Posts

Showing posts from January, 2013

Cuti...

Salam... Maaf.. Asma Felt Box sedang bercuti utk preparation kawen jumaat n sabtu ni... Saya baru online n check inbox n dpt byk borang dan pertanyaa. Sebahagian kecil saya dah reply tp byk lagi yg belom reply..Maaf.. Sy tak sempat check semua.. Selepas majlis ni berakhir dan selesai semua kerja saya akan reply semua email tu ya... Maaf sgt2.. Wassalam...

Tribunal Pengguna

Salam...Ok, jom sambung citer semalam ek. Saya akan cuba tulis ringkas2 kali ni ek (huhu.. Agak2 berjaya tak.. :P)..Apabila korang terlibat dalam satu urusan jual beli yang merugikan, mengelirukan, ataupun rasa diri telah dianiya, diperdaya, diperbodohkan hidup2; satu tempat yg korang boleh suarakan ialah di Tribunal Pengguna. Ni link dia: http://ttpm.kpdnkk.gov.my/portal/index.php/my/ ; atau search tribunal pengguna, terus akan muncul link dia.Tribunal pengguna ni sy dapat tau melalui satu drama tv1. Kesah Joyah beli blender dari Kiah. Suami Joyah gi amik blender tu n otw blk umah blender tu terjatoh. Smpi umah, Joyah guna tp tgk2 xleh guna dh rosak. Joyah pn mngamuk kat umah Kiah. Kiah pun duk dalih2 n tetibe anak Joyah terlepas ckp kata bapak dh terjatuhkan blender tu. Kiah pn jd seronok la xnk bertangungjawab, bukan salah dia. Pastu Joyah sedih la blender baru beli seratus lebih je harga tp xleh pakai. Dia pi anta baiki kalo x silap sy la, tp kedai kata besi kt dalam blender dah k…

What you need to know before buying alphabet buttons?

Salam..Sy tulis entry ni dgn phone sbb tenet dh kene sekat pasal malas byr. Pas kawen la bru byr, bole x? Huhuhu..Alphabet buttons semalam dah terjual. Mekasih kpd cik hasliza kerana sudi beli... Jasamu amat kukenang...Hari ni saya nak share apa yang korang perlu tau sebelom beli butang huruf. Masalah ni hanya muncul bila beli by bulk. Tolong beri perhatian sebaiknya sebab saya takmo korang berada dalam situasi saya. Takmo elaborate byk kesah ni sebab tak syok didengar.Bila beli alphabet buttons by bulk; sila:1. Tanya seller berapa biji dpt utk setiap huruf. Bg sy ini ialah soalan yg sgt teruk sbb mcm menyusahkan seller plk kene senaraikan huruf dari A hingga Z. Dan itulah silap saya kali ini. Sebab tak sampai hati.. Sila jangan buat kesilapan besar ini.. Pleaseee...2. Senaraikan berapa biji huruf korang na bermula dari A hingga Z. Kalo x, korang akan dpt 12bj H, 15bj N. Huruf T plk dpt 100bj, O 100bj, E 100bj, U100bj. Sbg crafter korang mesti tau huruf apa yg paling byk guna dan yg p…

Alphabet Buttons letgo..

Image
Salam...Button huruf baru je sampai. Ada 1091bj kesemuanya..Walaupun mereka teramat la.comel.dan menjadi idaman hati saya sejak sekian lama tapi saya nak letgo.Kenapa nak letgo?
Sebab huruf tak berguna ada terlalu banyak dan huruf A ada 50bj je walhal saya dah request byk huruf A.Ni saya senaraikan bilangan huruf2nya supaya korang tak tersentap macam saya time tgk huruf2 tak berguna yg terlalu byk.A:46(sebenarnya 50bj sbb sy dh amik 4bj wat craft), B:24, C:20, D:19, E:100, F:18, G:35, H:11, I:56, J:30, K:24, L:19, M:20, N:19, O:101, P:11, Q:10, R:24, S:98, T:112, U:102, V:35, W:28, X:10, Y:14, Z:14.Jumlahnya 1091-11 (yg sy guna)=1080pcs. Sy beli ni harganya rm308. Dan sy nk letgo dgn harga rm308 jgk.. Sy takmo profit.. Sy cuma mau mereka pergi.. Sape tak percaya harganya rm308, sila email sy nnti sy bg printscreen transaction tu bg korang tengok...Sy jual 1 bulk ni je.. Takde loose atau nk beli beberapa biji atau nak separuh bilangan.. Sy nk jual semuanya sekali without profit..Sape …

Button Bulat 9mm yang ada Empat Lubang

Image
Salam...

Kelakar kan tajuk atas tu, tapi itulah hakikatnya.....

Erm...
Gian! Gian! Gian!

Gian giler nak potong felt dan packing bertingkat-tingkat..
Giler gian...

Hadoi...
Kalo gian potong felt pun dah camni; camana pulak gian dadah ek...
Naseb baek saya giankan perkara yang sehat...
Huhuhu....

