Posts

Showing posts from October, 2015

Restock lagi Bahan Kraf

Image
Salam..

Alamak, lupa pulak..
Ada lagi dua item yg dah restock tapi tak tunjuk semalam..
Ah, tak kira, nak tunjuk gak harini..

MAsih lagi dalam mood busy tau..
Kekekke..

Butang Bulat 15mm 2 lubang Biasanya saya guna utk hiasan pada bantal, sebagai lubang huruf felt yang besar, Taruk kat bunga dan juga buat yummy brooch.. Warna dia cantek tapi ada 5 kaler je.. Sayang betul..
Brads bentuk love 14mm Wah, rindunya.. Dah alam sangat tak restock brads ni.. Cam biasa la brads ni buat hiasan kat mana2 pun sesuai..
Suka tak? Ada lagi barang baru tau... Nanti ya saya gi amik gambar.. Kalo amik malam cantek sket; malangnya bila malam je terus tak pikir keje dah..
Saya try amik gambar malam ni ya..
Mekasih korang; sentiasa support saya.. Suka tau.. Muah muah!
Wassalam..



Restocked Craft Supply

Image
Salam..

Macam busy sket minggu ni..

Cakap tentang busy saya ada terbaca tentang apakah perbezaan orang yg busy dan orang yang produktif..

Kita selalu cakap, kita busy, busy, busy..
Betul ke..
Atau kita sebenarnya produktif..

Ada pula orang yg clain diri sendiri produtif, tapi sebenarnya busy..

Okay disebabkan saya ni busy sangat, next time saya buat karangan mengenainya..

HArini nak habaq mai beberapa item yg dah restock..
Terpaksa la announce kat sini, tak mau korang tertunggu2..

Apakah barang2 itu..?

Kayu ais krim warna warni yang besar Untuk buat bookmark..
Brooch 2cm Untuk buat brooch (obviously)
Ball chain Eh, yeke ball chain ni..
Iye.. tak caya? Tengok ni..
Haaa,, nampak.. Ball chain.. Untuk buat gantung2 gantikan keychain dan hp straps
Gunting tajam Untuk memotong.. Jangan guna untuk potong bawang pulak.. Sangat tak sesuai...
Thread cutter Untung potong benang time menjahit
Punya la busy sampai mereka semua posing atas tangan gemok saya ni je.. Tak sempat la nak setting studio  (ceh…

Starter Pack Pixel Craft

Image
Salam...

Dapat beberapa request utk sediakan Pixel Craft Kit.
Kit ni senang je nak buat; yang consume time ialah nak lukis pattern.
Tu yg amik masa tak siap2 tu..

Namun, setelah curi2 masa buat sikit2; akhirnya SIAP!!

Memperkenalkan Starter Pack Pixel Craft..


Pixel craft ni mengandungi bahan-bahan berikut:
500 biji pixel beads (random colour) Papan template petak Kertas lapik 5 helai Penyepit Keychain 5 biji HP straps 5 biji Brooch 5 biji Hair clips 5 biji Eyes 12 biji (random size) Magnet bulat 5 biji Butang 10 biji 8 simple pattern
Nilai barang2 ni ialah RM22.50
Harga yang ditawarkan ialah RM19.00 je..
Belom termasuk pos. Semua barang2 kat asma-felt-box.com belom masuk kos pos lagi.. Dan cam biasa dapat free pos utk minimum RM100 Tapi kene order kat website.. Kalo order kat whatsapp tak dapat free post tau..
Dapatkannya kat sini : http://asma-felt-box.com/index.php?route=product/product&path=96&product_id=273
Saya rancang nak buat starter kit yang lebih besar. Bagi masa saya …

New Craft Supply : Craft Eyes 6 saiz

Image
Salam..

Selamat kembali ke minggu yang baru..
Yippi! Yippi!

Saket kepala belom hilang tapi dah slow..

Saya slowkan masa bersama laptop sejak beberapa hari kebelakangan ni..
Dan tetapkan masa online hanya dari 11pagi hingga 4 petang..
RAsanya dah ok sket..
Mungkin jgk stress kerana banyak sangat menumpu kot..

Pasti korang tau tentang masa saya online..
NAmun begitu masih ada yg menggesa saya reply whatsapp, walaupun status whatsapp saya dah tulis waktu urusniaga 11pg-4ptg dan Sabtu Ahad saya cuti..
Mungkin belom tau, sebab tu saya selalu ulang-ulang tentang waktu urusniaga tu..

Saya encourage korang order direct kat asma-felt-box.com
Semua harga, saiz, warna dah ditulis dengan jelas kat situ,.,
Malah saya dah buat video tutorial cara beli bahan kraf kat website melalui smart phone; bagi yang tak mampu baca steps.
Korang rujuk situ ya..

