Posts

Showing posts from April, 2014

DIY KIT FELT CRAFT: FELT HAIR CLIPS

Image
Salam...
Dalam entry yang lepas saya ada mention tentang DIY KIT FELT CRAFT yang baru je siap. Inilah dia!
DIY KIT: FELT HAIR CLIPS
Set ini mengandungi: - felt 5 warna (random) - pelbagai jenis butang (random) - klip rambut (high quality) - benang dan jarum - template dan manual bergambar - extra 5pcs hair mini hair clips
Korang cuma perlu sediakan gunting je...
1 pek ni cukup untuk buat 10 biji hair clips.

Dan dipekkan dalam bekas plastik untuk memudahkan penyimpanan. Panduan step by step juga disediakan.
Harga: RM12.00/pek
Berminat bole isi borang kat sebelah kanan  Atau bole direct order kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...FELT HAIR CLIPS

Karnival Craft Handmade

Image
Salam..

Rindu saya tak? Hehe..
Sabtu lepas sebagaimana yang korang tau saya join satu event kat SMK Meru, Klang..
Huhuhuhu.. Best sangat...
Dah lama giler tak join event kan (last sekali dalam 3 tahun lepas kot.)
RAsa macam lega sangat dah lepas gian nak buka booth...

Ni la booth kecik saya... Sila jangan gelakkan design nama tu.. Penat tau buat.. Lupa plk nk trim tepi-tepinya.. :P
Booth saya kat depan pentas..  Tak berapa strategik tapi ruangnya buat saya rasa lega..
Ni pandangan dari tepi.. Ruang ni kecik je dan cuma diberi 2 meja budak sekolah.. Jadi kitorang bawak extra 1 meja lagi supaya bole buat bentuk L.  Tak bajet ruang kecik sgt sbb sewanya Rm100.00 sehari.. 
Zoom in sket... Nampak tak starter kit tu..? Kitorang baru je siapkan dan terus jual kat sini dulu.. Nanti saya update kat website ya.. :>
Macam meriah je... Sebenarnya takde la meriah sangat..  Yang datang pun rata2 pelajar sekolah tu sendiri dan dari pagi tengok orang yang sama berlegar2. Pendek kata vendor lagi ra…

My Birthday!!

Image
Salam...

Dengan gediknya saya nak bagitau bahawa hari ini ialah Birthday saya...
Muahahahhaaa..

Dan saya nak kek ni:

Kek coklat yang gelap, lembab, bantat-bantat sket, pastu ada coklat melekit sebagai topping dia.. Tak perlu hias cantek2 sbb kek coklat ni lagi hodoh, lagi berselera nak makan.. Tapi saya nak kek yang saiz besar dalam sekilo gitu.. Bole makan seminggu..  (macam la ada orang nak bagi..) Hohoho..

Apa yang buat saya rasa hepi pada tiap kali birthday saya tiba ialah; saya berkongsi tarikh lahir dengan  CHARLIE CHAPLIN!
Charlie Chaplin B: 16 April 1889
Dulu saya anggap dia ni macam badut je.. Tapi sejak ayah tanya, siapa lagi pelakon silent film yang awak kenal selain Charlie Chaplin? Kalo seluruh dunia kenal Charlie Chaplin, maksudnya dia orang biasa2 je ke.. A'ah kan...Terdiam kejap aku..  Haha..
Ni rupa sebenar dia... Ensem kan.. Cam tak kelakar je rupa dia...
Sir Charles Spencer "Charlie" Chaplin
Ni ialah satu babak nyanyian yang akan saya ingat sampai bila-bi…

EYELET TOOL RESTOCKED!!!

Image
Salam...

Eyelet tool dah restock!
Sape nk order, isi je borang kat sebelah ni ya...

EYELET TOOL RM10.00/pack
Cara nak guna alat ni bole rujuk kat link bawah ni:
http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/11/tutorial-diy-cara-pasang-eyelet.html

Ataupun boleh terus order kat http://asma-felt-box.com

Saya nak siapkan barang2 handmade utk karnival tu nanti..
Saket perot la..
Risau sangat....

Chaiyuk2!

Wassalam...


Karnival Kraf

Image
Salam..

Huhu..
Takotnya saya.. Tinggal 19 hari sahaja lagi Carnival ni berlangsung...
Saya amik satu booth..
Dapat booth no 2.. depan pentas je...


