23/01/2014

Cute Felt Flowers

Salam...

Saya baru siapkan 20 kuntum bunga yang comel ni...

Bunga felt yang comel...
Warna ni customer yang request..
Cantek kan..

Saya sendiri pun tak pernah terfikir nak gabung dua warna ni..


Bunga ni beliau nak jahit kat jubah..
Erm.. Mesti special kan jubah tu..
Owh, jahit 17 biji bunga; lagi 3 biji nak brooch...
Jadi 3 daripadanya saya dah jahitkan brooch kat belakang...

Saya dapat bayangkan jubah ada bunga2, pastu kat tudung pun ada bunga yang sama..
Wah, best nya...
Saya pulak yang excited nak tengok..
Hohoho...

Erm..
Tau tak..
Berat saya dah turun tau..
Turun 3kg.. Yay! Yay!
NAk turun lagi 3kg...

CHAIYUK!!

Wassalam....


22/01/2014

Tutorial: Jahitan Insang Pari

Salam...

Jom harini nak share kat korang tutorial insang pari...
Ramai newbie yang tanya camana nak buat insang pari ni kan..
Jom temgok video ni... Video ni 3 minit je... Huhu..


Saya dah lama tak upload video kan...
Sebelom ni saya cuma guna webcam je..
Sebab senang..
Tapi bila tengok balik video jahitan tu nampak macma tak berapa nak nampak je cara2nya tu...
Sebab jauh... Tak nakpak jarum tu....
Banyak kali jugak la adjust2 kedudukan nak bagi elok...

Last2, saya pun beli tripod sebiji dan guna kamera Mr. Wolverine untuk amik video..
Itu pun susah jugak nak bagi kedudukan elok..
Rasa cam janggal je..
Tu yg dalam video tu cam tak konfiden je nak cucuk2 felt.. kuikuikui.

Lepas amik video ni, konon excited la nak edit..
Tapi tetibe tak bole nak open kat laptop..
Awat lak ni..?

SEbab format lain, tapi saya pun tak faham juga...
Tu yang video kali ni takde ayat2, muzik perkataan dan sebagainya..
Saya tak bole nak edit, cuma upload terus kat YouTube.

Takpe la..
Tadi saya godek2, akhirnya jumpa setting format MP4..
Harap2 next video ni ok la kan...

Next video agak2 nak buat apa ek..
Cer suggest sket..

Wassalam...

20/01/2014

Pemenang GA: January Birthday

Salam....

Hai korang...
Harini 20 Januari, maka January Birthday Giveaway dah tamat...


Berikut adalah korang yg join Ga Utk bulan Januari ni.. :)
  1. Zama
  2. Kinah
  3. Haryati
  4. Munirah
  5. Hamizah
  6. Atikah
  7. Azzlin
  8. Izzatie
  9. Nora
  10. Nasrila
  11. Rashida
  12. Khalilah
  13. Syuhaida
  14. Sayyidah
  15. Aisyah
Pemenangnya akan menerima bantal kecik ni:


Oleh itu pemenang yang terpilih ialah.. jeng jeng jeng...

SITI NOR AZZLIN BT SHEIKH JALALUDDIN

Yippi!
Clap clap clap...

Kepada Siti, hadiah ni saya tak dapat pos harini sebab dah lupa nak beli kad birthday..
In shaa Allah esok atau lusa saya poskan ya..
Transport tak available nak keluar.. T__T

Tahniah Siti, nantikan hadiah tu ya...

Dan kepada yang lain, terima kasih kerana sudi enterGA ni..
Bulan depan ada lagi GA.. Hadiah pun dah siap dah ni...
Stay tuned! ^_^

Wassalam...




19/01/2014

Butang Bunga 11mm dan Ribbon Crimp nak let go..

Salam...

Butang Bunga 11mm dan restock...
Kali ni lebih banyak warna dan lebih menawan hati..
Tak caya? Tengok ni:

Flower Buttons 11mm
Harganya masih RM1.50/10pcs..

Comel kan..? Comel kan..?

Sebelom ni butang 11mm yang ni:
Butang yg ni saya nak jual murah2 je..
RM1.00 je 10 biji...

