Posts

Showing posts from November, 2015

Kalendar 2016

Image
Salam..

Tahun 2015 dah nak berakhir..
Seperti tahun sebelomnya, asma-felt-box ada hadiah istimewa untuk korang..

Jeng jeng jeng!


Kalendar 2016
Comel tak? Design simple2 je macam kalendar 2015 punya. Ala-ala calendar kuda tapi versi Islamik gitu..
Cuma bezanya kali ni saye tempah yang saiz besar punya.. Haaa.. Baru syok tengok.. Dari jauh pun nampak tarikh2 tu.. Dan sebelah kanan tu ada waktu solat..
Kalendar ni akan diberi percuma dengan pembelian RM30 ke atas (sebelom kira kos pos) Jadi RM36 ke atas la kalo termasuk kos pos pembelian tu.. Boleh paham ke.. Macam berbelit je ayat.. Huhuhu..
Minggu ni baru start bagi.. Harap-harap korang suka hadiah kecik dari saya ni.. ^^
Okay, ada pengumuman penting ni.. Tak lama lagi no 0139325870 akan saya terminate (tak pasti bila, in shaa Allah dalam bulan ni juga) Korang whatsapp no 014 849 2746 okay..
Bila dah whatsapp no baru ni, mesej2 kita yg lepas2 tu dah takde tau.. Maka, jangan terkejut kalo tetibe saya tak kenal.. Atau tak ingat alamat dan…

HEART BUTTON 11mm

Image
Salam...

Senarai harga bahan-bahan kraf di asma-felt-box korang boleh tengok kat :

asma-felt-box.com

Hari Sabtu dan Ahad saya offline untuk fokus aktiviti lain JAdi yg tanya harga Jumaat malam tu, pada Isnin pagi baru dapat jawapan.. RAsa ralat pulak sebab lama tunggu..
Kalo klik kat link ni, atau "SHOP" kat facebook, atau website yang tertera kat facebook, bole terus nampak harganya.. Tak perlu tunggu sampai 2 hari..
Setakat harini ada 211 item craft supply kat asma-felt-box.  Saya sendiri pun tak hafal semua harga. Perlu juga buka website untuk rujuk harga tu..
Kalo taknak order kat website, bole order kat whatsapp atau facebook atau email.. Mana2 antara 3 tu..
BArang baru minggu ni:

Aik.. MAcam tak baru je...
Eh, baru ni tau..
Butang bentuk heart saiz 11mm Kecik comel je saiznya..
Bentuk sama dengan butang love 14mm, cuma saiz je kecik..
Ada satu lagi love button 12mm; tapi bentuknya lain sikit kan...
Harga sama juga 
RM1.50/10pcs RM13/100pcs
Mixed colour
Ada 7 barang baru sa…

Pengsan!

Salam..

Eh?
Dah Jumaat dah? Camana bole jadi macam tu..?

MAcam baru semalam je update yg bobbin tu (isnin lepas); tetibe harini dah Jumaat..?
Wow!
Takotnya..

Dah dekat dah kiamat.. T__T

Untuk elakkan fitnah dajjal, korang baca Surah al-Kahfi ayat pertama hingga ke 10; serta 10 ayat yang terakhir pada setiap hari Jumaat..
Nak senang, korang print-out surah tu dan download mp3 dia; tengah2 buat keje ni korang pasang je..
Sambil-sambil tu ikot dia baca sekali sambil merujuk pada print-out tadi..

Itu la yang saya buat setiap Jumaat..
HAri lain pula suka buka surah Yasin dan al-Matsurat..
Biar terngiang-ngiang je kat telinga..

Yang terbaik ialah hafal surah al-Kahfi tu..
In shaa Allah, sama2 kita memohon perlindungan daripada-Nya..

Ada yang tanya saya camana nak buat dengan felt yang ada kesan lipatan atau renyuk?
Sayang la nak buang..

Memang ler sayang..
Felt bukan murah.. T___T

Senang je nak baiki masalah tu..

Korang on iron aka seterika; pastu buka ke function antara silk dan wool..
Adj…

NEW CRAFT SUPPLY : BOBBIN CARD PLASTIC untuk BENANG CROSS-STITCH

Image
Salam...

Korang yang selalu guna benang cross stitch pasti tau apa bendanya ni..


Ini ialah bobbin card versi plastik yang berfungsi untuk simpan benang tu supaya tak berselirat Cara guna senang je.. Korang gulung gulung gulung sampai abes, pastu hujungnya selit kat bukaan secoit yang nampak macam kaki tu.. Pastu simpan dalam box.. Comel kan..

Ini ialah benang cross-stitch.. Saya guna benang ni utk jahit felt craft. Kalo yg jahit pukal tu, saya guna benang biasa je; sebab bebang cross-stitch ni mahal sket.. Bila dah mula pakai, lama2 dia akan tersangkut2 jadi. Oleh itu bobbin card tu akan bantu dia menjadi lebih organised
Apa yang penting? Kerjasama... Apa yang penting? Kerjasama...
Kalo nak, dapatkan:
BOBBIN CARD kat SINI BENANG CROSS STITCH kat SINI

**********
Jumaat, Sabtu dan AHad yang lepas saya ada masalah nak online.. Asyik2 putus.. Berpuluh2 kali restart asyik tak dapat detect line.. Bila dah detect, line terlalu perlahan sampaikan saya reply pun dia tak sent. Memang nak jadi HUL…

Irony

*entry panas hati yang mengadungi ayat-ayat kasar yg tidak sedap dibaca dan akan mengganggu mood korang sepanjang hari.. better korang jangan baca, nanti menyesal. saya tulis kat sini sebab ni blog saya*

Salam...

Kalo kita jual baju, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual produk kecantikan, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual kek, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual phone, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual peralatan memancing, kita updat egambar apa kat fb?
Kalo kita jual novel, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual kereta, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual felt, kita update gambar apa kat fb?
Kalo kita jual emas?

Kita bole update apa saja gambar kat fb.
Tapi tak bole update gambar emas kat fb sebab bahaya?

Saya ditegur secara private supaya jangan tunjuk gambar emas kat fb tu, sebab bahaya..
Abes tu, saya cuma tulis je saya jual emas macam-macam jenis, tapi tak bole tunjuk bukti yg emas tu memang berada di tangan saya..
Emas y…

First Time : Props Photo Booth for Wedding

Image
Salam..

Tab saya dah berat..
Maksud berat tu ialah lambat loading.
Nak buka satu apps tu kene termenung sat..

Maka minggu lepas saya dah delete banyak gambar2 dalam tu..
Salah satu punca tab tadi berat ialah gambar-gambar dari whatsapp
Gambar yg saya re-upload pun dia save sekali..

Aiyoooo...

Saya dapat beberapa request dari whatsapp yg mintak saya upload semua gambar bahan-bahan kraf yang saya jual..
Tau berapa jumlah barang craft yang saya jual?
Setakat hari ini ada 204 items (bahan kraf sahaja). Belom termasuk emas, Auliya, dan susu kambing...
Dan ada lagi items yg belom saya introduce..
Serta item yg planning nak masukkan kelak..

Upload satu2 gambar tu ke dalam whatsapp consume so much time...
Bayangkan la 204 gambar..
Nak mencari dalam album yg bersepah tu amik masa juga..

Oleh itu, saya sarankan korang buka je link tu..
Semua maklumat yg korang nak, lengkap dalam tu..
Kebanyakan waktu saya bg link yg specific dengan item yg korang cari.
Klik je link terus muncul gambar, harga, w…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k