Posts

Showing posts from August, 2014

Round Buttons 4 holes

Image
Salam...

Kalo semalam butang bulat 2 lubang, harini nak tunjuk pulak butang bulat jugak tapi yang 4 lubang punya..

Round Buttons 4 holes ni ada 3 saiz je.. Iaitu:

 Butang bulat 4 lubang 9mm
Butang bulat 4 lubang 11mm
Butang bulat 4 lubang 15mm
Round Buttons 4 holes ni saya gunakan sebagai punat kat bunga felt, lubang pada huruf felt dan fastener pada purse, phone pouch, tab case dan sebagainya ikot saiz yang bersesuaian. Kadang2 guna sebagai hiasan pada bantal felt..
Orait, tu je nak update.. Jumpa lagi esok dengan item lain pulak..
Wassalam..

Round buttons 2 holes

Image
Salam...

Harini nak tunjuk kat korang Butang Bulat 2 Lubang yang ada kat asmafltbox
Round buttons 2 holes ni ada 4 saiz..

Ni Tiny Buttons Saiznya kecik sangat iaitu 6mm Saya biasa guna sebagai hiasan kat topping kek, atau cupcake Ataupun lubang huruf felt utk huruf yg kecik...
Yg ni butang bulat kecik 2 lubang  Saiznya 9mm Butang ni saya biasa guna sebagai punat kat tengah felt flower, lubang kat huruf felt dan juga saya susun butang ni supaya ia membentuk perkataan atau corak kat bantal, purse dan pouch
Ni butang bulat kecik hitam saiz 9mm.. Jenis yang sama macam kat atas tu cuma kalernya hitam. Butang ni pada asalnya saya gunakan sebagai mata kat mana2 handmade yang memerlukan mata.. Contohnya felt orang, onigiri, domo kun, star, cupcake atau apa2 je yang ada mata... Selepas saya berjumpa dengan brads, penggunaan butang hitam ni dah berkurang, tapi masih menggunakannya jika saiznya bersesuaian...
Butang bulat 2 lubang ni berdiameter 15mm Selain sebagai lubang pada huruf felt yang bes…

Starter Pack Felt Kit

Image
Salam...
Kepada korang yang baru nak mencuba felt craft dan tak pasti bahan craft apa yang perlu dibeli, korang boleh dapatkat starter pack felt craft ni dari asma-felt-box.
Kami menyediakan 2 jenis starter pack yang sesuai dengan keperluan korang...  Dan yang bestnya, kini korang boleh pilih nak polyester felt atau acrylic felt Best kan! :D
Gambar kat atas ni ialahStarter Pack versi Excited Ia mengandungi:
10pcs felt saiz 23x25cm (warna seperti dalam gambar, boleh pilih nak felt lembutatau felt keras) Keychain ring 10pcs HP straps 10pcs Brooch 5pcs Mixed Cute Buttons 27pcs Eyes 8mm 5pcs Eyes 10mm 5pcs Ribbons 3pcs (50cm setiap pc, assorted design) Tali halus Bell 2pcs Brads 2pcs Set benang dan jarum Fiber fill Template book Free module jahitan felt craft (akan dihantar menerusi email)

Dan bagi korang yang nak versi yang lebih kecik, korang bole try dulu bajet pack ni..
Starter Pack versi Bajet ni mengandungi 4pcs felt (boleh pilih warna felt dan boleh pilih nak felt lembut ke, felt keras) Keych…

Handmade Order : Cupcake Felt and Simple Bow Ribbon

Image
Salam..

Selamat Hari Jumaat.. ^_^
Sejak balik raya ni penyakit MALAS telah melanda diriku...
Nak buat apa2 pun malas...

Sebut je apa2, semua tu malas nak buat..
Saya cuma nak tengok tv je memanjang..
Gila.. KAdang2 rasa nak jerit je.. "Awat malas sampai macam ni?!"

Saya dah ada senarai nak buat apa dari pagi sampai petang, tapi taknak ikot pun..
Buka laptop pun tak, sebab malas...
Buka tab je, tu pun kejap2.. Sekadar nak reply pertanyaan dari kastemer dan terima order..
PAstu tutup dan lepak2 macam orang kaya.. (amin..)