Okay barang baru! BArang baru!
Hahahaha..

Hepi sangat kerana kali ni dapat tambah koleksi saiz mata gedik-gedik yang sangat penting dalam kraf saya..
Ya…

Bebelan di Tahun Baru

Salam..

Harini cuti...
Dan saya masih saket kepala..

Semalam keluar kejap, uruskan beberapa hal..
Pastu ingat nak pi klinik; nak check kenapa saket kepala ni tak hilang2 dah masuk 2 minggu..

Pastu teringat balik kes pi klinik bulan lepas..

Bulan lepas, beberapa hari sebelom balik kampung mata kiri saya asyik berair..
Berair sampai saya tak nampak..
Masa otw balik kampung, makin teruk berair..
Sampai menitik2 air mata..

Sampai kampung saya bagitau ayah perkara ni..
Dan ayah menakutkan saya dgn bagitau dulu pak mertua saya pun macma tu la sebelom dia kene katarak..
OMG!
Saya baru 31, takkan dah nak kena katarak..
Time tu jgk ajak Cik Abang pi klinik nak check..
Risau sangat..

KAt klinik, doktor check dan cakap "ni alergik sebab resdung kuat. Mungkin sbb beberapa jenis makanan mcm seafood, belacan, kacang2 bagi tindakbalas alergik."

Nak beta ke?

Umo saya dah 31, saya ada resdung sejak remaja lagi..
Tetibe baru sekarang ada reaction alergik mata berair?
Doktor bg antibiotik, uba…

Saket kepala.. :(

Salam..

Selamat Hari Isnin..
Pre-order polyester felt telah ditutup tau.. Kejap lagi saya akan order. In shaa Allah akan sampai dalam 30-60 hari.. Mekasih kepada yg join pre-order ni..
Sejak minggu lepas saya sakit kepala..
Bila dah sakit kepala ni, cam biasa la tak bole fokus..
Nak berfikir ke, nak buat akaun ke, nak membaca ke, nak packing barang ke, nak menjahit ke, semua tak selesa..
Ntah la sama ada masalah mata ataupun memang saya tak sehat..

Kadang2 saya rasa macam ada migrain, tapi ibu selalu cakap "migrain bukan mcm ni, migrain saket sgt."
Mana tau saya tak saket sangat.
Tu yg tak best jadi orang keras ni...
Kita saket pun orang tak tau kan..

Saya dah senaraikan tajuk utk next blog entry; ada 7 tajuk kesemuanya..
Tapi tak dapat tulis sebab saket kepala..
Kalo tulis santai2 camni ok je..
Tak banyak kene pikir sangat..

Semoga saket kepala ni cepat hilang..
Dan saya kembali produktif seperti biasa,,

Amin.,,


New: Alat Jahitan : Penetas aka Seam Ripper

Image
Salam..

asma-felt-box takde barang baru ke..
Eh, ada ada..
Cuma ownernya ni malas-malas sikit nak tulis blog..
Erm.. apa ni malas-malas ni..

Jom jom tulis..

Baik la..

Barang baru kali ni ialah khas untuk korang yang guna mesin jahit..
Jahitan tangan, kadang-kadang je guna..


Penetas Jahitan atau orang putih panggil Seam Ripper..
Bukan Jack The Ripper tu tau. Itu orang lain.
Fungsi penetas ni ialah bila kita dah jahit banyak tetibe baru sedar dah silap jahit.. Kene buka balik jahitan tu kan... Selain guna gunting, better korang guna ripper ni je.. Senang kerja, cepat pun cepat..
Saya tau sangat sebab saya pun masih belajar2 menjahit pakaian sendiri dan banyak sangat (sangat sangat) silap jahit.. Saket jiwa tau..Asyik2 kene tetas sampai dah 400x give up jahit..
Harap susah nak dapat pakaian ready made kat kedai yang sesuai dengan badan. Dan malas nak cari tailor menyebabkan saya terpaksa juga jahit sikit-sikit pakaian sendiri..
Dulu duk Kuantan, ibu dan adik yang jahitkan.. Ibu dan adik sa…

Kisah Saya dan Emas

Image
Salam..

Saya dah pull-out produk emas dari website asma-felt-box.com.

Sebabnya harga emas barubah-ubah hampir setiap hari.

Kastemer yang order hari ni, dan bayar minggu depan; time tu harga dan turun atau naik sikit. Susah pulak kene transfer dan refund sekali lagi..

Oleh itu, takde pilihan la; nak order emas perlu direct kat whatsapp..

PAsal emas tu, nak citer sket tau..

