Posts

Showing posts from June, 2013

Borong Brooch Felt RM1 : Handmade Flower Felt Brooch

Image
Salam...

Felt brooch kembali lagi...
Kali ni buat bentuk bunga....

Memandangkan acrylic felt dah out of stock, maka saya guna saki baki kaler yg tinggal je.. Jadi kaler kali ni limited la... Cepat2 la acrylic felt smpai... Tak sabar dah ai ni... Huhuhuhuhu....
Saya buat felt flower brooch kaler merah

Felt flower brooch merah striking
Fel flower brooch baby pink
Felt flower brooch kaler grey... Gasak la grey pun grey la... Tapi nmpak cantek la pulak kan.. (Hohoho.. Puji diri sendiri...)
Felt flower brooch kaler belacan...
Felt flower brooch kaler off-white
Felt flower brooch kaler lumut
Felt flower brooch kaler neon
Felt colour brooch kaler tekois (ya, saya tau ni salah eja..)
Felt flower brooch kaler putih...
Harganya cuma RM1.00 je sebiji..  No minimum order...
Owh, sape nak borong 100pcs harganya cuma RM90 termasuk pos... Suka tak? Suka tak? Hohohoho....
Nak request kaler, silakan.. Tapi kene tggu stok sampai dulu la... Tak berani dah nak cakap bila akan smpai, takot lewat lagi gara2 pihak ketiga...…

Poslaju Tracking No Updates

Image
Salam...
Huhuhu... La ni saya dah macam rajin je pos barang setiap hari... Bagus2.. Keep up the good work...
Actually, ia takkan berlaku tanpa bantuan suami tersayang... Bole kata setiap hari dia tanya "ada brg nk pos ke..?"..  Dan saya yg tak pandai menipu pun menjawab, "Ada, tapi pos esok je la.. Arini Selasa. Kumpul esok je.." Dan dia jawab, "Arini pun bole..." Dan akibatnya barang2 tu dipos arini jugak... Hohohoho...
Semenjak duamenjak ni pun, saya dah start update tracking no kat page FB saya.. Sebenarnya dah lama nak buat; tapi saya ni kan jenis tak berapa nak konsisten, jadi cuba beberapa kali dulu dan nampaknya ia dah mula jadi rutin saya... Yay!!!
So, setiap petang atau malam pada hari saya pos barang, saya akan updatekan Tracking of the Day kat FB Page.  Jangan lupa check kat sana ya... Tapi kalo nak tanya via email atau private message pun bole... In Shaa Allah saya reply... Huhuhuhu..
Malam tadi packing up few Starter Pack Felt Craft
10 kaler…

STARTER PACK FELT VERSI EXCITED YANG BARU

Image
STARTER PACK FELT VERSI EXCITED YANG  BARU
Starter Pack ni mengandungi Felt 10pcs Keychain 10pcs HP STraps 10pcs BRooch 5pcs Ribbon 3pcs (50cm each) Set jarum, benang dan gunting Butang 27pcs Fiber Tali halus Eyes 8mm 5pcs Eyes 10mm 5pcs Brads 2pcs.
Percuma e-book
Pemebelian, sila isi borang di sebelah atau email ke asema84@gmail.com
http://asma-felt-box.com

CRAFT SUPPLY: BROOCH PINS

Image
BROOCH 16mm
Brooch pin murah Saiz 16mm Normal quality
Harga: RM1.30/10pcs


BROOCH 25mm RM1.60/10pcs RM14.00/100pcs
Saiz 2.5cm

BROOCH 20mm
RM1.50/10pcs RM13.00/100pcs
SAiz 2.0cm

Brooch Pin Bulat 23mm

Polyester Felt Luna Kaler

Image
Polyester Felt Luna Kaler

RM13.20 per pek
Set Polyester Felt Kaler Luna Ada 12 pcs 1 kaler 1 keping SAiz 23x25cm
Kaler: seperti dalam gambar
Felt Craft Supply lain: http://asma-felt-box-catalog.blogspot.com/ Website: http://asma-felt-box.com

Tepek

Salam....Sebagaimana yang terjadi ketika  Hakam  bin  Hazam datang  kepada  beliau  dan  berkata:  “Ya  Rasulullah  bagaimana  jika  seseorang  datang  kepadaku  dan  ingin  membeli  sesuatu  yang  tidak ada padaku? Kemudian aku pergi ke pasar dan membeli untuknya?” 
Nabi saw bersabda: “Jangan menjual sesuatu yang tidak engkau miliki.”(dari HR Abu Dawud, At-Tirmdizi, An-Nasa’i dan Ibnu Majah )Tak bole ea...?
Saya pernah buat mcm ni... :(Wassalam...

