05/09/2014

My New Header.... ^__^

Salam..

Tada!!

Terkejut tak? Terkejut tak? Hohoho...
Asma-Felt-Box dah bertukar wajah sekali lagi...
Last sekali saya tukar dah tak ingat dah bila..
Maybe dah setahun kot...

Okay tak muka baru asma-felt-box..?
Actually, saya tukar kaler je sikit2, pastu susun-susun semula layout ni..
Layout masih yang asal cuma susun balik bagi kemas...

Pastu saya tukar header..
Comel tak header tu?
Mesti la comel?
Cer teka sape yang buat?
Mesti la saya yang buat, sape lagi..

Hahaha.. Sendiri tanya, sendiri jawab... :P

Header tu saya buat simple2 guna Photoscape..
Nak tambah corak2 memang tak pandai...
Setakat ni saya cuma reti guna paint dan photoscape je..
Photoshop dan AI memang langsung tak reti..
Ada dalam lappy ni, tapi baru je buka dah mabuk ketum tak faham apa2... X__X


Gambar kartun comel tu saya lukis lepas tengok cermin muka sendiri.. 
Memang betul macam ni la muka saya.. 
Senyuman menawan kiut-kiut macam tu la..
Hohoho..

Takde la..
Gambar kartun gadis tu saya amik dari blog Wan Hazel..
Beliau ada buat doodle dan tutorial cara nak buat doodle..
Nak tempah pun bole...

Apa lagi pergi la terjah blog Wan Hazel tu.. 
Memang comel semua doodle dia.. ^_^

Sebenarnya saya mintak adik saya buatkan header utk blog ni..
Saya minta dia buat doodle kartun perempuan (iaitu saya la tu) dan header utk blog ni..
Design tu nanti saya nak guna sebagai trademark rasmi asma-felt-box
Nak buat name card guna design yang sama..

Tapi dah 2 tahun tunggu tak siap2..
Adik saya free lance designer untuk game.
Dia design karakter, outfit, pergerakan, senjata permandangan dan macam2 la untuk game..
Client dia semua dari luar negara, sebab luar negara kan bayar mahal..
Jadi dia memang busy memanjang dengan job, tak sempat nak buatkan untuk saya...
Sob..sob... :'(

Nak tengok betapa hebatnya lukisan adik saya?
Sebelom tekan, sila tarik nafas dan bersedia kerana korang bakal terkejut dengan bakat adik saya sorang ni..

Adik saya ni jarang update apa2 pun dia di alam maya..
Sebabnya, dia abeskan masa siapkan job dan client tak bagi tunjuk sebelom release game..
Kalo korang perlukan perkhidmatan dia, korang boleh contact dia kat email yang tertera kat website tu..
Jangan bimbang dia selalu je online..
Tengah korek ubi pun online...
Huhu..

Tapi payment takde la puluh2 yer, ratus2 punya harga..
Don't worry service dia laju..
Servis utk saya je tak berapa nak laju.. 
Woooo... Tak aci! tak aci! T__T

Last2 saya buat sendiri je la..
Buruk pun buruk la..
Tu je mampu..
Jangan ingat adik terer lukis makan kakaknyer pun terer..
Kakak lukis orang lidi pun failed tau...
Naseb baek jumpa blog Wan Hazel, dapat jugak satu doodle simple tapi cukup kiut (macam saya).. 
Hehe... perasan je memanjang aku ni...

K la..
Ntah hape2 je tulis hari ni...
Mood berkraf tak berapa nak ada..
Cuma mood nak sembang rambang..

Nak alter sikit2 lagi blog ni pastu tido..

Bye korang..

Wassalam...

2 comments: