handmade felt craft supplies Malaysia

09/01/2016

Dilwale

Salam..

Tahun baru 2016 ni dibuka dengan ke"hepi"an..
Hepi kenapa..?


Obviously...
My favourite all time couple..

Time iklan citer ni tak rasa cam nak pi tengok pun..
RAsa macam Shah Rukh dan Kajol ni special appearance je..
Ye la.. Dorang kan dah tua..
Takkan nak jadi hero heroin lagi..
Kakak n abang hero heroin bole la..

Pastu ramai pulak kawan2 update post cakap citer ni best..
Takleh jadi ni..
Ajak Cik Abang gi tengok kat wayang..
Tak main la free download..
Nak rasa sound system dan visual wayang baru syok woooo..

Tapi abang takmo pi..
Mana la dia nak tengok citer cintan-cintan ni..
Cik Abang nak tengok Star Wars yang baru tu..

Ceh, Star Wars apa barang..
Well, saya sebenarnya takde la minat sangat citer macam star wars tu..
Sekadar tengok je la..
Citer lawan-lawan je pun...
PAstu mesti la orang baik menang...

PAdahal kalo ikotkan citer hindustan pun predictable jugak..
Walau apa pun rintangan mesti bahagia jugak..
Kalo hero mati, jadi cam citer Dil Se dulu tu..
Hancur panggung wayang dikerjakan penonton sebab marah hero dia mati..
Kat negara India la..
Kat sini tak jadi gitu kot..

Selepas melalui proses pujuk rayuan dan tarian ala-ala hawaii, Cik Abang pun bawak la jugak pi tengok citer Dilwale ni; gara-gara tak sanggup menyaksikan tarian hawaii saya yang serba tak kena tu.
Hahaha..
Takpe la abang ek, esoknya kita gi tengok Star Wars pulak..
Give and take la..

Guna member card dan debit card, dapat beli tiket dengan harga RM10 sekeping..
Okay gak tu..

Bila dah start tengok...
PERGHHHH!!
Syok Wooooo...

SAngat dramatik dan kaya dengan kepelbagaian bio..
Kelako ada, sampai guling-guling saya gelak.. Mujur gelap..
Romantik memang banyak, dengan lagu-lagu yang bersulam setiap kali emosi terbit..
Dengan adegan slow-mo, skirt dan rambut ditiup angin, 
Walaupun sejak zaman berzaman guna style ni, tapi memang tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas..
Perghhh.. Aura dia kan..

Sedih pun ada tau.. Dah nama hindustan tak mungkin tak nangis..
Ada tu part rasa cinta sampai nanges aku..
hahaha..
NAseb baek la wayang gelap..
Naseb baek saje kiter ni..

LAgu-lagu dalam citer ni pun sedap..
Ni salah satu yang saya suka..



Video clip penuh tak jumpa..
Video penuh dia memang sangat membelai jiwa..
Ditambah lagi ada subtitle kat bawah time nyanyi tu..
Menitik air mataku, dapat rasa cinta tu tau...
Perghhh..
Gila betul hindustan ni...

Ni saya tulis translation dia untuk simpanan saya je ni..
Lain kali nak tengok senang :

Forever Forever (Stay with me)

Forever, forever, forever, Walk by my side
Promise me that will meet me again
We are two bodies, but our hearts beat as one
Be mine, forever
Do not leave me ever
Υou are my twilight
for you, my heart aches
And only you can allay the pain
I have only one wish ever
Be mine, forever
Do not leave me ever
Aha ha ha...
Be mine, forever
Do not leave me ever
Both my worlds are there in the embrace of your arms
Wherever You reside, my heaven is right there
If this flame of desire is burning, it burns so from every direction
I pray taken for granted the flame never goes out
You are my desire, I am Your love
Are the words in my poem, I am your music/tune
I am thirsty only for You
In my veins, always remain this way like an intoxicant
Fulfil this desire of my love
Be mine, forever
Do not leave me ever
Υou are my twilight
for you, my heart aches
And only you can allay the pain
I have only one wish ever
Be mine, forever
Do not leave me ever

Kalo korang free gi la tengok ek..
Bawak sekali suami tu..
Bawak boifren pun ok, bagi dia semangat sikit nak mempercepatkan perkahwinan..

Keesokan harinya kami tengok Star Wars pulak..
Dapat 2 tiket percuma guna member card tu..
Apa lagi dapat tengok Star Wars free wa cakap lu..
Bukan main hepi lagi Cik Abang..
Bahagia rasa tengok senyuman di wajahnya..
Mahal tu senyuman tu. 3 tahun sekali je dapat tengok..
Huhuhu..

Wassalam...




No comments:

Post a Comment