Work in progress : Handmade felt coin purse

Image
Salam...Malam tadi buat ni...
Felt coin purse bentuk owl...
Nak join booth minggu depan...
Huhuhuhu..
Tak serik2 lagi join booth...?Actually nk stop dah, tapi dh janji nk join, jadi ni kira last join la..
Pasni tak nak join booth dah utk sementara waktu...
Banyak abes duit je...Huhuhuhu....K la, nak gi jalan jap...
Sabtu ni nk relax2, esok lusa pulun balik...
Kuikuikui...Wassalam....

Mata Craft saiz 6mm

Image
Salam...

Yay!
Ada barang baru sampai lagi...
Bukan la barang yg best sgt, cuma mata gedik-gedik saiz yg lebih kecik...


Kalo sebelom ni ada saiz 10mm dan 8mm... Kali ni mai ucap Selamat Datang kpd Mata Gedik-Gedik saiz 6mm (yang paling kanan)...

Harganya cuma RM1.50/20pcs
Haaa.. Pasni bole la tepek kat mata keychain ladybug... Yg 8mm tu terlalu besar utk mereka...
Nak order, bole isi borang kat sebelah kanan ni... Atau email ke asema84@gmail.com
Bahan-bahan untuk buat craft yang lain bole ushar kat sini: http://asma-felt-box-catalog.blogspot.com/
Selamat Berkraf.. >_<
Wassalam...

Tips Gembira..

Image
Salam..Jom jadi gembira.. ^_^

Polyester Felt

Image
Salam...

Polyester felt dah amik ptg semalam...
Dan malam tadi pulun giler potong satu2...
Siap pun.. Yay!!
felt yang dah potong....
Polyester felt ni tebalnya 1.2mm Dan saiz 23x25cm..
Sape nk beli byk secara pre-order, bole email saya ya..
Okay, nak sambung packing barang jap...
Wassalam....

asma-felt-box.com asema84@gmail.com

About Consignment lagi....

Image
Salam...

Pukul 9 pagi tadi dapat kol dari Poslaju cakap felt dah sampai, sila dtg amik n bawak RM49.80...
Nak kata hepi, tak hepi pun...
Rasa lega je...

Petang ni saya gi amik n potong2 mlm nanti... Esok saya poskan ya kpd semua yg dah bayar..
Ada 12 orang semuanya... Hohohoho... Sungguh menakotkan...
Lepas pos esok, baru bole tido malam... Yiipi!

Haritu saya jahit 4 biji small pillow aka plushies ni....

Gambar yang masih belom siap jahit...
Yg ni saiznya 23x25cm setiap satu... Semuanya ada 7pcs dan saya mampatkan ke dalam bungkusan ni..

Hebat tak? Bila pos, harganya jadi RM6.00 je.. Yay!
Kalo korang biasa pos bantal, pasti korang tau berapa harga posnya kan... Sebab dorang ukur...
Tapi yang tak bestnya, semua 7 biji bantal tu TAK TERJUAL WALAU SEBIJI PUN.. Saya tau kenapa; tapi saya taknak elaborate panjang tentang hal ni... Tapi mungkin saya patut stop hantar barang secara consignment kan...
Sebenarnya kalo tak bayar sewa tapi bg komisen atas barang yg terjual; rasa ok je kalo sales…

Felt Handmade: Felt Cute Coin Purse

Image
Salam..

Saya dah taip satu karangan panjang berkenaan kemarahan saya terhadapat pihak yang bertanggungjawab menahan sepeluk felt saya masih masih takmo release smpai skrg (kalo sekontena nak tahan berhari2 tu aku paham la kenapa.. Kalo setakat sepeluk kain sebesar batang anak balak tu pun nak reman bagai; mmg 10 tahun bertapa pun masih aku tak paham kenapa)... Tapi saya delete sebab buat apa cakap tentang benda yang kita tak suka... Baik cakap tentang benda yang negative... Baik cakap tentang benda yang menggembirakan hati... Kannnn...

Baru2 ni saya buat felt coin purse yang kecik comel untuk letak kat salah satu booth...
Rasanya ni booth kat Sarawak kot... (haha.. bole plk lupa.. :P)

Cing... 4 sekawan....
Tak buat byk; sebab masa singkat kan... Terfikir nak buat coin purse ni utk doorgift... Best kan dapat doorgift coin purse... Handmade pulak tu...  Hhohohoho...
Nah.. Baik punyer posing...
Blue Bear Felt Coin Purse
Cookies Felt Coin Purse
Chick Felt Coin Purse (brads love tu saya nak b…

I'm Back!

