Posts

Showing posts from 2015

Kalendar 2016

Image
Salam..

Tahun 2015 dah nak berakhir..
Seperti tahun sebelomnya, asma-felt-box ada hadiah istimewa untuk korang..

Jeng jeng jeng!


Kalendar 2016
Comel tak? Design simple2 je macam kalendar 2015 punya. Ala-ala calendar kuda tapi versi Islamik gitu..
Cuma bezanya kali ni saye tempah yang saiz besar punya.. Haaa.. Baru syok tengok.. Dari jauh pun nampak tarikh2 tu.. Dan sebelah kanan tu ada waktu solat..
Kalendar ni akan diberi percuma dengan pembelian RM30 ke atas (sebelom kira kos pos) Jadi RM36 ke atas la kalo termasuk kos pos pembelian tu.. Boleh paham ke.. Macam berbelit je ayat.. Huhuhu..
Minggu ni baru start bagi.. Harap-harap korang suka hadiah kecik dari saya ni.. ^^
Okay, ada pengumuman penting ni.. Tak lama lagi no 0139325870 akan saya terminate (tak pasti bila, in shaa Allah dalam bulan ni juga) Korang whatsapp no 014 849 2746 okay..
Bila dah whatsapp no baru ni, mesej2 kita yg lepas2 tu dah takde tau.. Maka, jangan terkejut kalo tetibe saya tak kenal.. Atau tak ingat alamat dan…

HEART BUTTON 11mm

Image
Salam...

Senarai harga bahan-bahan kraf di asma-felt-box korang boleh tengok kat :

asma-felt-box.com

Hari Sabtu dan Ahad saya offline untuk fokus aktiviti lain JAdi yg tanya harga Jumaat malam tu, pada Isnin pagi baru dapat jawapan.. RAsa ralat pulak sebab lama tunggu..
Kalo klik kat link ni, atau "SHOP" kat facebook, atau website yang tertera kat facebook, bole terus nampak harganya.. Tak perlu tunggu sampai 2 hari..
Setakat harini ada 211 item craft supply kat asma-felt-box.  Saya sendiri pun tak hafal semua harga. Perlu juga buka website untuk rujuk harga tu..
Kalo taknak order kat website, bole order kat whatsapp atau facebook atau email.. Mana2 antara 3 tu..
BArang baru minggu ni:

Aik.. MAcam tak baru je...
Eh, baru ni tau..
Butang bentuk heart saiz 11mm Kecik comel je saiznya..
Bentuk sama dengan butang love 14mm, cuma saiz je kecik..
Ada satu lagi love button 12mm; tapi bentuknya lain sikit kan...
Harga sama juga 
RM1.50/10pcs RM13/100pcs
Mixed colour
Ada 7 barang baru sa…

Pengsan!

Salam..

Eh?
Dah Jumaat dah? Camana bole jadi macam tu..?

MAcam baru semalam je update yg bobbin tu (isnin lepas); tetibe harini dah Jumaat..?
Wow!
Takotnya..

Dah dekat dah kiamat.. T__T

Untuk elakkan fitnah dajjal, korang baca Surah al-Kahfi ayat pertama hingga ke 10; serta 10 ayat yang terakhir pada setiap hari Jumaat..
Nak senang, korang print-out surah tu dan download mp3 dia; tengah2 buat keje ni korang pasang je..
Sambil-sambil tu ikot dia baca sekali sambil merujuk pada print-out tadi..

Itu la yang saya buat setiap Jumaat..
HAri lain pula suka buka surah Yasin dan al-Matsurat..
Biar terngiang-ngiang je kat telinga..

Yang terbaik ialah hafal surah al-Kahfi tu..
In shaa Allah, sama2 kita memohon perlindungan daripada-Nya..

Ada yang tanya saya camana nak buat dengan felt yang ada kesan lipatan atau renyuk?
Sayang la nak buang..

Memang ler sayang..
Felt bukan murah.. T___T

Senang je nak baiki masalah tu..

Korang on iron aka seterika; pastu buka ke function antara silk dan wool..
Adj…

NEW CRAFT SUPPLY : BOBBIN CARD PLASTIC untuk BENANG CROSS-STITCH

Image
Salam...

Korang yang selalu guna benang cross stitch pasti tau apa bendanya ni..


Ini ialah bobbin card versi plastik yang berfungsi untuk simpan benang tu supaya tak berselirat Cara guna senang je.. Korang gulung gulung gulung sampai abes, pastu hujungnya selit kat bukaan secoit yang nampak macam kaki tu.. Pastu simpan dalam box.. Comel kan..