Pagi ni kugagahi jua buka laptop ni..
Check email dan delete email2 yang mengarut cakap nak bagi saya 100,000usd. Ye la tu..
Ada lagi email minta saya contact dia sebab nak bantuan.. Ye la tu..
Nak bantuan panggil la 911; awat aku pulak..
Kalo dekat takpe gak.. Ni ntah dari negara mana ntah...

Pastu godek2 blog yang saya follow..
Mana ntah semua blogger ni? Hilang ke?
Dah tak banyak blogger yang update blog..  Boring pulak rase..

Pastu buka new blog post ni d…

Motivasi Harini

Image

Tutorial: Ketupat Felt Keychain

Image
Salam...

Ni satu order yang saya buat bulan puasa haritu...
Buat keychain ketupat felt
Tiap-tiap tahun mesti ada order ketupat felt ni...


Ketupat Felt Keychain with wording
Keychain ni diorder sebagai gift untuk anak-anak murid kalo tak silap saya la (suka-suka hati je cakap).. Yg seronoknya jahit ketupat felt ni ialah sebab tak stress.. Relax je jahit.. Tiba-tiba siap..
Berkat bulan Ramadhan kan.. ^__^
Jom tengok progress menjahit ketupat ni.. Ala-la tutorial ketupat felt jugak la ni ek.. Hohoho..
Mula-mula saya potong segi empat sama kecik.. Dan ada juga segiempat sama besar2..
Pastu jahit segiempat kecik tu kat atas segiempat besar secara berselang seli
Bila dah banyak sangat, jadi la macam ni... Hohoho... Nampak simple je kan, tapi cramp jugak la jari jemari ni.. :P
Pastu tinggalkan kejap yang tadi tu... Saya amik felt kuning dan potong-potong buat wording... Jangan minta template ya..  Saya gunting ni free-hand je... Cepat sikit buat free hand, cuma hurufnya takde la fancy sangat.…

NEW: Half Pearl / Mutiara Separuh Bulat

Image
Salam..

Ada barang baru masuk kedai...
Jom Cekidaut!!

HALF PEARL / MUTIARA SEPARUH BULAT
Half pearl ni saya nak gunakan sebagai hiasan kat tengah-tengah bunga kecik.. Dan pada hasil craft lain seperti hair clips, brooch, dan purse.. Apapun ia boleh digunakan ikot kreativiti korang..
Half Pearl ni warna mutiara dan ada 3 saiz
Half Pearl 11mm Half Pearl 11mm Warna mutiara Harga : 80sen/10pcs RM6.00/100pcs


Half Pearl 6mm Diameter 6mm Warna mutiara Harga : 30sen/10pcs RM2.50/100pcs


Half Pearl 4mm Diameter 4mm Warna mutiara Harga: 20sen/10pcs RM1.50/100pcs

Setakat ni ada warna mutiara je dalam stok.. Sebab warna ni yang saya nak guna.. Kalo ada sebarang request warna half pearl lain, bole email saya ya.. Kalo ada banyak request saya bole dapatkan warna-warna lain pula...
Nak order, bole isi borang kat sebelah kanan ni.. Atau direct order kat http://asma-felt-box.com
Wassalam...


I'm Back to Business!

Salam...

Hai.. Ingat saya lagi tak... Huhuhu..
Lamanya beraya...

Saya balik kampung 5 hari sebelom raya, dan kembali semula pada raya ke-10..
Selama selepas raya yang ambil alih proses packing barang dan pos ialah Encik Wolverine..
Dia kene mula bertugas awal, jadi saya sorang je la duk kat kampung lama2..

Seronok giler duk kat kampung lama2...
Borak2, jalan2, makan2...
Bila balik semula ke sini, terus kene selesema..
Ingatkan selesema biasa2 je, rupa2nya luar biasa punya..
Huwaaaa...

Mula2 hidung sumbat2, pastu lelangit gatal2, pastu batuk2, pastu demam...
Amik masa 2 3 hari jugak la nak sampai ke demam tu..
Disebabkan saya tak suka gi klinik, saya telan panadol je la..
Tapi makin teruk, so decide nak gi klinik jugak...
Tiba2 terserempak dengan farmasi, try tanya farmasi dulu kot2 ada ubat selesama..

Naseb baek ada, so beli ubat selesema sepapan (yang tak ngantuk punya ) dan ubat batuk sepapan (yang pil punya)..
Kene RM9.00..
Kalo gi klinik kene la dalam Rm25 kot (kalo kat kuantan co…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k