Bole terus order kat SINI ya

Selain tu, ribbon crimp ni pun saya nak let go
Ribbon crimp ni saiznya 10mm utk ribbon 9mm
Warna cantek cuma cengkamannya tak berapa kuat...
Biasanya saya letak gam uhu atau glue gun kat tengah2 antara ribbon dan crimp ni sebelom kepit dorang..
Tapi leceh la..

Saya dah order yang lain, tapi tak pasti kuat ke tak..
Yg baru order ni mahal sikit.. 
Tapi kalo bagus tak kesah la mahal seposen dua..

Sape nak bole order kat website ya : http://asma-felt-box.com

Tau tak..
Sejak awal bulan ni, saya dah diet tau..
Bole kata saya tak makan nasi. Sekali sekala bila Cik Abang ada kat umah je saya masak nasik n makan dgn dia; tu pun sesenduk je makan.. 
Minum air masak byk2.. Air manis bole kata 2 3 kali je sentuh sepanjang 19 hari ni...
PAstu bila lapar, saya masak telur campur dgn sayur2 atau sayur goreng dengan daging atau ayam.
Biskut dan apa2 yg ada tepung elak makan..
Kadang2 amik gak sekeping sebab geram dia asyik goda ai je...

Tapi..
Tak turun pun berat!
Saketnya hatiku.....

RAsa nak jadi koboi duk atas kuda tembak2 orang..
Pastu ternampak outlaw, amik tali yang hujung dia dah buat loop, pusing2 tali tu kat angkasa sebanyak 3 pusingan lalu lontar ke arah outlaw tersebut terus masuk tepat ke badannya automatic terikat takleh gerak.
Pastu tarik dia kedekuk kedekuk *bunyi tapak kaki kuda* dan gantung kat satu tiang..
Pastu jerit YeeeHaaaa! sambil kuda berdiri goyang2 tangan *kaki depan kuda tu kira tangan la kan* lalu berlalu dari situ dengan segaknya...

Geram tau..
Macam penat je hari2 duk pikir nak masak apa dgn telur ni..
Bila tengok tv , mata asyik terpandang2 biskut, teringat2 coklat, teringat2 aiskrim dlm peti, teringat2 kerepek popodom. Perut tak lapar pun tapi dah terbiasa nak kunyah2...
Last2 tak turun pun..
Argghhh...

Saya diet karbohidrat dan gula..
Jadi saya consume protein n sayur je, nak bagi badan bakar lemak2 yang tersimpan rapi..
Namanya diet Atkins. Kalo nak tau korang Google ek..
Bagus gak diet ni sebab tak dibenarkan lapar..

Mungkin diet saya tak proper atau lemak tepu sangat...
Sabar je la...

Wassalam...

17/01/2014

Butang rama rama


SAlam...

Butterfly Buttons bentuk baru pulak...
Bentuk gemuk gemuk macam saya.. Hohoho...

Butang berbentuk rama-rama

Saiznya 13x17mm
Harga RM1.50/10pcs..

Nk order, isi je borang, atau pm kat FB atau whatsapp atau order terus kat http://asma-felt-box.com

Wassalam...

16/01/2014

Big Apple Buttons

Salam...

Jom tengok butang comel yang baru masuk kedai minggu lepas...

Butang bentuk apple

Butang ni sebenarnya saya geram sikit..
Sebabnya saya order saiz lain tapi dapat saiz yang gedabak besar..
Geram gak tengok.. sebabnya saya suka butang yang kecik2..

Tengok ni..
Saiz 17mm..
Tak ke besar tu.. camana nak letak atas keychain?
Kene letak atas bantal je la kot.. :?


Butang bentuk apple
Saiz 17mm
Harga RM1.70/10pcs

Sesiapa nak order bole email saya atau isi borang ya...
Tak pun nak senang bole direct order kat http://asma-felt-box.com
Jangan lupa masukkan kod "DISKAUN" kat ruangan coupon time check out nanti..
Beli lebih RM100 akan dapat free shipping (kat website je)

Wassalam...




15/01/2014

Bantal Felt: Wedding Gift

Salam...

Order terbaru : Wedding Gift-Wedding Pillow..
Cute kan...
Design ni kastemer yang request.. Cute la pulak gabungan kaler2 ni..
Ceria sungguh...

Sori korang, dah lama tak upload handmade..
PAsni kene rajin2 amik gambar... Amik gambar kejap je pun; bakpe tau malas sgt...
Huhuhu...

