Posts

Showing posts from March, 2014

FELT LEMBUT BESAR

Image
Salam..

Sabtu dan Ahad lepas saya rajin tau...
Tapi malangnya ia menjadikan saya kembali nocturnal...
Waaaaaa.. T__T
Camana ni....?

Sabtu dan Ahad lepas, selain berjalan-jalan bersama suami tercinta, saya menghabiskan masa memotong acrylic felt.

Ini la antara felt yang berjaya dipotong... Yang ni saiz 46x50cm... RM4.50/pc
Sebenarnya bukan part potong yang rajin... Tapi part susun-susun dan amik gambar yang rajin... Hohoho....
Posing kot depan pulak Comel kan gambar ni... Beri tepukan kepada diri sendiri... *clap! clap! clap!*
Selesai potong, letak kat tepi dulu sebab malas nak lipat sekali lagi... Cam biasa la.. Saya takleh buat keje yang sama lama2.. Cepat boring...
Dah tinggal sikit dah felt... Jap lagi nak order yang baru...
Selepas golek2 dan main game, tetibe rajin kembali menerpa... Lalu saya pun lipat la felt yang dipotong tadi.. Sehingga menjadi sebuah tower.. Bangga punya pasal saya menamakannya FELT TOWER (nama pun tak kreatif langsung.. Huhu..)
Ni la FELT TOWER.. Memang seng…

HAPPY RIBBONS PACK!!!

Image
Salam...

Ada 2 ribbon baru dah sampai...
Dan saya paketkan 5 ribbon dalam 1 paket...

HAPPY RIBBON PACK namanya... Sebab hepi je tengok.. Hohoho...
HAPPY RIBBON PACK 5 corak; 1 meter setiap corak saiz 9mm
Harga: RM6.00/pek
Kalo nak beli satu-satu pun bole.
Ada 5 corak iaitu: Ribbon corak apple
Ribbon corak flower
Ribbon corak cupcake
Ribbon corak butterfly
Ribbon corak lollipop
Harganya RM1.50/meter
Berminat, sila isi borang kat sebelah kanan ni ya.. Tak pun bole terus order kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...





Bisnes Online - Mengekalkan Bisnes

Salam...
Buka kedai dah...
Promote pun dah...
Sekarang, apa yang perlu dibuat untuk memajukan bisnes kecik ni; atau bagaimana nak kekalkan bisnes ni supaya tak jatuh atau hilang ditelan zaman...

SET TARGET
Set target harian, bulanan, tahunan dan sebaiknya ada target 5 tahun dan 10 tahun. Ini penting untuk mengekalkan momentum bienes kita. Sebagai contoh target harian nak dapat at least 5 jualan setiap hari. Target bulanan nak dapat RM1,500.00 sebulan, target tahunan nak tambah 1 produk setiap tahun. Target tak semestinya wang. Mungkin target dalam setahun nak ada website sendiri atau nak simpan RM100.00 setiap bulan dlm tabung haji, nak buka kedai kecik dlm tempoh 5 tahun, nk kumpul duit beli mesin jahit sulam utk buat produk sulama pulak dan sebagainya. Target mesti la realistik. Jangan target nak dapat 100 kastemer sehari sedangkan sehari nak dapat sorang pun belom tentu lagi. Kalo baru start bole target nak dapat 2 orang kastemer (yang confirm beli dan dah bayar), bila dah maintain…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k