Posts

Showing posts from September, 2013

Bantal Felt : Wedding Gift Handmade Pillow

Image
Salam....

Selamat pagi Isnin...
Hari bertuah utk memulakan kerja selepas 2 hari bercuti (atau 1 hari bercuti bagi kebanyakan orang)..
Ahad pun saya dianggap bercuti sebab tak perlu packing barang untuk pos...
Tapi Isnin ni banyak keja la... Muahahahhahahhaha...

Jom tengok Felt Pillow lagi


Bantal felt untuk hadiah perkahwinan Ini yang customer tempah ek..  Saya takde buat yang ready made... Kalo nak, kene tempah dulu tau... Huhuhu....
Okay la... Esok syaa nak pos barang untuk consignment kat sekolah... Jadi harini kene pulun giler... Sape nak pulun nagn saya? Jom!
Wassalam...

Minat Felt Craft.. Tapi Tak Tau nak Start dari Mana?

Image
Salam...

Ini adalah salah satu soalan yang sering ditanya oleh mereka yang mula-mula nak berkraf.
Tak tau nak start dari mana...?
Okey,harini saya berkesempatan menulis entry ni...
Saya share setakat yang saya tau je la ya...

Proses Menghasilkan Felt Craft for Newbies

1. Tau jahitan asas - asas untuk felt craft cuma dua jenis jahitan iaitu jelujur dan insang pari. Asalkan korang tau dua jenis jahitan ni dah cukup.

2. Ada bahan - bahan2 felt craft cuma kain felt je. Bahan lain seperti keychain, hp straps, brooch dan sebagainya juga perlu bergantung kepada produk yang ingin anda hasilkan. Nak mudah beli je starter pack dari saya ni..
Harganya cuma RM35 termasuk pos (semenanjung). Dalam ni semua bahan2 asas dah lengkap untuk korang buat projek. Buku template juga disediakan untuk guide korang buat template sendiri.

Atau kalo tak yakin, bole beli bajet pack ni berharga RM16.00 termasuk pos.
Kuantiti lebih kecik untuk korang yang nak cuba-cuba je dulu. (cewah, sempat pulak promote..)

3. Bay…

Wordless wednesday...

Image

Re-branding..?

Salam..Saya dah lama pikir nak re-branding..
Cuma saya tak tau nak nama apa...Rasa nk rebranding ni start time saya niaga kat Midtown Esplanade lagi..
Time saya edar flyers, ramai yang terkejut beberapa saat pastu gelak seraya berkata, "laa. Sy igtkan jual ubat athma.. "
Bagi saya itu tak kelakar...Kemudian ada lagI beberapa orang dewasa (peniaga jugak) yang komen tentang nama brand saya terlalu panjang dan susah nak sebut...
Asma felt box.. susah ke...?Dan bila saya participate dalam beberapa kursus dan seminar usahawan, ada sesi pembentangan perniagaan seperti bajet, nama, packaging, produk, advertising dan sebagainya... time saya bentangkan jenama saya, speaker tu komen bahawa Asmafeltbox ialah nama yang berunsur negatif, terlalu panjang dan susah nak sebut. Dia sarankan saya tukar kpd AFB (singkatan asma felt box)...
What..?
Macam sangat tidak memberi apa2 erti je nama AFB tu...Susah ke nak sebut asma felt box..
louis vuitton senang tak nak sebut? Sebab fu rata2 sebut LV…

Button Sea Creature: 50sen

Image
Salam...

Butang Hidupan Laut...

Button Ball Button Siput BUtton Turtle Button Coconut Tree Button Fish

Button Boat Button Shell Button Seahorse Button Crab Button Dolphin

Button Umbrella Button Lobster Button Starfish Button Squid Button Seal

Ada promotion Harga 50sen sebiji. Bentuk boleh pilih. Warna diberi secara rawak.
Berminat, sila isi borang di sebelah. Atau Direct Checkout di http://asma-felt-box.com

Bear Buttons for Craft

Image
Salam...

Butang Beruang Restocked!

Bear Buttons 11x22mm RM1.50/10pcs Mixed Colour
Berminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com

Round Buttons 11mm

Image
Salam...

