Posts

Showing posts from October, 2012

Alphabet Bead - Bead Huruf

Image
Salam...

Malam ni nak tengok Supernatural.. (Ingatkan diri sendiri awal2 kot2 lupa lagi..) HUhuhu...
Ok tak jambangan bunga semalam...?
Gatalnya tangan nak wat bunga lagi.. Tapi kene sabar...
Kene siapkan consignment order yg wajib pos petang ni...
Pastu saya free!!

1hb nak tgk wayang...
3 & 4hb nk pi kursus...
Dalam free tu kene ingat settlekan beberapa hal yg tak tersettle.. Macam ada 2 3 hal lagi tapi tak pasti apa dia.. Kene duk elok2 n semak balik... HUhuhu....

Wokep!
Barang baru kan..
Jeng jeng jeng!!!

Alphabet Beads - Bead Huruf
Comel tak? Comel tak..? Kalo korang perasan, beads ni dah lama saya guna tapi beli sket2 je sebab guna sendiri.. Kali ni beli banyak sket... Nak tengok ada tak orang nak beli... Huhuhu...
Nak wat ape beads ni...? Biasanya org wat jewellery, gantung-gantung kat handset, dan ape2 je yang tercapai dek akal.. Tapi saya guna ni utk wat tulisan pada craft.. Sebagai contoh, ada org order bekas phone nak letak nama "SITI". Atau ada order pencil cas…

Bunga Felt Rose - Jambangan Bunga Simple

Image
SAlam...

Selamat pagi Isnin...
Erm.. RAsa cam malas kan arini...
Mmg pun.. Perot masih x berapa sehat sbb byk makan...
Huhuhuuu....

Haritu kan saya dapat satu order yang baru.. Order yg tak pernah saya buat sebelom ni...
Iaitu Jambangan BUnga Felt versi Simple ...
Versi simple sebab cuma bunga ros felt 3 kuntum dan dibalut plastik...

Nak tengok tak...?
Jom la tengok... ^___^

Bunga konvo felt 30pcs.. ^_^
Sebab rasa sayang nak lepaskan, saya amik gambar byk2 kali...
Ni muka mereka... Saya guna acrylic felt beberapa kaler...
Comel tak jambangan bunga felt ni..? Comel tak..?
Actually nak buat felt rose ni senang je.... CUma nak menjadikan setangkai bunga tu tak mudah (bagi saya).. Sebab saya tak minat bunga... Ni pun ibu yang ajarkan cara nak buat ni... Tepinga2 je saya tengok ibu buat tangkai yang pertama dengan begitu tangkas sekali.. Ibu memang pandai bab2 ni... Saya je, bab2 ape pun tak pandai... Kuang kuang kuang...
Harap tuannya suka jambangan bunga felt ni... Huhuhu.. Sebenarnya ada…

Bulk Order Felt Craft

Image
SAlam...

Best tak raya...?
Best.. Perut pun dah bulat.. Hohoho...

Dah start keje balik... Dah organize keje balik...
Pagi tadi dah kemas bilik dan working area ni...
Dah start potong2 consignment order utk 31hb ni...
Dah transfer gambar... Ala... Tapi bantal aritu tak sempat jgk amik gmbar.. X<

Owh.. Jom2...
Kita tengok gambar nak...?
Gambar bulk order HP straps haritu...
Jom... ^_^

Felt Star Phone Straps
Felt Heart Phone Staps
Serious.. Saya memang suka giler bintang tu.. Love tu toksah cakap la.. Mmg dari dulu suka love.. Nak beli apa2 pun tergoda kat yg ada bentuk love dulu... Hihuhuhuhu... Wat craft pun mesti byk yg design love... Kuang kuang kuang...
ERm... Baru2 ni macam selalu tgk tv dan byk kali ternampak satu iklan.. Iklan "OSMAN BAKU" Osman baku ni sorang org tua yg sangat memelihara Bahasa Melayu.. Maybe dia cikgu Bahasa Melayu kot dulu...
Dia marah anak dia sbb sms guna ayat short form. "keluar" jadi "kuar". Siap rujuk kamus lagi nak tau ape …

SORRY....

