29/02/2016

Testing : Bantal Kain Belacu

Salam...

NOTIS CUTI

3 Mac (Khamis) - 7 Mac (Isnin)

Last Post : 2 Mac (Rabu)
Next Post : 8 Mac (Selasa)

Nak balik kampung sat melawat ibu dan ayah tercinta serta adik-adik dan anak buat yg 3 orang tu..

Orait..

Baru-baru ni, ada kemas-kemas sikit dan terjumpa kain belacu yg lebih-lebih dan huruf felt yg juga lebih-lebih..
Nak try jahit bantal dengan kain belacu la..
Sebenarnya saya kurang minat buat bantal dengan kain belacu kerana tak berapa lawa..
Tapi kita try la kali ni..
 

Jom main tick tack toe (betul ke eja?)


Ni la outcome-nya..
Haha.. Tu la malas nak iron, dah bergaris-garis....
Hasilnya masih lagi kurang menarik berbanding guna felt..
Tapi kalo buat totebag ni cute jugak kan...

Maybe next project..

Pastu huruf felt yang lebih-lebih tu nak buat apa ek..


Cewah, buat quote tu..
Huhuhuuuu..

Nama pun huruf lebih maka warnanya pun takde pilihan sangat la...
Saya dah tak jual huruf felt ni kerana template huruf tu dan tumpul; tak dapat potong felt dengan sempurna..
Mungkin sebab banyak sangat kot dah potong; atau mungkin sbb felt saya tebal..


Ini la hasilnya..
Ermmmmm.. Sangat tak cantek..
Kene re-do balik ni..
Dan kali ni mesti guna kain felt baru comey gitew..

Mintak mintak ada masa nak buat ni..

Aaminnn

Okay,

Walaupun dan sekelian kali saya statement yg saya berniaga dari rumah; yakni takde kedai..
Dan jualan hanya melalui pos sahaja, takde slef pick-up dan takde cod.

Tapi masih ramai yang tanya..

Zaman dah berubah kan..
Sebelom ni, kita akan usaha cari maklumat tersebut; kalo memang takde baru la tanya..
Kerana segan nak tunjuk kat orang yg kita ni malas dan slow..
Tapi zaman sekarang dah berbeza...
Maklumat depan mata pun masih punya guts nak tanya..

******************************

Hi, felt ni RM14 semeter. Ni gambar warnanya

Komen 1 : Price?

******************************

Ada 30 jenis butang. Gambar, size dan harganya kat sini (link). Nak yg mana satu ya?

Reply : Yang biasa-biasa ada tak? RM???????

*******************************

Berminat pm atau whatsapp saya ya..

Komen 1: pm

Komen 2 : whatsapp saya 01234567890

*******************************

Yang komen tu ada 3 sebab kenapa tak reply

1. Tak perasan : setiap kali buka ada 30-100 notifications, jadi ada yg terlepas pandang.
2. Jawapan dah ada depan mata : pada caption dan pada gambar dan pada link yang diberi.
3. Ingatkan dah reply : berlaku bila internet buat hal

Saya harap kita ada keinginan untuk upgrade diri..
Mungkin terlalu banyak teknologi kat sekeliling sampai kesemua teknologi telah replace penggunaan otak kita.
Sampai maklumat kecil pun kita tak dapat nak proses..

Bangladesh yang akan masuk 1.5 juta orang ni walaupun kualiti hidup mereka rendah, tapi keupayaan otak mereka tinggi kerana tidak bergantung kepada teknologi, tidak malas, lebih banyak oksigen di dalam otot dan otak. 
Mereka dapat memandang lebih jauh dan memproses maklumat dengan lebih cepat.
Dan yang penting mereka berani keluar dan explore dunia asing; serta hidup dalam serba kedaifan dan tekanan hidup yang akan menjadi pencetus untuk mereka berevolusi..

Kalo kita terus membiarkan diri merosot, anak kita nanti yang akan mengemis di negara sendiri.
Sekarang ni pun kita bergantung kerja kepada peniaga Cina yang dahulunya pendatang..
Peniaga Cina juga bergantung kepada pekerja untuk expand bisnes mereka..
Dengan kualiti akal dan fizikal kita makin merosot, last2 mereka akan prefer amik anak Bangla juga utk bekerja. Anak bangla time tu dah sama level aducation dengan anak kita..

JAngan kata dorang, saya sendiri pun akan pilih orang yang berkualiti dan pantas buat keje..

Wassalam...

No comments:

Post a Comment