Posts

Showing posts from January, 2014

Cute Felt Flowers

Image
Salam...

Saya baru siapkan 20 kuntum bunga yang comel ni...

Bunga felt yang comel... Warna ni customer yang request.. Cantek kan..
Saya sendiri pun tak pernah terfikir nak gabung dua warna ni..

Bunga ni beliau nak jahit kat jubah.. Erm.. Mesti special kan jubah tu.. Owh, jahit 17 biji bunga; lagi 3 biji nak brooch... Jadi 3 daripadanya saya dah jahitkan brooch kat belakang...
Saya dapat bayangkan jubah ada bunga2, pastu kat tudung pun ada bunga yang sama.. Wah, best nya... Saya pulak yang excited nak tengok.. Hohoho...
Erm.. Tau tak.. Berat saya dah turun tau.. Turun 3kg.. Yay! Yay! NAk turun lagi 3kg...
CHAIYUK!!
Wassalam....

Tutorial: Jahitan Insang Pari

Image
Salam...

Jom harini nak share kat korang tutorial insang pari...
Ramai newbie yang tanya camana nak buat insang pari ni kan..
Jom temgok video ni... Video ni 3 minit je... Huhu..


Saya dah lama tak upload video kan... Sebelom ni saya cuma guna webcam je.. Sebab senang.. Tapi bila tengok balik video jahitan tu nampak macma tak berapa nak nampak je cara2nya tu... Sebab jauh... Tak nakpak jarum tu.... Banyak kali jugak la adjust2 kedudukan nak bagi elok...
Last2, saya pun beli tripod sebiji dan guna kamera Mr. Wolverine untuk amik video.. Itu pun susah jugak nak bagi kedudukan elok.. Rasa cam janggal je.. Tu yg dalam video tu cam tak konfiden je nak cucuk2 felt.. kuikuikui.
Lepas amik video ni, konon excited la nak edit.. Tapi tetibe tak bole nak open kat laptop.. Awat lak ni..?
SEbab format lain, tapi saya pun tak faham juga... Tu yang video kali ni takde ayat2, muzik perkataan dan sebagainya.. Saya tak bole nak edit, cuma upload terus kat YouTube.
Takpe la.. Tadi saya godek2, akhirnya j…

Pemenang GA: January Birthday

Image
Salam....

Hai korang...
Harini 20 Januari, maka January Birthday Giveaway dah tamat...


Berikut adalah korang yg join Ga Utk bulan Januari ni.. :)ZamaKinahHaryatiMunirahHamizahAtikahAzzlinIzzatieNoraNasrilaRashidaKhalilahSyuhaidaSayyidahAisyahPemenangnya akan menerima bantal kecik ni:

Oleh itu pemenang yang terpilih ialah.. jeng jeng jeng...
SITI NOR AZZLIN BT SHEIKH JALALUDDIN
Yippi! Clap clap clap...
Kepada Siti, hadiah ni saya tak dapat pos harini sebab dah lupa nak beli kad birthday.. In shaa Allah esok atau lusa saya poskan ya.. Transport tak available nak keluar.. T__T
Tahniah Siti, nantikan hadiah tu ya...
Dan kepada yang lain, terima kasih kerana sudi enterGA ni.. Bulan depan ada lagi GA.. Hadiah pun dah siap dah ni... Stay tuned! ^_^
Wassalam...



Butang Bunga 11mm dan Ribbon Crimp nak let go..

Image
Salam...

Butang Bunga 11mm dan restock...
Kali ni lebih banyak warna dan lebih menawan hati..
Tak caya? Tengok ni:

Flower Buttons 11mm Harganya masih RM1.50/10pcs..
Comel kan..? Comel kan..?
Sebelom ni butang 11mm yang ni: Butang yg ni saya nak jual murah2 je.. RM1.00 je 10 biji...
Bole terus order kat SINI ya
Selain tu, ribbon crimp ni pun saya nak let go Ribbon crimp ni saiznya 10mm utk ribbon 9mm Warna cantek cuma cengkamannya tak berapa kuat... Biasanya saya letak gam uhu atau glue gun kat tengah2 antara ribbon dan crimp ni sebelom kepit dorang.. Tapi leceh la..
Saya dah order yang lain, tapi tak pasti kuat ke tak.. Yg baru order ni mahal sikit..  Tapi kalo bagus tak kesah la mahal seposen dua..
Sape nak bole order kat website ya : http://asma-felt-box.com
Tau tak.. Sejak awal bulan ni, saya dah diet tau.. Bole kata saya tak makan nasi. Sekali sekala bila Cik Abang ada kat umah je saya masak nasik n makan dgn dia; tu pun sesenduk je makan..  Minum air masak byk2.. Air manis bole kata …