Salam...

Saya dah sampai umah...
Cer teka apa saya nak buat sekarang...?

Nak reply email dan PM...
Yay!!

Jap ek korang... ^_^

Pengumuman..

Salam..
Sy otw blk dr kmpg.. Line sgt x ok, x dpt reply pm n email korang..
Malam ni sy akan reply semua email n pm..
Mana2 order yg dh byr, saya akan poskan esok..Felt msih belom smpai...
Sabtu lps dpt surat dr kastam minta invoice n bukti pembayaran.
Semua dh cik abg fax sabtu lps. Harini masih xde khabar berita...
Kol kastam tp dorg x jawab..Kpd yg dh tggu lama atau dh byr tp nk cncel order sbb dh lama sgt tggu, korang bole buat demikian..
Cuma email atau pm sy utk cancel order n bg no akaun..
Pg esok sy akan refund blk pembayaran.. sbb tkot nk urgent, tp brg ntah bila nk release..
Mmg benci.. dh la tahan brg kita yg tak bersalah pastu kita kene gi amik sendiri plk, ta, pun kita kene byr rm48.00 kalo nk dia hantar ke poslaju berdekatan.. pastu kene gi amik sendiri kat sana.. padahal awal2 lg dh byr utk brg smpai kat pintu umah..
pandai kan cari duit... Saya minta maaf sbb berlakunya masalah kelewatan kali ni... dan terima kasih krn bersabar...

Tensi....

Image
Salam...

Maaf semua, stok felt masih belom smpai...
Kalo ikot jadual patotnya sampai 8hb, tp sy anjakkan masa kpd 10hb sbb kdg2 lwt sikit...
Tp kali ni felt smpai Malaysia pada 11hb, dan masih belom deliver.

Saya dapat rasa yang kali ni kastam tahan lagi sbb nak suruh bayar cukai.. Tp seperti biasa saya tak perlu bayar cukai sebab jumlah kurang dari harga yag sepatutnya dikenakan cukai.. Ia dah berlaku sejak dua tahun lepas tapi mereka masih lg nk tahan. Mungkin sbb kain tu gulung, nampak besar dan nampak mcm mahal. Selain tu saya juga perlu bayar RM48 utk Poslaju bawak kain tu ke Pejabat Poslaju berdekatan di mana saya perlu amik sendiri...

Saya pun tak tau la macam mana nak buat supaya tak kene tahan... KAt box tu dah tulis nilai barang tapi masih nak tahan.. Saya tak tahan betul macam ni... X<

Esok saya dah kene balik kampung dan kembali semula ke sini hari Isnin.. MAcam mana nak tido malam dgn barang yang masih belom pos, sedangkan duit dah masuk akaun saya dan ada antaranya saya da…

Wordless Wednesday...

Image

Tutorial: DIY Handmade Label Ribbon

Image
Salam...

Semalam saya tak update blog sebab internet sangat perlahan...
Bukan macam siput sedut dah, dah macam dial-up...
Nk laoading 1 page pun bapak lama...
Saya update blog try guna tab, tapi saya tak sanggup... Leceh gila... Tak pasal2 karang bertukar jadi Incredible Hulk, padan muka...

Tapi alhamdulillah harini dah ok... HUhuhuhu....

Saya nak tunjuk kat korang objek yang membuat hati saya berbunga2...

Handmade ribbon label... Label ni saya buat sendiri tau (cewah, bangga konon.. Kuikuikui..)
Saya selalu ternampak crafter buat bantal bergambar, dan dorang guna transfer paper... Pastu terpikir, bole tak guna transfer paper utk buat label ribbon...? Pastu apa lagi, try and error... Tup tup jadi... Muahahahahhaaa. Seronoknya saya....
Mungkin korang dah tau kot... Tapi kepada yang tak tau tapi nak try.. Jom saya tunjukkan tutorial cara nak buat label ribbon sendiri... ^_^
Bahan-bahan... 1. Laptop yang ada Photoscape dan MS Word... Desktop pun boleh gak.. Huhuhu... 2. Printer - printer b…

Claiming my Blog...

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6592875/?claim=bdhgk8a7x9j">Follow my blog with Bloglovin</a>

Mimpi...

SAlam..

Kali ni takmo citer pasal craft..
Saya nak citer sesuatu yang menghantui fikiran saya sejak pagi tadi...

Mlm tadi saya tido sangat lewat...
Dan saya mimpi...

