About Consignment lagi....

Salam...

Pukul 9 pagi tadi dapat kol dari Poslaju cakap felt dah sampai, sila dtg amik n bawak RM49.80...
Nak kata hepi, tak hepi pun...
Rasa lega je...

Petang ni saya gi amik n potong2 mlm nanti... Esok saya poskan ya kpd semua yg dah bayar..
Ada 12 orang semuanya... Hohohoho... Sungguh menakotkan...
Lepas pos esok, baru bole tido malam... Yiipi!

Haritu saya jahit 4 biji small pillow aka plushies ni....

Gambar yang masih belom siap jahit...

Yg ni saiznya 23x25cm setiap satu...
Semuanya ada 7pcs dan saya mampatkan ke dalam bungkusan ni..


Hebat tak?
Bila pos, harganya jadi RM6.00 je..
Yay!

Kalo korang biasa pos bantal, pasti korang tau berapa harga posnya kan...
Sebab dorang ukur...

Tapi yang tak bestnya, semua 7 biji bantal tu TAK TERJUAL WALAU SEBIJI PUN..
Saya tau kenapa; tapi saya taknak elaborate panjang tentang hal ni...
Tapi mungkin saya patut stop hantar barang secara consignment kan...

Sebenarnya kalo tak bayar sewa tapi bg komisen atas barang yg terjual; rasa ok je kalo sales sikit...
Tapi bila kita bayar sewa, sales sikit je berbanding sewa, rasa very awkward la.. 

Tertanya jugak, buruk sgt handmade aku ni sampai takde orang nak beli..
Mahal sgt ke harga handmade aku ni sampai takde orang beli..
Kat mana dia letak handmade aku ni sampai takde orang nampak utk beli..

Tapi bila jual online, laku pulak mcm goreng pisang panas...
Termenung panjang gak saya pikir apa la masalahnya...
Aiyoooo....

Mungkin betol apa atuk saya cakap,
Dalam berniaga, elakkan 3 perkara:
1. Berkongsi
2. Judi
3. Perempuan

Wassalam...


Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
19 June 2013 at 13:09 delete

Comelnyaaa yg warna putih dgn kelabu tu . Dua2 macam kucing betul . huhu .

Reply
avatar
osmhana
AUTHOR
20 June 2013 at 13:26 delete

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. pakai kain felt ke flannel ni?

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
27 June 2013 at 00:33 delete

Huhu... comey ek.. kene wat byk2 lg ni.. :>

Reply
avatar
huda R
AUTHOR
31 July 2013 at 15:00 delete

Ni guna kain ape ye?

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
1 August 2013 at 01:28 delete

Ni sy guna kain felt...

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
1 August 2013 at 01:28 delete

Sy guna kain felt.. :>

Reply
avatar