Posts

Showing posts from July, 2016

Crochet Pouch untuk Tablet

Image
Salam...
Saya semakin gigih berkrochet.. Sebelom raya haritu buat ni pula.. Baju raya untuk Mr. Tabby..
Try guna 2 benang.. Nak tengok jadi tak..
Jadi je, cuam susah sikit.. Takbiasa kan..
Dah nak siap dah.. Yay siap!
Sapa nak order bagitau ek..
Wassalam..

Let go Emas

Image
Salam.

Saya nak let go emas saya ni

We are Back!

Image
Salam...

Uuuu.. lamanya cuti...
Maaf, saya balik lewat sket atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan..

So, we are back to business..

Berita happy!
FELT LEMBUT DAH RESTOCK! Yippi! Kini 26 warna dah ada.. Dan warna hitam putih dah restock banyak2.. Hebat kan saya... Haha!

Berita happy kedua:
LOAN EASY RHB saya dah settled! Muahaha!
Saya buat loan tu saja-saja je.. Datang tanya-tanya, pastu dia cakap layak buat loan.. Saya pun amik 5 ribu, lepas beberapa hari terus dapat.. Macma tak caya je...
Pastu memang menyesal..
Menyesal yang pertama sebab tak sedar yang dalam banyak-banyak agreement yang dia suruh sain tu, salah satunya ada insurance tokio marine.
Benawe! Lepas dia simpan semua agreement tu dalam ofis, tetibe baru cakap (seolah-olah baru teringat la) "oh, ada tolak insurance ya RM400"
Makanya.. Loan yang saya dapat cuma RM4600.
Pastu lagi benawe, setiap 3 bulan ada deduction dari akaun (akaun yg dipaksa buka untuk isi loan) setiap 3 bulan). Tanya punya tanya rupa-rupany…

KAd Raya Handmade Second Batch

Image
Salam..

Uuuuuu...
Excited giler nak update pasal ni..
Tapi takleh update dulu...
Tak surprise la..

Minggu lepas ada beberapa orang bagitau yang kad raya dorang dah sampai..
Okay, baru bole tulis..
Weeeee.....

Ni la meja tengah buat keje.. Memang sepah Kalo tak sepah tak bole syok wat keje...
Ketupat print ni ialah utk second batch.. First batch (yang dapat ketupat felt) 50 keping.. Pastu tak puas hati, tambah lagi 50..
Second batch cuma mampu print je, takot tak sempat pos..  Maafkan daku.. T___T
Aksi menggunting dan meletakkan komponen-komponen dalam barisan.. (sambil layan facebook)
Geram tengok.. Ketupat ni saya lukis dgn "paint" je.. Software lain tak reti guna.. Huhu..
Siap!

Yang kiri 50 keping 1st batch Yang kanan 50 keping 2nd batch
Kebanyakannya saya hantar kepada kawan2 sekolah dan universiti dulu.. Dorang pun dah tak ingat saya..
Dan juga kepada saudara mara.. Selebihnya untuk customer bertuah..
Kastemer tu saya pick je sapa-sapa yang terlintas dalam senarai order …

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k