Saya tengah membersihkan rumah bersama Cik Abang...
Waktu tu malam...
Dan satu scene saya keluar rumah utk buang sampah atau bersihkan luar rumah...
Tengah duk asyik mengemas, tiba2 suasana berubah menjadi sunyi...
Saya tengok sekeliling dan kini saya berada dalam satu ruang  yang gelap, kosong dan tak berpenghujung.. seorang diri...
Tiba2 saya ternampak seorang lelaki...
Dia renung saya tajam dan tersengih.. Dia nampak comot dan tak betul..
Dia berjalan ke arah saya seolah2 nak serang saya (matanya makin tajam dan tersengih)
Saya panggil Cik Abang dan dengar suaranya menjawab, "Ya, abang ada sini.." tapi kelibatnya tak nampak..
Lelaki tu makin laju dan makin dekat. Saya jerit nama Cik Abang lalu terus terjaga...

Selepas saya bertenang kejap, tengok jam pukul 5.18am...
Ibu pernah kata, mimpi tu hanya mainan tido…

Bulk Order: HP Pouch

Image
Salam...

Bulk order 1 dozen felt phone pouch siap!


Phone pouch ni diperbuat dari felt (as usual); colour hitam dan corak striking... Ada 2 layer dan saya fastenkan dengan button... Customer nak jual kat kampus.. Wish you all the best.. ^_^
Wassalam..
http://asma-felt-box.com

Simple Couple Felt Pillow

Image
Salam...

Harini dah Khamis ek...
Macam baru je hari tu Jumaat... Mana perginya 7 hari saya...?
Semalam wordless Wednesday, tapi saya pi cakap byk pulak...
Ai.. Kene tunggu next Wednesday la pulak...
Harap2 ingat la n x membebel byk2 lagi...

Okay, nk tunjuk simple couple pillow yang saya siapkan hari tu...


Couple pillow ni saya guna kain flannel... Dan coraknya saya guna felt... Design as usual request from customer...
Wokep.. Harini saya nak siapkan brooch buttons yang cute ni

Nk buat 100pcs, baru je siap 60pcs... Tapi masih belom pasang brooch kat belakang tu... Harap2  malam ni bole siap...
Jom jom jom...
Wassalam...
http://asma-felt-box.com



DIY Brooch Packaging

Image
SAlam...

Ingat tak kesah consignment semalam...?
Sebenarnya saya nak citer pasal saya packing brooch untuk consignment...
Ntah macam mana bole buat karangan panjang lebar...
Adakah itu tanda2 awal proses penuaan...? TIDAK..!

Okay, sebelom saya start citer pasal sintom2 awal proses penuaan, jom kita proceed ke niat sebenar entryini ditulis..

Baru2 ni saya join satu booth kat Johor, saya letak barang2 kecik mcm brooch dan keychain..
Selama ni saya guna label sticker yang hijau tu kan...
Kali ni saja2 gantal tangan nak buat pesen lain sikit...

Saya guna MS Word je (sbb yg lain tak pandai guna la... :< ) Print out beberapa keping... Pastu guna plastik transparent biasa yang ada jual kat kedai tu... Pastu guna kertas berwarna yang kalernye pale...
Jom zoom in label ni... Saya buat sebelah terbalik, dan sebelah lagi tak terbalik... Nnati libat kedua2 belah akan jadi tak terbalik... Alamak, saya cakap belit2 la.. Tengok gambar lagi faham kot...
Lepas dah potong jadi gini....
Masukkan kert…

Consignment barang craft kat event...

Salam...

Baru-baru ni saya ada join satu event...
Tapi saya tak pi la... Share sewa dan letak barang je...

Sebenarnya letak barang kat booth another crafter ni bukan idea jualan yg baik...
Saya join byk booth crafter dan rata2nya tak balik modal...
Kalo dapat lepas duit sewa tu pun dah kira baik...
Tapi kalo dah nama crafter, ada je ruang nak jual; mesti nak join...
Laku tak laku tu belakang kira.. Hahahahha...

Jom saya share beberapa kes yg berlaku ke atas saya...
Mungkin berguna utk korang..

Kes 1: Barang tak laku....

- ini perkara biasa je... Nk buat macam mana.. Dah customer tak minat nak beli kan... Faktornya mungkin tak cantik berbanding barang lain, mahal berbanding brg lain, kedudukan yang tersorok berbanding barang lain, event tu tak ramai pengunjung atau lokasi booth tu kurang menyerlah... Ni nasib la kan...Kadang2 penjual tu dah berusaha nak jual barang kita tapi tak laku jugak...

Kes 2 : Event dah lama habis, hasil jualan lambat update...

- Ni pun perkara biasa gak ni... Dis…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k