Butang rama rama

Image
SAlam...
Butterfly Buttons bentuk baru pulak... Bentuk gemuk gemuk macam saya.. Hohoho...
Butang berbentuk rama-rama
Saiznya 13x17mm Harga RM1.50/10pcs..
Nk order, isi je borang, atau pm kat FB atau whatsapp atau order terus kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...

Big Apple Buttons

Image
Salam...

Jom tengok butang comel yang baru masuk kedai minggu lepas...

Butang bentuk apple
Butang ni sebenarnya saya geram sikit.. Sebabnya saya order saiz lain tapi dapat saiz yang gedabak besar.. Geram gak tengok.. sebabnya saya suka butang yang kecik2..
Tengok ni.. Saiz 17mm.. Tak ke besar tu.. camana nak letak atas keychain? Kene letak atas bantal je la kot.. :?

Butang bentuk apple Saiz 17mm Harga RM1.70/10pcs
Sesiapa nak order bole email saya atau isi borang ya... Tak pun nak senang bole direct order kat http://asma-felt-box.com Jangan lupa masukkan kod "DISKAUN" kat ruangan coupon time check out nanti.. Beli lebih RM100 akan dapat free shipping (kat website je)
Wassalam...



Bantal Felt: Wedding Gift

Image
Salam...

Order terbaru : Wedding Gift-Wedding Pillow..
Cute kan...
Design ni kastemer yang request.. Cute la pulak gabungan kaler2 ni..
Ceria sungguh...

Sori korang, dah lama tak upload handmade..
PAsni kene rajin2 amik gambar... Amik gambar kejap je pun; bakpe tau malas sgt...
Huhuhu...

Ni yang in progress punya... Sape nk order email je ya...
Orait, jom sambung keje.. :>


Image
Salam..
Malam tadi sempat siapkan ni kejap..
Made of pvc, nak pakai sendiri bubuh duit syiling..Cuti ni nk godek2 online.. Nak cari beg kain cotton yg kiut2. Beg yg sangkut kat tangan (bukan sangkut kat bahu)..
Saya pun tak pasti orang panggil apa. Tak kenal sgt beg2 ni.. huhuhu...
Gaya macam makcik sangkut bakul kat tangan pi pasar tu..
Tapi payah gak nak mencari yg berkenan...
Yg berkenan tu terlajak mahal plk... <-- kupik..Maybe patot belajar buat beg sendiri.. :/La ni rasa cam overwhelm dgn felt.. maybe sebab dah jadi rutin... dah terlalu selesa kot..
Igt nk belajar benda baru sbg self improvement...
Atau involve dgn aktiviti baru..?Saya duk pikir nk try cross-stitch atau crochet atau clay craft...
Ada gak survey tapi rasa takot2 la plk..
Takot beli2 tapi tak buat...
Macam beli mesin jahit ni, tapi jahit tepi bantal je..
Jahit baju memang xde maknanya..mana pandai... hahaTapi kene try jugak.. takkan taknak improve dari tahun ke tahun..
Bukankah hari ini sepatutnya lebih baik …

Online Shop Review: Nini Collections

Image
Salam...

Harini saya nak review satu online shop...
NINI COLLECTION namanya; korang boleh terjah kat sini--> https://www.facebook.com/babynmamawaers

Nini Collections ni menjual pakaian dan barangan bayi...
Memang cute sangat produk-produknya..
Saya yang belom dapat baby ni pun geram, ape lagi korang yg ada baby...