BAru-baru ni kastemer saya ada order sekeping emas (hari isnin)..
Time tu jugak saya terus forward order tu kat stokis
Hanya stokis je bole contact direct ngan HQ.
Saya cuma ejen biasa je, guna keahlian RM450.

Nak jadi stokis kene amik keahlian RM3800. Saya takde cash sebanyak tu..
Kalo ada pun, saya buat pusing modal asma-felt-box dan yang terbaru Auliya skincare..
Dalam pada tu, ada duit lebih saya beli emas..
Bilanya nak ada RM3800?
In shaa Allah tahun depan.. Tengah giat kumpul ni..

Petang tu, baru la dia respond "ok noted"

Pastu kan, saya relax je la,,,
Stokis kan, mesti dia dah senior dan dah terer.
M…

Pixel Craft Idea (and for Sale)

Image
Salam...

Hai, dah try buat pixel craft dari video semalam?
Bagaimana hasilnya?
Jangan lupa kongsikan tau..

Harini saya nak share beberapa pixel craft yang saya buat time rehat-rehat haritu..
Korang yang follow facebook saya pasti dah tengok kan...


Pixel beads berbentuk Gameboy
Saya berkesempatan main gameboy ni zaman sekolah dulu.. Syok juga, cuma kena beli slot game nya.. Game yang saya suka time tu satu game Mickey Mouse jalan-jalan cari kunci.. Addicted betul..
Gameboy ni saya buat 6 warna yang kiyut!

Pixel Pokeball
Gotta Catch'em All! Huhu.. Saya tak layan sangat kartun Pokemon, tapi saya layan sangat game dia.. Korang tau kan game dia.. Jalan-jalan dari satu bandar ke banda yang lain, cari pokemon dan lawan dgn pokemon lain. Pastu ada beberapa task yang perlu diselesaikan sebelom boleh masuk ke banda sebelah.. Addicted sangat sampai sepanjang malam sampai Subuh duk main.. Memang teruk sangat time tu sampai tak ingat nak makan minum..
JAngan contohi perangai saya ni tau.. Huhuhu…

Video Tutorial : Cara Membuat Pixel Craft dan Tambahkan Pendapatan Sampingan Anda

Image
Salam..

Selamat hari Isnin..
Sebagai menjawab persoalan korang, bagaimana cara nak buat pixel craft ni, saya dah buatkan satu video tutorial pendek yang super duper simple untuk korang..
Dalam video ni ada step dari awal sampai akhir nak menghasilkan pixel craft.. Sangat mudah.. Tak perlukan apa-apa skill pun.. Asalkan ada idea, dah bole buat..
Jom tengok kat sini:

NI adalah projek yang paling simple dan cepat yg dapat saya fikirkan.. Korang ubah je kaler-kaler dia pastu ubah jadi keychain ke, brooch ke, magnet ke.. Pastu jual kat kawan-kawan sekolah atau secara online..
Kalo kene dengan target marketnya memang ada sambutan... Silap-silap ada yang nak order secara pukal sebagai small gift untuk kenduri, majlis hari jadi, majlis perpisahan, hari persahabata (ada ke hari tu), annual dinner, hari guru, hari ibu, hari bapa, hari perkahwinan, hari apa lagi ek.. Hari baby pun ada dah sekarang.. Baby shower kot nama dia..
Macam-macam hari lagi la.. Nak lagi terer, korang adjust sekali dengan…

Pre-Order Polyester Felt

Image
Salam..

Saya nak order felt pada 12hb ni.
Ada sapa2 nak pre-order ni sekali?
Minimum 10 meter/kaler. Nak beli by roll pun bole.

Buat full payment selewat-lewatnya 11hb Oct (Ahad ni); barang dijangka sampai dalam 30-60 hari.
Selepas barang sampai, dan selepas saya pos felt tu, baru korang bayar kos posnya.
Kaler felt sila tengok kat dalam gambar ni ya :
Pre-Order ni maksudnya barang tu belom ada kat tangan saya. Korang bayar dulu, pastu saya bagi bayaran kat kilang, pastu kilang hantar ke kapal, pastu kapal berlayar merentas lautan ke port, pastu lori amik dan hantar kepada saya. Pastu saya packing2 dan hantar ke kurier, pastu kurier pun hantar kepada korang.
Sesiapa yang nak pakai urgent dan tak dapat tunggu 30-60 hari, tidak digalakkan join pre-order ni ya.
Better order yg ready stock. Setiap hari saya pos barang, korang bole terus guna tak perlu tertunggu2 . Pre-order ni memang lebih murah sebab order secara pukal dan korang buat pembayaran terus, bukan guna modal saya.
Barang yang sampai tu na…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k