Posts

Showing posts from July, 2013

Update polyester felt

Image
Salam... Entry ni ditulis untuk menjelaskan status felt dgn terperinci... Untuk pengetahuan semua, stok polyester felt masih belom sampai...
Kesahnya felt tersebut telah dihantar ke alamat orang lain di Kota Kinabalu dan kini dalam tahanan kastam di sana.
Saya tidak dapat berbuat apa2 mengenai barang tersebut kerana nama saya tiada dlm rekod yang berkaitan dgn parcel itu... Setelah banyak kali (iaitu berhari2) menelefon pelbagai number poslaju dan kastam tapi tak angkat2, dan pass saya ke sana ke sini, akhirnya saya berjaya menghubungi orang yang betul, dan mereka memberitahu bahawa saya tidak berhak meminta barang itu ditukar ke alamat saya. Cuma pengirim yang boleh berbuat demikian. Pengirim pula tidak dapat membuat pertukaran alamat kerana menurutnya Malaysia tidak membenarkan pertukaran alamat dibuat (tak tau la ye ke tak. Pelik jgk sbb kastam sendiri yg minta sy suruh pengirim yg tukarkan alamat).
Saya telah meminta bantuan penerima dan beliau telah menghubungi kastam kota kinab…

Appreciate Handmade

Image
Salam...

Semalam saya duk godek2 sambil menuntut ilmu di internet...
Lalu saya menemui sesuatu yang sangat menarik...


Sekumpulan manusia yang menghormati barangan handmade dan support each other...  Perkara ni jarang berlaku kat Malaysia kan...
Wassalam...

Mini Heart Felt Plush Couple Version

Image
Salam....

Huhuhu..
Tajuk tak bole blah sokmo... :P

Wokep, nak show off Mini Heart Felt Plushie Couple Version..


Mini Heart Plushie ni diperbuat dari Acrylic Felt... 100% jahitan tangan.. (acrylic felt baru restock dan semua kaler ada) (polyester felt dh byk kaler abes dan stok baru masih tersadai kat Kota Kinabalu.. -__-")



Wassalam...


Craft Supply dah restock!

Image
Salam...

Beberapa item dah restocked...
Jom tengok apakah item2 tersebut...

cekidaut!

ACRYLIC FELT... Ada 25 kaler kesemuanya...
Harga: Acrylic felt pack 25 kaler : RM30.00 Sekeping saiz 23x25cm : RM1.30
Byk ni je baru potong.. Tak larat la.. Puasa.. hahaha..
Magnet bulat bersaiz 1.2cm Harga: RM2.70/10pcs RM24.00/100pcs
Magnet 1.2cm
Loceng / Bell untuk craft (colourful_) Harga : RM2.00/10pcs
Loceng / Bell untuk craft (silver) Harga: RM1.50/10pcs
Polyester felt masih belom sampai... Pagi tadi baru dapat confirmation bahawa felt tu dah dipos ke alamat yang salah.. Itupun selepas beberapa hari kol mcm2 no tapi tak berangkat... Fax surat; email surat.. Yg jawab kol n reply surat semua pass pass kat org lain...
Akhirnya ada sorang akak kat Poslaju KLIA ni siasat dan settlekan...
Tapi polyester felt tu tak settle lagi... Nanti penerima akan poskan kembali kpd saya guna domestik pos... bayangkan naik kapal laut dari sabah ke semenanjung  agak2 sampai bila ek...
Oleh itu, polyester felt dikira out of …

Projek Ramadhan 7 :Sampul Duit Raya Handmade.. (Am I too soon.. ? )

Image
Salam....

Cepat sangat ke saya buat sampul duit raya ni?
Huhuhu.. Baru masuk puasa yg ke 13... :P

Sampul duit raya tahun ni saya buat sendiri tau....
Sampul duit raya handmade la katakan...
Tapi duit kat dalam tu takde la banyak mana sangat..
Kuikuikui....

Haaa... Ni la sampul duit raya yang saya DIY tu.. Kelakar tak... Wat simple2 je... Wat cantek2 pun bebudak tu buang je nanti... Nak duit je kan... Huhuhu...
Gigih gak nak memotong, melipat dan menggam kertas ni... Lebih-lebih lagi saya dah silap beli kertas... saya beli yg tebal punyer...
Time kat kedai tu memang nk cari yg tebal sikit je dari kertas A4 biasa, tapi tak sangka lak teramik yang tebal mcm manila kad... Hadoi, saket jari jemari beta melipat.. (fuh..fuh..- meniup jari dgn gaya sepoi2 bahasa..)