Baru tadi dapat update yang felt baru je shipped pagi semalam...
Nampaknya tak sempat la saya jual sebelom tutup kedai...

Tak aci betol laaa... :( Kiter dah gian yang teramat sangat dah ni....X<

Takpe la, mende nak jadi kan...

Eh...!
TAu tak, tau tak...
Asma Felt Box dah ada dua ahli baru....
Bukan baru sampai.. Dah lama sampai tapi baru nak tunjuk...

Okay, bagi hint sket ea.. Ianya sejenis butang...
HUhuhuhu...

Serious, saya suka butang ni...

Tengok! Suka tak? Suka tak? Weeeeeee...
Button bulat 9mm yang ada empat lubang Haha.. Cam kelakar pulak nama ni... Disebabkan dah ada butang bulat kecik kaler2 9mm (yang dua lubang), jadi saya tak tau nak letak nama sape kat ahli baru Asma-Felt-Box ni... …

Ready Made: iPad Felt Case

Image
Salam....

Sebenarnya dah lama gak saya siapkan felt case ni...
Saya buat ni khas untuk netbook Mr. Wolverine saya.. (nak bagi surprise kat dia)
Tapi kan.... TAK MUAT!!!!
Uwaaaaaa.. T___T (last2 saya yang surprise.. :<)

Saya sedih giler...
Dah la sekuat hati sumbat netbook dalam casing ni pastu takleh kuarkan..
Naseb baek Mr. Wolverine ada hikmat sakti lalu berjaya mengeluarkan netbook kesayangannya dari menjadi mangsa Felt Case saya ni...
Erm.. sedih... :'(

Pastu balik umah sumbat iPad2 adik; aik, muat la pulak!

Kesimpulannya, ini bukan netbook felt case; tapi rupanya iPad Felt Case

Ni la iPad felt case yang membuatkan saya sedih tu... :(
Saya guna kaler tekois (saya tau dah salah eja dan saya malas nak Googled dan malas nak eja betol2) dan jahit2 butang kat atasnya.... Pastu tepi2 saya guna jahitan silang pangkah.. (Jangan tanya camana nak wat jahitan silang pangkah. Lps kawen nnti saya akan wat tutorial)
Pastu kat belakangnya saya fastened dengan tali dan butang untuk mengela…

Sempat ke...?

Image
Salam...

Craft Supplies <--- takde apa nak diupdatekan... Kecuali ada 2 jenis buttons yang baru sampai... Dan brooch pins bulat masih tak sampai2... Mood amik gambar belom ada sebab tgh khusyuk siapkan barang kawen...

Ada sorang member sound saya, "Amboi, busynyer... Macam besar je majlis nanti.."
Ops...
Jangan la berkata demikian...
Majlis ni kecik je.. Kalo besar, kami dah hire catering, sewa pelamin, baju kawen beberapa pasang, photographer, tempah kad kawen custom made kat kedai, tempah doorgift siap ada label n nama kami kat kotak tu... Tapi apa yang kami buat cuma, catering anak beranak, baju kawen sewa sepasang je, photographer takde pun, kad kawin print sendiri guna inkjet printer dan design sendiri guna MS Words, doorgift jahit sendiri, beg doorgift pun DIY sendiri. Pendek kata kalo seme buat sendiri memang kawen bajet la namanya.. Huhuhuhuhu...
Lps siap seme ni saya nak kira kos kawen saya ni.. Tengok berapa bajet bole buat utk kawen paling bajet dalam dunia.. (k…

Foam for Craft

Image
Salam...
FOAM FOR CRAFT
Size: F4 1 pek 10 kaler (1 keping setiap kaler)
RM10.00/ pek
Berminat, isi borang tau...
Wassalam,...

Hello 2013..

Image
Salam...Selamat datang 2013...
Tahun lps azam saya nk happy sampai cerah.. Walaupun tak berapa nk cerah happynyer tp lebih hepi berbanding tahun2 yg sebelomnya...Ni first time saa tulis entry blog dgn menggunakan phone.. Saya tak menyukainya kerana susah giler nk tekan huruf2 ni. Tekan lain, tubik lain. Pastu backspace byk kali.. Tp nk try jgk. Kan dh masuk 2013 mesti la nk buat pembaharuan sket... Huhuhuhu...Tahun ni saya ada azam tau..
Walaupun ada byk komen kat fb yg cakap "bila tahun baru kafir; nk sambut, nk wish, nk azam; tp bile tahun baru Islam xde plk nk wish, nk sambut, nk azam... Yeke.. Seingat saya bile Maal hijrah kte seme smbut, kte wish kt fb n ramai yg berazam... Azam Maalhijrah sy ialah nk solat di awal waktu.. Walaupun mcm x brape nk berjaya lagi tp nk wat jgk smpai jadi.. Huhuhuhu...Okay, azam tahun 2013 secara peribadinya ialah saya nak happy mulai harini sampai la 31hb disember thn ni. Nk happy mcm dlm gmbar ni.. Gambar bunting paralimpiad ni... Gambar ni say…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k