Salam...

SORRY....

Dah lama x online dan tak reply PM, email dan borang..
Saya pulun siapkan bulk order utk HP straps, dan HP case dan jambangan bunga yang wajib pos tadi...
Dan tau tak, arini Pahang cuti sebab befday sultan... Warghh!
Baru kul 4 td tau dan terus pecut ke Kemaman utk poskan brg2 tu.. (Kemaman kira2 satu jam perjalanan je tapi saya amik masa lebih kerana saya merupakan pemandu ya
ng berhemah.. Kui kui kui... Padahal penakot.. :P) ..Naseb baek sempat.. Phew....

Rasanya seme order saya dah poskan...
Kecuali yg brg2 tertinggal tu, saya belom settlekan lagi. Ada dlm 5 org kot.. (wah, bocor rahsia. servis teruk giler..). Haha. Takpe la, apa salahnya tau rahsia terbesar ni kan... 2 minggu ni mmg busy jadi saya sendiri pun akui servis tak bagus... Kalo org marah pun, kene terima je la marahan tu sbb mmg betol pun.. :'( ...

Esok dapat settle kot.. Order seme dh completed, jadi ada masa belek satu2 email dan complaint tu..

Pastu, ADA SAPE2 LAGI YG BELOM DAPAT BARANG..? atau DAPAT BA…

Baru balik...

Salam...
Hai seme... Cam dah lama dah tak online... (4 haru je baru.. Huhuhu..) Saya baru balik semalam dan tak sempat nak poskan seme brg smalam.. Cuma barang yg dah pack je berjaya diposkan...
Jap lagi saya nak continue packing dan petang nanti baru reply seme borang, PM dan email... Tadi check ada 2 page email baru kat inbox.. Jap ek.. Saya akan reply secepat mungkin...
K, jom sambung keje...
Wassalam...

QUICK UPDATES...

Salam...

Sorry korang...
Saya sangat busy beberapa harini...
Reply email pun cam kurang mesra berbanding selalu....
Siapkan 3 bulk order sampai la ujung bulan ni dan dalam masa yang sama duk congak2 dlm kepala pasal wedding tu nanti... Rasa cam nak nanges je.. Otak ni cam tak sempat nak pikir ape2...
Bukannya suntuk sangat kot, tapi panik je yg lebih..
Hohoho....

Esok tghari akan bertolak ke kl... Menghadiri majlis perkahwinan sedara..
Dan Ahadnya akan ke Nilai nk borong brg kawen... Malam tu balik semula ke umah...
Isnin saya poskan order yg tertunggak; dan malam Isnin tu saya check email, borang dan PM semula k...
Jadi urgent order tak dapat proses... Maaf ya...

Ptg ni saya akan poskan seme order terakhir... DAn pagi esok poskan bulk order love HP straps tu...
Mlm ni saya tak online ya...

Pastu kan...
Ada tak sesiapa lagi yang :
1. SAYA BELOM REFUND BAKI PAYMENT?
2. SAYA BELOM POSKAN BARANG YANG TERTINGGAL?
3. SAYA TAK EMAIL YNG FELT DAH SAMPAI?

Kalo ada, sila inform saya balik ya..…

FELT DAH RESTOCKED!

Salam...

FELT DAH RESTOCKED!!!!

Tp belom potong lagi... Sape nak isi borang ek... Paling cepat saya bole pos hari Isnin...
Mlm ni saya akan PM n email seme yg booked felt ni.. 
Dan sesiapa yg saya terlepas pndang tu, pls contact saya balik tau...

Sori2, takde gambar dan takde bebel sebab saya quite busy sampai la ujung bulan ni...

Jangan lupa isi borang ek...

Tata titi tutu... ^_^

Wassalam...


Pre-Order Butang last Call

Image
Salam...
Harini 17hb kan... Petang ni kul 5 saya tutup utk pre-order 2 buttons ni ek... Sebab malam ni nak terus submit...
Butang Hati 11mm
Butang kecik giler 6mm
Sempat lagi ni.. Jom jom...
Wassalam...

Felt Craft Keychain utk Consignment

Image
SAlam...