Cara nak buatnyer super duper senang wa cakap luu... Mula2 design kat MS Words pastu print sekeping... Gi anta kedai fostostat n fostostat byk2...
Time saya pi kat kedai buku pertama; dia takmo terima... Katanya tak bole fotostat a…

My New Header!

Image
Salam....

Cak!!
Terkejut tak? Terkejut tak?
Eleh, tak nak ngaku... kuikuikui....

Comel tak blog saya? Ramai2 cakap: COMEL!!
Ala, jangan la.. Malu ai... X>

Saya tukar kaler sikit dan tukar header baru... Header tu saya Encik Google yang bagi, dia jumpa kat mygraphics.com
Layout masih sama, cuma ada sikit susun atur je...
Ni kejap je ni... 2 3 bulan lagi tukar lagi.. Hohoho...

Semalam saya tak buat pun projek Ramadhan...
Saya buat projek lain... Takleh cakap lagi, belom sampai masa... Huhuhu...

Sebok godek2 utk projek tu tetibe terjumpa satu quote yang sangat menarik...

Huhuhu... Teringat kat ibu saya... Ibu saya pandai menjahit.. Tapi dia tak amik upah sebab dia ni teliti sangat time menjahit... Dia menikmati setiap detik bersama kain dan mesin jahit... Jadi progressnya tak laju...
Dari kecik lagi, kami biasa pi beli kain utk baju raya pada minggu terakhir Ramadhan.. Time tu baru ibu start menjahit baju kami... Bila saya dah masuk U, saya terperanjat bila dapat tau sebelom masuk bul…

Projek Ramadhan 6: Felt Coin Purse bercorak Owl

Image
Salam...

Projek Ramadhan 6 ialah: Handmade Felt Coin Purse bercorak Owl

Tada!
Apesal asyik theme burung hantu je ni.. Ntah la... Tgh mood burung hantu kot... Huhuhuhu...
Cer tengok, ada 2 burung hantu yang takde kaki...  Dah siap baru perasan lupa jahit kakinya.. Wooowooo...  Tu la.. Kuat mengelamun....T__T
Dan burung hantu yang pink tu macam terang sangat je kan... Konon2 nak tgk kombinasi kaler pelik, last2 tak menjadi... Takpe la.. Pakai sendiri utk raya nanti... Huhuhu...
Wokep...  Nak buat barang apa lagi utk theme burung hantu...? Ermm....
Wassalam...

my website: http://asma-felt-box.com craft supply: http://asma-felt-box-catalog.blogspot.com/




Polkadot Ribbons

Image
Salam...

Ribbon baru dah sampai...
Yay!!!

Kali ni saya amikribbons polkadot

Ribbon Polkadot jenis Grossgrain size 1cm Ada 5 warna riben iaitu merah, purple, kuning, biru dan koko..
Ni la keje saya lepas sahur... Potong dan packing-packing ribbons... HUhuhuhu... 
MAcam dah lama dah tak packing barang siap2... Seingat saya last sekali buat macam ni time ada kedai dan booth dulu... What a memory... :')
Bila dah packing jadi macam ni... Macam sikit je kan... Tak sama macam ilusi gambar pertama tadi.. Kuikuikui....
Harga ribbons ni murah sikit:
Ribbons polkadot Grossgrain Size 1cm
Harga :  RM1.20 semeter (bole pilih kaler) atau RM5.00 per pack (1meter 1 kaler. Ada 5 kaler ribbons)
Ribbons ni saya dah update kat katalog dan juga kat shopping cart. Berminat, sila isi borang kat sebelah kanan ni atau terus shopping kat asma-felt-box.com
Wassalam...

Projek Ramadhan 5 : Handmade Felt Owl Keychain (big version)

Image
Salam...

Projek Ramadhan 5 ialah Felt Owl Keychain versi besar...
Sama design macam semalam cuma besar sket...
Huhuhu...

