join 1 GA dari salah sorang member crafter baek saya, Awok's Kiter Craft
Beliau yg tgh sarat pregnant ni nak bagi kucing ni kat sesiapa yg bertuah...


Weeeeeee!
Terujanya saya nak bela kucing ni sebab:
1. Muka dia bulat macam saya.. (>_<)
2. Dia senyum kat saya.. ^___^
3. Dia tak berak merata macam kucing saya yg tgh gesel2 kat kaki saya ni..@_@
4. Dia bole tolong pegangkan kunci kete saya dan mengiau (harap2 la) bila saya musing ketang cari kunci kete...
5. Dan yang paling penting saya dah namakan dia "MUCUK" (sebut dengan dengung yg jelas kedengaran)...

Harap2 la saya bertuah. AMin....

Ha..? Nak join jgk... Bole2...
Tapi jangan teruja sgt ya.. Sebab saya dah mimpi yg saya menang...
Nanti korong kecewa pulak.. (konon.. :P)

Syarat2 dan cara2 penyertaan bole tgk kat sini : 

Selamat Berjaya seme.. ^^

Wassalam....




Starter Felt Pack - Free e-book

Salam..

Selain dari promotion polyester felt 30 kaler, setiap pembelian starter pack akan dapat free e-book...
e-book tersebut akan tunjukkan cara-cara membuat small doll ni...

Disebabkan ramai nak tgk buku ape, jadi saya tnjukkan sket ea...
Jom cekidaut!

Ada wat doll kecik ni...

dan doll kecik ni...

Dan ada lagi doll2 yg tak ditulis kat page content ni...

Dalam ni ada sekali pattern dia..
Nnti korang just tekap dan potong...
Senang je...
Cuma bahasa je tak faham..
Hohohohohohoho...

Sebulan pun belom tentu katam satu buku ni... HUhuhu... 

Suka tak, suka tak...?
Harap ia membantu korang dapat lebih byk idea berkraf...

Wassalam...


04/09/2012

DIY Felt Kit : Happy Star Felt Key Chain

Salam...

Starter Pack dah ada.... Felt Pack pun dah ada... DIY Pack...?
Huhuhu.. BAru je nak muncul...

DIY Felt Kit yang pertama ini ialah----> Happy Star Felt Keychain!




Felt Kit ini mengandungi:
1. Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat 4pcs HAppy Star Keychains (mixed kaler)
2. Benang dan jarum
3. Template dan step-by-step

Kit ni saya wat khas untuk korang yang:
1. baru nak try 1 projek
2. nak bagi projek ringkas untuk kanak-kanak bagi mendedahkan mereka kepada craft
3. saja nak beli sikit

HARGA: RM10 
(tidak termasuk pos)


Dan kepada anda yang nak borong sila email saya: asema84@gmail.com 
Nyatakan kuantiti sekali sebab borong byk bole adjust harga (especially kpd tenaga pengajar)

__________________________________________

Sebelom raya haritu saya ada derma @ sponsor sumthing utk anak2 yatim...
Dah amik gambar nk tnjuk kat sini...
Tapi hati saya tertanya2...

"Kalo saya bgtau public tentang derma @ sponsor saya ni dan show-off gambar2nya, adakah amalan saya ni diterima Allah? Atau ia hanya akan menimbulkan riak pastu berdosa?"

Persoalan ini menyebabkan saya tak jadi nak post entry tersebut...

Sebelom ni pun saya ada pi ke umah anak yatim dan ajar dorang wat felt craft. Niat nak bagi dorang ilmu yang bole dimanfaatkan jadi duit. Sambil2 dorang hepi wat domo-kun...
Selepas habis sesi tu, organizer bagi saya RM100.00... Saya dah tolak tapi dorang bagi jugak.. Dan tabiat saya tak menolak pemberian orang sebab tak baik... Tolak rezeki nnti rezeki takmo mai dah..

Disebabkan saya dibayar, jadi amalan saya ni kira ikhlas tak?

Bila saya terima duit tu kan, saya rasa macam semua amalan saya utk rumah anak yatim tu seme gugur...
Sebab dah dibalas dengan wang...
Dan saya tak hepi....

Tapi takpe la... Dah lepas...
Maybe selepas ni bila terima undangan kene mention yang saya perlukan 2 perkara shj iaitu tempat tinggal dan makan. Bayaran tak perlu... Cewah! Utk anak yatim kan.. Bagi la dorang hepi2 sket... Huhuhu...

K la.. Tu je kot...
Proceed utk next DIY...

Wassalam...

03/09/2012

Buttons for Craft

Salam Monday Morning...

Harini lepas Subuh tadi terus tak tido...
Tgh dalam proses cuba menjadi muslimah yg baek..
Takleh tdo lepas Subuh.. Harap2 berjaya.. Chaiyuk!

Demi menahan mengantok, jadi saya sorting dan packing butang-butang yang ada...
Erm... Dah lama tak wat keje ni..
Hoohoho...
Button bintang 14mm
Tinggal byk ni je lagi... Nak kene order lagi kot...

Button love 14mm

Butang bulat 9mm
Matahari pagi dah muncul... :>

Bungkuskan semenyer....
Label lama tu ada lagi.. Guna je la sampai abes...
HUhu...



Yay! Siap!

Skrg nak wat ape ek...
Pi post office dan sambung jahit order...

Bye bye...

Wassalam....

P/S: Esok show off order bekas tisu.. Chaiyuk!