Ini ialah benang cross-stitch.. Saya guna benang ni utk jahit felt craft. Kalo yg jahit pukal tu, saya guna benang biasa je; sebab bebang cross-stitch ni mahal sket.. Bila dah mula pakai, lama2 dia akan tersangkut2 jadi. Oleh itu bobbin card tu akan bantu dia menjadi lebih organised
Apa yang penting? Kerjasama... Apa yang penting? Kerjasama...
Kalo nak, dapatkan:
BOBBIN CARD kat SINI BENANG CROSS STITCH kat SINI

**********
Jumaat, Sabtu dan AHad yang lepas saya ada masalah nak online.. Asyik2 putus.. Berpuluh2 kali restart asyik tak dapat detect line.. Bila dah detect, line terlalu perlahan sampaikan saya reply pun dia tak sent. Memang nak jadi HUL…

Irony

*entry panas hati yang mengadungi ayat-ayat kasar yg tidak sedap dibaca dan akan mengganggu mood korang sepanjang hari.. better korang jangan baca, nanti menyesal. saya tulis kat sini sebab ni blog saya*

Salam...

Kalo kita jual baju, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual produk kecantikan, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual kek, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual phone, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual peralatan memancing, kita updat egambar apa kat fb?
Kalo kita jual novel, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual kereta, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual felt, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual emas?

Kita bole update apa saja gambar kat fb.
Tapi tak bole update gambar emas kat fb sebab bahaya?

Saya ditegur secara private supaya jangan tunjuk gambar emas kat fb tu, sebab bahaya..
Abes tu, saya cuma tulis je saya jual emas macam-macam jenis, tapi tak bole tunjuk bukti yg emas tu memang berada di tangan saya..
Emas y…

First Time : Props Photo Booth for Wedding

Image
Salam..

Tab saya dah berat..
Maksud berat tu ialah lambat loading.
Nak buka satu apps tu kene termenung sat..

Maka minggu lepas saya dah delete banyak gambar2 dalam tu..
Salah satu punca tab tadi berat ialah gambar-gambar dari whatsapp
Gambar yg saya re-upload pun dia save sekali..

Aiyoooo...

Saya dapat beberapa request dari whatsapp yg mintak saya upload semua gambar bahan-bahan kraf yang saya jual..
Tau berapa jumlah barang craft yang saya jual?
Setakat hari ini ada 204 items (bahan kraf sahaja). Belom termasuk emas, Auliya, dan susu kambing...
Dan ada lagi items yg belom saya introduce..
Serta item yg planning nak masukkan kelak..

Upload satu2 gambar tu ke dalam whatsapp consume so much time...
Bayangkan la 204 gambar..
Nak mencari dalam album yg bersepah tu amik masa juga..

Oleh itu, saya sarankan korang buka je link tu..
Semua maklumat yg korang nak, lengkap dalam tu..
Kebanyakan waktu saya bg link yg specific dengan item yg korang cari.
Klik je link terus muncul gambar, harga, w…

Restock lagi Bahan Kraf

Image
Salam..

Alamak, lupa pulak..
Ada lagi dua item yg dah restock tapi tak tunjuk semalam..
Ah, tak kira, nak tunjuk gak harini..

MAsih lagi dalam mood busy tau..
Kekekke..

Butang Bulat 15mm 2 lubang Biasanya saya guna utk hiasan pada bantal, sebagai lubang huruf felt yang besar, Taruk kat bunga dan juga buat yummy brooch.. Warna dia cantek tapi ada 5 kaler je.. Sayang betul..
Brads bentuk love 14mm Wah, rindunya.. Dah alam sangat tak restock brads ni.. Cam biasa la brads ni buat hiasan kat mana2 pun sesuai..
Suka tak? Ada lagi barang baru tau... Nanti ya saya gi amik gambar.. Kalo amik malam cantek sket; malangnya bila malam je terus tak pikir keje dah..
Saya try amik gambar malam ni ya..
Mekasih korang; sentiasa support saya.. Suka tau.. Muah muah!
Wassalam..



Restocked Craft Supply

Image
Salam..

Macam busy sket minggu ni..

Cakap tentang busy saya ada terbaca tentang apakah perbezaan orang yg busy dan orang yang produktif..

Kita selalu cakap, kita busy, busy, busy..
Betul ke..
Atau kita sebenarnya produktif..

Ada pula orang yg clain diri sendiri produtif, tapi sebenarnya busy..

Okay disebabkan saya ni busy sangat, next time saya buat karangan mengenainya..

HArini nak habaq mai beberapa item yg dah restock..
Terpaksa la announce kat sini, tak mau korang tertunggu2..

Apakah barang2 itu..?