Felt Keychain I LOVE YOU
Tak tau nak bebel ape la arini... Huhuhuhu....
Keychain ni ialah consignment utk kat Kedah... dah poskan semalam...
Pastu saya wat jugak brooch raksasa pacman
Felt Brooch Raksasa Pacman
Yg ni belom siap lagi tau... Baru siap muka je... Pastu kat belakang  muka ni saya tepek ngn felt tebal giler.. Tebal 3mm... Pastu baru la letak brooch Seperti biasa mesti lupa nak snap gambar...
Selain tu sya wat jugak nasi kepal...
Felt Onigiri
Comey kan nasi kepal ni... Belom gantung keychain lagi...
Tapi gambar akhir saya tak snap.. Biasa la... Lupa, ape lagi.. hohohoho....
Pagi tadi tetibe ada mood nak transfer gambar dari kamera... Woooooooo... Sangat tak memuaskan hati..  Gelap...
Lepas edit jadi terang melebih2 pulak... Aiseymen... (hahaha.. dah lama tak sebut perkatan ni... XD)
Esok saya tnjuk gambar yg tak memuaskan hati tu..
Wassalam...
P/S: Pasni guna kamera phone je la... X(

Cara nak buka e-book (compressed file)

Image
Salam...

Sebenarnya saya dalam mode super duper busy tahap Super Saiya tahap ke-4 (yg rambut panjang dan bulu kening hilang tu..) Kejar masa nak siapkan order yg wajib COD petang ni.. Tapi kalo tak wat entry ni sekarang, nanti lupa pulak...

Kepada korang yg dapat free e-book tu mesti hepi kan..
Tapi tak hepi la kalo tak dapat buka e-book tu..
Selama beberapa tahun saya attachkan ebook via email, ni 1st time dapat komplen yg ebook ni tak bole dibuka... Maybe ada juga beberapa orang lagi yg tak tau nak buka ebook ni tapi tak inform...

Maaf, saya assume semua orang tau camne nak buka compressed file ni...
Jom saya tunjukkan caranya...


Mula-mula klik link ni...
Pastu dah siap download akan muncul kotak ni kat taskbar bawah desktop Klik je..
Kalo klik punat kecik tu akan muncul kotak ni.. Klik "open"
Kotak besar ni muncul... Ada beberapa car anka view file ni tapi saya tunjuk satu je la ek... Klik "extract to"
Akan muncul kotak ni pulak... So bole save kat mana2 korang …

Felt Car Sign-age

Image
Salam...

Phew...
Siap pun Felt Car Signage ni...

Felt Car Signage
HUhu.. Tetibe rasa sayang pulak nak bg kat ownernyer... Harap2 dia suka la... ^_^
Felt byk yg dah abes diborong... Hanya tinggal beberapa kaler yg kurang popular...
Apapun, saya baru je wat order baru (walhal order sebelom ni belom sampai pun lagi).. Dan harap stok baru ni akan sampai secepat mungkin...
Actually dilemma jugak kan... Nk beli stok ke, nak beli brg kawen.. Dua2 perlu, dua2 urgent...  Erm......
Oleh itu saya decide beberapa items akan hold dulu dr restok, sehinggalah menjelang hari yg dinanti2kan itu (dinantikan2kn oleh saya je kot... kan.. Huhuhu..)
Button kayu akan hold. Ribbon akan restock beberapa corak je. Acrylic Felt restock 12 kaler je kot
T___T Skrg ni saya tgh mood shopping brg craft, tapi kene tahan nafsu ni... Woo..wooo.... Cobaannnn...
Pastu ape lagi ek...? Takde dah kot....
Ok la.. Nak pi deliver car signage ni kat ownernya... Berdebar gak kot2 ownernya tak berkenan... MInta2 dia suka... Aminnn…

Felt HP Straps Borong Haritu..

Image
SAlam...

Haritu order HP straps banyak2 tapi belom upload...
Ni upload la ni...
Meh meh cuci mata di hari cuti...

(Dah tak igt, belom ke atau dah ke upload gambar2 ni.. Tp upload je la ek,.. Tgk dua kali pun takpe kan.. Hohoho..)

