Posts

Showing posts from November, 2013

Ribbon Apple

Image
Salam...

Ribbon Apple dah restocked!


Ribbon Grossgrain Corak Apple Tebal 9mm Harga: RM1.50/semeter RM6.00/ 5meter RM10/10meter
Nak order, sila isi borang kat sebelah.. Atau order kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...

ENDS RIBBON CRIMP

Image
Salam....

Yay!
Akhirnya sampai pun..
Dah lama sangat benda ni...

ENDS RIBBONS CRIMP

Sebenarnya saya pun tak pasti nama dia siapa.. Ia digunakan utk kepit kat hujung ribbon Jadi tak perlu lah jahit lagi pasni... Wah, sangat-sangat memudahkan kerja... Weeeeee,....
END CRIMP RIBBON Saiz 10mm (guna untuk ribbon berketebalan 9mm) Saya pun cuma jual ribbonsaiz tu, jadi elok la saya ada crimp saiz ni je... Huhuhu
Harga RM1.50/10pcs RM13.00/100pcs Saiz 10mm Kaler silver berkilat-kilat
Nak order, isi je borang kat sebelah kanan ni ya...
Wassalam...

Felt Craft Tutorial: Simple Felt HAir Clips

Image
Salam...

Hai semua...
Seronok tak cuti?
Dalam cuti-cuti ni jom kita relax-relax sambil buat felt craft..

Harini saya nak share satu projek yang tersangat simple..
Sesuai la untuk budak-budak sekolah and beginner...
TUTORIAL: SIMPLE FELT HAIR CLIP atau dalam bahasa Melayunya SEPIT RAMBUT FELT VERSI SENANG SANGAT-SANGAT

Bahan-bahannya ialah: Felt sekeping (saya guna polyester felt) Sepit rambut sepasang Butang comel : Saya guna butang bapak besar, butang bunga dan butang bulat kecik Benang dan jarum serta gunting
CARA-CARA

Mula-mula tekap bentuk sepit rambut Pastu potong besar sikit dari saiz sepit rambut tu... Potong 4 keping macam ni:
Mula-mula nak buat bahagian atas dulu: Amik sekeping felt tu dan jahit butang bapak besar kat bahagian hujung yang lebih besar
Pastu jahit pula butang bunga kat atas dia
Pastu jahit pula butang bulat kat atas bunga tadi... Siap bahagian atas...
Sekarang nak buat bahagian bawah pulak...
Amik sekeping yang lain dan buat garis camni dan potong ikot garisan tu.…

My Business Card with Calendar

Image
Salam...

Yippi! Yippi!!
Business card baru dah sampai... Yippi!


Mulai harini, call card ni akan saya masukkan sekali dalam paket korang yang beli mana-mana produk dari asma-felt-box. Sebenarnya saya nak start bagi bisnes kad ni semalam, tapi baru sampai petang semalam selepas pos barang... Jadi tak sempat la... :(
Takpe-takpe, ada banyak lagi ni... Saya order seribu keping.. Ntah bila nak abes...  Hohohoho Tu la.. Tamak sangat sape suruh... :P
Belakang dia ada kalendar 2014. Bole la korang guna ketika kecemasan (kecemasan apa pulak tu..?)
Saya beli kad ni online je.. Senang sikit, takyah keluar umah dah... Tiba-tiba encik posmen serah kat pintu rumah.. Heaven betul kan zaman sekarang... Sebenarnya saya nak promote seller ni... Tapi kan... Camne ek nak cakap..?
Servisnya sangat laju.. Saya order je terus reply, terus buat design, terus tukar sikit2 mana2 yang saya tak puas hati... Dah la tu, mesra, beradab (payah nak cari orang beradab sekarang ni..), memberi layanan baik; pendek kata s…

WOOD BUTTONS

Image
Salam..

Wood Buttons dan restocked!!
Lama betul tak tengok buttons ni kan...

Wood Buttons
Ada 5 bentuk wood buttons Butang beruang, butang harimau, butang rama-rama, butang siput dan butang ladybug
Harga: RM1.50/10pcs 1 pek ada 10pcs corak seperti gambar di atas..

Saya paling suka  button snail tu sebab dia senyum kat saya.. Harimau tu senyum gak; tapi tak kiyut.. Wakakaka...
Nak beli, boleh isi borang ya... Atau order terus kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...

Monday Motivation

Image
Salam...