Butang BUlat 11mm 4 lubang


Round Buttons 4 Holes 11mm RM1.00/10pcs Mixed Colours
Berminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com

Round Buttons 4 Holes 9mm (Restocked!)

Image
Salam...

Butang Bulat 4 lubang 9mm



Round Buttons 4 Holes 9mm RM1.80/20pcs Mixed Kaler...
Berminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com

Round Button 4 Holes 15mm

Image
Salam...
Butang Bulat 4 Lubang 15mm

Round Buttons 4 holes 15mm RM1.50/10pcs Mixed Colour
Berminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com



Button Apple Restocked!!

Image
Salam...

Butang Epal 

Apple Buttons 9mm RM1.50/10pcs Mixed Colours
Berminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com



Butterfly Buttions (New!)

Image
Salam..

Butang Rama-Rama
Ada 10 warna semuanya...



Butterfly Buttons  RM1.50/10pcs Mixed Colour
Berminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com




Flower Buttons 11mm (more colours)

Image
Salam...
Button Bunga 11mm... Dengan penambahan warna jugak..

Flower Buttons 11mm RM1.50/10pcs Mixed colour
BErminat, sila isi borang di sebelah.. Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com


Round Buttons 9mm (more colours)

Image
Salam...

Butang Bulat 9mm pun dah restocked!
Juga dengan lebih warna... :>



Round Buttons 2 holes 9mm RM1.80/20pcs Mixed colour
Berminat, sila isi borang di sebelah Atau direct checkout di http://asma-felt-box.com

Flower Buttons 14mm (more colours)

Image
Salam....

Nak marathon harini... Bersedia ya....

Butang Bunga 14mm kini muncul dengan lebih banyak warna



Flower Buttons 14mm RM1.50/10pcs Mixed kaler
BErminat sila isi borang kat sebelah  Atau direct check out di http://asma-felt-box.com



Mini Felt Pack

Image
Salam...

Ingat tak kat Mini Felt Pack ni...

Dah lama hilang, kini muncul kembali...
Mini felt Pack ni ialah polyester felt (tebal 1.2mm) bersaiz 11.5x12.5cm. Setiap pack mengandungi 30 warna (sekeping utk 1 warna) Warna2nya sama dgn yg kat bawah ni,..

Nal order, bole terus is borang kat sebelah ni.. Atau direct order kat asma-felt-box.com
Wassalam...


Butterfly Buttons

Image
Salam...

Sori, lama menyepi...
Saya baru balik dari kampung...
Sedih sikit.. Time otw blk kampung tu ayah saya kene strok...
Masuk hospital kejap, sebelah kanan badan paralyzed.. Keesokan harinya dah ok...
Alhamdulillah...
Harap2 lepas ni ayah tak kena dah..
Takmo tengok ayah dalam keadaan tu.. Takmo! Takmo!

Apapun perkara paling best sekali time balik kampung ialah main dengan anak buah..
Anak buah tu pun baby lagi.. So saya je la main dgn dia, dia tak main pun ngn saya...
Nanti dha besar sikit bole berbual2.. Besntnya!!
Harap2 dapat anak sendiri dalam waktu terdekat ni...
Amin....

K la...
Sebelom melalut meh saya tunjuk buttons yang baru sampai haritu...

BUTTON BUTTERFLY Cantek tak? Cantek tak? Hahahah... Suke giler tengok button ni...
Butang rama-rama ni saiznya 15x18mm Mixed colour 1 pek ada 10pcs (mixed colour) Harga cuma RM1.70/pack
Selain tu ada beberapa butang yang dah restock... Tapi kali ni kalernya lebih banyak berbanding yang sebelomnya...
ROUND BUTTON 9mm Sebelom ni butang bu…

Felt Kit Starter Pack in BULK!

Image
Salam...

Berita baik untuk orang Kuantan yang nak beli Felt Kit Starter Pack...
Kini korang boleh dapatkan starter pack ni terus kat kedai...
Kalo rasa macam nak pegi sekarang pun bole jugak..
So tak perlu nak tunggu sehari Encik Posmen kacak hantar barang ni...
Terlalu excited kan sampai tak sanggup nak tunggu.. Kuikuikui....

