Posts

Showing posts from June, 2014

Azam Ramadhan

Image
Salam...

*HArini tak mau cakap tentang craft. Cuma nak bebel-bebel je.. :> *

Hari pertama Ramadhan...
Petang semalam hati berdebar2 tunggu Maghrib..
Nak merasai kembali malam yang hening dan damai dan suasana tenang tanpa syaitan yang bergayut-gayut kat telinga dan membaluti hati...

Betul tau...
Bulan puasa ni kan, memang ada something missing...
Tak ada fikiran buruk yang pikir bukan-bukan..
Tak ada sakit dalam hati..
Tak ada berat nak buat sesuatu dan suara yang cakap, "jap lagi la buat.."
Bila nak marah, terus rasa macam, "Ah, malas la nak marah." dan "takpe la, maafkan je."
Tapi bila bulan bukan puasa, takde perasaan yang baik di atas tau...

KAdang-kadang rasa macam, "bole tak tiap-tiap bulan Ramadhan? Best sket.."
Tapi tak bole... :(


Ramadhan tahun ni saya berazam akan buat yang terbaik Sebelom sebelom ni (iaitu sejak kecik) saya tau yang Ramadhan ialah bulan kita berpuasa, syaitan kene ikat, buka puasa minum air tebu, murtabak dan macam…

Bantal Felt vs bebel sikit.. :P

Image
Salam...
Sorry.. skipped satu hari... Haha!
Wokep.. Inilah bantal felt yang berjaya disiapkan!
Bantal Felt : Wedding Gift


Bantal ni diperbuat dari 100% felt.. Sesiapa yang nak request flannel atau fleece pun bole, cuma kaler tu limited..
Bantal felt ni kalo korang selalu penyet2, lama2 ia akan berbulu... Kalo flannel dan fleece in shaa Allah tak berbulu sebab ianya wooven fabric.. Felt ni nonwooven fabric ya.. 
Okay, boleh faham setakat ni.. Cewah! Haha..
Baru-baru ni emosi saya sedikit terganggu.. Panas tu salah satu sebab.. Pastu belom pregnant pun salah satu sebab jugak..
3 bulan tak cuti, ingatkan ada baby.. Check 2x takde; tetibe je dapat cuti mengejut.. Very down la time tu... Rasa cam nak mengamuk-ngamuk je.. Saya ni kalo sedih, saya tak nangis dulu, tak murung dulu... Saya mengamuk dulu, pastu baru nangis dan murung... Orang yang dilahirkan garang memang macam ni.. Apa2 hal garang keluar dulu, pastu baru emosi yang sebenarnya keluar.. Tak best kan... :/

Pastu yang ke-3 saya d…

Work In Progress: Pengantin Felt

Image
Salam..

Pengantin versi Melayu untuk tampal kat bantal wedding...
Kalo korang follow twitter dan instagram saya, pasti korang tau yang bantal ni dah siap dah pun..
Amik gambar dengan phone senang nak upload...
Tapi susah nak update blog kat phone...

Amik gambar dengan kamera, kena transfer dulu baru bole upload..
Tu yang buat lambat je nak update perkembangan terbaru ni...
Huhu..

Aik, panjang pulak I bebel...

Comel kan... Cer tengok kaki pengantin lelaki tu...
Hahaha.. Sekali macam pensel daaa...
Don't worry, saya dah alter dah pun... Esok saya tunjuk hasil alhirnya ya....
Wassalam... 
P/S: Bulan puasa dah dekat, jadi sepanjang bulan puasa ni saya tak amik order untuk handmade ya... :>

10 Tips Murah Rezeki

Salam...

Baru-baru ni saya tengok ceramah agama dan ustaz tu bagi tips murah rezeki untuk para peniaga...
Ustaz tu tak ingat namanya, tapi dia pakai spek mata dan rancangan tu pun dah lupa nama apa...
Sebenarnya saya tekan-tekan remote control sampai la ke ceramah tu..

Lalu saya salin tips tu dan nak kongsikan kat sini:

TIPS MURAH REZEKI:

1. Istighfar - perbanyakkan istighfar dan memohon keampunan.

2. Sedekah - ia dapat membersihkan pendapatan, buat tubuh badan jadi sihat, menjauhkan sifat bakhil, dan disyorkan untuk korang yang berhajat nak kaya

3. Jangan buat banyak dosa - kerana orang yang banyak dosa ni disekat rezekinya

4. Jangan jemu belajar - kalo taknak belajar, kita akan berada di tahaa yang sama bertahun-tahun lamanya

5. Fokus dan buat sepenuh masa - berniaga jangan ikut mood. Fokus pada task / target; dan gunakan sepenuh masa yang ada. Tapi jangan la sampai abaikan ibadat dan keluarga.

6. Betulkan niat guna Islam dalam bisnes dan kehidupan - jangan mempergunakan Islam sebaga…

Borong Koleksi Yummy Button Brooch yang Cute Miut!

Image
Salam...

Penat jugak update website ni...
Saya tukarkan gambar-gambar tu kepada background putih.
Tak pasti la okay ke tak?
Saje je nak selaraskan gambar tu supaya nampak sama...
Masih banyak lagi belum siap.. Buat sikit2..
Sikit-sikit lama lama jadi bukit. Betul tak?
Hohoho...

Selain tu saya juga dah update design YUMMY BUTTON BROOCH yang cute sangat ni.. >_<


Antara design brooch butang comel ni ialah:






















Koleksi Penggantung Kunci (Keychain Ring)

Image
Salam...
Berikut ialah penggantung kunci atau keychain accessories yang kami jual. Ia digunakan untuk gantung craft yang korang buat pada beg, handphone dan sebagainya..
PENGGANTUNG KUNCI BERANTAI
Keychain ni diameternya 25mm Warna silver  HArga : RM2.00/10pcs RM18.00/100pcs

PENGGANTUNG KUNCI BULAT
Split ring ni berdiameter 25mm Warna silver Harganya: RM2.00/10pcs RM18.00/100pcs

PENGGANTUNG KUNCI BULAT KECIL
Split ring ni kecik je. Saiznya 16mm Harga: RM1.50/10pcs RM13.00/100pcs

PENGGANTUNG PHONE HP STRAPS Harganya: RM2.00/100pcs RM18.00/100pcs

PENGGANTUNG KUNCI BEBOLA BALL CHAIN saiz 9.5cm Harga: RM1.50/10pcs RM13.00/100pcs

TALI HALUS Tali halus ni digunakan untuk buat loop pada craft untuk gantungkan keychain Atau untuk buat car charm atau apa2 je ikut kreativiti masing-masing Diameternya 2mm Harga: 30sen semeter

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k