Posts

Showing posts from August, 2013

Felt Pillow

Image
Salam...

Ngeheheee...

Teruk kan... Ada blog tapi taknak update...
Apa punya perangai la...

Sebelom ni saya tak bole update blog sebab stok felt yang berada di bawah tahap kritikal..
Kali ni felt dah sampai (selepas lebih sebulan dari yang dijadualkan); tapi mood amik gambar semua berenang-renang riang ke laut...
Nak update, tapi gamabr semua dalam kamera...
Saya macam, "Argh.. malasnya aku nak transfer gambar tu dan taruk watermark."
Padahal keja tu semua 5 minit pun dah siap...
Apa la pemalas betol... :P

Sepanjang takde felt ni saya cuma buat order handmade...
RAsa macam lapang la jugak kan... Takrushing pack barang utk pos setiap hari..
Tapi bosan pun ada jgk..
Nak2 bila tengok rak kosong je...
Yang ada cuma acrylic felt...

Ni salah antara felt pillow yang customer order...
Hadiah utk kawan dia... Pos terus ke umah kawan dia, siap ada satu kad kecik wish Selamat Pengantin Baru... >__<
Ni pulak untuk Happy Couple... Simple je kan... :>
Ok la... Nak gi jalan2 jap... …

FELT! FELT! FELT!

Image
Salam....
Rindu saya tak..? Hihihi....
Wokep... Polyester felt dah sampai... Ada 30 kaler semuannya... Kaler bole rujuk gambar di bawah...
POLYESTER FELT Harga: RM1.10 sekeping Saiz: 23x25cm
Acrylic Felt pun masih ada lagi... KAlernya seperti di bawah... ACRYLIC FELT Harga: RM1.30 sekeping Saiz: 23x25cm Ni pulak barang2 yang baru restocked..
HP STRAPS RM2.00/10pcs
BUTTON LOVE 14mm RM1.50/10pcs
BROOCH BULAT 18mm RM1.80/10pcs
NAk order, cuma isi borang kat sebelah ni... Wokep, nk sambung jaet bantal... Haaaaa... Kene rajin siapkan cepat2...
Chaiyuk! Chaiyuk!
Wassalam...

Tutorial: Jahitan Jelujur

Image
Salam....

Wooo...
Mood raya tak abes lagi...
Walaupun tak banyak pun rumah nak pi beraya, tapi malas betol nak start berkraf...
KAlo dah lama tinggal, camni la jadinya....
HUhuhu...

Pastu ditambah pulak dengan stok felt yang bermasalah tu...
Ya, masih belom sampai lagi...
Penat tau.... :(

Wokep, saya ada buat video tutorial cara-cara membuat jahitan untuk felt craft.
Baru siap satu video, iaitu tutorial jahitan jelujur.

Jangan lupa subscribe youtube channel asma-felt-box
Video lain masih dalam proses edit mengedit...

Hope you like it.. >_<


Wassalam...

Acrylic Felt

Image
Salam....

Ramai tanya apakah perbezaan polyester felt dan acrylic felt...
Acrylic Felt (felt lembut) ni ialah felt jenis lembut macam kapas.. Best buat plush dan keychain sebab seronok nak penyet2.. Cuma dia susah sket nk potong (kalo kurang mahir atau gunting tumpul) dan lama2 ia akan berbulu2...

Polyester Felt pulak ialah felt jenis keras macma kertas... Senang potong dan kurang berbulu, cuma ia keras dan kalo nk buat pillow utk peluk tak berapa best sebab keras.. Tapi barang tahan lama dan bentuknya cantik...

Acrylic felt ada 25 kaler... Bole refer kat gambar atas..
Harganya RM1.30 sekeping saiz 23x25cm

Untuk 1 set 25 kaler macam ni harganya RM30.00 (belom termasuk pos)
Kami pos barang setiap hari... Bayar harini, esok kami pos.. Tapi tak dapat pos pada hari yang sama (sbb takot x sempat)
Barang2 craft supply lain bole tengok kat sini : http://asma-felt-box-catalog.blogspot.com Untuk order barang2 handmade secara retail atau borong bole tengok contoh2nya kat FB saya
Wassalam... 

Selamat HAri Raya

Image
Salam...

Selamat Hari Raya... Berapa hari korang raya ni... Saya raya 5 hari je... Ala.. Sikit sangat kan.... Takpe la.. Bukan budak2 lagi nak raya lama2.. huhuhu....
Raya tahun ni confirm tak dapat duit raya dah... Woooo... T__T Erm.. Umo dah dekat 30 nak duit raya apa lagi.. Ada daaaa....
Disini saya ingin menyusun sepuluh jari meminta maaf kpd anda yang ada saya terbuat salah...  Dan harap korang maafkan saya...
K la... Nak sambung beraya ni.... Nak makan kuih raya banyak2...
Bye2...
Wassalam...

Balik Kampung... ^__^

Salam...

Saya dalam perjalanan pulang ke kampung...
Harap2 tak jem...
Ni first time saya drive sejauh ni...

Bila dgr berita banyak eksiden, rasa takot pulak..
Bukan takot apa...
Saya kan nenek si bongkok tiga....
Siang mengantok malam berjaga...

Ni drive siang2 ni jangan terlelap dah.. Amin....

Di kesempatan ni saya ingin memohon maaf kpd korang semua kalo ada tersalah tersilap dan terkasar bahasa sepanjang urusniaga... Dan kalo ada kesilapan harga, terbagi kurang, terbagi lebih, terlupa nak re-post atau lupa nak refund atau sesuatu yang macam tu saya minta korang halalkan; atau email saya semula remind pasal hutang tu....
Takde masalah...
Mungkin ada yang saya terlupa kan...
Saya akan langsaikannya...

Kalo ada yang tak dapat reply dari email, maybe sebab saya dah hantar ke spam...
Saya dapat byk spam yg guna email customer; dan kadang2 tu saya terlupa tu nama customer jadi dah termasuk dalam spam...
Kalo macam tu bole PM saya kat FB...

Time raya ni saya tak online sebab sebok nak ser…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k