Carnival ni akan diadakan pada 26 April ni kat Dewan Besar SMK Meru, Klang. Start pukul 10 pagi sampai 5 petang.. Banyak lagi barang tak buat... Baru buat sket je. Hohohoho..
Dah lama tak buka booth (3 tahun..?) Rasa cam sejuk plk tangan ni.. Hahahaha...
Sape2 yang duk area tu, jom la kita memeriahkan karnival ni... Ada banyak  booth craft yang join..  Macam2 jenis.. Saya pun ingat nak merayap haritu nanti.. Hihihi...
Kat mana sekolah tu jangan tanya saya ek.. Korang tanya Google Map Saya ni buta jalan...
K la.. Nak sambung jahit... Jom jom jahit!!
Wassalam... 




Tutorial: Ladybug Felt Keychain (video)

Image
Salam...

Seperti yang dijanjikan kepada Kinah dalam 2 tahun yang lepas, akhirnya saya buat tutorial caman nak jahit keychain ladybug...
Maaf la sebab lambat sangat...
Puncanya ialah tak teringat, dan bila teringat time tu tak free...


Dalam video ni saya tunjukkan tutorial nak buat keychain ladybug dari mula sampai siap.. Kali ni saya ada cakap-cakap sikit.. Macam pelik sangat bercakap sorang2.. Kalo korang rasa awkward je, percaya la saya pun rasa macam tu.. Hohohoho...
Hope you enjoy the video..
Wassalam...


Swap Surprise!

Image
Salam...

Korang tau kan saya tengah aktif berswap? (my swap entry)
Biasanya saya join postcard swap..
Sebabnya kos pos poskad ni jauh lebih murah berbanding kos paket kecil.
Nak-nak pos ke luar negara, telan air liur jugak kosnya.

Kos pos poskad ke seluruh dunia cuma 50sen je..
Best kan.. Hohoho...

Baru-baru ni saya join jugak swap barang..
Pos 3 barang kat member swap. Barang apa2 pun bole..
Saya pun bagi sticker, ribbon, kad dan extra handmade mini purse..
TAk amik gambar sebab dah pos bulan lepas...

Minggu lepas saya dapat barang swap dari swap partner saya dari Australia...
Terperanjat saya!
Cer tengok apa saya dapat!

Ini yang dia bagi kat saya... Whoaa!!
Katanya 3 barang tu ialah purse pink, sticker dan bookmark.. Yang lain2 tu extra je...
Banyaknya extra.. tetibe rasa malu pulak sebab saya cuma pos 4 barang je.. Ingatkan dah extra dah 1 barang... Walaupun paket saya dapat kat orang lain, tapi masih terasa...
Maybe lepas ni saya kena lebih bermurah hati instead of terikat kepada s…

What's your IQ level?

Image
Salam...

Tadi godek-godek cari bahan bacaan lalu saya terbaca satu artikel tentang tabiat baik dan tabiat orang bijak macam Einstein, Bill Gates, Thomas Edison dan sebagainya..
Baca2 je mana tau ada tabiat elok yang boleh kita ikot kan..

Tetibe terpikir pulak, IQ saya ni berapa ya...?
Zaman sekolah memang pernah buat ujian IQ tapi tak pernah ingat cikgu bgtau brape score..

Lalu saya pun godek2 kat tenet nak buat IQ test secara online (dan free..??)
Ada rupanya... Yay!

Ujian IQ ni amik masa 27 minit je.. Kalo tak sempat nasib la...
Ujiannya ya Allah susahnya!!
Rasa menyesal sangat buat tapi teruskan jugak sebab dah alang2 start kan...
MAsa pun ngam2 je.. Stress jugak sbb masa dia ada tercatat kat sebelah tu..
Stress wa cakap sama lu...

PAstu dah submit semua, dia pun calculate..
Dan muncul ayat, "kalo nak tau score anda, sila bayar USD76 "

Kepala hotak kau..!
Aku dah nak pecah kepala buat ujian; tetibe nak bermanja pulak dah.. Padahal tadi terang2 cakap free...

Pastu saya bay…

JUALAN MURAH APRIL : ACRYLIC FELT

Image
Salam...

Sempena bulan April saya nak buat sale untuk acrylic felt...
Ini sempena bulan kelahiran saya.. Huhuhu...

Mulai 1-30 April 2014; harga Acrylic Felt adalah seperti berikut

ACRYLIC FELT saiz 23x25cm RM1.30/pc RM1.10/pcs
ACRYLIC FELT saiz 46x50cm (1/4meter) RM4.50/pc RM4.00/pc
Promosi ni valid pada bulan April saja.. Bulan Mei nanti dah tak valid ek..
Berminat, bole isi borang kat sebelah tu atau terus order kat http://asma-felt-box.com
Terima kasih kerana terus support asma-felt-box
Wassalam...






Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k