YeeeHaaaa!!!

Felt Domo-Kun HP Straps  Herat Angel Felt HP  Straps
Heart Angel Felt HP STraps Purple pulak
Owl Felt HP Straps
Owl Felt HP STraps kaler pink terang giler...
Owl Felt HP Straps kaler merah la pulak..
HP STraps Felt Happy Star
Felt HP Straps Happy Star
Felt HP Straps Happy Star
Felt HP Straps Happy Star
Huhuhu... Takde idea ni nak tulis apa jadi saya tepek gmabr je la ek... Skrg tgh pulun menjahit bulk order Mesti seiap sebelom 18hb.. Mesti!!!
Chaiyuk! Chaiyuk!!
Wassalam...



PRE-ORDER BUTTONS

Image
Salam...

17hb ni saya nak order barang tau...
Sape nak pre-order sekali...?
Tapi kene banyak la... Kalo sket2 sorry sebab semenya dah packed... Saya malas nak kira dan bungkus2...
Dan harga ni pun murah tau... ^_^

Nak pre-order ni:

Tiny Button 6mm Harga: RM30/500pcs RM55/1000pcs
Heart Buttons 11mm Harga : RM50/500pcs RM90/1000pcs
Dua nilai ni je bole tau... Sebab dah packing.. Jgn la rayu nk kurang dari ni sebab harga pun murah kan... (Aik, macam penah cakap je ayat ni...)
Tarikh akhir bayar ialah 17hb Oktober pukul 5 ptg. Pukul 5.01 ptg dah tak bole ek..  Pastu barang akan sampai selepas 2 minggu.. Harga tak termasuk pos
Okey, tu je kot...
Nak cakap pasal kawen pulak (seme cakap: Aiyak! Larikkk!!) Hahaha.. Kalo taknak dgr takpe, bole tekan "BACK"... Takpe saya tak marah... Hohohoho... T___T
_________________________________________
Huhuhuhu....
Tau tak. tau tak...?
Semalam saya dah pi sewa baju bersanding tau...
Budak tu macam terkejut je bila saya cakap yg majlis tu bulan 1.. Ce…

Mood Berkraf Lesap...

Image
Salam...

{Amaran: 
Memandangkan wedding saya akan berlangsung 3 bulan lagi, dan satu ape pun belom buat lagi, dan adik perempuan saya tiada disisi untuk mendengar jeritan batinku ini; maka entry sehingga 3 bulan akan datang ni akan sentiasa berkisar atau paling tidak menyelit2 sumthing about my wedding nanti... 
Oleh itu, kepada korang yang malas nak dengar pasal wedding ni, saya minta maaf sangat2 namun saya tak bole elakkan diri saya dari terus menaip mengenainya... 
Perut saya saket bila pikir byk sgt keja belom buat tapi takleh slowkan order sebab last 3 months ni memerlukan wang yg banyak (dan bulan depan kene bayar roadtax.. T__T)... 
Jadi, korang bersabar je la ya... Sori2... 
Dan satu lagi alternatif ialah bole terus ke blog katalog kat SEBELAH NI. Items seme sama je cuma takde update dan takde dengar saya membebel merepek2 cam kat sini.. Hohohoh....}


Serius, mood berkraf lesap...
Nape ek..?
Memikirkan macam mana mood bole tetibe lesap adalah amat memakan masa..
Jadi ni je yg sempat…

Monolog....

Salam...

T____T

Saya baru je lepas tukau sket background bagi cerah sket masa depan...
dan tiba2 terbaca entry lama2...

Alamak, kuatnya saya membebel ek.. (past tense) Hohoho.. T___T
Tapi bila baca tu rasa rindu pulak nak bebel...
Hik hik...

Erm......
Bila dah cuti ni rasa malas plk nk start berkraf...
Order pun dah berderet dan consignment order akhir bulan ni...
email dh abes reply.. tp fb belom...
Otak cam dah jammed...
Tapi takleh camni.... Lagi bertangguh keje, lagi la membukit keje.. Betol tak...