Ni yang in progress punya...
Sape nk order email je ya...

Orait, jom sambung keje.. :>



14/01/2014

Salam..
Malam tadi sempat siapkan ni kejap..
Made of pvc, nak pakai sendiri bubuh duit syiling..

Cuti ni nk godek2 online.. Nak cari beg kain cotton yg kiut2. Beg yg sangkut kat tangan (bukan sangkut kat bahu)..
Saya pun tak pasti orang panggil apa. Tak kenal sgt beg2 ni.. huhuhu...
Gaya macam makcik sangkut bakul kat tangan pi pasar tu..
Tapi payah gak nak mencari yg berkenan...
Yg berkenan tu terlajak mahal plk... <-- kupik..

Maybe patot belajar buat beg sendiri.. :/

La ni rasa cam overwhelm dgn felt.. maybe sebab dah jadi rutin... dah terlalu selesa kot..
Igt nk belajar benda baru sbg self improvement...
Atau involve dgn aktiviti baru..?

Saya duk pikir nk try cross-stitch atau crochet atau clay craft...
Ada gak survey tapi rasa takot2 la plk..
Takot beli2 tapi tak buat...
Macam beli mesin jahit ni, tapi jahit tepi bantal je..
Jahit baju memang xde maknanya..mana pandai... haha

Tapi kene try jugak.. takkan taknak improve dari tahun ke tahun..
Bukankah hari ini sepatutnya lebih baik dari semalam...

Wassalam...

P/s : tapi hati ni melonjak2 nak belajar crochet.. hohoho...

13/01/2014

Online Shop Review: Nini Collections

Salam...

Harini saya nak review satu online shop...
NINI COLLECTION namanya; korang boleh terjah kat sini--> https://www.facebook.com/babynmamawaers

Nini Collections ni menjual pakaian dan barangan bayi...
Memang cute sangat produk-produknya..
Saya yang belom dapat baby ni pun geram, ape lagi korang yg ada baby...

Ni antara barangan yang dijual...
Pakaian bayi

NI baju yang paling saya minat...
Tapi tak muat la. haha.. (memang la..)

Ada topi..
Alolo.. Tomey tomey..

Ada beg
Saya suka beg ni..
Beg ni kecik je.. 
Elok sangat nak letak lampin 2 keping, botol susu , towel kecik time jalan2 ngn baby..
Kalo baby tu dah pandai jalan (dan pandai jalan panggil baby lagi ke..) bole suruh dia bawa beg tu sendiri..
Kita bawak adik dia la plk.. Huhu..

Pastu ada kasut
Saya pilih yang klasik..
Saya memang klasik n simple sokmo..

Soft toys pun ada tau..
Jap ek, saya pilih yang paling kiut..

.....................

Orait, saya pilih ni...
Ni soft book..
Kenapa saya pilih ni..?
Sebab saya suka membaca...
Pastu saya suka laut (Marine Biology la katakan..)
Pastu saya suka Jack Sparrow yang kacak pirates
Maka saya pilih la toys ni..

Bedung pun ada tau...
Bedung versi omputih..
Saya suka kaler brown ni...

Selain dari barangan bayi; Nini Collection juga ada barang2 lain seperti:

Cadar 3D
Pergh.. Kelas kau jah...

Tilam berkelambu untuk baby
Alaa.. Baby je ke..
Mak baby nak gak.. 
(note to myself : 1st item in buying list time preggy nnti)

Tikar Evamatik
Uii.. Banyak gak design..
Jap ek nak pilih...
Haaa.. Yg ni paling saya suka...
Syok kan tengok ni.. Terpukau pulak ai...

Shawl pun ada tau.. 
Saya suka ni...
Kenapa? Ala.. takkan tak tau kot...
Sebab ada heart tu..
Saya paling suka corak heart..
Tak kesah la apa2 barang pun, mesti tertarik yg ada corak heart...
Satu lagi corak bulat2..

Untuk produk lain korang bole terjah sendiri dan godek2 sepuas hatimu..
Nini Collections akan tambah lagi produk-produk bayi dalam masa terdekat ni...
Jom like ramai2 and show your support to local online business...

Saya pun la ni makin rancak membeli online..
Kalo bole berus gigi pun nak beli online.. haha...

