Posts

Showing posts from 2017

Update : Warna Perler Beads

Image
Salam..

Nak update warna perler beads
Ada beberapa warna baru tau..


Warna baru tu ialah baby pink dan soft brown..

Ni antara contoh yang pernah saya buat:




Semua ni gambar lama.. Nanti kita buat yang baru.. ^_^

Camana nak buat perler craft ni?
Checkout video ni:


Boleh order kat http://asma-felt-box.com/collections/pixel-beads
Beads, kertas gam, pegboard semua ada kat situ..

Boleh juga whatsapp 0183798330 (Sis Aisyah)

Wassalam

Follow telegram asmafeltbox

Image
Salam..
Saya macam dah malas nak update blog..
Korang follow saya kat telegram je bole..
http://t.me/asmafeltbox

Acrylic Felt Warna Peach (warna kulit)

Image
Salam..

Ramai juga yang request felt lembut warna peach untuk buat muka plushies..

Oleh itu saya masukkannya..
Hahaha...


Kiut tak warna ni.. Ni warna peach.. Ala-ala warna kulit anak patung/plushie gitew..
Bole dapatkannya kat sini : http://asma-felt-box.com/collections/kain-felt
Stok felt lembut pun dah sampai minggu lepas.. Jual punya jual akhirnya tinggal banyak ni je..
Tengok kat situ, warna red dan abes.. Warna purple pun tinggal 1 meter je.. Jangan bimbang... Minggu depan (probably hari Selasa) stok satu lagi akan sampai.. Kali i banyak purple..
Nak order jangan segan2 ya.. Order je kat website tu..
Whatsapp pun bole.. Lambat sikit la replynya.. Sebok menjahit.. Huhu..
Wassalam...

Update : Warna Polyester Felt

Image
Salam...

Selama bulan April..
April ni bulan kelahiran saya tau..
Namun begitu, setiap kali April pada je benda buruk berlaku.
Tu yang tak best tu.
Hahaha..

Harap2 tahun ni semuanya okay dan lancar..

Untuk pengetahuan korang ada tiga warna polyester felt yang dah habis.

Warna BARNEY, LEAF dan YELLOW (sepatutnya LEMON kan nama dia..) dah abes..
Warna lain masih tersangat banyak lagi..
Nak order terus je kat asma-felt-box.com
Jangan bimbang, trusted seller ni.. Kalo tak, takkan la bertahan sampai 7 tahun kot..
Cer tengok senarai Archive dan Facebook Page..
Nak whatsapp pun bole : 018-379 8330 atau klik asmafeltbox.wasap.my
Wassalam..

Cute Felt Keychains

Image
Salam..

Godek-godek gambar lama..
Jumpa keychain stoney yang saya buat utk jualan booth haritu.

Tak ingat dah taruk kat blog ke, belom..
Taruk la sekali lagi takpe kan...










Keychain ni semua dah lama dah dibeli.. Pasti dorang tengah happy tolong jagakan kunci dan beg tuan dia kan.. Huhuhu...
Rasa rindu pulak nak jahit stoney ni lagi.. Nanti free nak jahit la..
Wassalam...

DIY KIT : Carrot Felt Keychain Craft Kit

Image
Salam..

Re-pack Craft Kit yang terakhir untuk bulan ni...

DIY KIT : Carrot Keychain

Setiap pek untuk buat 1 biji keychain. Ia mengandungi bahan2 seperti dalam gambar di atas:
1pc felt oren 1pcs felt hijau Sepasang brads 1pc split ring 1pcs ribbon Benang dan jarum Poly-fiber Template Manual Step by Step

Harganya RM5 sepaket
Nak borong pun bole.. Mana tau nak jua balik atau nak buat projek bersama kanak-kanak di sekolah.
Order kat SINI
Wassalam

Cute Felt Button MArine Keychain

Image
Salam..

Bila takde idea nak buat keychain apa...?
Tampal je la butang comel ni..

Butang ni dah lama gila dalam simpanan.. Tak guna guna pun..
Nak guna pun sayang pulak sebab mahal.. Hohoho.. Kupik betol..

Siap pun! Jap lagi pos..
Wassalam...

DIY KIT : Heart Brooch Re-packed

Image
Salam..

Re-pack satu lagi DIY KIT
Kali ni Heart Brooch pula..

Dalam paket ni nanti korang akan dapat bahan-bahan dalam gambar di atas iaitu:
1 keping felt merah 2 biji brooch 3 biji butang Poly-fiber Benang dan jarum Template Manual step by step

1 paket ni berapa harga? Murah je..
RM5/paket
Kalo nak borong untuk jual balik atau aktiviti anak murid kat sekolah pun bole..
Kene tengok harganya kat SINI
Wassalam..

BFF Handmade Felt Bookmark

Image
Salam..

Tercari-cari hadiah nak bagi kat kawan baik korang?
Alaaa..
Takkan beli kot..
Cam tak rare la gitu..

Cer try buat sendiri..
Cam saya buat ni...

Bookmark Best Friend Forever

Nak buat dia senang giler..

Cuma perlu:

Kain Felt Keras (polyester felt)
Ribbon sikit
Alphabet Beads
Jarum dan Benang

Dan yang paling penting yang takde jual kat tempat lain ialah kreativiti sendiri

Kalo tak berapa nak kreatif, buat camni pun okay je..
Tak tau la kenapa, design simple2 camni yang banyak request..
Kan..

