Posts

Showing posts from April, 2016

Mekap Blog

Image
Salam...

Mesti korang terkejut kan tengok header tu..
Eh, tak ke...?
Syok sendiri rupanya aku ni..
Hohoho...

Mula-mula nak pakai header yang ni..


Pastu rasa macam majalah Ujang pulak...

Tukau-tukau nampak menarik pula header yang ni..

Amik yang ni and taruk tahun kat hujung..


Okay tak header tu..?
Cam lain sangat dengan karakter asma-felt-box yang korang kenal..
Ye la, asma-felt-box ni kan jenis cute-cute gitew (eh, perasannya aku..)
Tetibe buat header yang feminin dan classy looking..
Cam tak kena je..

Takpe la..
Nak buat perubahan sket..
Kot-kot tersuka kan..

TApi header tu nampak cam butik pakaian atau jewellery la pula.. XD

Lantak la..
Nanti boring kita tukar...

Pastu...

Ingat nak minimizekan ruang..
Jadi gambar bahan kraf semua saya buang.
Dan senarai craft supply tu letak kat sebelah kiri blog ni..

Kalo korang klik, contohnya ACRYLIC FELT nanti korang akan sampai terus ke rak tu untuk untuk membuat pembelian..
Pandai tak saya?
Pandai tak?
Muaahhaha..

Pastu

Saya ada nampak kat bl…

Thinking... thinking...

Salam..

Dah lama tak tulis santai-santai kat blog ni..
Seriously speaking, saya takde idea dah nak tulis apa..
Muahahaha...

Bole ke gitu...

Takde idea mungkin sebab terikat dengan genre craft kot..
Bila nak start taip, duk pikir, hal kraf apa yang aku nak update kali ni ek...

Huhuhu..
Memandangkan takde apa-apa update, maka saya pun takde apa nak ditulis..
Hemo hemo hemo..

Sebelom ni banyak juga yg boleh ditulis kerana saya buka booth 3 hari seminggu, dan pernah ada kedai keci, dan pos barang sendiri dan lain-lain sebagainya..

Kini 24 jam sehari saya cuma duduk sendirian di rumah..
Takde apa2 yang terkini nak ditulis..
Semuanya sama..
Harini berapa haribulan pun tak tau...

HAritu nak tulis pasal percutian keluarga, pastu rasa cam tak sesuai je..
Ada haritu nk tulis pasal jalan-jalan kat Penang, pastu rasa cam tak sesuai jugak..
Pastu pasal sambut birthday, pun rasa tak sesuai...

Erm...
Kenapa macam itu...

Sekarang ni saya masih fikir, nak tulis apa kat blog ni...

Wassalam...

Handmade Felt Pouch untuk Perfume

Image
Salam...

Jeng jeng jeng...
Comel tak?

Ini ialah felt pouch yang saya jahit sebagai doorgift untuk family dinner 30 April nanti.. Ada 4 corak warna.. Biru tu untuk lelaki dewasa, pink untuk wanita dewasa.. Merah tu untuk remaja lelaki; oren untuk remaja perempuan.. MAcam syok je kaler lain2..
Hampir setiap tahun kami sekeluarga berkumpul untuk dinner atau sukan.. Tahun ni kami buat dinner dan sukan sekaligus..
Family dinner ni untuk sebelah ayah saya.. Semua 12 adik beradik ayah termasuk pasangan mereka dan anak2 akan berkumpul untuk makan malam kat hotel.. PAstu kitorang akan buat acara berkaraoke, persembahan dan mini game.. Memandangkan adik beradik semua jauh; famili day ni adalah salah satu cara untuk refresh semula hubungan kami dan dapat kenalpasti semula berapa orang sepupu kami sebenarnya.. Hohoho..
Time raya ada yang balik ke kampung pasangan kan, jadi bukan semua dapat dikumpulkan..

Ini felt case yang dah dimasukkan hadiah di dalamnya.. A'ah, hadiahnya bukan pouch ni, te…

New : COTTON RIBBON PELBAGAI CORAK

Image
Salam...

