Posts

Showing posts from February, 2013

BRADS LOVE

Image
Salam...

Barang baru yang seterusnya ialah BRADS BERBENTUK LOVE

Heart Brads Kaler Merah Saiznya 11mm Harga RM1.70/10pcs
Comel kan... Huhuhu... ^_^

Saya belom pernah guna lagi ni... Saya ingat nak letak heart ni kat dada small plushie atau kat tangan pun plushie tu pun ok kan... Ataupun letak kat bantal utk corak love... Atau bole gak letak kat handmade card utk org tersayang..
Wohoo... Tak sabarnyer... ^__^
Wassalam...

Phone Straps with Lobster Clasp

Image
Salam...

Yay!!
Barang baru dah sampai lagi....
Kelakarnya...
Barang haritu belom abes upload lagi, tetibe upload barang yang lagi terkini pulak...
Hohoho..
Aci la ek, lompat2 camgini... :P

Jom tengok HP straps with lobster clasp



Phone Straps with lobster Clasp RM2.00/10pcs... Mixed kaler
HP straps ni bukan susah nak dapat.. Cuma susah nak jumpa yg murah n berkualiti.. Aritu beli yg berkualiti tinggi, tp mahal sgt.. Pastu beli yg murah tp clasp je lembut, cepat je patah... Akhirnya, jumpa pun yg molek... Yay! Yay! Suka tau.. ^__^ Haaa.. Kalo suka apa lagi... Jom la order.. Yippi!!! Wassalam...





Brooch Pins Bulat - 18mm

Image
SAlam...

Brooch Pins Bulat (Round Brooch Pins)

Saiz: 18mm RM1.80/10pcs RM16.00/100pcs


Brooch Pins Bulat - 23mm

Image
Salam....

Brooch Pins Bulat (Round Brooch Pins)

Saiz: 23mm Harga: RM2.00/10pcs RM18/100pcs

Brads Murah 5mm

Image
Salam...

Jom tgk barang baru...
Brads yang baru sampai...

Kalo sebelom ni ada brads hitam je kan...
Kali ni tambah lagi 5 kaler...
Jom cekidaut!

MIXED COLOR BRADS PACK Merah, biru, hijau, purple dan pink (2biji setiap kaler) RM1.20/10pcs

BLACK BRADS (HITAM) SAiz 5mm Brads ni rupanya sama je dengan brads yang sebelom ni.. Cuma kualitinya kurang sket sebab besinya nipis dan lembut... Tapi hasilnya sama... Harga pun murah sket... RM1.20/10pcs

BLUE BRADS (BIRU) Saiz 5mm RM1.20/10pcs

GREEN BRADS (HIJAU)  Saiz 5mm RM1.20/10pcs

RED BRADS (MERAH) SAiz 5mm RM1.20/10pcs

PINK BRADS  Saiz 5mm Kalernya tak sama ngn kaler sebenar.. Tak tau dah camana nk buat.. Byk kali dh amik gambar... Maybe patot tukar background kaler lain kot (skrg bru pikir.. Huhuhu..) RM1.20/10pcs

PURPLE BRADS SAiz 5mm RM1.20/10pcs
Brads ni lebih murah sebab besinya lebih nipis dan lembut... Tapi kan lebih senang nak masukkan dalam felt.. Mungkin sbb dia nipis kot...
Kegunaan brads ni...? Kalo brads hitam biasa kita guna utk mata la kan... B…

Tutorial: DIY Handmade Wedding Card

Image
Salam...

Ini ialah entry respond kepada kad kahwin handmadeharitu..
Ramai yang email dan PM minta share cara nak buat kad ni...
JOm jom saya share... :>

Bagi saya nak wat kad kahwin ni susahla jugak sebab saya tak reti guna software lukis-lukis..
Saya guna MS Word dan Paint je...

Bagi korang yang pandai guna software macam Photoshop dan Adobe Illustrator tu, In Shaa Allah lagi mudah buat keje. (saya memang langsung tak reti guna).. Template kad yang dah siap tu saya ada tapi maaf tak boleh share, sebab it's very precious.. It can be imitated but can't be duplicated...

Amik masa yang amat lama nak figure out satu2 camna nak merealisasikannya tanpa guna software yang hebat.. Akhirnya dapat... >_<
Hari ni saya redo balik cara buat template tu untuk tunjuk kat korang...
Bila dah tau cara, rasa cam cepat la pulak siapkan.. Huhuhu...

Untuk buat kad, mula-mula guna paint. Saya amik gambar kotak yang edge dia smooth untuk buat bentuk kad ni..


Buat dua kotak (tengok anak panah…

I'm Back!!

Image
Salam...

Maaf buat korang tertunggu2...
Now I'm back.. Yay!!!

Yay ke...?
Huhuhuhuhu...

Sebenarnya saya dah start online minggu lepas, replying semua emails...
Tapi PM kat FB belom abes reply lagi...
Banyak sgt la.. Ada sape2 nak tolong ke...Huuuuu... T__T

Status saya sekarang ialah Puan Asmah....
Erm... Dapat bayangkan tak...?
Macam gemuk dan garang macam cikgu kan nama tu.... Kuikuikuikui....

Okay, nak flashback sket...
Selepas berkahwin pada 26hb aritu, kami abeskan masa seminggu kat umah, kemudian sambut menantu dan beberapa hari kemudian saya pi Klang...

Haaaa....
Saya dah kat Klang dah sekarang ni tau..
Rasa pelik sangat duk berdua dengan Mr.Wolverine...
Rasa cam kekok2 je, tapi control cun (wakakaka.. )
Dan Mr. Wolverine dan kosongkan satu bilik utk kraf tau!
Pastu dia dah belikan kipas baru supaya saya tak kepanasan dalam tu...
Pastu dia cepat2 suruh saya kemas2 barang craft dan tanya2 bila nak start niaga...
Pastu dia tolong susunkan barang dan bawa saya pi kat pejabat Pos…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k