25/05/2014

erin loves earl: my handmade business

Salam...





Dilema para crafter bila customer complaint gara-gara harga handmade yang  dikatakan mahal...
Sebenarnya handmade kat Malaysia ni tak mahal...
Kebanyakan crafter jual barangan handmade dengan harga borong...
Bila orang datang nak borong, crafter2 ni tak dapat nak rendahkan lagi harga tu sebab untung pun ciput sangat. Kalo rendahkan lagi, bermakna untung pun lebih ciput dari ciput..

Saya pernah tulis blog tentang harga handmade ni..
Tapi saya kan tak berapa pandai menulis, jadi tak terkesan la kepada pembacanya...

Tadi saya godek-godek tenet dan terserempak dengan a very good article tentang harga handmade..
Check this out:

erin loves earl: my handmade business: lately i've been seeing lots of comments around social media and blogs about handmade pricing. mostly people complaining about how...



Dia guna simple English je.. Kalo tak faham, bole minta tolong Tok Bomoh ni..
In shaa Allah korang bole paham...
Cuma Tok Bomoh ni penerangan dia biasanya kelakar la sikit,,

Huhuhu...
K la.. Hari Ahad ni nak golek2 je...
Dah takde order dah buat masa ni...
Langsir tu bila ntah nak jaet.. :/

Wassalam...

No comments:

Post a Comment