Kayu ais krim warna warni yang besar Untuk buat bookmark..
Brooch 2cm Untuk buat brooch (obviously)
Ball chain Eh, yeke ball chain ni..
Iye.. tak caya? Tengok ni..
Haaa,, nampak.. Ball chain.. Untuk buat gantung2 gantikan keychain dan hp straps
Gunting tajam Untuk memotong.. Jangan guna untuk potong bawang pulak.. Sangat tak sesuai...
Thread cutter Untung potong benang time menjahit
Punya la busy sampai mereka semua posing atas tangan gemok saya ni je.. Tak sempat la nak setting studio  (ceh…

Starter Pack Pixel Craft

Image
Salam...

Dapat beberapa request utk sediakan Pixel Craft Kit.
Kit ni senang je nak buat; yang consume time ialah nak lukis pattern.
Tu yg amik masa tak siap2 tu..

Namun, setelah curi2 masa buat sikit2; akhirnya SIAP!!

Memperkenalkan Starter Pack Pixel Craft..


Pixel craft ni mengandungi bahan-bahan berikut:
500 biji pixel beads (random colour) Papan template petak Kertas lapik 5 helai Penyepit Keychain 5 biji HP straps 5 biji Brooch 5 biji Hair clips 5 biji Eyes 12 biji (random size) Magnet bulat 5 biji Butang 10 biji 8 simple pattern
Nilai barang2 ni ialah RM22.50
Harga yang ditawarkan ialah RM19.00 je..
Belom termasuk pos. Semua barang2 kat asma-felt-box.com belom masuk kos pos lagi.. Dan cam biasa dapat free pos utk minimum RM100 Tapi kene order kat website.. Kalo order kat whatsapp tak dapat free post tau..
Dapatkannya kat sini : http://asma-felt-box.com/index.php?route=product/product&path=96&product_id=273
Saya rancang nak buat starter kit yang lebih besar. Bagi masa saya …

New Craft Supply : Craft Eyes 6 saiz

Image
Salam..

Selamat kembali ke minggu yang baru..
Yippi! Yippi!

Saket kepala belom hilang tapi dah slow..

Saya slowkan masa bersama laptop sejak beberapa hari kebelakangan ni..
Dan tetapkan masa online hanya dari 11pagi hingga 4 petang..
RAsanya dah ok sket..
Mungkin jgk stress kerana banyak sangat menumpu kot..

Pasti korang tau tentang masa saya online..
NAmun begitu masih ada yg menggesa saya reply whatsapp, walaupun status whatsapp saya dah tulis waktu urusniaga 11pg-4ptg dan Sabtu Ahad saya cuti..
Mungkin belom tau, sebab tu saya selalu ulang-ulang tentang waktu urusniaga tu..

Saya encourage korang order direct kat asma-felt-box.com
Semua harga, saiz, warna dah ditulis dengan jelas kat situ,.,
Malah saya dah buat video tutorial cara beli bahan kraf kat website melalui smart phone; bagi yang tak mampu baca steps.
Korang rujuk situ ya..

Okay barang baru! BArang baru!
Hahahaha..

Hepi sangat kerana kali ni dapat tambah koleksi saiz mata gedik-gedik yang sangat penting dalam kraf saya..
Ya…

Bebelan di Tahun Baru

Salam..

Harini cuti...
Dan saya masih saket kepala..

Semalam keluar kejap, uruskan beberapa hal..
Pastu ingat nak pi klinik; nak check kenapa saket kepala ni tak hilang2 dah masuk 2 minggu..

Pastu teringat balik kes pi klinik bulan lepas..

Bulan lepas, beberapa hari sebelom balik kampung mata kiri saya asyik berair..
Berair sampai saya tak nampak..
Masa otw balik kampung, makin teruk berair..
Sampai menitik2 air mata..

Sampai kampung saya bagitau ayah perkara ni..
Dan ayah menakutkan saya dgn bagitau dulu pak mertua saya pun macma tu la sebelom dia kene katarak..
OMG!
Saya baru 31, takkan dah nak kena katarak..
Time tu jgk ajak Cik Abang pi klinik nak check..
Risau sangat..

KAt klinik, doktor check dan cakap "ni alergik sebab resdung kuat. Mungkin sbb beberapa jenis makanan mcm seafood, belacan, kacang2 bagi tindakbalas alergik."

Nak beta ke?

Umo saya dah 31, saya ada resdung sejak remaja lagi..
Tetibe baru sekarang ada reaction alergik mata berair?
Doktor bg antibiotik, uba…

Saket kepala.. :(

Salam..

Selamat Hari Isnin..
Pre-order polyester felt telah ditutup tau.. Kejap lagi saya akan order. In shaa Allah akan sampai dalam 30-60 hari.. Mekasih kepada yg join pre-order ni..
Sejak minggu lepas saya sakit kepala..
Bila dah sakit kepala ni, cam biasa la tak bole fokus..
Nak berfikir ke, nak buat akaun ke, nak membaca ke, nak packing barang ke, nak menjahit ke, semua tak selesa..
Ntah la sama ada masalah mata ataupun memang saya tak sehat..