Ada satu lagi..

Sama je ni, cuma kalernya hijau..

Amacam idea untuk hadiah best friend korang ni?

Kalo rajin, buat la banyak-banyak jual kat sekolah..
Time Hari Usahawan, Hari Sukan tu memang lagi syok..

K la..
Abes dah rehat..
Nak sambung jahit order..

Wassalam..

DIY KIT : Felt Hair Clips Re-PAck!

Image
Salam..

Re-pack! Re-pack!

Re-pack semula DIY KIT Klip Rambut Felt ni dah lama sangat tak restock.


Kalo sebelom ni RM12 sepaket (baca sini) kini dah jadi RM5
Ya. RM5 sepaket!
Setiap paket ni untuk buat sepasang klip rambut..
Setiap paket mengandungi: sekeping felt sepasang hair clips Butang benang dan jarum template serta step by step manual yang mudah diikuti
Kini korang boleh pilih antara 6 jenis ni:





Aktiviti yang mudah dan menyeronokkan untuk anak-anak dan murid-murid sekolah.. Remaja dan dewasa pun bole juga..
Kalo rasa nak try-try Felt Craft ni, grab je sepaket.. Pasti addicted dan nak lagi dan lagi dan lagi... XD
Bole dapatkan terus kat SINI Borong pun bole..
Nak tau harga borong.. Gi la tengok kat asma-felt-box.com
Wassalam..
*Warna lain nanti kita tambah ek.. Tak pon, komen kat bawah, nanti kita tambah dalam pilihan..

Bantal Baby Comel

Image
Salam...

KAcamg-kacang jemu juga ngadap felt..
Terutama bila queue order berterusan tanpa henti..
Kan..

Sekali sekala buat kraf lain yang takde kene mengena dengan felt..
Aci tak..?


Macam comel je...

Alang-alang merehatkan diri dari kain felt.. Sempat pulak jahit 4 biji bantal bentuk baby.. Jahit ni pun guna kain reje (remnant) yang ada dalam simpanan.. Nampak cam kapsul kan.. Hehehe..
Seronok la tido pasni.. Sambil2 peluk baby yang kiyut miut..
Wassalam...

Video Tutorial : Cara order felt craft supply di website asma-felt-box

Image
Salam..

Ada lagi ke yang belom tahu cara order craft supply melalui website asma-felt-box.com?

Walaupun website dah bertukar kepada sistem baru, namun basicnya masih sama..

Saya dapat beberapa mesej di inbox minta saya tunjukkan cara order kat website..

Oleh itu, saya dah buat satu video yang tunjukkan step by step cara order direct kat website.


Diharap korang faham dan tau caranya selepas menonton video ni.

Wassalam..

New craft Supply: Printed Felt (pokadot)

Image
Salam.

Dah lama giler tak masuk barang baru kan..
Kali ada barang baru sampai tau.

Disebabkan ramai tanya, "ada tak jual felt bercorak?"
Maka saya pun order sikit sample.


Jeng jeng jeng!
Comel tak?
Felt ni jenis keras (polyester felt), nipis sikit dari felt yang biasa saya jual. Rasanya ketebalannya 1mm kot, tapi texture dia cantik. Tak berbulu dan tak keras sangat.. Nak jahit pun senang.
Untuk first badge ni saya jual by pack. 1 pek ada 10 keping warna macam dalam gambar.. Ada warna hitam, coklat, khaki, putih, kuning, hijau, biru, purple, pink dan merah. Warna dia pun cantik-cantik Dalam stok cuma ada 12 pek je.
Nak tengok warna2 dia? Saya tunjukkan warnanya dalam video pendek ni..

Polkadot felt ni pun dah dimasuk dalam kedai online asma-felt-box Bole dapatkan kat  http://asma-felt-box.com/products/polkadot-felt-pack
Selamat berkraf!
Wassalam..

Tutorial : Easy Felt Flower Brooch

Image
Salam..

Nak buat felt brooch macam ni?


Ni adalah salah satu best seller asma-felt-box.
Terutama masa musim kenduri, annual dinner dan akhir tahun macam tu..
Dorang order untuk majlis sebagai corsage pasukan atau pun tuan rumah..

Ada request minta saya tunjukkan caranya..
No problem.. ^^
Kalo tak faham, kat bawah ni adalah penerangan step by step:

Bahan-bahan yang diperlukan.. Korang bole guna glue gun atau gam UHU.. NAk huna jarum dan benang pun bole.. :>
Pbentuk bunga berbentuk 5 kelopak seperti gambar di atas.. Janga bimbang kalo bentuknya tak begitu comel.. :D
TAruk gam kat tengah-tengah...
Kemudian lipat macam ni..
Buat benda yang sama untuk kesemua 4 kelopak tadi..
Amik satu kelopak dan taruk gam kat situ
Pastu tampal dengan kelopak kedua macma gambar ni.. Taruk lagi gam kat situ
Dan tampal kelopak ketiga macam ni... Pastu taruk lagi gam..
Sori, saya dha tersilap amik gambar ni.. Tapi korang bole nampak kan, kelopak keempat tu kit ataruk cam biasa, tapi selitkan yang sebelah k…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k