K la..
Nak sambung siapkan bantal ni...
Esok nak pos..

All the best to Nini Collections..

Wassalam...

10/01/2014

Butang Comel

Salam...

Malam tadi saya tak boleh tido, jadi saya sorting buttons ni semua sampai la Subuh...

Bear Buttons

Butterfly Buttons bentuk baru

Flower buttons

Bow Buttons

Start Buttons

Butang-butang craft ni semua baru je restocked.
Saya akan update website tu nanti...
Brads pun dah sampai tau...

Dah beberapa hari saya tak tido malam...
Alamak, nak jadi nocturnal balik ke... :(

Wassalam...


09/01/2014

Membebel...

Salam...

Baru-baru ni saya baca kat satu grup kat FB satu post yang marah seller bersikap kurang ajar bila kastemer tak jadi beli barang... Kesnya kastemer nk nak cari 1 barang ni dan ada sorang seller bole belikan untuknya. Seller charge kos handling dan tambah dgn kos poslaju. Kastemer terkejut dgn harga mahal terus tak jadi beli... Pastu seller bersikap kurang ajar dengannya...

Kemudian kat wall saya pulak muncul satu post yang marah kastemer bersikap kurang ajar selepas tak jadi beli barang dan berani pulak post kat group.. Katanya mesti la ada handling charge sbb kos minyak kete, parking, masa, tenaga, nk pi beli brg n pos ke poslaju. Dan kalau tak mahu beli jangan la kurang ajar sangat dan kalo tak puas hati pm la bakpe nk citer kat satu dunia.. katanya...

Dari kedua2 post tu saya tau mereka la buyer dan seller tu...

Dan sepanjang hari tu notification asyik bunyi2 dan didapati komen bagi kedua2 post terbabit adalah sangat panjang berjela.. Bila saya baca, saya tak rasa tak best la.. Sebabnya; ada komen yang sebut bodoh kat seller tu, bodoh kat buyer tu; sindir2 dan mengapi2kan orang lain.. Kalo ada komen yg memujuk dan fikir positif, ada pulak yang menjawab.. Korang tau la kan, bila perempuan berkumpul dab bercerita tentang keburukan orang lain.

Bagi saya, tu hal kecik je.. Kadang2 masalah berlaku bila intonasi si penulis tak sama dengan intonasi pe pembaca. Contohnya bila buyer tu kata, "Amboi, mahalnya! Tak pe la tak jadi la." Buyer tu tulis dgn suara Sizuka; tapi buyer baca dgn suara Giant. Cuba korang buat suara Sizuka n baca ayat tu. Pastu buat suara Giant pulak. Kan berbeza bunyinya...

Saya pun selalu ada masalah bila nak reply pertanyaan dan rejection dari kastemer. Nk tulis camni; nnti dia baca lain plk. Nak tulis camni nanti dia igt aku menyindir plk. Nk tulis cmani nnti dia igt aku sombong plk..
Kadang2 tu berminit2 jugak nk tulis 1 ayat... Punya la nak jaga hati orang.. Orang lain bagi salam pun tak, memperkenalkan diri pun tak... Guna caps lock.. Buat tanda soal sampai 5 biji utk 1 soalan... Tengkiu pun xde..

Kemudian, sebab rasa tak best tengok komen2 yang cuma tau cerita dari sebelah pihak (memnadnagkan saya dapat baca post n komen dari both sides); saya pun click "report post to admin". Report post to admin ni yang saya faham maksudnya "lapor pos ini kepada pentadbir" atau dalam bahasa panjangnya "bagitau tuan punya group tentang pos ni untuk dia beri perhatian sebab pos ni rasa macam tak sedap je berada dalam group yang Muslimah, Ilmiah, Feminine ni."

Esoknya, bila saya buka fb saya ternampak satu post dari admin marah2. Ayatnya lebih kurang bermaksud. "sape yg suka2 hati ni report post kat admin ni? Kalau tak suka baca, jangan la baca post tu. Ni sampai report2 bagai. Sape yang buat keje ni baik mengaku. Jangan sampai admin tau sendiri!

Saya terkedu... Saya bersalah ke..?
Saya bingung kejap..
Lebih membingungkan bila ada komen, "sape punya keje tu? Kalo rasa tak bole nk terima buat apa masuk grup ni?." "Pegila menjahit sorang2" "Sape yg buat tu? sabar ye admin." "Be strong admin. Allah menduga kita dgn pelbagai cara".