Ni antara barangan yang dijual...
Pakaian bayi
NI baju yang paling saya minat... Tapi tak muat la. haha.. (memang la..)
Ada topi.. Alolo.. Tomey tomey..
Ada beg Saya suka beg ni.. Beg ni kecik je..  Elok sangat nak letak lampin 2 keping, botol susu , towel kecik time jalan2 ngn baby.. Kalo baby tu dah pandai jalan (dan pandai jalan panggil baby lagi ke..) bole suruh dia bawa beg tu sendiri.. Kita bawak adik dia la plk.. Huhu..
Pastu ada kasut Saya pilih yang klasik.. Saya memang klasik n simple sokmo..
Soft toys pun ada tau.. Jap ek, saya pilih yang paling kiut..
.....................
Orait, saya pilih ni... Ni soft book.. Kenapa saya pilih ni..? Sebab saya suka membaca... …

Butang Comel

Image
Salam...

Malam tadi saya tak boleh tido, jadi saya sorting buttons ni semua sampai la Subuh...

Bear Buttons
Butterfly Buttons bentuk baru
Flower buttons
Bow Buttons
Start Buttons
Butang-butang craft ni semua baru je restocked. Saya akan update website tu nanti... Brads pun dah sampai tau...
Dah beberapa hari saya tak tido malam... Alamak, nak jadi nocturnal balik ke... :(
Wassalam...

Membebel...

Image
Salam...

Baru-baru ni saya baca kat satu grup kat FB satu post yang marah seller bersikap kurang ajar bila kastemer tak jadi beli barang... Kesnya kastemer nk nak cari 1 barang ni dan ada sorang seller bole belikan untuknya. Seller charge kos handling dan tambah dgn kos poslaju. Kastemer terkejut dgn harga mahal terus tak jadi beli... Pastu seller bersikap kurang ajar dengannya...

Kemudian kat wall saya pulak muncul satu post yang marah kastemer bersikap kurang ajar selepas tak jadi beli barang dan berani pulak post kat group.. Katanya mesti la ada handling charge sbb kos minyak kete, parking, masa, tenaga, nk pi beli brg n pos ke poslaju. Dan kalau tak mahu beli jangan la kurang ajar sangat dan kalo tak puas hati pm la bakpe nk citer kat satu dunia.. katanya...

Dari kedua2 post tu saya tau mereka la buyer dan seller tu...

Dan sepanjang hari tu notification asyik bunyi2 dan didapati komen bagi kedua2 post terbabit adalah sangat panjang berjela.. Bila saya baca, saya tak rasa tak best …

Baby Ladybug Embellishment

Image
Salam...

Barang baru! Barang Baru!
Baby Ladybug in da House!!!


Ini la baby ladybug tu.. Saiznya kecik je.. 9x13mm.. Cute sangat...
Kat bawahnya tu ada sticker.. Kalo korang buat craft lain bole la peel off stocker tu dan tepek... Kalo utk felt, korang boleh buang pelekat tu dan guna gam terus (macma yang saya buat)..
Ladybug besar pun dah restocked tau.. Meh tengok perbezaan saiz nmereka..

Ni gambar saya amik dari tab. Kurang memuaskan sket... Sori ya...
Owh, yang ni sy masih belom update kat website... Seba saya rasa malas sikit nak mengadap website tu...
Esok je la ea... Bole la.. bole la... Hohoho...
Wassalam...


Felt Craft Supply di Kuantan

Image
Salam...

Kepada orang Kuantan yang nak beli felt, buttons, keychains, brooch dan bahan-bahan craft yang lain; kini korang boleh self pick-up kat Kuantan...
Tak perlu bayar kos pos...
Cuma perlu berhubung dengan adik saya yang comel loteh ni sorang..

Asiah : 017-9741092

Stok kat Kuantan tak la begitu banyak...
Ada POLYESTER FELT 30 kaler (saiz23x25cm)
BUTTON, BROOCH, HP STRAPS, KEYCHAINS.




Ada lagi beberapa barang yang belom saya hantar...
Korang contact je dia ya...
Nak order handmade ngn dia pun bole..

Cuma, self pickup kat Kuantan ni TIDAK VALID UNTUK DISKAUN 3% dan FREE SHIPPING.

Semoga servis ni memudahkan crafter Kuantan...

Wassalam..

Tote bag burung hantu in the making

Image
Salam...

Dah lama tak buat totebag...
Dulu time buka booth ada la buat beberapa biji untuk jual...
Sekarang dah takde booth, dah kurang sket semangat nak buat ready made...