Ni la Starter Pack versi Excited Saya re-pack semula memandangkan display dalam kedai, kastemer mesti nak tau barang apa yg ada kat dalam kan.. Kalo beli online, bole baca detail satu2... Siap bole tanya lagi sampai 30 coversations selama beberapa hari baru decide nak beli...
Ok tak packing macam ni? Simple2 je tapi put lots of efford jgk la nak pikir sampai dapat jadi macam ni... Packing item satu2 pun agak memakan masa jugak.. Tapi hasilnya berbaloi-baloi.. >_<

Setiap Starter Pack akan didatangkan dengan Template Book ni... Dalam buku ada gambarajah jahitan asas dalam felt craft dan beberapa template asas yang korang boleh guna. Sangat best untuk beginne…

Bulk Order in Progress...

Image
Salam...

Wow.. Beberapa hari ni rasa lemau-lemau je la...
Hujan, mendung... Nyaman je.. Huuuuu...
Kan best kalo hari2 camni...

Tapi tak best la time keluar nak pos barang...
Dan tak best jgk sbb buat keje slow je.. Nyaman la katakan.. Hahaha..

Mood amik gambar dah kembali, maka inilah work in progress...

Keychain onigiri in progress
Keychain Owl in progress..
Ini ialah URGENT BULK ORDER yang saya siapkan dalam keadaan yang amat tergesa2... Ada lagi yang lain tapi tak sempat dah nak amik gambar... Paling tak best hasil akhirnya pun tak sempat snap.. Siap je, packing2 terus pos...
Erm.. tak best... :(
Mungkin patot ada cctv kot... Auto capture tiap kali barang siap je, automatic snap takyah suruh2 (ada ke macam tu...? Haha..)
Waaahhh... Time tai entry ni saya dh 4 kali menguap.. Apa la.. Baru pukul berapa; entry pendek je pun... Nyaman sunggoh.. Erm... -__-zzz
Eh, ok bye...
Wassalam...

Couple Pillow

Image
Salam...

Selamat Hari Jumaat... :>
Couple pillow lagi.... Kali ni nak corak domo-kun...


Couple Pillow bercoral Domo-kun... Berminat nak order, bole isi borang ya...
Craft Supplies bole tgk kat sini: http://asma-felt-box-catalog.blogspot.com/ Handmade order yg sebelom2 ni bole tgk kat FB: https://www.facebook.com/asmafeltbox
Wassalam...

Kos Pos Daftar ke Luar Negara

Image
Salam...

Sape2 yang baca FB saya mesti dah tau...
Siang tadi saya buat teka teki..
Teka berapa kos pos daftar keychain kecik ni ke France dengan menggunakan Pos Daftar.

Ini la keychain yang dimaksudkan itu...
Sebelom ni saya pos keychain ni sebiji ke US, UK, France dan Canada menggunakan Pos Daftar dengan kos RM6.90
Pada June 2013, Pos MAlaysia Berhad dah revised harga pos dan buat harga baru.. Saya tau la mestu naik harga punya... Tapi sejak kawen saya dah tak aktif promote untuk pasaran luar; jadi tak amik port la harga terkini Pos Daftar.
Sebelom pos ni saya dah check kalo envelope kecik harganya dalam belas2 camtu la... JAdi seperti biasa saya masukkan dalam envelope kecik...
Siang tadi saya pegi pos dan bajet mungkin naik ke RM10 atau RM12 camtu... Sekali kene RM25.00 utk pos sebiji keychain ni... Gila... Keychain ni pun RM5.00 je... Hahahaha...
Katanya pos barang atau envelope kembung dia kira sebagai Small Packet... Kesiannya aku... Baru ingat nak aktif balik jual ke luar, namp…

Video tutorial jahitan lilit ubi

Image
Salam... Video tutorialjahitan lilit ubi dah siap edit..
Tengok kat sini ea...


Ada 2 jahitan lagi iaitu jahitan kia dan insang pari...
Huhuhu... walaupun video cuma seminit tapi jenuh gak nk mengedit ek... Semoga video ini memberi manfaat... Wassalam...

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k