Pagi ni saya ada hal... Balik petang nanti kot saya check fb...

Bln Januari tahun depan saya akan bernikah...
Ada 3 bulan je nak prepare...
Saya ada baca blog2 dan didapati 3 bulan tu adalah sgt suntuk utk menyiapkan segala2nya...
Saya ni sebiji habuk pun belom prepare lg,..

Camne ek.. Tak tau nak start dari mana...

Yg saya tau saya nak bajet sebajet bajetnya....
Sebab... takde sebab pun... Cuma saya tau ayah akan berhabis byk utk kenduri.. Dia akan masak lauk yg byk, pelbagai dan sedap…

Saya Bertunang.. Yay!!

Image
Salam....

HUhuhu..
Hepinya saya sebab dapat byk komen dalam entry lepas...
Hepi sgt2....
Mekasih korang... ^_^

Ok, arini takmo cakap ttg craft.. Nak cakap ttg peristiwa yg berlaku pada Sabtu lepas...

Sabtu lepas saya dah selamat ditunangkan dgn kekasih hati.. (Hik hik.. segannya ayat ni..  >_<)
Acara start pukul 9.30mlm...
Saya dah ready sejak pukul 8 lagi..
Rombongan sampai dlm 9.30 kot, dan dorang dijemput makan dulu...

Hantaran 5 berbalas 7...

Ni la hantarannya... Yg depan tu kami bagi, yg belakang tu dorang bagi...
Jom.. jom.. Tengok apakah 7 hantaran yg pihak saya bagi tu,..,.. (tp camera quality agak kureng la.. Sori ea..)
Sireh... Okay, sila jangan gelakkan sireh ni... Sireh ni saya wat sendiri tau... 1st time buat dan blur2 je time nk gulung tu... Mmg sireh ni nampak sangat pelik, tapi saya tak tau kenapa... Lepas nampak sireh dorang bg, baru saay perasan yg sireh ni gulung besar sangat.. Patot kuncupkan sket baru cun... Hahahahah.... Takpe la.. Saya maafkan diri sendiri…

Soalan yg tak berjawapan...

SAlam...

Sori, arini takde gambar.. :(

Malam tadi saya menghadapi conversation dgn sorang orang gila yg nak borong sikit sangat dan harga pun nak sikit sangat sampai tak masuk akal... Wah, peristiwa tu betol2 wat darah saya mendidih... Selang 15 minit darah saya dah kembali ke paras normal kemudian dia PM lg, upkan sket harga tapi still tak masuk akal...

Contoh tak masuk akal tu camni:
Ali : Pakcik nk coklat tu brape sebiji
Pakcik: seposen sebiji
Ali: Kalo saya nak banyak, brape bole kurang?
Pakcik: Kalo ko nak 20biji, pakcik bg RM1.80 jumlahnya...
Ali: Kalo saya nak sekodi bole bg kurang lg..?
Pakcik: Sekodi tu byk mana...?
Ali: 25 biji....
Pakcik: Ye la... Pakcik bg ko RM2 kalo ko amik 25 biji...
Ali.. Camni la pakcik, saya amik 30 biji pakcik bole bg 4sen sebiji...?
Pakcik: 30 biji je nak 4sen..? Sori takleh...

2 jam kmudian...

Ali: Kalo 30 biji, 5sen sebiji....?

Kalo korang jadi pakcik ni apa yg korang buat...?
A. Bagi 5sen sebiji
B. Bagi tendangan padu maut
C. Buat2 tak nampak se…

Owl Buttons

Image
Salam....

Huhuhu..
Dah lama sangat tunggu butang burung hantu ni...
Tanya2 asyik takde stok je...
Akhirnya sampai jgk... Yay!!!

Butang Burung Hantu yang tidak menakotkan sama sekali...
Saiznya 16x19mm Diperbuat dari kayu Dan dicat comel2...
Harga: 70sen sebiji 10 biji bagi RM6.50
Tapi tak banyak la... Saya borong 500bj je, jadi very limited ea... Ni pun tgh ushar button laen lagi...
Kenapa tetibe macam suka sangat dengan button...? dan burung hantu....?
Wassalam....

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k