Tapi tote bag ni saya nak pakai sendiri je... :>

Tote bag corak burung hantu kaler pink.. Simple2 je la...
Dulu kan.. Syaa buat tote bag yang ada dua belah... Maksudnya sebelah luar ni saya buat corak dengan felt; sebelah dalam pulak saya guna fabrik yang coraknya cantik-cantik.. Nanti nak pakai boleh la pilih nak pakai sebelah kuar ke, sebelah dalam.. Ikot mood,, Best kan... :>
Tapi yang dalam gambar ni saya buat sebelah je.. Takde fabrik cantik2 dalam simpanan...
Okay la.. Esok saya nak tunjuk beberapa item baru yang masuk kedai.. NAk order barang terus order kat sini ek : http://asma-felt-box.com Pastu jangan lupa taip perkatan DISKAUN kat ruangan coupon; boleh dapat diskaun 3% utk setiap pembelian craft supply...
Wassalam...

January Birthday Giveaway!

Image
Salam...

Baik la..
Korang ingat tak sebelom ni saya ada buat GiveAway Birthday..
Ingat kan?
Tiba-tiba GA tu lenyap camtu je...
Sebab saya tak dapat komit dan asyik2 lupa je... Haha...

Apapun, yang penting hadiah semua dah bagi..

Kini, saya tak serik-serik lagi...
Nak start semula GiveAway Birthday Present tu..
Kali ni saya dah well prepared..

Saya dah siapkan 4pcs hadiah utk bulan January sampai April..
Dan harini saya akan buat autopost kat blog ni...
Mana la tau lupa lagi kan.. Nanti tiba2 keluar je post tu sampai saya sendiri terperanjat badak ingta ada orang hack.. Sape la nak hack blog kecik ni... Kuang kuang kuang...

Orait;


Berikut ialah syarat2 penyertaan: Terbuka kpd semua penduduk di Malaysia. Bangla pun bole asalkan duk kat Malaysia.Peserta dan penerima hadiah wajib mempunyai alamat surat menyurat di Malaysia (kerana saya akan gunakan alamat peserta sebagai pengirim dan alamat penerima sebagai penerima... Sy cuma tukang sponsor je..)Peserta perlu memilih orang tersayang yang l…

Ribbons for Craft

Image
Salam...

Untuk pengetahuan semua; stok ribbon yang ada kat asma-felt-box ialah 4 jenis je buat masa ini...
Iaitu:

Ribbons Corak Lollipop
Ribbons Corak Apple
Ribbons Corak Cupcakes
Ribbons Corak Polkadot
Ribbons ni korang bole dapatkan direct kat SINI  JAngan lupa masukkan kod DISKAUN kat ruangan coupon utk dapat less 3%
Sayang korang...
Wassalam...

In Progress: HP Straps Ribbons

Image
Salam...

Kali ni buat keychain dengan foam pulak...
Cam seronok la pulak gam gam ni...

WooHoooo!
Keychain I love u dari foam
Ni fevret saya.. Cam comey je kaler biru kuning kan... >_<

Nak tempah inbox je okay... Tempahan secara pukal diterima.. Cewah, pukal la sangat...
K la tu je nak habaq..
Wassalam.... 



Selamat Tahun BAru 2014

Salam...

Selamat Datang 2014!!!
Dan Selamat Tahun Baru kami ucapkan kepada korang semua...
Sayang korang... ^_^

Hari ni saya nak tulis karangan yang bersifat peribadi je...
Santai2 je..
Dah lama gak tak bebel santai2 kan.. :>

Dah sebulan saya cuti berkraf...
Saya balik kampung selama sebulan dan cuma siapkan doorgift untuk majlis kawen adik saya pada 28hb yang lepas...
Sepatutnya majlis tu berlangsung pada 17hb, pastu banjir n hujan lebat maka tunda ke 28hb..
Jawabnya saya duk kat kampung je la sebulan; berjauhan dari suami tercinta.. *sob sob*

Semalam saya terpikir nak baca blog lama saya...
Sebelom asma-felt-box ni start, saya terlebih dahulu ada blog suka suki dimana saya muntahkan segala emosi dan buah fikiran kat situ...
Bila dah start asma-felt-box ni; saya separate blog peribadi n blog craft..
Akhirnya blog lama tu dah terabai dan saya fokus ada blog ni je...

Semalam saya saja-saja nak baca dan saya terperanjat..
Blog tu macam ditulis oleh orang yang jauh berbeza dengan saya…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k