Ha....?
Kenapa begitu....?

Saya pun terus PM admin dan mengaku saya yang buat dengan niat nak admin filter post tu. Kalo admin rasa ok; takpe la.. :>

Pastu admin reply cakap, "Ok, nanti sy reply sbb sy demam skrg ni. TQ sudi pm."
Rasanya tak perlu reply kot... sebab dia dah reply pun kan...
Tapi disebabkan dia kata nak reply, saya tunggu la sampai skrg...

Saya rasa kan, mungkin ramai berganggapan report tu bermaksud "report polis supaya kene penjara". Atau "report pihak berkuasa kerana dia bersalah".

Walhal report tu bermaksud lapor..

Macam reporter yang melaporkan kejadian supaya orang ramai tau.
Atau pekerja yang hantar report kat bos tentang perkembangan projek tapak binaan.
Atau report card yang anak2 kene tunjuk kat ayah untuk tau resul peperiksaan sekolah.

Harini saya ternampak post ni kat group lain:


Admin ni tau dengan jelas apa fungsi "Report to Admin" dan dia dengan jelas minta para ahli report kat dia kalo ada post yang tak kena. Tahniah Admin.. ^_^

Saya doakan supaya Muslimah Malaysia lebih beradab, menjaga mulut, menjaga jari dan meningkat keupayaan otak untuk berfikir dengan lebih bijak dan waras. Amin...

Wassalam....

08/01/2014

Baby Ladybug Embellishment

Salam...

Barang baru! Barang Baru!
Baby Ladybug in da House!!!


Ini la baby ladybug tu..
Saiznya kecik je.. 9x13mm..
Cute sangat...

Kat bawahnya tu ada sticker..
Kalo korang buat craft lain bole la peel off stocker tu dan tepek...
Kalo utk felt, korang boleh buang pelekat tu dan guna gam terus (macma yang saya buat)..

Ladybug besar pun dah restocked tau..
Meh tengok perbezaan saiz nmereka..


Ni gambar saya amik dari tab. Kurang memuaskan sket...
Sori ya...

Owh, yang ni sy masih belom update kat website...
Seba saya rasa malas sikit nak mengadap website tu...

Esok je la ea...
Bole la.. bole la...
Hohoho...

Wassalam...



06/01/2014

Felt Craft Supply di Kuantan

Salam...

Kepada orang Kuantan yang nak beli felt, buttons, keychains, brooch dan bahan-bahan craft yang lain; kini korang boleh self pick-up kat Kuantan...
Tak perlu bayar kos pos...
Cuma perlu berhubung dengan adik saya yang comel loteh ni sorang..

Asiah : 017-9741092

Stok kat Kuantan tak la begitu banyak...
Ada POLYESTER FELT 30 kaler (saiz23x25cm)
BUTTON, BROOCH, HP STRAPS, KEYCHAINS.




Ada lagi beberapa barang yang belom saya hantar...
Korang contact je dia ya...
Nak order handmade ngn dia pun bole..

Cuma, self pickup kat Kuantan ni TIDAK VALID UNTUK DISKAUN 3% dan FREE SHIPPING.

Semoga servis ni memudahkan crafter Kuantan...

Wassalam..

05/01/2014

Tote bag burung hantu in the making

Salam...

Dah lama tak buat totebag...
Dulu time buka booth ada la buat beberapa biji untuk jual...
Sekarang dah takde booth, dah kurang sket semangat nak buat ready made...

Tapi tote bag ni saya nak pakai sendiri je... :>

Totebag yang pemalu orangnyer...
Tote bag corak burung hantu kaler pink..
Simple2 je la...

Dulu kan.. Syaa buat tote bag yang ada dua belah...
Maksudnya sebelah luar ni saya buat corak dengan felt; sebelah dalam pulak saya guna fabrik yang coraknya cantik-cantik..
Nanti nak pakai boleh la pilih nak pakai sebelah kuar ke, sebelah dalam..
Ikot mood,,
Best kan... :>

Tapi yang dalam gambar ni saya buat sebelah je..
Takde fabrik cantik2 dalam simpanan...

