31/12/2014

Azam 2015

Salam...

Selamat Datang 2015!
Saya harapkan kita akan lalui tahu baru ini dengan cemerlang.


Bila tiba tahun baru, pasti saya akan cakap tentang azam kan...
Flashback balik azam tahun lepas kat entry http://asma-felt-box.blogspot.com/2014/01/selamat-tahun-baru-2014.html, tahun lepas saya nak turun 10 kilo..
Akhirnya berapa saya berjaya turunkan?
Jawapannya ialah, saya kekal 74kilo.. Hahaha.. Apa laaa..
Takpe2 at least saya tak naik kan..
Kiranya itu satu kejayaan yang bole tahan la besarnya jugak..
Saya pun ada tulis satu blog khas utk monitor berat badan, namun ia dah lama saya abaikan..
Biarkan je la dia macam tu..
Saya sendiri pun tak mampu nak update banyak2..

Oleh itu, apakah azam saya tahun 2015 ni?
Azam saya sama jugak dengan tahun lepas punya iaitu saya nak kurus..
Tapi kali ni nak turun 5 kilo je la..
Tahun lepas 10 kilo konon, tapi sekilo pun tak turun..
Ape la naseb..

Pastu saya nak dapatkan extra seribu ringgit sebulan berbanding tahun ni punya pendapatan bulanan..
Hebat betul azam ni kan..
Ntah menjadi, ntah tidak..
In shaa Allah menjadi... Amin...

Pastu saya nak solat di awal waktu...
Bila dengar je azan saya nak terus tinggalkan semua kerja, berwuduk dan solat..
Bila dipikir balik, solat ni kejap je pun berbanding dengan nikmat Allah bagi kat kita 24 jam sehari..
Dan tak jauh beza pun kalo solat awal waktu berbanding solat pertengahan waktu dan solat akhir waktu..
Masanya tetap 5-10 minit macam tu..
Jadi alang2 solat je la awal waktu...
Nanti ada anak, nak latih anak solat awal waktu, baru la besar nanti tak liat macam saya...

Tu je la azam saya tahun ni...
Nanti tahun depan kita tengok saya update berapa berat badan saya..
Harap2 64kilo. Wow!!

Ngehehehe..

Apa azam baru korang tahun 2015 ni?

Wassalam..

No comments:

Post a Comment