handmade felt craft supplies Malaysia

30/07/2015

Gunting Benang - Thread cutter

Salam..

Ada satu lagi gunting masuk.
Aii, banyaknya gunting...
Gunting ni penting tau.. ^^



Gunting ni dikhaskan untuk gunting benang...
Time saya mula-mula pakai gunting ni utk potong benang kan, ada sahabat tanya; kenapa pakai gunting ni? Gunting biasa kan bole pakai?

Saya jawab, "gunting ni senang, sebab tak perlu buka bilah dia. Cuma perlu tutup je utk potong benang. Lagi cepat kerja."
Pastu dia gelak sinis kat saya..

Saya bagi dia sebilah gunting ni..
Lepas pakai dia rasa syok pulak.. Senang katanya..
Kan dah cakap..


Okay, rasanya 3 jenis gunting ni dah cukup:
~ gunting tajam <-- untuk potong design yang kecik dan detail ~
~ gunting biasa <-- untuk potong design simple2 dan kertas template ~
~ gunting benang <-- untuk potong benang time menjahit corak kat craft ~

2 comments:

  1. salam kak asma,
    saya nak tanya akak tau tak tools yang boleh laminate gambar+magnet...
    kalau saya search kat internet rupa dia macam printer..
    n nak tanya Kak Asma ada jual magnet sheet tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Fariza..
      Saya belom pernah jumpa tools tu..
      Dan magnet sheet saya takde jual sis..

      Maaf.. :(

      Delete