Okay la..
Esok saya nak tunjuk beberapa item baru yang masuk kedai..
NAk order barang terus order kat sini ek : http://asma-felt-box.com
Pastu jangan lupa taip perkatan DISKAUN kat ruangan coupon; boleh dapat diskaun 3% utk setiap pembelian craft supply...

Wassalam...

04/01/2014

January Birthday Giveaway!

Salam...

Baik la..
Korang ingat tak sebelom ni saya ada buat GiveAway Birthday..
Ingat kan?
Tiba-tiba GA tu lenyap camtu je...
Sebab saya tak dapat komit dan asyik2 lupa je... Haha...

Apapun, yang penting hadiah semua dah bagi..

Kini, saya tak serik-serik lagi...
Nak start semula GiveAway Birthday Present tu..
Kali ni saya dah well prepared..

Saya dah siapkan 4pcs hadiah utk bulan January sampai April..
Dan harini saya akan buat autopost kat blog ni...
Mana la tau lupa lagi kan.. Nanti tiba2 keluar je post tu sampai saya sendiri terperanjat badak ingta ada orang hack.. Sape la nak hack blog kecik ni... Kuang kuang kuang...

Orait;


Berikut ialah syarat2 penyertaan:
  • Terbuka kpd semua penduduk di Malaysia. Bangla pun bole asalkan duk kat Malaysia.
  • Peserta dan penerima hadiah wajib mempunyai alamat surat menyurat di Malaysia (kerana saya akan gunakan alamat peserta sebagai pengirim dan alamat penerima sebagai penerima... Sy cuma tukang sponsor je..)
  • Peserta perlu memilih orang tersayang yang lahir pada bulan Januari sebagai penerima hadiah. (pakwe, makwe, suami, isteri, ayah, ibu, anak ,kakak, abang atau sesiapa asalkan korang sayang kat dia)
  • Peserta TIDAK BOLEH memilih diri sendiri sebagai penerima hadiah, kerana niat saya nak sponsor hadiah UNTUK orang yang korang sayang. Kalo korang sayang diri sendiri lebih dari menyayangi orang lain, mungkin korang bole cuba berkorban dan pilih orang yg kedua paling korang sayang.. Kalo tak berjaya berkorban, cuba lagi smpai berjaya.. Jangan putus asa k...
  • Peserta perlu mengisi borang di bawah dengan lengkap dan jujur. Borang yang tidak lengkap atau berunsur kepalsuan akan didakwa. (borang itu yg akan didakwa, bukan penulisnya. Jadi jgn bimbang.. Hahaha)
  • Peserta hanya boleh menghantar satu borang sahaja. Lebih dari satu borang secara automatik penyertaannya akan terbatal.
  • Pemenang akan dipilih secara musyawarah (ahli panel asma-felt-box)
  • Hadiah akan diposkan pada 20hb Januari.. Oleh itu kemungkinan hadiah sampai pada bukan tarikh lahir penerima adalah tinggi.. Oleh itu kpd mereka yang sangat menepati masa, anda tidak digalakkan menyertai kerana khuatir tidak berpuas hati dgn waktu sampainya hadiah tersebut dan tidak dapat tidur malam memikirkannya.. 
  • Hadiahnya:
Mini Pillow Good Nite.. Mini Pillow ni kecik sangat.
Buat hiasan je ya.. Jangan peluk plk nanti lunyai...

  • Tarikh tutup penyertaan ialah pada 19 Januari 2014.

Cara-cara menyertai:

Sape nak try, sila isi borang kat sini: http://asma-felt-box.blogspot.com/p/blog-page.html

Senang je kan...
Sape2 yang baik hati sila2 la share GA ni, bagi lebih ramai member2 korang  berpeluang memenanginya...

Best of Luck!

Wassalam....

03/01/2014

Ribbons for Craft

Salam...

Untuk pengetahuan semua; stok ribbon yang ada kat asma-felt-box ialah 4 jenis je buat masa ini...
Iaitu:

Ribbons Corak Lollipop

Ribbons Corak Apple

Ribbons Corak Cupcakes

Ribbons Corak Polkadot

Ribbons ni korang bole dapatkan direct kat SINI 
JAngan lupa masukkan kod DISKAUN kat ruangan coupon utk dapat less 3%

Sayang korang...

Wassalam...