Jom keje kuat!
Yeah!
If you can't se a more profitable way to do something, you're not looking

Button Mickey Mouse

Image
Salam...

Butang baru yang kiut miut comel loteh sangat-sangat...
Rasa nak gigit-gigit je ni... Kuikuikui...

BUTANG KEPALA MICKEY MOUSE
Comel tak button mickey mouse ni..? Butang ni diperbuat dari plastik Saiz 13.5cm
Harga: RM1.50/10pcs Mixed kaler..
Erm... Tak tahannya saya tengok... >_<

Nak order, isi borang ya... Atau terus order kat http://asma-felt-box.com
Wassalam..

Bear Face Buttons

Image
Salam...

Belom abes lagi barang baru ni...
Butang pulak...

BUTANG KEPALA BERUANG
Butang bear ni diperbuat dari plastik.. Warnanya cantek sangat... Geram tengok.. Hohhoho..
Saiznya 13mm Harga: RM1.70/10pcs Mixed kaler
Cantek kan? Cantek kan butang muka bear ni... A'ah kan.. Nama Butang Muka Bear lebih comel berbanding Butang Kepala Bear...

BErminat nak order? Isi je borang kat sebelah ni... Ataupun terus order kat : http://asma-felt-box.com
Wassalam...

BRADS HITAM BERKUALITI

Image
Salam...

Kali ni brads pulak sampai..
Yippi!!!

Ingat tak brads murah yang korang beli dari saya?
Harganya RM1.20/10pcs kan..
Tapi brads tu lembut  sangat, kasar dan kadang2 tak bulat betul...
PAstu time tekan-tekan tu, tetibe dia bengkok...
Grr,, Geramnyer..!!

Kali ni dah insaf, taknak pakai yang tu dah...
Nak pakai yang berkualiti punya...
Jeng jeng jeng!!

BRADS HITAM 5MM BERKUALITI TINGGI
Memang brads ni berkualiti; takleh nak cakap apa dah... Time mula-mula pakai brads dulu, saya guna yang ni la.. Dan sekarang saya bertegas nak setia dengan dia.. <3
Harga brads hitam 5mm ni Rm1.50/10pcs Kalo 100pcs RM13.00
Bukan tu saja, ada lagi sorang kawan dia masuk sekali.. Memperkenalkan kawan baru kita..
BRADS HITAM 8MM BERKUALITI TINGGI
Brads ni pun berkualiti tinggi... Cuma saiznya 8mm... Besar la.. Bole la guna nak buat masa plushie yang besar sikit.. YIPPI!!
Harga brads hitam 8mm ni RM2.00/10pcs 100pcs RM18.00
Jom tengok perbezaan saiz mereka...

Haaa... Sebelah kiri tu brads 8mm Sebelah ka…

FELT LADYBUG

Image
Salam...

Jangan jeles ok.. kuikuikui...

FELT LADYBUG EMBELLISHMENT
MEmang dah lama sangat geram tengok minah-minah seksi ni.. Akhirnya terbeli jugak... Muahaha...

Ladybug ni diperbuat dari felt keras yang tebal Saiz 25cm Kaler merah je ada..
Harga : 60sebiji. 10biji RM5.00
Berminat, bole isi borang ya... Atau order terus kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...

FLOWER EMBELLISHMENT

Image
Salam...

POLKADOT FLOWER EMBELLISHMENT


Tampalan Bentuk Bunga Polkadot ni bukan diperbuat dari felt.. Saya tak pasti material dia... Dia macam plastik campur kain... Lembut tapi bukan felt.. Ntah la.. tak berani cakap... Tapi saya berani cakap yang bunga-bunga ni cantek sangat... Hihihi...
Saiz: 2.8cm Harga RM1.70/10pcs RM15.00/100pcs Mixed kaler

Berminat, boleh isi borang kat sebelah ni... Atau direct order kat: http://asma-felt-box.com
Wassalam...

FELT BUTTERFLY EMBELLISHMENT

Image
Salam...

Selain felt flower embellishment, ada juga FELT BUTTERFLY EMBELLISHMENT
Yippi!!

Tampalan Felt Bentuk Rama-Rama Saiz 2.2cm RM1.50/10pcs RM13.00/100pcs Mixed kaler

Pasni bole la kita tampal rama-rama kecik kat bantal, pencil case, hair clips dan macam-macam lagi. Nak meriah, boleh tambah buttons, diamonds atau peral kat atas dia... Best kan? Best kan?
Kalo nak beli, isi je borang kat sebelah ni.. Atau order terus kat : http://asma-felt-box.com
Wassalam...

