Posts

Showing posts from August, 2016

Pre-Order : Borong Butang

Image
Salam..

Haritu dua kali kastemer ni borong butang dari asma-felt-box.com
Saya tak jual butang secara borong. Yang ni khas pre-order atas permintaan beliau. Itu pun amik masa juga nak sampai..
Kalo korang nak borong butang pun bole.. Tapi pre-order la..
Pre order tu maksudnya, butang tu takde dalam tangan saya. Korang bayar full dulu, pastu saya order, bila dah sampai baru saya pos kat korang..
Cuma pre-order ni makan masa sikit. Kalo nak urgent tak digalakkan . Kerana kadang2 ada delay, kene tahan kastam la dan lain2 sebagainya..
Patut amik masa 2 minggu, terlajak sampai 6 minggu baru sampai.. Tu je la risiko.. Hilang tu in shaa Allah tak..
Ada satu kes tu 6 bulan baru sampai barang.  Gara-gara kene tahan kat kastam Hongkong.. Bukan barang saya, barang orang lain.. Tapi bawak sekali, kene tahan sekali la.. Akhirnya sampai jugak..
Saya order barang sebulan sekali, atau dua bulan sekali.. Order sekali banyak supaya dapat jimat kos shippimg.. BArang pun jatuh murah sikit
Kalo nak whatsap…

Tutorial : Easy Felt Phone Pouch

Image
Salam..

Woooo..
Dah lama tak jenguk youtube channel saya..
Dah ada 666 subscribers..

RAsa bersalah pula, korang subscribe, tapi saya tak upload pun video baru.
Minta maaf sangat2..

Saya ada masalah dengan software ni, sekejap2 "not responding"
PAstu keje yang say abuat selama 2 jam lenyap..
Sakit sangat hati..

Ni dah pakai laptop lain, ok sikit.

Berbalik pada youtube channel saya tu, kini dah buat url lain

https://www.youtube.com/c/asmafeltbox


Sekian lama senyap, akhirnya ada kekuatan nak buat video baru.
Kali ni nak tunjukkan cara-cara buat bekas phone paling simple dalam dunia. 

Video ni saya buat sependek yang bole supaya dapat jimat kuota internet korang.

Pada awalnya nak buat suara, tapi ntah la camana nak bagi dia telly pun tak tau. Last2 terpaksa tulis je. Suara dah rakam dah pun. :(



Jangan lupa tinggalkan komen.. ^_^
Wassalam..

DOWNLOAD PERCUMA : AKAUN BISNES YANG SIMPLE

Salam..

Jumaat lepas dapat request camana nak buat akaun bisnes?

SAya pernah tulis dengan detail dalam entry ni : http://asma-felt-box.blogspot.my/2011/09/simplest-way-to-manage-your-small.html
Yang takde knowledge akaun bole baca kat link tu..

Saya takde background akaun, jadi tak mampu tak tolong banyak.
Sekadar akaun cikai2 untuk bisnes sendiri bole la..

Oleh itu, saya buatkan sample akaun bisnes untuk dia gunakan dalam bisnes dia nanti..

Alang-alang dah buat, nak share ngan korang jugak la..
Huhuhu..

Saya buat 3 jenis akaun.
Pilih la mana-mana yang sesuai:

AKAUN BISNES SIMPLE
TARIKH SALES PURCHASE EXPENSES REMARK 1
120
kedai ali 2



3

1200 gaji milah


30 plastik bungkus barang 4

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k