Tutorial : Update Page FB tak Muncul kat Newsfeed?

Salam...

Saya dapat beberapa mesej yang tanya soalan ni...

"Saya dah like Page asma-felt-box, tapi kenapa post page tu tak muncul pun kat Newsfeed saya? Tak best la macam ni :("

Sebenarnya saya pun hadapi hal yang sama dengan page yang saya like.
Dan untuk dapatkan update page tersebut kat Newsfeed, cuba cara ni..


Scroll kat butang like tu, dan akan muncul list seperti di atas...

Click "Get Notification" (bulatan merah) untuk ia muncul kat gambar bumi kat atas tu (bulatan merah jugak)... Tapi saya tak suka cara ni sebab buat semak je.. hahaha..

Click "Show in News Feed" (bulatan biru) untuk ia muncul kat Newsfeed atau Suapan Berita korang...

Semoga info ni berguna...

Wassalam...

Comments

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k

Popular posts from this blog

Tutorial: Cara Kira Harga Poslaju

Tutorial : Cara Buat Minyak Kelapa Dara di Rumah

Tutorial: DIY Handmade Wedding Card