FLOWER FELT EMBELLISHMENT

Image
Salam...

Barang baru lagi..
.
FLOWER FELT EMBELLISHMENT 


Tampalan Felt Bentuk Bunga 5 kelopak Saiznya 2cm Harga: RM1.50/10pcs RM13/100pcs Mixed kaler

Flower felt embellishment ni adalah satu alternatif untuk crafter yang malas potong bunga kecik2 (macam saya)... Atau rajin nak potong bunga; tapi selalu je tak simetri (macam saya jugak). Jadi nak senang dan menjimat masa; boleh guna bunga ni... Bentuk pun sama.. Saiz pun sama... Senang kerja...
Nak order isi borang ya... Ataupun boleh terus order kat : http://asma-felt-box.com
Wassalam...


PLASTIK BERPELEKAT 6x15cm

Image
Salam...

Ada satu lagi plastik kecik sikit.

Plastic Self-Adhesive 6x15cm


Plasti berpelekat saiz 6x15cm Harga RM4.00/100pcs

Plastik ni saya guna untuk packing brooch atau hp straps yang kecik2... Jimat sikit.. Hohoho...
Sape nk beli, isi je borang kat sebelah ni ya... Atau beli terus kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...


PLASTIK BERPELEKAT 7x11cm

Image
Salam...

Yang ni bukan craft supply baru; cuma baru restock...

PLASTIC SELF ADHESIVE 7x11cm


Plastik berpelekat sendiri  Saiz : 7x11cm Harga : RM5.00/100pcs

Plastik ni biasanya saya guna untuk packing keychain, hp straps dan brooch yang dah siap...
Berminat, isi borang kat sebelah ni ya.. Atau boleh terus beli kat: http://asma-felt-box.com
Wassalam...

BALL CHAIN 9.5cm

Image
Salam...

Sori, terbantut nak buat post craft material yang baru masuk..
Okey2, jangan buang masa..

Next craft supply ialah : BALL CHAIN 9.5cm



Ball chain ni digunakan untuk buat keychain jugak... Tapi kene guna eyelet la baru best... 
Panjangnya 9.5cm Harga: RM2.00/10pcs RM18.00/100pcs...

Seronok tak? Saya yang seronok.. Sebab ada macam-macam idea nak buat ni... MUaahahahaha....
Tapi kene siapkan doorgift kawen adik dulu baru bole buat projek suka suki...  T__T
Berminat, sila isi borang kat sebelah atau terus order kat http://asma-felt-box.com
Wokep.. Stay tuned.. Ada lagi barang baru lain tau...
Wassalam...






Monday Motivation

Image
Salam...

T__T Stairs pun stairs la..
All the Best semua! There is no elevator to success. You have to take the stairs

Split Ring 1.6cm

Image
Salam...

Split ring baru dah masuk...
Sila baca detail description ya..

Split ring ni diameternya 1.6cm
Harga: RM1.50/10pcs RM13.00/100pcs...
SAya harap korang faham saiznya sebelom order... Kalo nak bayangkan saiznya boleh guna pembaris dan imagine kalo dia berbentuk bulat...
BErminat, sila isi borang di sebelah.. ATau order terus kat http://asma-felt-box.com
Wassalam

SET BENANG CROSS STITCH

Image
Salam...

Ada banyak barang baru yang baru sampai...
Antaranya ialah set benang sulam ni atau ramai panggil benang cross stitch


Set benang cross stotch ni mengandungi 12 warna Setiap warna ada 1pc
Ramai yang tanya ada benang khas tak untuk buat felt craft ni? Ssecara jujurnya saya sendiri pun tak pasti. Yang pasti saya sangat suka guna benang ni dalam felt craft. Tapi harganya lebih mahal berbanding benang biasa; jadi saya decide guna benang biasa je.. Sapa2 yang nk try benang ni dipersilakan...

Harga set benang cross stitch ni ialah RM9.00/12 kaler Saya jual by set je ya.. Takde loose Dan 12 kaler ni je yang available buat masa ni...
BErminat, sila isin borang kat sebelah kanan ni.. Atau terus beli kathttp://asma-felt-box.com
Wassalam...


Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k