02/01/2014

In Progress: HP Straps Ribbons

Salam...

Kali ni buat keychain dengan foam pulak...
Cam seronok la pulak gam gam ni...

WooHoooo!
Keychain I love u dari foam

Ni fevret saya..
Cam comey je kaler biru kuning kan... >_<


Nak tempah inbox je okay...
Tempahan secara pukal diterima..
Cewah, pukal la sangat...

K la tu je nak habaq..

Wassalam.... 




01/01/2014

Selamat Tahun BAru 2014

Salam...

Selamat Datang 2014!!!
Dan Selamat Tahun Baru kami ucapkan kepada korang semua...
Sayang korang... ^_^

Hari ni saya nak tulis karangan yang bersifat peribadi je...
Santai2 je..
Dah lama gak tak bebel santai2 kan.. :>

Dah sebulan saya cuti berkraf...
Saya balik kampung selama sebulan dan cuma siapkan doorgift untuk majlis kawen adik saya pada 28hb yang lepas...
Sepatutnya majlis tu berlangsung pada 17hb, pastu banjir n hujan lebat maka tunda ke 28hb..
Jawabnya saya duk kat kampung je la sebulan; berjauhan dari suami tercinta.. *sob sob*

Semalam saya terpikir nak baca blog lama saya...
Sebelom asma-felt-box ni start, saya terlebih dahulu ada blog suka suki dimana saya muntahkan segala emosi dan buah fikiran kat situ...
Bila dah start asma-felt-box ni; saya separate blog peribadi n blog craft..
Akhirnya blog lama tu dah terabai dan saya fokus ada blog ni je...

Semalam saya saja-saja nak baca dan saya terperanjat..
Blog tu macam ditulis oleh orang yang jauh berbeza dengan saya sekarang...
Sungguh jauh saya berubah?

Makin banyak saya baca,makin saya tersenyum sendiri dan bersyukur...
Bagus jugak ada blog ni kan.. Kita bole flashback balik corak pemikiran dan kesah kehidupan semalam dan belajar menghargai hari ini...

Tujuan saya baca blog lama tu sebabnya saya nak update..
Kesnya semalam saya saja-saja nak timbang, pastu terperanjat kau...
74kg!!
Mana datang berat sampai macma tu sekali?
Sebelom kawen berat saya 61kg; lepas beberapa minggu kawen naik ke 67kg..
Lepas 10 bulan kawen naek ke 74kg??
Apa cita???

Hadoi...
Sangat bahagia la kot...
Selain faktor genetik yang memang jenis bulat-bulat; saya memang kuat makan dan tak banyak bergerak...
Semalam saya nekad nak diet walaupun tau itu sangat susah nak buat...
Oleh itu saya nak tulis dalam blog secara harian bagi monitor program diet saya tu...
Itulah sebabnya saya buka blog lama; dengan tujuan nak start update program diet saya start tahun 2014..

Pastu lepas baca punya baca, saya amik keputusan nak kekalkan je blog lama tu macam tu..
Program diet tu separate je la...
Nk buka blog baru atau nak buka page kat fb je?
Erm.. tengah pikir tengah pikir?

Kenapa beria-ria sangat nak tulis  kat blog bagai..?
Ingat je dalam kepala atau tulis kat buku kan senang...
Hal ni pun nak 1 dunia tau...

Bukan camtu...
Buku saya akan hilang...
Ingat dalam kepala otak akan lupa...
Tapi kalo tulis daily kat blog bole semak2 balik dan mau tak mau kene komited nak bg blog tu cantek je flow dia..
Lagipun takde sape pun nak baca blog personal yang ntah hape2 kan..
Kuang kuang kuang...

K la..
Ntah hape hape je merepek...

Owh, sebelom out...
Nak tanya apa azam korang tahun ni?
Azam saya tahun ni nak turun 10kg...
Kalo azam nak kurus macam tak berapa nak jadi je (sejak 10 tahun lepas azam nak kurus.. Tak kurus pun)
JAdi selama setahun ni nak turun 10kg je la...
Tahun depan 10kilo lagi..

Okay tak camtu...?

Mesti la ok.. Hahahha...

Okay la...
Panjang pulak bebel kali ni...
Korang rehat cukup2 ya..
Esok nak keje kuat...

Bye bye...

Wassalam....