Kadang2 saya rasa macam ada migrain, tapi ibu selalu cakap "migrain bukan mcm ni, migrain saket sgt."
Mana tau saya tak saket sangat.
Tu yg tak best jadi orang keras ni...
Kita saket pun orang tak tau kan..

Saya dah senaraikan tajuk utk next blog entry; ada 7 tajuk kesemuanya..
Tapi tak dapat tulis sebab saket kepala..
Kalo tulis santai2 camni ok je..
Tak banyak kene pikir sangat..

Semoga saket kepala ni cepat hilang..
Dan saya kembali produktif seperti biasa,,

Amin.,,


New: Alat Jahitan : Penetas aka Seam Ripper

Image
Salam..

asma-felt-box takde barang baru ke..
Eh, ada ada..
Cuma ownernya ni malas-malas sikit nak tulis blog..
Erm.. apa ni malas-malas ni..

Jom jom tulis..

Baik la..

Barang baru kali ni ialah khas untuk korang yang guna mesin jahit..
Jahitan tangan, kadang-kadang je guna..


Penetas Jahitan atau orang putih panggil Seam Ripper..
Bukan Jack The Ripper tu tau. Itu orang lain.
Fungsi penetas ni ialah bila kita dah jahit banyak tetibe baru sedar dah silap jahit.. Kene buka balik jahitan tu kan... Selain guna gunting, better korang guna ripper ni je.. Senang kerja, cepat pun cepat..
Saya tau sangat sebab saya pun masih belajar2 menjahit pakaian sendiri dan banyak sangat (sangat sangat) silap jahit.. Saket jiwa tau..Asyik2 kene tetas sampai dah 400x give up jahit..
Harap susah nak dapat pakaian ready made kat kedai yang sesuai dengan badan. Dan malas nak cari tailor menyebabkan saya terpaksa juga jahit sikit-sikit pakaian sendiri..
Dulu duk Kuantan, ibu dan adik yang jahitkan.. Ibu dan adik sa…

Kisah Saya dan Emas

Image
Salam..

Saya dah pull-out produk emas dari website asma-felt-box.com.

Sebabnya harga emas barubah-ubah hampir setiap hari.

Kastemer yang order hari ni, dan bayar minggu depan; time tu harga dan turun atau naik sikit. Susah pulak kene transfer dan refund sekali lagi..

Oleh itu, takde pilihan la; nak order emas perlu direct kat whatsapp..

PAsal emas tu, nak citer sket tau..

BAru-baru ni kastemer saya ada order sekeping emas (hari isnin)..
Time tu jugak saya terus forward order tu kat stokis
Hanya stokis je bole contact direct ngan HQ.
Saya cuma ejen biasa je, guna keahlian RM450.

Nak jadi stokis kene amik keahlian RM3800. Saya takde cash sebanyak tu..
Kalo ada pun, saya buat pusing modal asma-felt-box dan yang terbaru Auliya skincare..
Dalam pada tu, ada duit lebih saya beli emas..
Bilanya nak ada RM3800?
In shaa Allah tahun depan.. Tengah giat kumpul ni..

Petang tu, baru la dia respond "ok noted"

Pastu kan, saya relax je la,,,
Stokis kan, mesti dia dah senior dan dah terer.
M…

Pixel Craft Idea (and for Sale)

Image
Salam...

Hai, dah try buat pixel craft dari video semalam?
Bagaimana hasilnya?
Jangan lupa kongsikan tau..

Harini saya nak share beberapa pixel craft yang saya buat time rehat-rehat haritu..
Korang yang follow facebook saya pasti dah tengok kan...


Pixel beads berbentuk Gameboy
Saya berkesempatan main gameboy ni zaman sekolah dulu.. Syok juga, cuma kena beli slot game nya.. Game yang saya suka time tu satu game Mickey Mouse jalan-jalan cari kunci.. Addicted betul..
Gameboy ni saya buat 6 warna yang kiyut!

Pixel Pokeball
Gotta Catch'em All! Huhu.. Saya tak layan sangat kartun Pokemon, tapi saya layan sangat game dia.. Korang tau kan game dia.. Jalan-jalan dari satu bandar ke banda yang lain, cari pokemon dan lawan dgn pokemon lain. Pastu ada beberapa task yang perlu diselesaikan sebelom boleh masuk ke banda sebelah.. Addicted sangat sampai sepanjang malam sampai Subuh duk main.. Memang teruk sangat time tu sampai tak ingat nak makan minum..
JAngan contohi perangai saya ni tau.. Huhuhu…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k