Atas permintaan, ribbon cotton yang sebelom ni dijual secara meter, telah diubah suai..
Kini ia dijual secara pek pula..

Betul juga tu, cara ni lebih adil..
Baru nampak berapa keping kita akan dapat kan..
Terima kasih atas idea tu..

Ni yang sayang korang ni..
Muah muah!

Cotton ribbon ni ada 4 corak untuk dipilih..

Dapatkan katasma-felt-box.com
atau whatsapp 0183798330
Wassalam..

Pos Heat Transfer Paper menggunakan Pos Ekspress

Image
Salam...

BAru-baru ni saya terima aduan bahawa Heat Transfer Paper tu renyuk bila sampai kat tuannya..
Terima kasih sebab bagitau..

Mungkin packet tu dah dilipat masa dalam proses delivery...
Walaupun dah masuk dalam envelope, tapi ia masih bole dilipat..

Untuk mengelakkan masalah kembali berulang, korang boleh request transfer paper tu dipos berasingan menggunakan pos ekspress..

Kos dia bertambah la sket, tapi kertas tu akan terpelihara...
Pos ekspress tu dah ada envelope tebal khas untuk dokumen; konfirm poslaju tak akan dilipat..

Kat website saya dah tambahkan option tersebut..


Penerangan bagi setiap option tu boleh tahan jugak la panjang lebau dia.. Supaya tak terkeliru..
Korang bole pos sekali dengan barang2 lain...
Dan bole pos berasingan menggunakan pos ekspress...
Terpulang pada penilaian masing2.. Sepanjang saya pos kertas transfer ni, ni 1st time dapat komplen pasal renyuk.. Yang lain takde komplen.. Tak pasti sama ada semuanya ok, atau dorang pilih untuk tak nak komplen wal…

Update Craft Supply : RIbbon Polkadot

Image
Salam..

Ribbon polkadot bukan barang baru..
Tapi yang barunya ialah kaler2 dia..
Yeehaaaa!


Dulu kan ada 5 warna je.. Kalo ni kita bagi masuk lagi menjadikannya 10 warna.. Apakah warna-warna itu?
Jom kita kasi close-up sket..
Ribbon polkadot biru
Ribbon polkadot hijau
Ribbon polkadot hitam
Ribbon polkadot kuning
RIbbon polkadot merah
RIbbon polkadot orange
Ribbon polkadot soft pink
RIbbon polkadot striking pink
RIbbon polkadot white
Ribbon polkadot purple
Warna pink tu ada 2 jenis tau.. Kalo order kat whatsapp, bagitau ye nak striking pink atau soft pink..
Klik bawah sini untuk order Dan pilih warna kegemaran korang.
Wassalam...

Alat Pemasang Eyelet Baru!

Image
Salam..

Eyelet tool yang biasa saya jual tu masih belom restock2 lagi..
Lalu saya amik inisiatif untuk dapatkannya dari manufacturer lain..

Cari punya cari akhirnya jumpa pun!


Lain sikit kan rupa dia..
Tapi fungsinya masih sama.. Cara penggunaanya pun sama..
Nanti ada kesempatan saya akan tunjukkan cara nak guna alat pemasang eyelet ni..
Apapun, korang bole juga tengok kat sini ---> TUTORIAL CARA PASANG EYELET
Caranya masih sama, cuma rupa alat je yang lain kerana kilang lain2..
Bole dapatkan eyelet tool ni kat SINI
atau whatsapp 018-3798330
Cuma tinggal 6 set je lagi.. Tapi jangan bimbang, kalo abes pun stok baru akan msuk dalam beberapa minggu je lagi..
Dapatkan satu sebagai koleksi craft tool korang.. Ia memang menjimatkan masa..
Kenapa?
Contohnya, korang buat keychain, tak perlu lagi jahit loop (untuk sangkut keychain ring pada produk kraf) dengan menggunakan tali halus.. Mungkin ok la kan kalo ada order 7 biji keychain.. Tapi kalo dah 700 biji keychain, lelah la juga nak menjahi…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k