Besar tak saya...?
Buat tiga biji je...
Saya guna polyester felt dan mata tu guna button hitam 11mm.. Mata gedik-gedik yang besar takde... Erm.. Maybe patot cari kot.. Huhuhu...
Wokep... Next projek nak buat ape plk ek...?
Wassalam...
craft supply: http://asma-felt-box.com handmade:http://borong-craft-corner.blogspot.com/


Projek Ramadhan 4:

Image
Salam...
Projek Ramadhan 4: Handmade Felt Owl Keychain...
 Buat 6 biji je... Alaaaa... Apesal slow sgt production ni.. Lapar gamaknyer.. Kuikuikui....
Kecik je ni... Ok la nak gantung kat pencil case dan beg kan... HUhuhu.... Belom pasang keychain lagi...
Semalam takde entry tentang Projek Ramadhan gara-gara takde mood nak craft..
Semalam mood godek2 resepi... Memandangkan saya ni tak pandai masak, memang sesuai sangat la godek resepi (godek je..? Masaknyer tidak pun.. HUhuhu..)
Tapi semalam saya buat jugak 1 resepi puding caramel... Ada byk versi kan, saya pilih je satu... Pastu buat homemade Crabby Patty (Crabby Patty la sangat..).. Homemade daging burger... Rasa dah ok, tapi tak berapa lekat. Bila balik tu dia pecah pulak.. Maybe terlebih minyak kot... :(

Saya tak suka memasak... Tapi bila menjadi, rasa seronok la pulak... Nak cari lagi resepi kukus2... Kukus senang sikit.. Sihat pulak tu.. (padahal takde oven..) HUhuhu..
K la... Nak buat Projek Ramadhan No. 5 pulak.. Nak buat ape …

Projek 3 Ramadhan: Handmade Felt Heart Car Charm lagi...

Image
Salam...

Projek 3 Ramadhan ialah: Handmade Felt Heart Car Charm lagi..



Design sama macam semalam... Alang2 dah potong 2biji... Lajakkan je la jadi 7 biji... Huhuhuhu...
Harini masa berjalan dengan perlahan... Bagus jugak... Banyak keje dapat buat...
Sambil jahit, sambil update katalog handmade..  Baru masuk sikit... Katalog tu khas utk bulk order yang nak beli banyak untuk jual balik atau nak dijadikan doorgift, cenderamata untuk majlis  atau event...
Craft supply bole tgk kat  sini:  http://asma-felt-box-catalog.blogspot.com/ Dan handmade bole tgk kat sini: http://borong-craft-corner.blogspot.com/
Wokep.. Jumpa  lagi esok...
Wassalam...



Projek 2 Ramadhan: Rear Mirror Car Charm Felt Heart Sayang Papa

Image
Salam...

Projek 2 Ramadhan ialah: Rear Mirror Car Charm Felt Heart Sayang Papa


Lebih kurang sama macam semalam kan... Saya dah siap potong utk buat 3 pcs tau last2 siap 1 je... Aiyoooo.. Apa ini orang...?
Takpe, esok sambung buat lagi 2pcs...
K, nak tido dulu...
Nite2.. ^_^
Wassalam....

August Birthday Present Giveaway...

Image
Salam...

August Birthday  Present akan bermula harini...
Sebelom tu nak announce pemenang bagi July punyer  GA...

Berikut ialah senarai nama peserta:
1.Haniza
2.Rosanira
3.Ayida
4.Azlin
5.Azri
6.Azwa
7.Aini
8.Rashida
9.Fathihah

Dan pemenangnya ialah:

Peserta No 2 iaitu: Cik Rosanira
Pemenangnya bakal menerima small felt heart plushie ni:
Tahniah kpd Cik Rosanira dan nantikan hadiahnya ya.. >_< Yippi! Yippi!
Wokep...
August Birthday  Present Giveaway dah bermula hari ini... Di mana Asma Felt Box nak bagi hadiah hari jadi buat insan tersayang korang...  Hadiahnya cuma small gift handmade dari felt
Nak try your luck? Klik SINI
All da best!!
Okay, nak buat projek 2 Ramadhan pulak... Nak buat aper ek...
Wassalam....





Projek 1 Ramadhan: Small Felt Heart Plushie with Buttons

Image
Salam....

Walaupun entry ni dah lewat malam, tapi masih bole lagi kan...
Sama macam tahun lepas, saya nak buat projek craft sempena Ramadhan...
Bulk order pun kurang la sikit...
Bulan Ramadhan ni nak relax2 je... Huhuhu...

Projek 1 Ramadhan ialah: Felt Heart Plushie dengan corak butang-butang...


Small Plushie ni diperbuat dari acrylic felt dan disumbat dengan fiber lembut... Sebenarnya ingat nak buat 3 biji, tapi siang tadi tak berapa produktif (sbb lapar kot.. Hahahah)  Esok nak try buat banyak2 sikit craft handmade ni... Chaiyuk! Chaiyuk!
Ini akan jadi hadiah July GA yang akan diumumkan esok...
K la.. Nk tido dah...
Nite korang... ^_^

Butang Craft Baru!

Image
Salam...

(Wordless Wednesday...? Ah, tak berkesan utk Si Bebel.. kuikuikui....)

Selamat Datang Ramadhan...
Selamat Berpuasa utk korang semua...
Harap di bulan yang berkat ni kita dapat beramal lebih baik berbanding bulan2 yang sebelomnya...
Dan kalo nak berhijrah, hari ni adalah hari terbaek utk mulakan..
Sebab syaitan dah kene kurung... Tinggal nafsu je duk guling2 dalam hati...

Saya pun nak berhijrah jugak tau..
Semoga berjaya... Amin....

Penyertaan GA July Birthday Present dah ditutup...
Penyertaan tak ramai, tapi ok la... Saya pun bukan popular mana pun.. Kikiki....

Terharu tau....
Baca ucapan, baca reason korang sayang dia... Ada tu sampai bergenang gak air mata ni...
Pergh....
Kalo hati dah sayang, kita tulis simple2 pun tapi menikam kalbu...
Cayalah!

Nnti saya announce pemenangnya.... (Erm.. hadiah pun belom buat lagi.. Harini buat.. Huhuhu..)

Okay...
Haa.. Kan dah cakap...
Confirm tak bole buat Wordless Wednesday punyer..
Bebel kuat sangat... Hahaha...

Okay, ada butang-butang …

I'm back!

Image
Salam...

Sekarang Asma-Felt-Box dah berjaya pos barang setiap hari...
Yippi~ Yippi~
Walaupun pos waktu petang, tapi at least tiap2 hari barang keluar...
Jadi, sape2 yang bayar harini, In Shaa Allah esok bole pos (kecuali barang handmade..)

Betul la.. Kehidupan saya lebih organized sejak kawen...
Ajaib sungguh.... ^_^

Wooo.. Semalam seharian saya buat akaun..
Start January tahun ni...
Hadoi... Penat2...

Sebenarnya takde la penat mana pun... But I'm not really good at number, jadi take time sgt nak siapkan...
Akhirnya siap pun... Alhamdulillah...
Jadi, tunggu bulan 12 pulak kot continue wat akaun...
Bole camtu..? Kui kui kui...

Saya dah siapkan bulk order utk simple brooch...
Felt brooch bentuk rasaksa mata gedik-gedik aka cute monster
Amboi.. Panjangnya nama...
Hahahaha...

otak! otak! otak!
kami nak otak! otak! otak!
Makan otak hape...? Mulut pun takde.... Kikikiki...
Owh, ada butang baru sampai... Esok saya update ek...
Wassalam...
http://asma-felt-box.com


Craft Supply...

Image
Salam...

Harini saya akan pegi jalan2 sampai hari Ahad... (harap2 bole kurus la lepas jalan2 tu)...
Oleh itu saya nak senaraikan semua craft supply yg ada kat Asma Felt Box buat tatapan korang selama beberapa hari ni...


POLYESTER FELT
Sila pilih kaler anda.... RM1.10 sekeping
POLYESTER FELT LUNA KALER PACK
RM1.30 per pek
Set Polyester Felt Kaler Luna Ada 12 pcs 1 kaler 1 keping SAiz 23x25cm
Kaler: seperti dalam gambar
SEA CREATURE BUTTONS  Sea Creature Buttons Pack: Ada 15biji butang seperti di atas. 1 bentuk 1 biji. Mixed kaler (kaler tak bole pilih sebab terhad.. Maaf..) RM7.00/pack

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k